کبد چرب قابل درمان است؛ اگر تغییرات غذایی و سبک زندگی را جدی بگیریم
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه، درباره افزایش شیوع بیماری کبد چرب در میان جوانان و میانسالان هشدار داد و گفت: «کبد چرب یکی از بیماریهای خاموش است که اغلب در مراحل ابتدایی هیچ علامت مشخصی ندارد و تا زمانی که بروز میکند، ممکن است وارد مرحله خطرناکی مانند سرطان کبد شود.»
کشاورز با اشاره به این که سبک زندگی و عادات غذایی ناسالم مهمترین عامل در بروز این بیماری هستند، افزود: «افرادی که به ظاهر مشکلی ندارند اما رژیم غذایی نامناسب دارند، در معرض ابتلا به کبد چرب قرار دارند.
» او تأکید کرد که در صورتی که بیماری در مراحل اولیه شناسایی و درمان شود، امکان بازسازی کبد و بازگشت به وضعیت طبیعی وجود دارد. وی با اشاره به عوارض جدی این بیماری، به ویژه در مراحل پیشرفتهتر، گفت: «افراد مبتلا به کبد چرب معمولاً در میانه زندگی با مشکلاتی نظیر چربی خون بالا، قند خون بالا و حتی سکته مواجه میشوند.»
کشاورز در ادامه، رژیمهای غذایی خاص مانند کتوژنیک را برای افراد مبتلا به کبد چرب توصیه نکرد و افزود: «این رژیمها ممکن است وضعیت کبد چرب را تشدید کنند. در عوض، رژیمهای فستینگ یا روزهداری متناوب در صورتی که به درستی اجرا شوند، میتوانند مفید باشند. در این رژیم، فرد 16 ساعت چیزی نمیخورد و در 8 ساعت مجاز به غذا خوردن است، اما باید از مصرف غذاهای کمارزش در این بازه زمانی اجتناب کند.»
او همچنین به نیاز بدن به پروتئین اشاره کرد و توضیح داد که مقدار مورد نیاز پروتئین بسته به عوامل مختلفی چون سن، جنسیت، توده بدنی و وزن باید توسط متخصص تغذیه محاسبه شود، زیرا مصرف ناکافی یا بیشازحد پروتئین هر دو میتواند عوارضی برای بدن داشته باشد.
متخصص تغذیه در ادامه به مواد غذایی که موجب بروز کبد چرب میشوند، اشاره کرد و گفت: «مهمترین عامل بروز این بیماری مصرف مشروبات الکلی است. پس از آن، فستفودها، گوشتهای پرچرب مانند شیشلیک و گردن، غذاهای سرخشده، شیرینیجات صنعتی، تخمه و آجیل شور، نوشابهها و غذاهای فرآوریشده از دیگر عوامل مهم هستند.»
کشاورز در نهایت بر اهمیت اصلاح عادات غذایی تأکید کرد و گفت: «درمان کبد چرب از تغییرات تغذیهای آغاز میشود. حتی افرادی که به گرید 2 یا 3 این بیماری مبتلا هستند، باید از مصرف گوشت قرمز پرهیز کرده و مصرف روغنها را کاهش دهند. گوشت سفید مانند مرغ و ماهی باید به صورت آبپز، بخارپز یا هوای پز مصرف شود. سبزیجات پخته، سالاد بدون سس و حبوبات مانند عدسی و ماش نیز در پاکسازی کبد بسیار مؤثر هستند.»
وی با تأکید بر قابل برگشت بودن کبد چرب در مراحل اولیه، افزود: «اگر فرد در زمان مناسب نسبت به اصلاح عادتهای غذایی خود اقدام کند، کبد میتواند خود را بازسازی کرده و به وضعیت طبیعی بازگردد، اما در صورت بیتوجهی به این بیماری، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و سرطان کبد وجود دارد.»
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵:۵۴
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/815531/