پیام آذری

آخرين مطالب

جیب‌های خالی و تحمل درد جانکاه بیماری؛ بحران درمان با شش برابر شدن قیمت ارز دارو شدت می‌یابد اقتصادی

جیب‌های خالی و تحمل درد جانکاه بیماری؛ بحران درمان با شش برابر شدن قیمت ارز دارو شدت می‌یابد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - برخی داروسازها در زمستان سال گذشته، از قیمت‌های جدید اقلام تولیدی خود رونمایی کردند اما دوباره در روزهای آخر فروردین، برخی از شرکت‌های داروسازی خبر از افزایش قیمت می‌دهند.
روزنامه توسعه ایرانی نوشت: دارو از نان شب واجب‌تر است چون وقتی عضوی از خانواده بیمار است، آب خوش از گلوی کسی پایین نمی‌رود و کل خانواده درگیر بحرانی‌ست که رفع آن پول زیاد و حوصله بسیار می‌خواهد و گاهی با صرف زمان و پول هم حل نمی‌شود!
شوربختانه بحران دارو و تجهیزات پزشکی که از زمستان سال قبل آغاز شده، با شتاب به سمت وخامت بیشتر پیش می‌رود. تا امروز متوسط افزایش قیمت داروهای شرکت‌های داروساز ایرانی بین 30 تا 40درصد و متوسط افزایش نرخ داروهای خارجی (داروهای توصیه شده توسط پزشکان متخصص) بیش از 100 و گاهی 200درصد است و البته با توجه به سیاست‌های ارزی دولت در سال 1404، هنوز یک موج سنگین گرانی دارو در پیش است.
در روزهای اخیر، رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که با توجه به حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی از ابتدای امسال، نرخ جدید تخصیصی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی 28 هزار و 500 تومان تعیین شده است. مهدی پیرصالحی اضافه کرد: «هنوز دستورالعمل تخصیص ارز 28 هزار و 500 تومانی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی از سوی دولت ابلاغ نشده و در حال حاضر منتظر تصمیم نهایی هستیم».
شش برابر شدن قیمت ارز داروهای وارداتی
به این ترتیب، قرار است ارز واردات دارو با یک جهش بسیار بلند، بیش از شش برابر گران شود. رسمیت یافتن تورم بیش از 500درصدی ارز واردات دارو و ابلاغ آن از سوی دولت، برزخ بازار دارو را به یک جهنم اساسی بدل می‌کند و لاجرم موجی سنگین از گرانی داروها نه فقط برای اقلام خارجی که البته در مواردی حیاتی هستند، بلکه برای داروهای ایرانی که مواد اولیه آنها با ارز وارداتی از خارج از کشور می‌آید، از راه می‌رسد و این موج سنگین، طبقه کارگر و مزدبگیر کشور را به طرفه‌العینی در خود غرق خواهد کرد و احتمالاً به دلیل انتظار برای این گرانی جدید دستوری و از بالاست که در حال حاضر بسیاری اقلام دارویی در بازار نایاب شده‌اند. در روزهای اخیر، تعدادی از بیماران با ما تماس گرفته‌اند که موفق به پیدا کردن داروهای بیماری‌های قلب و عروق ازجمله «آدانکور 20» نشده‌اند. به گفته آنها، مدتی‌ست که این داروها نایاب شده‌اند و در دسترس نیستند.
کارگر دیگری از پیدا نشدن داروهای اعصاب و روان ازجمله قرص «پیموزاید 4» که یک قرص اصلی‌ست خبر داده و گفت: فرزندم بیماری اعصاب دارد و وقتی این داروها نباشد و مصرف نکند، زندگی خودش و ما را سیاه می‌کند. پزشک توصیه کرده که از زیر سنگ هم شده دارو بیابید (ترجیحاً نمونه خارجی) تا حتماً مصرف کند اما ما به سختی و پس از جست‌وجوی بسیار و پیدا کردن پارتی، فقط 4 عدد ایرانی آن را پیدا کردیم.
دارو از زیر سنگ هم پیدا نمی‌شود
این داروها البته از زیر سنگ هم پیدا نمی‌شوند. برخی دیگر از داروها هم در صورتی که موجود باشند، قیمت چندبرابری نرخ رسمی و نجومی دارند و وسع اکثر مردم به مصرف دائمی آنها نمی‌رسد. در این شرایط، ضرورتی به نام درمان نادیده گرفته می‌شود و توقف اجباری و ترک درمان، امروز دیگر یک پدیده نادر نیست. فرودستان و طبقات زیرین و حتی میانی مزدبگیران، مجبورند از خیر درمان بگذرند و این انتخاب تلخ بیشتر در مورد بیماری‌های خاص مصداق پیدا می‌کند.
شوک گرانی دارو، یک شوک تدریجی و به شدت کشنده است و البته هنوز ابلاغ رسمی دولت برای ارز 28 هزار و 500 تومانی دارو وارد معادلات بازار نشده که قیمت اخیر داروها رکوردهای سابق را جابجا کرده است.
برخی داروسازها در زمستان سال گذشته، از قیمت‌های جدید اقلام تولیدی خود رونمایی کردند اما دوباره در روزهای آخر فروردین، برخی از شرکت‌های داروسازی خبر از افزایش قیمت می‌دهند. برای نمونه، براساس اعلام شرکت کارخانجات داروپخش، این شرکت قیمت 75 قلم از محصولات خود را به طور میانگین 33درصد افزایش داده است. براساس این لیست، میزان افزایش قیمت برخی از داروها بین 10 تا 20درصد، برخی داروها حدود 30 تا 40درصد و تعدادی هم بیش از 50درصد بوده است.
بیمه‌های رنگارنگ ولی بی‌خاصیت
حال باید پرسید، قیمت دارو در اردیبهشت و خرداد چقدر می‌شود و با این اوصاف، مزدبگیران کم‌درآمد ازجمله کارگران به خصوص کارگران بازنشسته به چه مصائب لاینحلی گرفتار می‌آیند؟ آیا بازنشستگان از پس هزینه‌های سنگین دارو برمی‌آیند؟ «علی‌اکبر عیوضی» دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران از وضعیت وخیم بازنشستگان و دلشوره‌ها و نگرانی‌های سخت بیمارداری می‌گوید: متاسفانه دارو و درمان تبدیل به یک معضل جدی شده است. برخی بازنشستگان، عضو تمام بیمه‌ها هستند، بیمه پایه، بیمه مکمل، بیمه طلایی و... اما باز هم هزینه‌های دارو و درمان‌شان تامین نمی‌شود. قیمت دارو آن‌چنان زیاد است و این بازار چنان بی‌ثبات است که هیچ بیمه‌ای جواب نمی‌دهد.
بیمه‌گرها قادر به پوشش هزینه‌های متورم دارو نیستند. عیوضی می‌گوید: تامین اجتماعی بدهی داروخانه‌ها را می‌دهد و با آنها تسویه حساب می‌کند اما همان زمان دوباره قیمت داروها بالا می‌رود و باز تامین اجتماعی به داروخانه‌ها بدهکار می‌شود ضمن اینکه سطح پوشش بیمه‌ها حتی بیمه مکمل پایین است. قیمت بسیاری از داروها به خصوص داروهای خاص و باکیفیت، تقریباً آزاد محاسبه می‌شود.
این عضو کانون از بازنشستگانی می‌گوید که مراجعه می‌کند و فریادرسی ندارند: بیماری خاص دارند و نمی‌توانند پول دارو را بدهند، در نتیجه درمان را قطع می‌کنند. او تاکید می‌کند که مراجعان بسیاری داریم که قادر به تهیه داروهای بیماری‌های خاص خود نیستند و کسی هم پاسخگو نیست، نه وزارت بهداشت پاسخگو هست، نه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی پاسخی می‌دهد و نه دولت و مجلس وظیفه بر گردن می‌گیرند.
افزایش پرداخت از جیب بیماران
بحران حاد گرانی فقط به دارو محدود نمی‌شود؛ هزینه‌های تجهیزات پزشکی، خدمات کلینیکی و به خصوص خدمات بستری به شدت افزایش یافته است. کارگر و بازنشسته به توصیه پزشک معالج خود به یک بیمارستان خاص مراجعه می‌کند اما در اولین گام از او پول کلانی می‌خواهند تا بستری شود. پول نباشد، از بستری هم خبری نیست حتی اگر بیمار در حال احتضار باشد یا به عمل جراحی حیاتی نیاز داشته باشد. در واقع وقتی پول نباشد، بیمارستان بیمار را با خشونت بسیار طرد می‌کند و به خیابان می‌اندازد.
به گفته کارشناسان، در ماه‌های اخیر پرداخت از جیب بیمار در حوزه سلامت بیش از 50درصد افزایش یافته و در نتیجه، کارگران و بازنشستگان با درآمد محدود و بدون داشتن سرمایه‌های انباشته، از درمان انصراف می‌دهند اما احتمال بدتر شدن اوضاع، احتمالی جدی‌ست. براساس اعلام سازمان غذا و دارو، «از ماه آینده فرآیند خرید و ذخیره‌سازی دارو و تجهیزات خاص به‌صورت رسمی با دلار 28 هزار و 500 تومانی آغاز می‌شود» و پس از آن، گودالی عمیق به نام درمان پیش پای مردمان فقیر و طبقه متوسط جامعه باز می‌شود که پریدن از آن و سلامتی را در آغوش کشیدن، کار هر کسی نیست.
نسرین هزاره مقدم

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/814942/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیکه سنگین ایوب آقاخانی به نوید محمدزاده در حاشیه سرندادن سرود «ای ایران» در خارج از کشور/ ویدئو

خاطره خنده‌دار محسن کیایی از حضور یوسف صیادی و سعید آقاخانی در یک مجلس ختم/ ویدئو

پویایی آب و فاضلاب صفائیه: از نوسازی تأسیسات تا خدمات‌رسانی سریع و نصب انشعابات آب

دعوت ورزشکار میاندوآبی به انتخابی تیم ملی

طرح تفکیک پسماند از مبدأ در خوی اجرا می‌شود

لزوم توسعه زیرساخت‌های کشاورزی و صنعتی در شبستر

آذربایجان شرقی قهرمان جشنواره ورزشی آستان قدس رضوی

فروشنده چای در تبریز نقره‌داغ شد

شناسایی 14 فضای معماری جدید در فصل هفتم کاوش حریره شهر تاریخی حریره کیش

معادل سازی عجیب فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای متروباس/ ویدئو

نانوایی‌های اردبیل ساماندهی می‌شود

برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی یک شهرک صنعتی جدید در استان اردبیل

ساماندهی نانوایان در اردبیل اولویت اساسی است

شهرک‌های صنعتی در جذب سرمایه‌گذاری کارگشا است

قیمت طلا صعودی شد | طلا گرمی 10 میلیونی در راه است؟

پیش‌بینی افزایش دما در اردبیل

عقب‌نشینی سکه ادامه دارد!

مدارس اردبیل فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس اردبیل فردا یکشنبه 31 فروردین 1404​

توافق کابل و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های اقتصادی

واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران در اردبیل مستلزم تملک زمین است

نفس‌های تازه شهر زیر سایه درختان

مروری بر زندگینامه شهید «بهمن کاظمی»

یک کبد نو و صفر درجه می خواهید؟/ کبد چرب را اینگونه درمان کنید

فریادی برای احیای دریاچه ارومیه در «بغض شکسته دریاچه»

عشق و علاقه زنده یاد کشاورز به ورزش زورخانه ای

تحرک در حوزه ساخت‌ و ساز شهر ارومیه/زمین‌های زیر 500 مترمربع بسته‌ سرمایه‌گذاری می شود

بارش‌ها ورودی آب به بخش جنوبی دریاچه ارومیه را افزایش داد

سفر مدیرعامل بانک ملی ایران به ارومیه، گامی برای تقویت تولید و اقتصاد منطقه‌ای

مؤمن باید خود را در برابر هجمه‌های فرهنگی بیمه کند

تنیس روی میز آسیای میانه| قطعی شدن صعود جوانان دختر با چاشنی قهرمانی

دختران تنیس روی میز جوان ایران قهرمان زودهنگام آسیای میانه شدند

کارتال شمشیر را از رو بست؛ سرمربی پرسپولیس ایران را ترک کرد

تکریم طلاب نخبه بناب در چارچوب طرح اکرام نخبگان مرکز خدمات تبریز

کباب بناب آذری؛ یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی

مشکل پرسپولیس فاش شد

ثبت‌نام حوزه‌های علمیه برادران آغاز شد

قطعی شدن صعود جوانان دختر با چاشنی قهرمانی

قطعی شدن قهرمانی دختران پینگ‌پنگ‌باز ایران در آسیای میانه/ صعود جوانان به فینال قهرمانی آسیا

آخرین اخبار از وضعیت سلامت ایرج خواجه امیری

تنیس روی میز آسیای میانه 2025/ قهرمانی زودهنگام برای دختران ایران

وزارت اقتصاد به چه کسی می رسد؟/ بخشایش اردستانی: هرکسی قبول کند، یا عاشق است یا دیوانه/ کوثری: کسی با همتی پدر کشتگی نداشت اما...

یوکرش با قهرمانی پرتغال را ترک خواهد کرد

وزارت اقتصاد به چه کسی می رسد؟/ بخشایش: هرکسی قبول کند، یا عاشق است یا دیوانه/ کوثری: کسی با همتی پدر کشتگی نداشت اما...

تماشای فوتبال با اسب بر فراز کوه‌های تبریز

ضعف حمل‌ونقل عمومی مهم‌ترین علت رفع نشدن مشکل ترافیک شهر تبریز است

صعود پینگ پنگ بازان دختر ایران به فینال تنیس روی میز آسیای میانه|

قطعی شدن قهرمانی دختران پینگ‌پنگ‌باز ایران

کارتال ایران را به مقصد ترکیه ترک کرد

قهرمانی زودهنگام دختران ایران در تنیس روی میز آسیای میانه

برناردو سیلوا آماده ترک منچسترسیتی