پیام آذری

آخرين مطالب

کاهش 36 درصدی بارش‌ها در اردبیل گفتگو

کاهش 36 درصدی بارش‌ها در اردبیل
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مدیرکل هواشناسی استان اردبیل با اشاره به کاهش 36 درصدی بارش‌ها در اردبیل، گفت: در فصل بهار پیش‌بینی می‌کنیم که بارش‌ها کمتر از نرمال در سطح استان اردبیل رخ دهد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مجید کوهی بعد از ظهر امروز در جلسه ستاد خدمات سفر در اردبیل، اظهار داشت: بارش در فصل پاییز امسال نسبت به دوره مشابه بلند مدت 32 درصد کاهش یافته و در زمستان نیز این کاهش به 39 درصد رسید.
وی از افزایش دمایی 6 دهم درجه سیلسیوس در پاییز و 1.3 دهم درجه سیلسیوس در زمستان خبر داد و تصریح کرد: بارش‌های خوبی را در فصل زراعی جاری شاهد نیستیم و در 6 ماهه سپری شده از فصل زراعی جاری وضعیت کم بارشی را در استان نظاره‌گر هستیم.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل گفت: از ابتدای سال آبی جاری میانگین بارش در استان 100 میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه بلند مدت 36 درصد و سال گذشته 32 درصد کاهش نشان می‌دهد.
کوهی بارش‌های فصل بهار را کمتر از نرمال اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌کنیم در بهار نیز دمای هوا یک درجه سیلسیوس افزایش پیدا کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: صحت پیش‌بینی‌های ما در 2 فصل گذشته بین 60 تا 70 درصد بوده و قطعا با ایجاد زیرساخت‌های لازم این فرآیند تا 90 درصد نیز افزایش می‌یابد.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل اضافه کرد: در ایام تعطیلات نوروزی نیز پیش‌بینی می‌کنیم بارش‌‌های قابل توجهی را در استان اردبیل شاهد نباشیم.
کوهی بیان کرد: هر چند از روز چهارشنبه ابرناکی هوا را در استان شاهد خواهیم بود و به دنبال آن از روز جمعه بارش‌های باران در مناطق مختلف استان رخ می‌دهد، اما چندان این بارش‌ها چنگی به دل نخواهد زد.
وی در ادامه یادآور شد: در تعطیلات نوروزی امسال بارش‌های قابل توجهی را پیش‌بینی نمی‌کنیم و تنها در هفته اول در 2، سه روز ابتدای تعطیلات بارش‌های باران آن هم به صورت مقطعی در مرکز و جنوب استان رخ خواهد داد.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل درصد صحت پیش‌بینی هواشناسی را 75 تا 85 درصد اعلام کرد و گفت: پیش‌‌بینی 24 ساعته با توجه به ایجاد تجهیزات و زیرساخت‌های مناسب تا 90 درصد صحت دارد.
کوهی تصریح کرد: سازمان هواشناسی با بهره‌گیری از نیروهای متخصص و پارامترهایی که روزانه احصا می‌کند، به صورت مستند به استان‌ها گزارش داده و ما نیز رصد اطلاعات هواشناسی را انجام داده و در صورت نیاز هشدارهای هواشناسی را به موقع صادر می‌کنیم.
وی به تغییر اقلیم هوا و افزایش گرما در چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: سه درجه به طور میانگین بر شدت دما در سال‌های اخیر افزوده شده و این تغییرات اقلیمی همچنان رو به ازدیاد است.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: در حالی که در سال های گذشته مدت یخبندان در این استان 120 روز بود، در چند سال اخیر این تعداد روزها به کمتر از 100 روز کاهش یافته و ما 20 روز کاهش وضعیت یخبندان را در استان شاهد هستیم.
کوهی اضافه کرد: نوع بارش‌ها نیز متفاوت بوده به طوری که گاه با بارش‌های سیل‌‌آسا روبه‌رو بودیم اما شیب تند کم بارشی را در استان از پنج میلیمتر به 14 میلیمتر نظاره‌گر هستیم.
وی بیان کرد: 99 درصد جغرافیای کشور و لایه‌های منطقه‌ای آن دچار خشکسالی بسیار شدید شده که این خود بر شدت نگرانی‌ها افزوده است.
دستکاری اقلیمی صحت ندارد
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل به شایعات منتشر شده مبنی بر جذب ابرهای کشورمان به سمت کشورهای همسایه یادآور شد: دستکاری اقلیمی به هیچ وجه صحت ندارد و کشورهای همسایه ما نظیر ترکیه نیز دچار کم بارشی شده به طوری که بارش‌ها پایین‌تر از حد نرمال است.
کوهی ادامه داد: کشور ما درگیر شرایط خشکسالی است و از لحاظ علمی دستکاری‌ها و برخی از شایعات صحت ندارد و این کم بارشی‌ها در کل جهان معمول و متداول است.
وی گفت: در بحث بارورسازی نیز علم هواشناسی هر چند این موضوع را قبول دارد اما در بسیاری از موارد این شبیه‌سازی آثار خوبی را به همراه نداشته است.
انتهای پیام/131/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/803408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیم کارداشیان در آستانه ازدواج چهارم

مجمع تشخیص مصلحت سال آینده پالرمو و CFT را بررسی می‌کند/ FATF در دستور کار نیست

پزشکیان: ترامپ و کشورهای اروپایی شاید بتوانند من را بزنند اما مردم ما را نمی‌توانند بزنند

قیمت نقره امروز شنبه 25 اسفند 1403

دستگیری سارقان 60 میلیارد ریالی احشام در پارس‌آباد

واکنش کنفدراسیون بوکس آسیا به برگزاری تورنمنت پوریای ولی

کاراجرایی شهرک صنعتی، تخصصی مس سال آینده آغاز می‌شود

واکنش ها به حذف نام شهید رحمتی در افتتاح آزادراه مراغه - هشترود

برگزاری جلسه سیاستگذاری و برنامه ریزی روز جهانی قدس با حضور امام جمعه تبریز

مالک تلگرام سرانجام با حکم دادگاه پاریس را ترک کرد

متفکر آزاد: شهید مالک رحمتی در دل مردم جای دارد /لزوم برخورد جدی با عواملی که در مراسم افتتاح بزرگراه مراغه هشترود کج‌سلیقگی کردند+فیلم

یونایتدها رسم رفاقت را به جا آوردند: تبریک به رشفورد

وضعیت کنونی تبریز با شأن مردم فاصله دارد/ پیش بینی جذب 4000 میلیارد تومان سرمایه گذاری

رسانه غربی: دوروف "موسس تلگرام" فرانسه را ترک کرد

خبرگزاری فرانسه: «دوروف» فرانسه را ترک کرد

پاول دوروف فرانسه را ترک کرد

تا سه نشه، بازی نشه!

دیدار شاعران و اهالی فرهنگ و ادب فارسی با امام خامنه‌ای

موسس تلگرام آزاد شد و از فرانسه رفت

تصاویر/ مراسم گرامیداشت شهدای عملیات بدر و خیبر در تبریز

رهبر انقلاب با شاعران و اهالی فرهنگ و ادب فارسی دیدار کردند + تصاویر

هماهنگ‌کننده عقیدتی-سیاسی آذربایجان شرقی و اردبیل منصوب شد

منطقه ویژه مرزی مشترک با ترکیه راه‌اندازی می‌شود

آذربایجان قهرمان زیر 23 ساله‌های اروپا شد؛ قدرتنمایی دوباره روس‌ها با دشت طلایی

فرار متهم با مرگش پایان یافت

طرح راه‌اندازی منطقه ویژه مرزی مشترک ایران و ترکیه روی میز

28 دستگاه آذربایجان شرقی برای رزمایش نوروزی آماده می‌شوند

وزیر راه از راه‌اندازی منطقه ویژه مرزی مشترک ایران و ترکیه خبرداد

فرمانده سپاه: باید از تجربه تلخ برجام درس گرفت

تداوم جو نسبی پایدار در آذربایجان شرقی

فرمانده کل سپاه : به هر تهدیدی به کوبنده ترین شکل ممکن پاسخ می دهیم

کشف و جمع آوری 23 دستگاه غیرمجاز استخراج رمزارز

سردار سلامی: پاسخ ما به تهدید دشمن محکم و کوبنده است

سفر در زمان؛ «آهو خردمند، ابی و شاهرخ» در دهه 50

سفر در زمان؛ «گوگوش در ایتالیا» در سال 50؛ تهمینه میلانی در جوانی

«درسا» سریال بزنگاه مهاجرت کرد

دورهمی بازیگران سریال «عشق ممنوع» بعد از 17 سال

استایل جالب حامد کمیلی در اکران خصوصی سریال بلیط یک طرفه

تصویری از دوران نوجوانی رضا ایرانمنش بازیگر سریال ستایش در جبهه جنگ

هوتن شکیبا در جمع کودکان کار با رقص معروفش و بازی فوتبال/ ویدئو

«خاله سارا» مجری برنامه کودک در کنار مجریان قدیمی

چهره جدید بهنوش بختیاری در سریال منوچهر هادی

پیش‌بینی افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در آذربایجان‌شرقی

استاندار: مجمع مشورتی خیّران آذربایجان‌ شرقی تشکیل می‌شود

خدمات امداد نوروزی در آذربایجان‌شرقی با 3 تیم واکنش سریع و یک گروه پهپادی

شهرداری مراغه برای جلوگیری از ورود زباله به صوفی‌چای چه اقدامی آغاز کرد؟

درگیری خیابانی در بناب رنگ خون گرفت

سقوط متهم از ارتفاع و فوت در تبریز

پرونده‌های اموال تملیکی سریع تعیین تکلیف شود

اجرای برترین بیت باکسرهای کشور برای اولین بار درجزیره کیش