امربه معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی و غیر قابل ترک است
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مسئولین و اعضای مجمع رهروان ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با اشاره به لزوم حفظ و نگهداری محیط جامعه اسلامی از گناه گفت: رسول خدا(ص) در حدیثی می فرماید: " إذا عُمِلَتِ الخَطیئَهُ فی الأرضِ ، کانَ مَن شَهِدَها فأنکَرَها کمَن غابَ عَنها، و مَن غابَ عَنها فرَضِیَها کانَ کمَن شَهِدَها / اگر آدمى گناه را پنهانى انجام دهد، جز به گنهکار زیان نمى زند، ولى اگر آشکارا انجام دهد و کسى به او اعتراض نکند، زیان آن به همگان مى رسد".
امام جمعه اصفهان با بیان این که در طی سال های گذشته، انقلاب اسلامی کارهای فراوان فرهنگی انجام شده است گفت: اکنون با دوران پهلوی بسیار متفاوت است، چرا که در آن دوران زمینه گناه بود، اما اکنون شرایط انجام گناه با وجود تلفن های همراه بسیار بیشتر فراهم شده است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با اشاره به داستان اصحاب سبت و صید ماهی در روز شنبه توسط بنی اسراییل و تخطی آنها از فرمان الهی عنوان کرد: خداوند این گونه اصحاب سبت را امتحان می کند و در این بین نیز جمعی از مردم آنها را امر به معروف و نهی از منکر کردند و گروهی هم بی تفاوت بودند و حتی امر به معروف و نهی از منکر انجام ندادند و خداوند درباره آنها می فرماید ما گروهی را که به امر به معروف و نهی از منکر می کردند نجات دادیم.
وی اضافه کرد: بر همین اساس ما نیز باید به وظیفه خود عمل کنیم، حتی اگر آن فرد نجات هم پیدا نکند ما باید به وظیفه خود عمل نماییم تا نجات یابیم.
آیت الله طباطبایی نژاد در ادامه با تاکید بر لزوم رعایت شرایط و ضوابط گزینش اولیه در استخدام افراد در دستگاه ها و دوائر دولتی و التزام به این قوانین تصریح کرد: همان گونه که برای انتخاب رهبر، مجلس خبرگان با حدود 80 مجتهد وجود دارد که بر حفظ صفات اولیه رهبری نظارت دارند، در ادارت نیز باید همین گونه باشد و افرادی که ابتدا گزینش می شوند باید تا انتهای خدمت، بر داشتن شرایط گزینش و التزام عملی به اسلام در آنها نظارت وجود داشته باشد.
عضو خبرگان رهبری تربیت و کار هدایت انسان را در طول تاریخ بشر را امری دشوار و حساس دانست گفت: ما در مورد حضرت نوح(ع) می بینیم که این پیامبر الهی پس از سال ها توانست تنها 80 نفر را هدایت کند، زیرا در دوره جهل و نادانی بشر امر هدایت را انجام می داد و یا در زیارت امیرمومنان(ع) است که "السلام یا معجز رسول الله" یعنی در دوره نادانی و جهالت، رسول خدا(ص) معجزه ای همانند امیرمومنان(ع) را تربیت کرده است.
وی خاطر نشان کرد: هم چنان که امیرمومنان(ع) می فرماید پیامبر به من فرمود: " لَأن یَهدِی الله بِکَ رَجُلاً واحِدًا خَیرٌ لَکَ مِمَّا طَلَعَت عَلَیهِ الشَّمس" بنابراین امربه معروف و نهی از منکر وظیفه همه افراد است.
امام جمعه اصفهان هم چنین با اشاره به لزوم رونق بخشی به مساجد و تاثیر امر به معروف نهی از منکر در این زمینه افزود: دشمن می خواهد مساجد خالی باشد، در حالی که باید همه کارهای فرهنگی در مسجد انجام شود و این کار بسیار مهمی است.
آیت الله طباطبایی نژاد آموزش نحوه و روش امر به معروف و نهی از منکر را مهم دانست و اظهار کرد: باید از هر فنی می دانید برای جذب و آوردن جوانان به مسجد استفاده و سعی کنید به نوجوانان و جوانانی که وارد مسجد می شوند آموزش دهید و با محوریت مسجد، امر به معروف و نهی از منکر انجام دهید.
در ابتدای این دیدار سردار استکی مسئول مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان نیز گزارشی از اقدامات مجمع در اصفهان ارائه کرد و گفت: این مجمع بیش از سه هزار عضو فعال دارد و درصدد فراهم نمودن زمینه جذب و بکارگیری این اعضا بوده و آموزش امر به معروف نهی از منکر و قوانین و شرایط آن را برای اعضا داشته ایم.
وی از کمبود مربی خواهر در زمینه عفاف و حجاب در استان نیز خبر داد و افزود: در مجموع در ایام تعطیلات نوروز 4 هزار و پانصد ساعت کاری در میدان امام(ره)، کار فرهنگی انجام شده است.
در ادامه این دیدار حجت الاسلام مظاهری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان گزارشی از فعالیت های این ستاد ارائه کرد و افزود: کارگروه های تخصصی توسط ستاد راه اندازی شده از جمله کارگروه های تخصصی بانک و بیمه، ادارات و خدمات شهری، کارگروه های تخصصی در موضوعات بانوان، عفاف و حجاب و جمعیت و خانواده و کارگروه های دیگر که از نخبگان مردمی و دستگاه ها در این کارگروه ها دعوت شده و موضوعات مختلف را پیگیری می کنند.
وی با بیان لزوم احیای جلسات ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استانداری و تشکیل جلسات کارگروه های فرهنگی، تصریح کرد: فعال کردن شورای امر به معروف و نهی از منکر در محله ها، یکی دیگر از اولویت های ستاد بوده و بیشترین تعداد شورای امر به معروف و نهی از منکر در اصفهان شکل گرفته است.
حجت الاسلام مظاهری اظهار کرد: تشکیل قرارگاه های مشترک بین محله ها و مساجد نیز در حال پیگیری بوده و در زمینه فرهنگ سازی و احیای امر به معروف و نهی از منکر در مساجد، ادارات و پایگاه های بسیج برنامه هایی اجرا شده است.
وی عنوان کرد: در زمینه آموزش و فرهنگ سازی، استفاده از آیات و روایات، موضوع شناسی و حل موضوع نیز کارگاه هایی برگزار شده است. وی خاطر نشان کرد: بیشترین همکاری در سطح کشور را دستگاه قضایی استان اصفهان با مجموعه ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان داشته است، هم چنین شورای امر به معروف و نهی از منکر ادارات نیز شکل گرفته و موضوعات مرتبط با خود را دنبال می کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان خاطرنشان کرد: ساماندهی وآموزش گروه های مردمی ومطالبه گر و استفاده از این گروه های مردمی در مراکز فرهنگی همانند دانشگاه ها،مدارس و معابر عمومی جهت فعالیت های ایجابی واغنایی ازدیگر فعالیت این ستاد می باشد./1304/
نویسنده: متین فیروزآبادی
-
چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۶:۴۰
-
۸ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/817716/