پیام آذری

آخرين مطالب

پیشنهادات جدید ارمنستان برای صلح با پاسخ سرد باکو مواجه شد گفتگو

پیشنهادات جدید ارمنستان برای صلح با پاسخ سرد باکو مواجه شد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - وزیر خارجه ارمنستان در جمع‌بندی سفر به آنتالیا، ضمن تأکید بر آمادگی ایروان برای امضای فوری پیمان صلح، از عدم مشاهده آمادگی مشابه در باکو و واکنش سرد به پیشنهادات جدید ارمنستان خبر داد و گفت که ترکیه عادی‌سازی روابط را به صلح با آذربایجان گره می‌زند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، در جمع‌بندی نتایج حضور خود در مجمع دیپلماسی آنتالیا، اظهار داشت که روند عادی‌سازی روابط ارمنستان و آذربایجان، بخشی از گفتگوها و تماس‌ها در روابط ارمنستان و ترکیه است.
وی با بیان اینکه «طرف ترک محدودیت‌هایی را در سرعت اجرای توافقات با ارمنستان به دلیل روابط ارمنستان و آذربایجان قائل است»، افزود: «رویکرد ما درواقع متفاوت است. ما فکر می‌کنیم که پیشرفت در مسیر ارمنستان-ترکیه تأثیر مثبت خود را بر عادی‌سازی روابط ارمنستان و آذربایجان خواهد گذاشت.» میرزویان تأکید کرد که در این زمینه «تفاوت دیدگاهی» میان ایروان و آنکارا وجود دارد. وزیر خارجه ارمنستان در این مصاحبه به تشریح دیدارهای خود در حاشیه مجمع آنتالیا (11-13 آوریل)، مذاکرات صلح با آذربایجان و روند عادی‌سازی روابط با ترکیه پرداخت. ارمنستان برای سومین سال متوالی در این مجمع شرکت می‌کرد و میرزویان دیدارهای دوجانبه‌ای با همتایان خود از جمله وزرای خارجه ترکیه و جمهوری آذربایجان داشت و همچنین در نشست تخصصی قفقاز جنوبی با حضور وزرای خارجه سه کشور منطقه شرکت کرد.
خلاصه دیدارهای دوجانبه
بر اساس گزارش‌های رسمی ایروان، میرزویان و جیحون بایراموف، وزیر خارجه آذربایجان، در آنتالیا درباره وضعیت کنونی روند عادی‌سازی پس از نهایی شدن متن پیش‌نویس پیمان صلح گفتگو کردند و صرفاً بر «آمادگی خود برای ادامه گفتگو» تأکید نمودند. اطلاعات منتشر شده درباره دیدار میرزویان و هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، نیز مختصر بود و به «بررسی موارد جاری در دستور کار دوجانبه» و «تبادل نظر درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی» بسنده شده بود.
میرزویان در نشست قفقاز جنوبی: «ما حق انتخاب داریم»
وزیر خارجه ارمنستان در این نشست گفت: «ما و دوستان آذربایجانی، گرجی و ترک ما، یک انتخاب داریم: یا صد یا دویست سال دیگر صبر کنیم تا مطمئن شویم تغییرات مثبت غیرقابل بازگشت هستند، یا فرآیندی را آغاز کنیم، آجری روی آجر بگذاریم و منطقه‌ای صلح‌آمیز با همکاری در زمینه‌های انرژی و ترانزیت بسازیم.»
او تأکید کرد که ارمنستان مسیر همکاری را انتخاب می‌کند اما نیازمند همراهی طرف مقابل یعنی آذربایجان است و به عنوان مثال به پیشنهاد مشخص ایروان برای بازگشایی مسیرهای ارتباطی اشاره کرد که با پاسخ مثبت باکو روبرو نشده است.
میرزویان در پاسخ به سوالی درباره نگرانی احتمالی باکو از قانون اساسی ارمنستان، قاطعانه اظهار داشت: «در قانون اساسی جمهوری ارمنستان هیچ عبارتی وجود ندارد که بگوید قره‌باغ بخشی از ارمنستان است. وجود ندارد.» وی افزود ادعای ارضی علیه آذربایجان در قانون اساسی ارمنستان نیست و علاوه بر آن، پیمان صلح خود شامل مفادی درباره به رسمیت شناختن تمامیت ارضی و عدم استناد به قوانین داخلی برای توجیه عدم اجرای توافق است. او متقابلاً به وجود ادعاهای ارضی در قانون اساسی آذربایجان (ارجاع به جمهوری اول آذربایجان که مدعی بخش وسیعی از خاک ارمنستان بود) اشاره کرد.
به گفته میرزویان، امضای پیمان صلح اکنون تنها به «اراده سیاسی» بستگی دارد و باید تصمیم گرفت که آیا طرفین بر ساختن صلح و استفاده از فرصت‌ها تمرکز می‌کنند یا درگیر نگرانی‌ها شده و روند را متوقف می‌سازند. او ابراز اطمینان کرد که «پیش‌زمینه‌های مثبتی» برای امضای توافق و گشودن «دوران جدیدی از صلح و شکوفایی» در قفقاز جنوبی وجود دارد.
روابط با ترکیه: چشم‌انداز همکاری‌های بزرگتر
میرزویان مجمع آنتالیا را فرصت مناسبی برای دیدار با همتایان ترک دانست و گفت با فیدان درباره «وضعیت فعلی گفتگوها، گام‌های برداشته شده و گام‌های آتی» صحبت کرده است. او همچنین از برگزاری رویداد «گفتگوی ایروان» در اواخر ماه مه خبر داد اما مشخص نکرد آیا مقامات ترکیه و آذربایجان نیز دعوت خواهند شد یا خیر.
وزیر خارجه ارمنستان تأکید کرد که هم ایروان و هم آنکارا پتانسیل همکاری‌های بسیار بزرگتری از جمله در زمینه تجارت، ترانزیت و انرژی را فراتر از صرفاً برقراری روابط حداقلی می‌بینند. او در پاسخ به سوالی درباره پیشرفت ملموس، به اقداماتی مانند حل مسئله حریم هوایی، بررسی زیرساخت‌های مرزی و ریلی و گفتگو درباره پل آنی اشاره کرد اما اذعان نمود که توافقاتی مانند بازگشایی مرز برای اتباع ثالث و دیپلمات‌ها هنوز اجرا نشده است. وی روند را «کند اما رو به جلو» توصیف کرد که هدف نهایی آن «عادی‌سازی کامل روابط، برقراری ارتباطات دیپلماتیک و بازگشایی مرز» است.
دیدار با بایراموف: پیشرفتی حاصل نشد
میرزویان درباره دیدار با همتای آذربایجانی خود پس از نهایی شدن متن پیمان صلح گفت که موضوع امضای آن را بررسی کرده‌اند. وی رویکرد ارمنستان را «امضا و تصویب فوری پیمان و سپس تلاش برای حل مسائل باقی‌مانده در طول مسیر» عنوان کرد. او مجدداً به پیش‌شرط‌های باکو (تغییر قانون اساسی و انحلال گروه مینسک) اشاره کرد و ضمن رد وجود ادعای ارضی در قانون اساسی ارمنستان، تأکید کرد که خود پیمان صلح، تمامیت ارضی بر اساس مرزهای زمان فروپاشی شوروی را به رسمیت می‌شناسد و با امضای آن، نیازی به گروه مینسک نخواهد بود و ایروان آماده است همزمان با امضای پیمان، برای انحلال گروه مینسک نیز اقدام کند.
با این حال، میرزویان صراحتاً اذعان داشت که «اغراق بزرگی» است اگر گفته شود در دیدار با بایراموف «پیشرفتی حاصل شده یا طرفین مواضع خود را تغییر داده‌اند.» او بر لزوم ادامه مذاکرات تا یافتن راه‌حل تأکید کرد زیرا توقف گفتگوها کمکی به صلح نمی‌کند.
میرزویان: «ایروان آماده امضا است، باکو نه»
وزیر خارجه ارمنستان تأکید کرد که کشورش آماده امضای پیمان صلح «در آینده‌ای بسیار نزدیک» است، «اما چنین آمادگی‌ای از سوی آذربایجان شنیده نمی‌شود.» او قول داد که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بن‌بست در مذاکرات به کار گیرند و رویکرد سازنده ایروان را گواه این امر دانست.
میرزویان همچنین فاش کرد که ارمنستان پیشنهادهای دیگری نیز به باکو ارائه کرده است، از جمله سازوکارهای مشترک برای کنترل تسلیحات و تحقیق درباره حوادث مرزی، و همچنین پیشنهاد جداگانه‌ای برای رفع انسداد زیرساخت‌ها که نگرانی‌های باکو را نیز مد نظر قرار می‌دهد. او گفت: «در ابتدا واکنش کم و بیش مثبتی از طرف آذربایجانی مشاهده کردیم، اما اکنون شاهد نگرش سردتری نسبت به این پیشنهاد هستیم. برایم دشوار است که بگویم دلیل آن چیست.» وی افزود که پیشنهاد ارمنستان شامل تضمین امنیت محموله‌های عبوری و حتی ابزارهای بیمه‌ای برای جبران خسارت مالی در صورت بروز حوادث احتمالی است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/813150/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

◄ بررسی اتصال خط جدید ریلی تبریز- مرند-چشمه ثریا-کارس میان ایران و ترکیه

ضرورت ورود نهادها به آزادسازی حریم بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری

بندر مرسین پل عبور کالاهای ایرانی به اروپا و افریقا / تاسیس منطقه آزاد در دستور کار تهران و آنکارا

مدارس آذربایجان غربی فردا 31 فروردین به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس ارومیه فردا یکشنبه 31 فروردین 1404

افزایش دما در نیمه غربی کشور

رگبار پراکنده در ارتفاعات شمال غرب کشور، البرز مرکزی، زاگرس مرکزی و خوزستان تا پایان هفته

مقاصد مهم صادراتی محصولات نانو ایرانی

سفر وزیر کار به شهرستان سراب

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

راهیابی دانش‌آموز استان آذربایجانش شرقی به اردوی تیم ملی تکواندو

وعده یزدانی جوان برای فتح سکوی المپیک

اقتدار ارتش، ایران را قدرتمندتر کرده است

قهرمانی تیم مقاومت در مسابقات والیبال شهرستان اردبیل

تسهیل سرمایه‌گذاری در اردبیل برای رونق اقتصادی

نیکزاد: اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام شهرستان نیر در اولویت است

تصاویر/ بازدید طلاب از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس ارومیه

تالاب‌های گلستان در آستانه فاجعه‌ای شبیه دریاچه ارومیه هستند

کبد چرب قابل درمان است؛ اگر تغییرات غذایی و سبک زندگی را جدی بگیریم

پیروزی تیم ملی جوانان دختر ایران مقابل قزاقستان در مسابقات تنیس روی میز آسیای میانه

معرفی وزیر جهاد کشاورزی به دستگاه قضایی برای ترک فعل

پرسپولیس؛ تیمی که بلد نیست موقعیت گل بسازد/ بیچاره آقای گل پرسپولیس!

قول وزیرکار برای تجهیز مرکز نگهداری از معلولان سروهای سراب

کبد چرب در کمین جوانان؛ این عادات غذایی را ترک کنید

خیز شهرستان سراب برای ایفای نقش ملی

وعده سنگین برای ویترین ترک خورده شمشیربازی

پنام‌تاش: سرباز ایران هستم/ از ترک تیم ملی نمی‌ترسم

سیلوا راضی است اما بارسلونا نه!

پیش‌بینی بارش‌های رگباری و افزایش دما در آذربایجان‌شرقی

سفر هیئت اقتصادی ایران به آذربایجان به منظور توسعه روابط

تبادل آتش میان نیروهای مرزی آذربایجان و ارمنستان

جدول و لینک برنامه قطعی برق شرستان‌ها

توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان؛ حمل‌ونقل ترکیبی جایگزین تا تکمیل خط ریلی رشت-آستارا

پیگیر تأمین اعتبار راه‌اندازی کتابخانه سیار در آذربایجان شرقی هستیم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تبدیل یک ایده به عمل با پیگیری مداوم دست یافتنی است

فقدان برنامه‌ریزی یکی از رموز اصلی ناکامی ما در برنامه‌ریزی‌ها است

پیش‌بینی وزش باد نسبتا شدید، بروز مه و تگرگ در آذربایجان شرقی

نوین: تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه ای مصداق بارز جهاد فرهنگی است

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

حاکمیت هوای مطبوع بهاری در استان اردبیل

بهترین خوراکی‌ها برای رفع سوزش

کبد چرب قابل درمان است؛ اگر...

کبد چرب قابل درمان است؟

وعده سنگین برای ویترین ترک خورده شمشیربازی؛ جلسه فنی با محوریت غیرفنی

تأکیدمعاون وزیر جهاد کشاورزی برضرورت رویکرد علمی در زنجیره گندم تا نان

اختصاص500 میلیارد تومان برای اشتغالزایی از سوی بسیج سازندگی آذربایجان

اعتراف «حمید حسین‌نژاد» به مشارکت در شهادت 8 مرزبان در چالدران

رگبار پراکنده باران در 3 استان

پیش‌بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان در روز شنبه 30 فروردین 1404

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه