پیام آذری

آخرين مطالب

از بازنشستگانی که ترک درمان می‌کنند تا شش برابر شدن قیمت ارز دارو اقتصادی

از بازنشستگانی که ترک درمان می‌کنند تا شش برابر شدن قیمت ارز دارو
  بزرگنمايي:

پیام آذری - صفحه اقتصاد - شوک گرانی دارو، یک شوک تدریجی و به شدت کُشنده است؛ البته هنوز ابلاغ رسمی دولت برای ارز 28 هزار و 500 تومانی دارو وارد معادلات بازار نشده اما قیمت اخیرِ داروها رکوردهای سابق را جابجا کرده است.
دارو از نان شب واجب‌تر است؛ وقتی یک عضو خانواده بیمار است، آب خوش از گلوی هیچ کس پایین نمی‌رود؛ کل خانواده درگیر بحرانی‌ست که رفع آن پول زیاد و حوصله‌ی بسیار می‌خواهد و گاهی با صرف زمان و پول هم حل نمی‌شود!
شوربختانه بحران دارو و تجهیزات پزشکی که از زمستان سال قبل آغاز شده، با شتاب به سمت وخامت بیشتر پیش می‌رود؛ تا کنون متوسط افزایش قیمت داروهای شرکت‌های داروساز ایرانی بین 30 تا 40 درصد و متوسط افزایش نرخ داروهای خارجی (داروهای توصیه شده توسط پزشکان متخصص) بیش از 100 و گاهی 200 درصد است و البته با توجه به سیاست‌های ارزی دولت در سال 1404، هنوز یک موج سنگین گرانی دارو در پیش است.
در روزهای اخیر، رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرده است: با توجه به حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی از ابتدای امسال، نرخ جدید تخصیصی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی 28 هزار و 500 تومان تعیین شده است. مهدی پیرصالحی اضافه کرده است «هنوز دستورالعمل تخصیص ارز 28 هزار و 500 تومانی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی از سوی دولت ابلاغ نشده و در حال حاضر منتظر تصمیم نهایی هستیم».
به این ترتیب، قرار است ارز واردات دارو با یک جهش بسیار بلند، بیش از شش برابر گران شود؛ رسمیت یافتنِ تورم بیش از 600 درصدی ارز واردات دارو و ابلاغ آن از سوی دولت، برزخ بازار دارو را به یک جهنم اساسی بدل می‌کند، موجی سنگین از گرانی داروها نه فقط برای اقلام خارجی(که البته در مواردی حیاتی هستند) بلکه برای داروهای ایرانی که مواد اولیه آن‌ها با ارز وارداتی از خارج از کشور می‌آید، از راه می‌رسد؛ این موج سنگین، طبقه کارگر و مزدبگیر کشور را به طرفه‌العینی در خود غرق خواهد کرد.
و احتمالاً به دلیلِ انتظار برای این گرانیِ جدیدِ دستوری و از بالا فرموده! است که در حال حاضر بسیاری اقلام دارویی در بازار نایاب شده‌اند؛ در روزهای اخیر، بیمارانی با ما تماس گرفته‌اند که موفق به پیدا کردن داروهای بیماری‌های قلب و عروق از جمله «آدانکور 20» نشده‌اند؛ به گفته‌ی آن‌ها، مدتی‌ست که این داروها نایاب شده‌اند و در دسترس نیستند.
همچنین یک کارگر از پیدا نشدن داروهای اعصاب و روان از جمله قرص «پیموزاید 4» که یک قرص اصلی‌ست خبر داد و گفت: فرزندم بیماری اعصاب دارد و وقتی این داروها نباشد و مصرف نکند، زندگی خودش و ما را سیاه می‌کند، پزشک توصیه کرده که از زیر سنگ هم شده دارو بیابید (ترجیحاً نمونه خارجی) تا حتماً مصرف کند. اما ما به سختی و پس از جستجوی بسیار و پیدا کردن پارتی، فقط 4 عدد ایرانیِ آن را پیدا کردیم. 
این داروها از زیر سنگ هم پیدا نمی‌شوند..... برخی دیگر از داروها هم در صورتی که موجود باشند، قیمت چندبرابری نجومی دارند و وسع اکثر مردم به مصرف دائم آن‌ها نمی‌رسد؛ در این شرایط، ضرورتی به نام درمان نادیده گرفته می‌شود، توقف اجباری و ترک درمان، امروز دیگر یک پدیده‌ی نادر نیست. فرودستان و طبقات زیرین و حتی میانی مزدبگیران، «مجبورند» از خیر درمان بگذرند و این انتخاب تلخ بیشتر در مورد بیماری‌های خاص مصداق پیدا می‌کند.
شوک گرانی دارو، یک شوک تدریجی و به شدت کُشنده است؛ البته هنوز ابلاغ رسمی دولت برای ارز 28 هزار و 500 تومانی دارو وارد معادلات بازار نشده اما قیمت اخیرِ داروها رکوردهای سابق را جابجا کرده است.
برخی داروسازها در زمستان سال گذشته، از قیمت‌های جدید اقلام تولیدی خود رونمایی کردند اما دوباره در روزهای آخر فروردین، برخی از شرکت‌های داروسازی خبر از افزایش قیمت می‌دهند. برای نمونه، براساس اعلام شرکت کارخانجات داروپخش، این شرکت قیمت 75 قلم از محصولات خود را به طور میانگین 33 درصد افزایش داده است. براساس این لیست، میزان افزایش قیمت برخی از داروها بین 10 تا 20 درصد، برخی داروها حدودِ 30 تا 40 درصد و تعدادی هم بیش از 50 درصد بوده است.
باید پرسید، قیمت دارو در اردیبهشت و خرداد چقدر می‌شود و با این اوصاف، مزدبگیران کم‌درآمد از جمله کارگران به خصوص کارگران بازنشسته به چه مصائب لاینحلی گرفتار می‌آیند؟
آیا بازنشستگان از پس هزینه‌های سنگین دارو برمی‌آیند؟ «علی اکبر عیوضی» دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران از وضعیت وخیم بازنشستگان و دلشوره‌ها و نگرانی‌های سختِ بیمارداری می‌گوید: متاسفانه دارو و درمان تبدیل به یک معضل جدی شده؛ بازنشستگان عضو تمام بیمه‌ها هستند، بیمه پایه، بیمه مکمل، بیمه طلایی و ... اما بازهم هزینه‌های دارو و درمان‌شان تامین نمی‌شود. قیمت دارو آن‌چنان زیاد است و این بازار چنان بی‌ثبات است که هیچ بیمه‌ای جواب نمی‌دهد.
بیمه‌گرها قادر به پوشش هزینه‌های متورم دارو نیستند؛ عیوضی می‌گوید: تامین اجتماعی بدهی داروخانه‌ها را می‌دهد و با آن‌ها تسویه حساب می‌کند اما همان زمان دوباره قیمت داروها بالا می‌رود و باز تامین اجتماعی به داروخانه‌ها بدهکار می‌شود ضمن اینکه سطح پوشش بیمه‌ها حتی بیمه مکمل پایین است؛ قیمت بسیاری از داروها به خصوص داروهای خاص و باکیفیت، تقریباً آزاد محاسبه می‌شود.
این عضو کانون از بازنشستگانی می‌گوید که مراجعه می‌کند و فریادرسی ندارند: بیماری خاص دارند و نمی‌توانند پول دارو را بدهند، در نتیجه درمان را قطع می‌کنند.
او تاکید می‌کند که مراجعان بسیاری داریم که قادر به تهیه‌ی داروهای بیماری‌های خاص خود نیستند، هیچ کس هم پاسخگو نیست، نه وزارت بهداشت پاسخگو هست، نه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی پاسخی می‌دهد و نه دولت و مجلس وظیفه بر گردن می‌گیرند.
این بحران حاد فقط به دارو محدود نمی‌شود؛ هزینه‌های تجهیزات پزشکی، خدمات کلینیکی و به خصوص خدمات بستری به شدت افزایش یافته؛ کارگر و بازنشسته به توصیه پزشک معالجِ خود به یک بیمارستان خاص مراجعه می‌کند اما در اولین گام از او پول کلانی می‌خواهند تا بستری شود؛ پول نباشد، از بستری هم خبری نیست حتی اگر بیمار در حال احتضار باشد یا به عمل جراحی حیاتی نیاز داشته باشد. در واقع وقتی پول نباشد، بیمارستان بیمار را با خشونت بسیار طرد می‌کند و به خیابان می‌اندازد.....
به گفته کارشناسان، در ماه‌های اخیر پرداخت از جیب بیمار در حوزه سلامت بیش از 50 درصد افزایش یافته و در نتیجه، کارگران و بازنشستگان با درآمد محدود و بدون داشتن سرمایه‌های انباشته، از درمان انصراف می‌دهند اما احتمال بدتر شدن اوضاع، احتمالی جدی‌ست؛ براساس اعلام سازمان غذا و دارو، «از ماه آینده فرآیند خرید و ذخیره‌سازی دارو و تجهیزات خاص به‌صورت رسمی با دلار 28 هزار و 500 تومانی آغاز می‌شود» و پس از آن، گودالی عمیق به نام درمان پیش پای مردمان فقیر و طبقه‌ی متوسط جامعه باز می‌شود که پریدن از آن و «سلامتی» را در آغوش کشیدن، کار حضرت فیل است!
مطالعه بیشتر: مبلغ جدید بیمه‌ تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی چقدر شد؟

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/813430/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز پروژه بهسازی سطوح پروازی فرودگاه‌های ساری، مشهد و ارومیه

اعلام خبر تفحص پیکر شهید «علی‌اصغر مرشدلو» بعد از 41 سال+ تصاویر

تصاویر/ آیین گرامیداشت و رونمایی از کتاب سردار شهید «حاج سعید قهاری سعید» در ارومیه

واکنش سخنگوی دولت به حرف و حدیث‌ها درباره بازگشایی سفارت آمریکا در ایران/ وزارت اقتصاد، «بی‌صاحب» نیست/ مسائل کشور را به مذاکرات ربط نمی دهیم

تجهیز 35 درصد اراضی کشاورزی پیرانشهر به آبیاری نوین در راستای مدیریت منابع آب

سرو گیراسی پنجمین بازیکنی که مقابل بارسلونا هت‌تریک می‌کند

صنایع کشاورزی آذربایجان‌غربی برای 22 هزار نفر ایجاد اشتغال کرد

استفاده از ظرفیت بانک برای توسعه آذربایجان غربی

قالیباف: مجلس با ترک فعل در حوزه ناترازی برق برخورد می‌کند

قالیباف: با ترک فعل در حوزه ناترازی برق برخورد می‌کنیم / همه امورات مجلس برای حل مشکلات مردم است

مجلس با ترک فعل در حوزه ناترازی برق برخورد می‌کند

باید با کم کاری و ترک فعل ناترازی برق برخورد شود

مصاحبه بازیکن ترک علیه کارتال: او در سختی‌ها غیبش می‌زد؛ جواب سلام من هم نمی‌داد

عراقچی: در سفر به روسیه حامل پیام امام خامنه‌ای به «پوتین» هستم

نتانیاهو در برابر کلام رهبری به تپش افتاد

هوای تبریز تمیزتر از همیشه

نامه نماینده تبریز در مجلس به تاج و دنیامالی: قرار نیست ناموس تراکتور فحش بخورد، به ترک‌ها توهین کنند، فدراسیون صرفا جریمه نقدی کند!

تراکتور-ملوان؛ جدال برای حفظ صدرنشینی لیگ برتر

پیش‌بینی بارش برف در آذربایجان‌ شرقی

رانندگان برای تردد در محورهای کوهستانی آذربایجان‌شرقی زنجیرچرخ داشته است

بیرامی: جوانان؛ نیروی محرکه توسعه آذربایجان غربی هستند

تجلیل از برترین‌های استان در سامانه سادم و بازدید از موزه دفاع مقدس و مقاومت

نوروز امسال ٢٢ نفر در جاده های آذربایجان غربی جان باختند

اولین زنجیره گوشت قرمز در آذربایجان غربی ایجاد می شود

افزایش 69 درصدی حقوق دولتی معادن در آذربایجان غربی

قطار تهران - ارومیه در ایستگاه گل‌تپه مراغه دچار نقص فنی شد

افزایش 69 درصدی حقوق دولتی معادن در آذربایجان‌ غربی

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان جنوبی

نشست صمیمی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان‌های تابعه برگزار شد

حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در روستا‌های گردشگری سرعین

برگزاری اولین جلسه ستاد پروژه مهر آموزش و پرورش استان اردبیل

پاکدستی اعضای صندوق تعاونی اعتبار فرهنگیان ارومیه ستودنی است

تجلیل از نفرات منتخب مسابقات تیراندازی دختران هنرستان های استان

کلاس درس «قلب تپنده» آموزش و‌ پرورش است/ علی اکبر صمیمی همینجاست؛ پای کار، وسط گود!

عزم دولت چهاردهم برای توسعه فضاهای آموزشی جدی است

فقر آموزشی موجب فقر در عدالت اجتماعی می‌شود/ برای مدرسه‌سازی حاضر به کارگری هستم

معلمان نمونه و عوامل نمونه کیفیت‌بخشی مدارس آذربایجان شرقی در سال تحصیلی 1404-1403 معرفی شدند

پیش‌بینی افزایش 3000 نفر جذب هنرجو برای سال تحصیلی پیش رو/ تحصیل حداقل 560 نفر در هنرستان های جوار صنعت در سال تحصیلی آتی

نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی، مایه وفاق جمعی مسئولان

بناب میزبان سه شنبه‌های اقتصادی

کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع شهرستان بناب با حضور استاندار آذربایجان شرق

برنامه‌ریزی برای سامان‌دهی و جایگزینی مدارس سنگی و کانکسی در آذربایجان شرقی

اشنویه سردترین شهر آذربایجان غربی در 24 ساعت گذشته بود

نشت گاز از کپسول در میاندوآب حادثه آفرید

بررسی مسائل و مشکلات منطقه ویژه سلماس

سانحه رانندگی در جاده سرچم- میاندوآب

رشد 69 درصدی وصول حقوق دولتی معادن در آذربایجان غربی

واکنش سخنگوی قوه قضائیه به گزینه مذاکره غیرمستقیم با آمریکا

هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره مهاجران افغان در ایران/ دولت چرا نمی شنود؟

جشن گلریزان برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد