پیام آذری

آخرين مطالب

وصال مادر و دختری پس از 62 سال بی‌خبری در مهاباد اقتصادی

وصال مادر و دختری پس از 62 سال بی‌خبری در مهاباد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایرنا / مادر و دختری که 62 سال از هم دیگر بی‌خبر بودند با کنجکاوی نوه دهه هشتادی در فضای مجازی بار دیگر به آغوش هم بازگشتند و سرانجام نیم قرن غم دوری پایان یافت.
قصه از آنجا شروع می‌شود که در زمان رژیم طاغوت یک شهروند مهابادی به نام «استاد محمد» به دلیل مسائل و مشکلات و همچنین ترس از ساواک به کشور عراق پناه می‌برد و در یکی از شهرهای اقلیم کردستان به نام «رواندز» ساکن و به زندگی خود ادامه می‌دهد.
در آن دوران «استاد محمد» مشغول به کار حلبی‌سازی در شهر «رواندز» بود و توانست از این راه زندگی خود را سامان دهد؛ در این بین نیز او با دختر عراقی به نام «حلیمه» از طایفه «سورچی» که حدود 15 سال سن داشت، آشنا شده و پس از مدتی داستانه عاشقانه آنان چهره واقعی به خود می‌گیرد.
ماجرا آنجا پیچیده‌تر شده که خانواده و برادران «حیلمه» با ازدواج وی با «استاد محمد» که ایرانی و تا حدودی در عراق آواره بود، مخالفت کردند و به ازدواج این دو عاشق و دلداده رضایت نمی‌دادند.
سرانجام برغم میل خانواده «حلیمه» حاضر به ازدواج با «استاد محمد» شد و این اختلاف نقطه عطفی در زندگی پر از غم و دوری «حلیمه» بود تا به ناچار و بدون خبر خانواده همراه با «استاد محمد» راهی ایران شده و این زوج در شهر مهاباد زندگی مشترک خود را شروع کردند.
ترس از انتقام برادران در دل «حلیمه» باعث شد دوری 62 ساله خانواده خود را به جان بخرد و طی این مدت با گمنامی و بدون دیدار با بستگان و طایفه خود، در ایران به زندگی با «استاد محمد» ادامه داد.
اکنون حاصل این زندگی مشترک «دایه حلیمه» و «استاد محمد» چهار پسر و یک دختر است، حالا که این روایت بیان می‌شود، حدود 10 سالی از مرگ «استاد محمد» هم گذشته و «دایه حلیمه» در کنار فرزندان و نوه‌های خود در سن 78 سالگی به زندگی خود ادامه می‌دهد.
قصه از آنجا زیبا می‌شود که یکی از نوه‌های دختر «دایه حلیمه» به نام «نساء» همیشه پیگیر قوم و خانواده مادربزرگ خود بود و از او می‌خواست زندگی و شجره‌نامه خود را برای این نوجوان کنجکاو تعریف کند.
«نساء» کلید واژه‌هایی همچون شهر رواندز واقع در اقلیم کردستان، سورچی (نام طایفه‌ای در همان منطقه) و سناوه (نام روستای دایه حلیمه) را از صبحت‌های مادربزرگ نکته‌برداری و از روی کنجکاوی در صفحات مجازی اقدام به جست و جو می‌کرد.
«نساء» در این باره تعریف می‌کند: همیشه گذشته گنگ و پر از ابهام مادر بزرگ برای وی جای سوال بود، از گفته‌های «دایه حلیم» و از روی علاقه در قسمت جستجو اینستاگرام کلمه (سورچی سناوه) را که زدم، صحفه‌ای را بالا آورد که صاحب آن شباهت نسبی با پدرم داشت؛ برای وی درخواست پیام دادم، به محض اینکه پیامم را دید، جواب داد؛ از «دایه حلیمه» به عنوان زن همسایه تعریف کردم که چندین سال است اینجا بدون قوم و خویش زندگی می‌کند و ادعا دارد که اهل «رواندز» است. برحسب اتفاق همسر این مرد که عموزاده «دایه حلیمه» بود گفت که من هم یک عموزاده به نام «حلیمه» داشتم که چندین سال است از اینجا رفته و کسی از او خبر ندارد و هنوز هم حتی کسی نمی‌داند که واقعا تاکنون زنده است یا مرده؟
«نساء» گفت: از سرنخ‌های پیدا شده شوکه بودم، خانواده را از این پیام‌ها مطلع کردم و آنها هم از من خواستند بار دیگر با آنها ارتباط بگیرم.
بازار

توضیح ویدیو
اوج داستان زمانی بود که وقتی موفق به پیدا شدن فک و فامیل «دایه حلیمه» شدیم و از طریق فضای مجازی صحبت کردیم، مشخص شد که مادر 105 ساله «دایه حلیم» به نام «شاه زمان خانم» نیز هنوز در قید حیات است.
هر 2 خانواده از سر شوق و خوشحالی وصف ناشدنی پس از صحبت‌های طولانی چند روزه مقدمات سفر «شاه زمان» به مهاباد و دیدار و وصال پس از 62 ساز بین طرفین انجام شد.
خانواده 6 نفره شامل خواهر و مادر و سایر اقوام «دایه حلیمه» از شهر «رواندز» عازم مرز تمرچین در پیرانشهر شدند و به با دل پر از امید به شهر مهاباد سفر کردند که با استقبال باشکوه خانواده «استاد محمد» در مهاباد همراه بود.
لحظه دیدار پس دوری بیش از نیم سده فرا رسید؛ این دیدار به قدری احساسی و خاطره انگیز بود که چشم هر انسانی را به خود خیره می‌کرد و اشک‌های شوق در تلاطم غم دوری و شوق دیدار در هم تنیده شد.
«دایه حلیمه» و مادرش «شاه زمان خانم» و خواهرانش از شوق وصال محکم یکدیگر را در آغوش گرفته و بوسیدند و به قول «دایه حلیمه» انگار دوباره متولد شده و پای به زندگی گذاشته است.
دایه حلیم علی‌رغم زندگی 62 ساله در ایران هیچ مدرک هویتی یا شناسنامه ندارد
«انور حسین پری»، فرزند بزرگ «دایه حلیم» در این باره می‌گوید: مادرم بدون هیچ مدرک شناسایی در این چند سال در ایران زندگی کرده و از هر گونه خدمات بهداشتی و درمانی و یارانه محروم بوده است.
وی افزود: چندین بار به دستگاه‌های اجرایی و حتی اتباع خارجی برای اخذ شناسنامه برای مادرم در مرکز استان مراجعه کردم و خواستار صدور گواهی یا مدرک اقامتی برای مادرم شدم ولی تاکنون منجر به نتیجه نشده است.
توضیح ویدیو
«انور حسین پری» با بیان اینکه مادرم امکان بازگشت قانونی به زادگاه خودش در عراق و عبور از مرز ایران را ندارد، اضافه کرد: طی پیگیری‌ها صورت گرفته مشکل اصلی در صدور پاسپورت برای مادرم نداشتن مدارکی هویتی عراقی مادرم است و اگر می‌توانستیم مدرک هویتی او را از عراق دریافت و تحویل مرکز اتباع خارجی ایران دهیم، آن موقع امکان صدور مدرک هویتی و شناسنامه برای «دایه حلیمه» فراهم می‌شد.
دایه حیلمه: از مسئولان می‌خواهم اجازه دهند بار دیگر سرزمین مادری را ببینم
«دایه حلیمه» با بغضی در گلو خواست صدای وی به گوش مسئولان برسد و تاکید کرد: اگر مدرک یا نامه‌ای داشته باشم که بتوانم به خاک عراق بروم، در آنجا می‌توانم ضمن دیدار دوباره با اقوام و بستگانم پس از حدود 70 سال، پیگیر مدرک هویتی خود بوده و آن را به ایران تحویل دهم تا مشکل اقامت و صدور شناسنامه برای من برطرف شود.
توضیح ویدیو
قصه زندگی نامه «دایه حلیمه» به واسطه فضای مجازی رنگ و بوی تازه‌ای به خود گرفته و کورسوی امید دیدار دوباره با خانواده در فصل آخر زندگی به واقعیت تبدیل شد.
مسئولان نیز می‌توانند با تسهیل‌گری و حمایت خود از رویا دایه حلیمه برای دیدن دوباره خویشاوندان و شهر مادرزادی خود در عراق پیش قدم شوند و دل مادری را برای همیشه شاد کنند.
پیگیری از اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی آذربایجان‌غربی، در مورد حل مشکل «دایه حلیمه» به اینجا ختم شد که خانواده وی می‌توانند در دادگستری به تبعیت همسر و فرزندانش که دارای شناسنامه هستند، درخواست ثبت هویت کند، اما دادگستری و ثبت و احوال هر اقدامی را منوط به اقدام نخست از اداره کل اتباع خارجی می‌داند.
حال انتظار می‌رود که مسئولان استانی با خواندن این گزارش و حکایت زندگی دایه حلیمه، راهکاری عملی برای ثبت هویت مادری که 62 سال از عمر خود را در کشورمان سپری کرده و اکنون مادر پنج فرزند است، به کار بگیرند.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/816564/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غواصی مریم مومن و نسیم ادبی/ ویدئو

حقایق زندگی بازیگر زنی که خودش زیر تابوت مادرش را گرفت/ ویدئو

قاب تازه از «صبا راد» و «مانی رهنما»

چیدن زندگی از دل سهند!

لزوم ساماندهی نانوایی‌های سطح شهرستان پلدشت

کاشت و غرس نهال در محوطه دانشگاه آزاد واحد اسلامی بوکان

اشتغال بیش از 5700 نفر در واحد‌های صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان غربی

گردش یک روز بهاری در روستای گردشگری لاله گرمی + عکس

انتصاب فرماندار سلماس

ماجرای جنجالی 2 دختر و 4 پسر ارومیه‌ای؛ اولین تصاویر منتشر شد

دختر پینگ‌پنگ باز کرمانشاهی قهرمان مسابقات آسیای میانه شد

تغییر داور VAR بازی فولاد خوزستان

تحول در جنوب پایتخت با طرح انتقال خط آهن تهران - تبریز به «زیر زمین»

تولید بیش از 10 هزار تن ماهی در آذربایجان شرقی

رفیق‌کُشی؛ بازیگر زن معروف به جرم قتل بازداشت شد/ سویل آکداغ کیست؟/ ویدئو

سرپرست فرمانداری سلماس منصوب شد

مردم آذربایجان غربی سال گذشته 400 زندانی را آزاد کردند

تجهیز و ایمن سازی مسیر صعود به قله سبلان

پیگیری نبود آسفالت کوچه های محله یوسف آباد اردبیل

حضور آذربایجان شرقی در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

نفت سوریه در دستان متحد اسرائیل؟

ورود موتورسیکلت به خیام جنوبی ارومیه ممنوع شد

خروج موفقیت‌آمیز توده 5 کیلویی از بدن بیمار شاهین‌دژی

بازدید میدانی معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش از پروژه‌های سرمایه‌گذاری با کاربری هتلی و صنعتی

ارتقاء رتبه کیفی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و داده‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه به سطح یک کشوری

هفته سلامت باشعار سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد آغاز شد

قارچ سمی بهاری هیچ پادزهری ندارد

شهردار تبریز نماینده ایران در نشست همکاری‌ بین‌المللی بریکس

عارف جلیلی ایرانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل شد

قیمت نقره امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404

روستای حسنلو، جلوه‌های تاریخی گردشگری است

ورود موتورسیکلت به یکی از خیابان‌های ارومیه ممنوع شد

جمع آوری 130 معتاد متجاهر در جریان اجرای طرح آرامش در رباط کریم

سیل تماشاگر استقلال را با خود برد! (عکس)

مرگ عجیب و مرموز 6 زن و مرد در روستایی در آذربایجان غربی

پزشکیان هفته اول اردیبهشت به کدام کشور سفر می کند؟

دیدار رئیس ستاد بزرگداشت شهدای خدمت با خانواده شهید امیرعبداللهیان

آذربایجان به ایرانی‌ها ویزای مدت‌دار نمی‌دهد

کارگاه آموزشی هوش مصنوعی برای کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود

بنیاد شهید و امور ایثارگران در کمیته مربوط به حقوق افراد دارای معلولیت و جانبازان همکاری خوبی با بهزیستی کشور دارد

مهندس اوحدی: بزرگداشت شهدای خدمت از 24 اردیبهشت در کشور آغاز می‌شود/ باید به منظومه فکری شهید رئیسی بپردازیم

دیدار مردمی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در یکم اردیبهشت ماه 1404

اهدای 5 سری جهیزیه به نوعروسان اهری

فقط 7 پله تا قهرمانی مانده است

بزرگداشت شهدای خدمت پاسداشت الگوهای مردمی است

کانونهای مساجد از مهمترین مراکز فرهنگی هستند

برگزاری هجدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی شیرینی و شکلات در تبریز

اشتغال بیش از 5700 نفر در واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان غربی

روایت بهاره افشاری از عدم حضورش در «جوکر»/ ویدئو

فرزانه کابلی: فقط در ایران می‌توانم نفس بکشم/ ویدئو