افزایش 69 درصدی حقوق دولتی معادن در آذربایجان غربی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش میمتالز، احسان جوی روز چهارشنبه افزود: در سال 1403 تعداد 58 پروانه بهرهبرداری معدنی با سرمایهگذاری 2 هزار و 332 میلیارد ریال صادر شد که این میزان سرمایهگذاری منجر به اشتغال 450 نفر در معادن استان شده است.
وی بیان کرد: در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته به ترتیب در میزان سرمایهگذاری و اشتغال، 15 و 18 درصد رشد ثبت شده است.
جوی اظهار کرد: هم اکنون در استان آذربایجان غربی 501 معدن دارای پروانه بهرهبرداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از 18 میلیون و 770 هزار تن انواع مواد معدنی وجود دارد.
وی ادامه داد: برای بهرهبرداری از این معادن بیش از 10 هزار و 374 میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده که بیشتر سرمایهگذاریها در بخش معدن و صنایع معدنی استان توسط بخش خصوصی انجام و زمینه اشتغال برای 4 هزار و 869 نفر بصورت مستقیم در این معادن فراهم شده است.
جوی اضافه کرد: طی سال گذشته، 40 فقره پروانه اکتشاف برای محدودههای اکتشافی، 27 فقره گواهی کشف برای محدودههای معدنی در شرف بهرهبرداری و 58 فقره پروانه بهرهبرداری در استان صادر شده که ظرفیت استخراج سالانه این معادن یک میلیون و 215 هزار تن است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اعلام کرد: 244 معدن غیرفعال تعیین تکلیف شدند که این تعداد در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته 10 درصد رشد داشته است.
جوی با اشاره به اهتمام جدی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان درباره توسعه اقتصاد معدنی آذربایجان غربی، گفت: در سال گذشته با برگزاری 17 جلسه کارگروه تعامل و شورای معادن استان، تعداد 20 معدن غیرفعال احیا و 244 معدن غیرفعال تعیین تکلیف شده است.
آذربایجان غربی در شمالغربیترین نقطه کشور قرار گرفته و وجود نعمتهای الهی این خطه از کشور را به ظرفیتی بینظیر برای تحرک اقتصادی تبدیل کرده است؛ به عبارتی دیگر این منطقه پیشران اقتصادی شمالغربیترین نقطه کشور به شمار میرود.
وجود مزارع غنی، این خطه از کشور را به قطب محصولات کشاورزی تبدیل کرده است، اما باید اذعان کرد که در کنار ظرفیت کشاورزی، وجود معادن غنی یک نعمت خدادادی را برای مردم این منطقه به وفور فراهم کرده است تا این نقطه از کشور به سرزمین فرصتهای بینظیر شناخته شود.
محدوده معادن آذربایجان غربی تحت پوشش سه زون از زونهای بیستگانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل "اشنویه" - "خوی"، "مهاباد" و "شاهیندژ" قرار گرفته و این استان از نظر تنوع مواد معدنی با داشتن 51 ماده معدنی جایگاه سوم کشور و از نظر ذخایر معدنی با داشتن یک میلیارد و 214 میلیون تُن ذخیره مواد معدنی در جایگاه هفتم کشوری قرار دارد.
اشتغال بیش از پنج هزار نفر در بخش معدن آذربایجان غربی نشان میدهد که همین ظرفیت کم نظیر که بهرهوری آنچنانی نیز از آن نشده است، میتواند بخش بزرگی از معضل بیکاری در منطقه را رفع کند؛ البته ثروت آفرینی این معادن برای کشور را نیز نباید فراموش کرد چرا که فقط از 2 معدن طلای "زرشوران" و "آقدره" تکاب، آذربایجان غربی سالانه در مجموع یک هزار و 35 تُن طلا استخراج میشود.
از طرفی دیگر هممرز بودن با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان، میتواند ظرفیتی برای پیداکردن بازارهای هدف باشد و صنعت معدن و فرآوردههای معدنی را شکوفا سازد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آذربایجان غربی
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴:۰۹
-
۲ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/814445/