ضعف حملونقل عمومی مهمترین علت رفع نشدن مشکل ترافیک شهر تبریز است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ضعف حملونقل عمومی مهمترین علل رفع نشدن مشکل ترافیک شهر تبریز است و تا زمانی که حملونقل عمومی حل نشود و نظام شهرسازی از ملاحظات ترافیکی و حملونقلی تبعیت نکند، ترافیک به عنوان کلاف سردرگم همچنان باقی میماند.
روحالله رشیدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان شرقی درباره استفاده از هوش مصنوعی برای رفع مشکل ترافیک شهر تبریز اظهار کرد: این دانش به طور قطع باید بهکار گرفته شود و به علت اینکه دانشی نوپا است، هنوز در مدیریتهای شهری متأسفانه به آن معنا بهکار گرفته نشده است.
وی افزود: اگر مبنای هوش مصنوعی را تحلیل دادههای شهری به واسطه نرمافزارها فرض کنیم، در برخی سطوح انجام شده است منتها این در شهر تبریز خلأ مهمی است، حتی اگر هوش مصنوعی هم وجود نداشت، ما در دورههای اخیر موضوع داده و تحلیل دادههای ترافیکی را آنطور که باید، واجد جایگاه ندیدیم.
رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه پیگیری ما در شورای شهر، مرکز پژوهشهای شورا و کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری همیشه این بوده که به سمت داده حرکت شود، عنوان کرد: مؤثرترین اقدامی که اکنون در حال انجام است، برداشت وضع موجود ترافیک و حملونقل شهری در قالب مطالعات طرح جامع حملونقل و ترافیک است و بخش عمده آن، برداشت وضع موجود است که اکنون در حال تحلیل است.
رشیدی علت حل نشدن مشکل ترافیک در شهر تبریز را پابرجا بودن عوامل تشدید کننده ترافیک دانست و تصریح کرد: مهمترین عامل تشدید ترافیک نوع شهرسازی، بیتوجهی به الزامات حملونقل عمومی و ایجاد اختلال در طراحی شبکه معابر بهواسطه نوع شهرسازی است. بدین معنا که ساختوساز در شهر بدون ملاحظات ترافیکی اتفاق میافتد و توسعه شهر، فقط توسعه بتنی شهر است.
وی ادامه داد: مهمترین موضوع، ضعف حملونقل عمومی است و روند کیفیت و کمیت حملونقل عمومی، یک روند قهقرایی و رو به نزول است. بنابراین تا زمانی که حملونقل عمومی حل نشود و نظام شهرسازی از ملاحظات ترافیکی و حملونقلی تبعیت نکند، ترافیک به عنوان کلاف سردرگم همچنان باقی میماند.
رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان به طور قطع میتوانند در بهبود وضعیت شهر کمک کنند، تاکید کرد: منتها زمانی که از ترافیک صحبت میکنیم تا زمانی که زیرساخت مهمی به نام حملونقل همگانی تأمین نشده باشد، شرکتهای دانشبنیان موفق نمیشوند زیرا زمینه برای اینکه در مدیریت ترافیک نقش ایفا کنند، وجود ندارد.
رشیدی درباره احداث تقاطعهای غیر همسطح در شهر تبریز گفت: اینگونه نیست که مخالف احداث آنها باشم، بلکه معتقد هستم باید در جای مناسب خود احداث شود، اگر مکان آن بهدرستی شناسایی و دقیق محاسبه شود، میتواند در بعضی مکانها موجب کاهش ترافیک شود.
وی افزود: اما در دورههای اخیر این اتفاق رخ نداده است و نهتنها قادر به حل ترافیک نبوده بلکه، ترافیک را از نقطهای به نقطه دیگر انتقال داده است و تأثیر مقطعی و موضعی داشته و راهکار آن حملونقل عمومی و اصلاح نظام شهرسازی است.
کد خبر 858922
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۶:۲۹
-
۵ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/815674/