چیدن زندگی از دل سهند!
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - فارس / با آغاز فصل بهار، بازار مراغه آذینبسته با عطر و رنگ گیاهان کوهی و مرتعی است؛ اما در پس این طراوت فصلی، زخمی عمیق بر پیکر طبیعت نقش بسته است. برداشتهای غیر اصولی از دامن سهند، گونههای ارزشمند گیاهی را به مرز انقراض کشانده و زنگ خطر برای دوستداران محیط زیست به صدا درآمده است.
پرهیز از برداشت بیرویه و غیر اصولی گیاهان کوهی، نهتنها ضامن پایداری زیستبومهای طبیعی است، بلکه راهی است برای حفظ میراث سبز سهند، که با هر بهار زندگی را در دامن خود میپروراند.
بازار ![]()
این روزها، عطر گیاهان خودرو و مرتعی در بازارهای مراغه پیچیده است. روستاییان، با دستانی پر از نعمت طبیعت، قارترسی، کنگر، ریواس، قازییاغی، سورولو، گلآقا، پونه و بزگوش را از دل کوه و دشت میچینند و به بازار میآورند؛ گیاهانی که جای خود را در دل آشهای محلی، آبگوشتهای سنتی، بورانیهای رنگین و کوکوهای معطر باز کردهاند و به سفرههای بهاری مردم، طعمی از کوه و خنکای نسیم دشت میبخشند.
عطر گیاهان در بازار مراغه، آه طبیعت در دامنههااما آنسوی این طراوت و طعم، چهرهای نگران از طبیعت زخمی پنهان شده است؛ طبیعتی که با هر گیاه ریشهکندهشده، قدمی بهسوی خاموشی برمیدارد.
غلامرضا زارع، رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه، با ابراز نگرانی از برداشتهای بیضابطه، گفت: «چنین رفتارهایی، عرصههای طبیعی را به مرز نابودی کشانده و در صورت شناسایی متخلفان، برخوردهای قانونی و ارجاع به مراجع قضایی در دستور کار قرار میگیرد.»
وی خاطرنشان کرد: «دامنههای سهند، خاستگاه بیش از هزار گونه گیاهی است که بیش از 50 گونه آن خوراکیاند. اما با تداوم برداشتهای غیر اصولی، همین گیاهان نیز در معرض انقراض قرار دارند و زنجیره طبیعی منطقه با خطر گسست مواجه است.»
در میان هیاهوی بازار و رایحه دلانگیز سبزیهای کوهی، این پیام بلندتر از همیشه به گوش میرسد: مهربانی با طبیعت، یعنی بهرهبرداری مسؤولانه و با چشمی نگران فردا.باشد که زیبایی سهند، تنها در خاطرهها نماند.
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۳:۴۷
-
۱۲ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/816631/