عهد پانزدهم: خودداری از اسراف باید به فرهنگ تبدیل شود
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - ارومیه- مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: خودداری از اسراف و انفاق باید به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود.
حجت الاسلام منصور امامی در گفت و گو با خبرنگار مهر در تفسیر آیه 26 سوره اسرا اظهار کرد: در این آیه خداوند در قرآن میفرمایید وَءَاتِ ذَا ٱلْقُرْبَیٰ حَقَّهُۥ وَٱلْمِسْکِینَ وَٱبْنَ ٱلسَّبِیلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِیرًا (حقّ قوم و خویش و فقیر و درراهمانده را ادا کن و در زندگی ابداً ریختوپاش نکن).
وی ادامه داد: امام صادق ( ع) فرمود: هر کس چیزی را در غیر مسیر طاعت خدا مصرف کند، مبذّر است. آن حضرت در پاسخ به این سوال که آیا در مخارج حلال نیز اسراف وجود دارد؟ فرمودند: بلی، زیرا کسی که دارایی خود را چنان بخشش کند که چیزی برای خود نگذارد، در مصرف حلال اسراف کرده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: پس از نزول این آیه، پیامبر اکرم به دنبال مراد خداوند از « ذی القربی» بود. خداوند به او وحی کرد که «فدک» را به فاطمه بدهد و آن حضرت «فَدک» را به فاطمه بخشید. امّا پس از آن حضرت، فدک را از اهل بیت به ناحق گرفتند و اهل بیت برای گرفتن حقّ خود همواره به این آیه استناد میکردند.
حجت الاسلام امامی ادامه داد: انفاق، باید اولویتها را در نظر گرفت. اول والدین، سپس فامیل، بعداً فقرا و ابن السبیل. « آتِ ذا القربی… »
وی با بیان اینکه خویشاوندان، به گردن ما حق دارند، گفت: ما منتی بر آنان نداریم. « آت ذاالقربی حقه»،خویشاوندی، فقر و در راه ماندگی سبب پیدایش حقوق ویژه است. « آت ذاالقربی حقّه و المسکین و ابن السبیل»
وی افزود: در پرداخت حق خویشاوندان، فقر شرط نیست. « آت ذا القربی حقّه والمسکین و ابن السبیل»،در انفاق باید اعتدال را رعایت کنیم و از حد نگذریم. « آت… و لاتبذّر » همچنین ریخت و پاش و مصرف بیمورد مال، حرام است. « ولا تبذّر »
وی یادآور شد: انسان در مصرف مال و ثروت خود به هر شکلی آزاد نیست. «و لاتبذّر تبذیرا »
-
يکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱:۵۴
-
۹ بازديد
-
خبرگزاری مهر - غربی
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/804223/