حضرت محمد(ص) الگویی بینظیر برای وحدت مسلمانان بود
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرنگار حوزه استانهای خبرگزاری تقریب، ماموستا مامد کلشینژاد امروز در آیین عبادی سیاسی نماز جمعه اهلسنت ارومیه اظهار داشت: ایران اسلامی از دیرباز با تنوع اقوام، زبانها و فرهنگهایش، چون باغی رنگارنگ، نماد همزیستی و وحدت بوده و امروز در این برهه حساس از تاریخ، وظیفهای بزرگ بر دوش مسلمانان است و پاسداشت وحدت، ترویج احترام متقابل و دوری از هر آنچه که تفرقه و اختلاف را در میان ما شعلهور میسازد ضروری است.
وی افزود: وحدت، نه تنها نیاز جامعه اسلامی است بلکه دستور صریح دین مبین اسلام و سیره پیامبر اکرم (ص) و اولیای الهی به شمار میرود.
امام جمعه اهل سنت ارومیه گفت: وحدت در آیینه قرآن و سیره نبوی
قرآن کریم، کتاب هدایت، مسلمانان را به وحدت و پرهیز از تفرقه فرا میخواند و خداوند متعال در قرآن میفرماید: «همگی به ریسمان الهی چنگ زنید و پراکنده نشوید.».
وی ادامه داد: این آیه نقشه راهی برای ساختن جامعهای متحد که در آن، اختلافات قومی، زبانی و عقیدتی، به جای جدایی، به فرصتی برای تکامل و همافزایی بدل شود، به شمار میرود.
ماموستا کلشی نژاد بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) خود الگویی بینظیر در ایجاد وحدت بودند و در مدینه، آن حضرت با عقد پیمان اخوت میان مهاجران و انصار، اتحادی بیسابقه میان دو گروه با پیشینههای متفاوت ایجاد کردند و مهاجران که از مکه آمده بودند و انصار که بومی مدینه بودند، با این پیمان، نه تنها برادری دینی یافتند، بلکه در اموال و زندگی خود شریک شدند، این نمونه تاریخی نشان میدهد که وحدت، فراتر از شعار، نیازمند عمل، ایثار و گذشت است.
وی ادامه داد: مصادیق تاریخی وحدت در صدر اسلام یکی از درخشانترین نمونههای وحدت در تاریخ اسلام، تأسیس مسجدالنبی بهعنوان کانون وحدت مسلمین است و این مسجد، نه تنها مکانی برای عبادت، بلکه مرکزی برای حل اختلافات، آموزش و تصمیمگیریهای جمعی بود.
امام جمعه اهل سنت ارومیه گفت: در این مسجد، افراد از قبایل مختلف، از جمله اوس و خزرج که سالها با یکدیگر دشمنی داشتند، زیر پرچم اسلام گرد هم آمدند و دشمنیهای قبیلهای را به دوستی و برادری تبدیل کردند. این تحول، نتیجه رهبری حکیمانه پیامبر (ص) و تأکید ایشان بر ارزشهای مشترک اسلامی بود.
وی اظهار داشت: نمونه دیگر، پیمان مدینه است که پیامبر (ص) میان مسلمانان، یهودیان و دیگر ساکنان مدینه منعقد کردند و این پیمان، اولین قانون اساسی مدنی در تاریخ اسلام بود که بر احترام به حقوق همه گروهها، همکاری در دفاع از شهر و پرهیز از اختلاف تأکید داشت و این سند تاریخی نشان میدهد که وحدت، تنها در میان مسلمانان نیست، بلکه شامل احترام و همزیستی با پیروان دیگر ادیان نیز میشود.
انتهای پیام/
-
جمعه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۸:۲۰
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/818292/