اقتصادی کردن صنعت دامپروری بااستفاده از الحاق ژن در پلدشت
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - خبرگزاری مهر- گروه استانها: استان آذربایجان غربی با دارا بودن نزدیک به 4 میلیون و 600 هزار رأس دام سبک 10 درصد دام سبک کشور را به خود اختصاص داده و این ظرفیت ضمن نقش مؤثر استان در امنیت غذایی آذربایجانغربی را به یکی از استانهایی است که تأمین کننده استانهای مرکز کشور تبدیل کرده است.
وجود کشاورزان و دامداران توانا و نمونه در استان میتواند نقش مؤثری در اقتصاد دام داشته باشد و همچنین از طرفی وجود نژادها و اکوتیپهای مختلفی همچون میش ماکویی، بز مهابادی، گوسفند هرکی و گوسفند شین بش در این منطقه؛ اثرات مثبتی در صنعت دامداری این منطقه داشتهاند.
آذربایجان غربی سالانه با تولید بیش از 57 هزار تن گوشت قرمز معادل 6 درصد از تولید کشور در جایگاه چهارم تولید این محصول در کشور قرار گرفته است.
در این راستا با توجه به شعار سال سرمایه گذاری برای تولید اقتصادی کردن صنعت دامپروری در این منطقه به همراه همزمان سازی و افزایش دوقلو زایی، توزیع مواد ژنی رایگان و یارانهای، تأمین خوراکهای کامل و سیلاژ متوازن جهت کاهش وابستگی به نهادههای دامی وارداتی و استفاده از پسماندههای محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی غذایی و علوفههای کم آب بر از مهمترین برنامههای سازمان در سال جاری به شمار میرود.

اقتصادی کردن صنعت دامپروری با استفاده از الحاق ژن نخستین بار در کشور
نماینده شرکت دانش بنیان و مدیر امور دام بنیاد تعاون بسیج کشور روز چهارشتبه در بازدید از واحد دامپروری بومی در پلدشت گفت: برای نخستین بار در کشور با هدف اقتصادی کردن صنعت دامپروری و افزایش جمعیت دام بومی با کمک شرکتهای دانش بنیان با استفاده از الحاق ژن دامهای بومی منطقه از یک قلو زایی به دو قلو و چند قلو زایی تبدیل شده است.
دکتر مسلم پرمون با بیان اینکه این طرح به منظور استقبال خوب دامداران برای نخستین بار در کشور با کمک شرکتهای دانش بنیان در پلدشت استان آذربایجان غربی آغاز شده است، افزود: برای نخستین بار در کشور بنیاد تعاون بسیج کشور توانسته برای جلوگیری از تلاقیهای بدون برنامه و افزایش جمعیت دام بومی استانهای کشور اقدام به اجرای برنامه چند قلو زایی کرده است.
وی گفت: اقتصادی کردن صنعت دامپروری و افزایش جمعیت دام بومی از اهداف مهم این طرح بوده و قرار است از امسال این طرح دو قلو و چند قلو زایی در سایر استانهای کشور نیز اجرا شود.
پرمون خاطر نشان کرد ما در یک واحد دامپروری در شهرستان پلدشت از دو سال پیش اقدام به الحاق ژن چند قلو زایی به دامهای بومی نژاد ماکویی نمودهایم و در سال جاری بعد از استان آذربایجان غربی در استان چهار محال بختیاری هم این طرح را اجرا خواهیم کرد.

جمعیت گله به 7.1 بره در هر زایش در پلدشت میرسد
مدیر دامداری گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج پلدشت گفت: ما در این مدت دو سال در واحد دامداری در شهرستان پلدشت با بهره گیری از الحاق ژن دو قلو زایی و همچنین سه بار زایی توانستیم جمعیت گله را از 400 رأس به بیش از دو هزار رأس برسانیم و به هدف اصلی 7.1 بره در هر زایش برسیم.
بها الدین پروینی خاطر نشان کرد: یکی از اهداف اصلی ما در این مجموعه دامهای ژن دار تولید شده در این واحد دامپروری را برای افزایش جمعیت دامی؛ و بالا بردن در آمد دامداران در اختیار دامداران استان قرار دهیم.
صامر اسدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدشت با بیان اینکه در این واحد دامپروری برای 30 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم زمینه شغلی فراهم شده است، گفت: جمعیت دام سبک در شهرستان پلدشت 191 هزار رأس و تعداد بهره بردار حدود سه هزار نفر است.
با اجرایی کردن این طرح چند قلو زایی در استانهای کشور علاوه بر اقتصادی کردن صنعت دامپروری و بهبود وضعیت اقتصادی دامداران و ایجاد زمینه برای سرمایه گذاری در این حوزه، میشود جلو واردات دام زنده و گوشت قرمز هم گرفته شود
کد خبر 6444473
-
چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶:۳۰
-
۸ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/817556/