پیام آذری

آخرين مطالب

آموزش آشپزی/ طرز تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجان اقتصادی

آموزش آشپزی/ طرز تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی است که گذشتن از عطر و طعم دلچسب آن به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست. درست کردن این کباب آذری روش خاصی دارد و از همین رو برخی افراد ترجیح می‌دهند آن را از کبابی تهیه کنند. اما ما در این مقاله از سرویس آشپزی قصد داریم به شما یاد دهیم چطور یک کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش حرفه‌ای درست کنید و برای منوی شام یا لیست غذای ناهار سرو کنید.
طرز تهیه کباب بناب آذربایجان در یک نگاه برای تهیه کباب بناب که یکی از کباب‌های معروف آذربایجان شرقی است بهتر است از ترکیب چرخ کرده گوشت گوساله، گوشت گوسفندی (ترجیحا راسته یا قلوه‌گاه) و مقداری دنبه استفاده کنید. برای این منظور، ابتدا گوشت‌ها و دنبه را به صورت درشت فقط یک‌بار چرخ کنید.
سپس، پیازها را به ریزترین شکل ممکن ساطوری کرده و پیاز ساطوری شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. نمک و فلفل سیاه را هم به این ترکیب اضافه کرده و مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز را بارها از جهات مختلف ساطوری کنید. این کار، جایگزین ورز دادن گوشت است و به چسبندگی هر چه بیشتر مایه کباب بناب کمک می‌کند.
حالا، به اندازه یک پرتقال درشت از این ترکیب بردارید و آن را روی سیخ استیل ضخیم، به صورت یکنواخت پهن کنید. کباب‌ها را روی زغال گداخته گریل کنید تا سطح آن برشته و مغزپخت شود. کباب بناب مثل کباب کوبیده معمولا با نان سنگک یا با برنج کته به همراه ریحان، سماق و دوغ سرو می‌شود.
مواد لازم برای تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجان (برای 4 نفر) گوشت گوسفند (ترجیحا راسته یا قلوه‌گاه): 400 گرم
راسته گوساله: 400 گرم
دنبه گوسفند: 100 گرم
کره: 50 گرم
پیاز سفید: 3 عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زعفران (دم کرده غلیظ): برای رومال کباب بناب
زغال کبابی و سیخ کباب: برای کباب کردن
نان یا برنج: برای سرو کباب بناب
گوجه کبابی و سماق: برای سرو کباب بناب
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 90 دقیقه
مدت زمان پخت کباب بناب: 10 دقیقه
طرز تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجان
مراحل طرز تهیه کباب بناب رستورانی
برای درست کردن کباب بناب اصل مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: گوشت و دنبه را چرخ کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کباب بناب آذربایجان، درست مانند کباب کوبیده باید ترکیب گوشت و دنبه را چرخ کنید. با این تفاوت که برای تهیه کباب بناب، لازم است گوشت را به صورت درشت و فقط یک‌بار چرخی کنید تا گوشت زیادی له نشود.
بسیاری از افراد، گوشت کباب بناب را به جای چرخ کردن با یک ساطور کشکولی مخصوص و بزرگ ساطوری می‌کنند. اما طبیعتا، همه افراد به این نوع ساطور دسترسی ندارند. بنابراین، چرخ کردن گوشت به صورت درشت می‌تواند جایگزین خوبی برای ساطوری کردن باشد.
مرحله دوم: پیازها را ساطوری کنید
در این مرحله از طرز تهیه کباب بناب اصل، وقت آن است که پیازهای شسته شده و بدون پوست را روی تخته آشپزی قرار دهید و با چاقو به ریزترین شکل ممکن، پیازها را ساطوری کنید.
توجه داشته باشید، در هنگام درست کردن کباب بناب به هیچ عنوان نباید پیاز را رنده کنید. در غیر این صورت، پیاز زیادی ریز می‌شود و آب می‌اندازد. این امر موجب خراب شدن بافت کباب بناب خواهد شد. در ضمن، موقع میل کردن کباب بناب باید طعم گوشت و پیاز به یک اندازه زیر دندان بیاید.
مرحله سوم: گوشت و پیاز را ترکیب کنید
پس از ساطوری کردن پیاز و اطمینان از ریز بودن آن، پیاز ساطوری شده را همراه با گوشت چرخ کرده (درشت) در ظرف مناسبی بریزید و تا اندازه‌ای ورز دهید تا با یکدیگر ترکیب شوند. با توجه به بافت مایه کباب بناب، بهتر است به جای ورز دادن از روش مشت زدن برای ترکیب گوشت و پیاز استفاده کنید.
مرحله چهارم: ادویه‌ها را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کباب بناب رستورانی، وقت آن است که ادویه‌ها شامل مقداری نمک و فلفل سیاه را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
توجه داشته باشید، برای درست کردن کباب بناب به ادویه‌های متنوعی نیاز ندارید. دلیلش هم این است که در هنگام میل کردن این غذا باید مزه اصلی گوشت و پیاز زیر دندانتان بیاید. فقط در صورت تمایل، می‌توانید مقداری فلفل قرمز را نیز به این مواد اضافه کنید.
مرحله پنجم: مایه کباب بناب را دوباره ساطوری کنید
پس از ترکیب کردن همه مواد، وقت آن است که مایه کباب بناب را دوباره روی تخته آشپزی بگذارید و با کمک یک چاقو این مواد را از تمامی جهات حسابی ساطوری کنید. با انجام این کار، شما چسبندگی کامل مایه کباب بناب را تضمین می‌کنید.
مرحله ششم: مایه کباب بناب را استراحت دهید
پس از انجام مراحل بالا، در این مرحله از طرز تهیه کباب بناب بازاری، مایه کباب بناب را در ظرف مناسبی بگذارید و روی این ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس، ظرف حاوی مایه کباب بناب را برای 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و حسابی خودش را بگیرد.
مرحله هفتم: کباب بناب را به سیخ بکشید
پس از گذشت این مدت، مایه کباب بناب را از یخچال خارج کنید. سیخ‌های ضخیم استیل را هم کنار دستتان بگذارید. سپس، به اندازه یک پرتقال درشت (حدود 200 الی 250 گرم) از مایه کباب بناب بردارید و به صورت لوله‌ای در میان دستان خود فرم دهید.
در ادامه، سیخ کباب را از وسط این مایه لوله‌ای شکل رد کنید. توجه داشته باشید، از الان به بعد باید به طور مداوم کف دستتان را حسابی مرطوب کنید تا مایه کباب به دست شما نچسبد و به خوبی روی سیخ پهن شود.
مایه کباب را روی سیخ پهن کنید و با انگشتان خودتان به آن فرم دهید. پیشنهاد می‌کنیم، با فشار انگشتان در فواصل مساوی، بندهای یکسانی را روی گوشت ایجاد کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.
مرحله هشتم: کباب بناب را روی منقل بگذارید
پس از به سیخ کشیدن مایه کباب بناب، باید آن‌ها را روی منقل قرار دهید تا پخته شوند. برای این منظور، ابتدا باید زغال را روشن کنید و اجازه بدهید به صورت یکدست گداخته شود.
سپس، سیخ‌های کباب را روی منقل بگذارید و در ابتدا کمی باد بزنید تا کباب‌ها کمی سفت شوند. توجه داشته باشید، اگر حرارت یکدست نباشد یا شعله آن خیلی کم باشد، احتمال ریختن گوشت کبابی از سیخ وجود دارد. بنابراین، تا جای ممکن کباب بناب را باد نزنید.
مرحله نهم: کباب بناب را رومال کنید
در فاصله کباب شدن گوشت روی منقل، مقداری کره را داخل ظرف مناسبی بریزید و برای چند ثانیه داخل مایکروویو قرار دهید یا کنار آتش منقل بگذارید تا کره ذوب شود. سپس، کمی زعفران آب شده را هم به کره ذوب شده اضافه کنید.
این ترکیب را با کمک فرچه آشپزی در زمان پخت روی کباب‌ها بمالید تا کباب بناب شما خوشمزه‌تر، آبدارتر و جذاب‌تر شود. اگر دوست ندارید کباب شما عطر زعفران را به خودش بگیرد می‌توانید فقط از کره برای رومال کباب بناب استفاده کنید.
مرحله آخر: کباب بناب آذربایجان را سرو کنید
پس از آماده شدن کباب بناب، چند تکه نان سنگک، لواش یا تافتون را روی سینی سرو بچینید و کباب آماده را روی نان بگذارید. در صورت تمایل، می‌توانید تعدادی گوجه فرنگی و فلفل سبز را نیز کباب کرده و با کباب بناب سرو کنید.
کباب بناب را به دلخواه می‌توانید با نان، برنج زعفرانی یا برنج چلو ساده میل کنید. راستی، می‌توانید مقداری پودر سماق را نیز روی کباب بناب بپاشید و سپس، آن را میل کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کباب بناب آذربایجان برای درست کردن کباب بناب می‌توانید تنها از گوشت گوسفندی چرب یا از ترکیب گوشت گوسفندی با گوشت گوساله تازه همراه با کمی دنبه استفاده کنید. استفاده از این مواد موجب خوشمزه‌تر شدن و آبدارتر شدن کباب شما می‌شود.
طرز تهیه کباب بناب با سبزی هم عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که در طرز تهیه کباب بناب سبزیجات باید مقداری جعفری تازه را نیز ساطوری کرده و به مایه کباب بناب اضافه کنید.
توجه داشته باشید، مقدار جعفری که به مایه کباب اضافه می‌کنید، نباید روی رنگ کباب بناب تاثیر بگذارد.
در برخی از رسپی‌ها مقداری پیازچه خرد شده نیز به کباب بناب آذربایجان اضافه می‌شود.
برای ریز کردن پیازها بهتر است از ساطور کمک بگیرید. زیرا پیازها را باید طوری خرد کنید که آب آن‌ها به هیچ عنوان خارج نشود و در عین حال کاملا ریز و ساطوری شوند.
در طرز تهیه کباب ساطوری بناب، گوشت و دنبه را به جای چرخ گوشت باید با ساطور کاملا ریز کنید.
گوشت کباب بناب را به سیخ پهن استیل بچسبانید و با دست خیس به طور مداوم آن را یکنواخت کنید تا ضخامت یکسانی داشته باشد.
کباب بناب را روی زغال گداخته و یکنواخت بپزید و مرتب بچرخانید تا مغزپخت شده و خشک نشود.
فوت و فن‌های خوشمزه شدن کباب بناب آذربایجان چرا کباب بناب وا می‌رود؟
پیاز کباب بناب را به صورت کاملا ریز ساطوری کنید تا هیچ آبی نداشته باشد. از سوی دیگر، ترکیب گوشت چرخ شده (درشت) و پیاز را بارها ساطوری کنید تا این مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند از چسبندگی کامل برخوردار شوند. در ضمن، مایه کباب بناب را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. سپس، کباب‌ها را روی شعله یکنواخت برشته کنید و به صورت مداوم بچرخانید تا نریزید و کاملا مغزپخت شود.
چگونه کباب بناب را نرم و آبدار کنیم؟
استفاده از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله تازه با دنبه گوسفندی از بهترین روش‌هایی است که به آبدارتر شدن کباب بناب کمک می‌کند.
چگونه کباب را روی زغال درست کنیم که خوب بپزد؟
زغال باید کاملا گداخته و یکنواخت باشد. سیخ‌ها را مرتب بچرخانید تا کباب یکدست پخته شود و نسوزد.
وزن هر سیخ کباب بناب چقدر است؟
وزن هر سیخ کباب بناب به طور استاندارد از 100 گرم معمولی تا 250 گرم مخصوص است.
انتهای پیام/
کد خبر: 1264765 برچسب‌ها آموزش آشپزی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/815181/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

◄ بررسی اتصال خط جدید ریلی تبریز- مرند-چشمه ثریا-کارس میان ایران و ترکیه

ضرورت ورود نهادها به آزادسازی حریم بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری

بندر مرسین پل عبور کالاهای ایرانی به اروپا و افریقا / تاسیس منطقه آزاد در دستور کار تهران و آنکارا

مدارس آذربایجان غربی فردا 31 فروردین به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس ارومیه فردا یکشنبه 31 فروردین 1404

افزایش دما در نیمه غربی کشور

رگبار پراکنده در ارتفاعات شمال غرب کشور، البرز مرکزی، زاگرس مرکزی و خوزستان تا پایان هفته

مقاصد مهم صادراتی محصولات نانو ایرانی

سفر وزیر کار به شهرستان سراب

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

راهیابی دانش‌آموز استان آذربایجانش شرقی به اردوی تیم ملی تکواندو

وعده یزدانی جوان برای فتح سکوی المپیک

اقتدار ارتش، ایران را قدرتمندتر کرده است

قهرمانی تیم مقاومت در مسابقات والیبال شهرستان اردبیل

تسهیل سرمایه‌گذاری در اردبیل برای رونق اقتصادی

نیکزاد: اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام شهرستان نیر در اولویت است

تصاویر/ بازدید طلاب از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس ارومیه

تالاب‌های گلستان در آستانه فاجعه‌ای شبیه دریاچه ارومیه هستند

کبد چرب قابل درمان است؛ اگر تغییرات غذایی و سبک زندگی را جدی بگیریم

پیروزی تیم ملی جوانان دختر ایران مقابل قزاقستان در مسابقات تنیس روی میز آسیای میانه

معرفی وزیر جهاد کشاورزی به دستگاه قضایی برای ترک فعل

پرسپولیس؛ تیمی که بلد نیست موقعیت گل بسازد/ بیچاره آقای گل پرسپولیس!

قول وزیرکار برای تجهیز مرکز نگهداری از معلولان سروهای سراب

کبد چرب در کمین جوانان؛ این عادات غذایی را ترک کنید

خیز شهرستان سراب برای ایفای نقش ملی

وعده سنگین برای ویترین ترک خورده شمشیربازی

پنام‌تاش: سرباز ایران هستم/ از ترک تیم ملی نمی‌ترسم

سیلوا راضی است اما بارسلونا نه!

پیش‌بینی بارش‌های رگباری و افزایش دما در آذربایجان‌شرقی

سفر هیئت اقتصادی ایران به آذربایجان به منظور توسعه روابط

تبادل آتش میان نیروهای مرزی آذربایجان و ارمنستان

جدول و لینک برنامه قطعی برق شرستان‌ها

توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان؛ حمل‌ونقل ترکیبی جایگزین تا تکمیل خط ریلی رشت-آستارا

پیگیر تأمین اعتبار راه‌اندازی کتابخانه سیار در آذربایجان شرقی هستیم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تبدیل یک ایده به عمل با پیگیری مداوم دست یافتنی است

فقدان برنامه‌ریزی یکی از رموز اصلی ناکامی ما در برنامه‌ریزی‌ها است

پیش‌بینی وزش باد نسبتا شدید، بروز مه و تگرگ در آذربایجان شرقی

نوین: تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه ای مصداق بارز جهاد فرهنگی است

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

حاکمیت هوای مطبوع بهاری در استان اردبیل

بهترین خوراکی‌ها برای رفع سوزش

کبد چرب قابل درمان است؛ اگر...

کبد چرب قابل درمان است؟

وعده سنگین برای ویترین ترک خورده شمشیربازی؛ جلسه فنی با محوریت غیرفنی

تأکیدمعاون وزیر جهاد کشاورزی برضرورت رویکرد علمی در زنجیره گندم تا نان

اختصاص500 میلیارد تومان برای اشتغالزایی از سوی بسیج سازندگی آذربایجان

اعتراف «حمید حسین‌نژاد» به مشارکت در شهادت 8 مرزبان در چالدران

رگبار پراکنده باران در 3 استان

پیش‌بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان در روز شنبه 30 فروردین 1404

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه