چند وقت پس از ترک سیگار شرایط سلامتی به حالت عادی خود بازمیگردد؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام آذری - برای چندین دهه، متخصصان میدانستند سیگار میتواند آسیب قابل توجهی به قلب وارد کند، اما به تازگی تأثیر بلند مدت آن را کشف کردهاند.
به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، بر اساس گزارش بنیاد قلب بریتانیا سالانه حداقل 15000 مرگ ناشی از بیماری قلبی به دلیل استعمال دخانیات در بریتانیا اتفاق میافتد. اکنون، محققان کره جنوبی کشف کردهاند که دقیقاً چه مدت طول میکشد تا سیستم قلبی عروقی یک فرد که سیگار را ترک کرده است به حالت طبیعی خود بازگردد: 25 سال! علاوه بر این، یافتهها نشان داده است افرادی که سیگار را ترک کردهاند بیش از هشت سال به اندازه افرادی که هنوز سیگار میکشند، در معرض خطر حمله قلبی یا سکته قریبالوقوع هستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این مطالعه محققان دادههای سلامتی بیش از 100000 سیگاری سابق و بیش از 4 میلیون فرد که هرگز سیگار نکشیدهاند را بررسی کردند.
افرادی که سیگار را ترک کرده بودنند پس از یک دهه بار دیگر مورد پیگیری قرار گرفتند. جزئیات دیگری از جمله سن آنها، سن زمانی که سیگار کشیدن را شروع کردند، تعداد سیگاری که در روز میکشیدند و سن آنها در هنگام ترک در تحقیق ذکر شد. این مطالعه نشان داد ارتباط بین سیگار کشیدن و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی وابسته به میزان مصرف است. به این معنی که افرادی که تعداد کمی سیگار در طول روز میکشیدند نسبتاً بلافاصله پس از ترک با کاهش خطر حمله و سکته قلبی رو به رو شدند.
در همین حال، افرادی که در زمان سیگاری بودن حداقل هشت نخ سیگار در روز میکشیدند تنها پس از گذشت 25 سال شاهد کاهش خطر حمله قلبی و سکته بودند. نویسندگان این مطالعه معتقدند: «کسانی که سیگار را ترک کردهاند باید در تشخیص و پیشگیری خطر بیماریهای قلبی عروقی مشابه با کسانی که هنوز سیگار میکشند، در نظر گرفته شوند.»
سیگار کشیدن سالانه حدود 78000 نفر را در بریتانیا میکشد و تعداد بیشتری نیز به دلیل این عادت بد خود بقیه عمرشان را با بیماریهای لاعلاج میگذرانند. نیمی از بیماریهای مرتبط با سیگار در انگلستان مربوط به بیماریهای قلبی عروقی مانند مشکلات قلبی و سکته است. دهها مطالعه نشان دادهاند که سیگار کشیدن با نارسایی قلبی مرتبط است. نارسایی قلبی زمانی اتفاق میافتد که عضله قلب، به دلیل سفت یا ضعیف شدن، خون را آنطور که باید به اطراف بدن پمپاژ نمیکند. در نتیجه، قلب نمیتواند اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز اندامها و بافتهای بدن برای ادامه به فعالیت طبیعیشان را تأمین کند.
7000 مواد شیمیایی موجود در تنباکو، از جمله قطران میتوانند به رگهای خونی که قلب را تامین میکنند، آسیب بزنند. در همین حال، نیکوتین، یک ماده بسیار اعتیادآور که در تنباکو یافت میشود، به شدت با افزایش خطرناک ضربان قلب و فشار خون مرتبط است. سیگار همچنین گازهایی سمی مانند مونوکسید کربن را وارد بدن میکند که باعث کاهش سطح اکسیژن میشود. در حال حاضر تقریباً از هر هشت بریتانیایی و آمریکایی یک نفر سیگار میکشد؛ این آمار در مقایسه با تقریباً نیمی از جمعیت بزرگسال در دهه 1970 است که سیگاری بودند.
-
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۱:۳۷
-
۳ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/750764/