طرح کشت توامان پسته و زعفران در ارومیه دنبال میشود/ تلاش بانوی نخبه ایرانی برای ثبت جهانی سماق سردشت
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرنگار حوزه استانهای خبرگزاری تقریب(تنا)، زمانی که نام «رقیه نجفزاده» را در اینترنت جستجو میکنیم، با رزومه چشمگیر این پسادکترای بیوتکنولوژی گیاهی برخورد میکنیم؛ بانوی موفق ارومیهای که با 39 سال سن، جزو جوانان نخبه این مرز و بوم است.
این بانوی پرتلاش در سال 93 توانست به عنوان استعداد درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شده و در سالهای بعد نیز جایزه پروفسور مریم میرزاخانی، جایزه شهید تهرانیمقدم و جایزه دکتر کاظمی آشتیانی و بسیاری از موفقیتهای دیگر را کسب کرد.
همچنین جایزه جذب در دستگاههای اجرایی، رتبه نخست دانشآموختگی دورههای تحصیلی دانشگاهی، جایزه پسادکتری شهید دکتر چمران و عنوان نخبه مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان ریاست جمهوری از سایر موفقیتهای این بانوی ارومیهای بوده است.
بر این اساس، رویداد رسانهای حریم رسالت با عنوان «طنین» از جمله رویدادهایی است که با هدف تقویت گفتمان اثرگذاری بانوان در عرصههای مختلف در سراسر کشور برگزار میشود تا اصحاب رسانه به عنوان چشم بیدار جامعه، به روایتگری موفقیت بانوان کشور که سبب تقویت روحیه امید و خودباوری این قشر از جامعه میشود، بپردازند.
امروز «نجفزاده» در بین اصحاب رسانه حاضر شد تا مسیر موفقیت خود و چالشهایی که در جاده پر پیچ و خم زندگی علمی خود گذرانده بود را تشریح کند تا نقش شگرف بانوان در جامعه و پیشرفتهای آنان، بیش از پیش بازگو شود.
این بانوی ارومیهای که از دوران مدرسه با وجود اینکه همواره شاگر اول کلاس بود، اما به جز تحصیل علم، فعالیتهای فرهنگی نیز انجام میداد و در دوران دانشگاه نیز همواره جزو دانشجویان ممتاز بوده و رساله دکترا را با نمره 20 به پایان برد.
همچنین این نخبه ایرانی و مادر یک فرزند سه ساله، در زندگی خانوادگی خود نیز مشکلات فراوانی را متحمل شده تا جایی که در برهههایی مجبور بود فرزند شیرخواره خود را هر روز با خود به مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب در 145 کیلومتری ارومیه ببرد و هر روزه مسیر ارومیه به میاندوآب را با وجود جادههای پرخطر بپیماید.
این نویسنده هفت کتاب علمی و دانشگاهی هر روز صبح از ساعت 5 و نیم از ارومیه راهی میاندوآب شده و ساعت 18 به منزل میرسد اما اراده بالا و تلاش خستگیناپذیری وی اجازه نداده که هیچ خللی در کارش وارد شود.
نجفزاده میگوید: برای استخدام در دانشگاه ارومیه با کممهری مواجه شده و برخی تنگنظریها سبب شده است که نتواند وارد گروههای آموزشی دانشگاه شود چون رتبه علمی وی از آنها بالاتر بوده و همچنین پیشنهاد مدیریتی نیز به این نخبه ارومیهای شده اما دستان پشت پرده اجازه آن را نداده است، اما با وجود این همه مشکلات و با وجود اینکه فرصت مهاجرت به خارج از کشور و کار و حمایت در بهترین شرایط را داشته است اما روحیه« وطندوستی» سبب شده تا در همین خاک بماند و به هممیهنان خود خدمت کند.
این بانوی نخبه تصریح کرد: تمامی موفقیتهای خود را در وهله نخست مدیون اراده و تلاش خستگیناپذیر خود و سپس حمایت خانواده و به ویژه همسرم میدانم که همواره در این راه یار و یاور من بوده است.
وی افزود: هماکنون با توجه به اینکه گونههای گیاهی بسیاری در آذربایجانغربی وجود دارد در زمینه برخی گیاهان دارویی تحقیقات خود را آغاز کردهام و علاوه بر آن هم اکنون در حال ثبت جهانی سماق سردشت بوده و طرح کشت توامان پسته و زعفران به سبب کم آببر بودن آن را ارائه دادهام.
گزارش از نصیبه نیکزاد قوشچی
انتهای پیام/
-
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸:۲۸
-
۸ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/750813/