پیام آذری

آخرين مطالب

گسترش گردشگری از آسیای میانه تا خلیج‌فارس/ هدف‌گذاری برای رسیدن به 15 میلیون گردشگر در سال گفتگو

گسترش گردشگری از آسیای میانه تا خلیج‌فارس/ هدف‌گذاری برای رسیدن به 15 میلیون گردشگر در سال
  بزرگنمايي:

پیام آذری - سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جمعه‌شب، 19 بهمن 1403 در گفت‌و‌گو با برنامه صف اول شبکه خبر، از تدوین برنامه پنج‌ساله این وزارتخانه خبر داد و گفت: تمامی معاونت‌ها و ادارات‌کل استانی در حال مشارکت در این فرآیند هستند.
او با اشاره به هم‌راستایی این برنامه با برنامه هفتم، هدف آن را فراهم‌سازی امکان پایش و ارزیابی کمی و کیفی عملکرد دستگاه‌ها توسط مردم دانست.
شتاب در توسعه زیرساخت‌های گردشگری
وزیر میراث‌فرهنگی از برنامه ساخت 100 هتل در سال خبر داد و گفت: در سال جاری تاکنون 45 هتل به بهره‌برداری رسیده است و این روند با جدیت ادامه خواهد یافت.
سه رویکرد کلیدی در حوزه میراث‌فرهنگی
او با اشاره به سیاست‌های کلان وزارتخانه در حوزه میراث‌فرهنگی، سه رویکرد محوری این بخش را صیانت از آثار تاریخی از طریق شناسایی، ثبت، حفاظت و مرمت، اجتماعی‌سازی میراث‌فرهنگی با هدف افزایش نقش مردم در حفاظت از این آثار و پیوند آن با زندگی روزمره و هویت‌سازی فرهنگی از طریق معرفی ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی کشور در سطح ملی و بین‌المللی عنوان کرد.
تعیین تکلیف عرصه و حریم 200 شهر تاریخی
صالحی‌امیری با اشاره به مسئله عرصه و حریم در بیش از 200 شهر تاریخی کشور تأکید کرد: در این زمینه، حقوق مردم و الزامات حاکمیتی توأمان در نظر گرفته شده و راهکار‌های متوازن برای حفظ این آثار در حال تدوین و اجراست.
بررسی راهکار‌های رفع مشکلات تپه سیلک
او درباره چالش‌های مربوط به تپه سیلک گفت: در این خصوص، رایزنی‌هایی با وزارت راه و شهرسازی انجام شده و اختصاص زمین معوض به ساکنان در دستور کار قرار دارد.
این مقام مسئول افزود: در صورت تأمین اعتبار، خرید املاک مطابق نرخ منطقه‌ای انجام خواهد شد و این امر نیازمند پیش‌بینی در بودجه دولت است.
افزایش اختیارات استان‌ها در مدیریت میراث‌فرهنگی و گردشگری
وزیر میراث‌فرهنگی به سیاست تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استان‌ها اشاره کرد و گفت: در آغاز فعالیت در این وزارتخانه، 25 اختیار کلیدی به مدیران استانی تفویض شد و این سیاست به‌عنوان یک رویکرد قطعی و پایدار ادامه خواهد داشت.
او با تأکید بر لزوم حفظ ملاحظات کارشناسی در برخی حوزه‌های حساس اظهار داشت: برخی موضوعات، به‌دلیل پیچیدگی‌های فنی و ابعاد ملی، نیازمند تصمیم‌گیری در سطوح عالی و شورای‌های تخصصی هستند و امکان واگذاری آنها به استان‌ها وجود ندارد.
ضرورت آشنایی نسل جدید با میراث‌فرهنگی کشور
وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به نقش آموزش‌وپرورش و جامعه نخبگان در معرفی آثار تاریخی، خواستار مشارکت فعال این نهاد‌ها در انتقال مفاهیم هویت ملی به نسل جوان شد و گفت: میراث‌فرهنگی، بخشی از هویت ملی است که باید با رویکردی نظام‌مند به نسل جوان معرفی شود.
تمرکز بر کشورهای حوزه نوروز برای توسعه گردشگری
وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه، به اولویت وزارتخانه در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: در حوزه گردشگری، اولویت ما کشورهای حوزه نوروز است. تاجیک‌ها ارادت زیادی به ایرانی‌ها دارند و من شعار «دو دولت، یک ملت» را به عنوان عنصر برتری فرهنگ ایرانی در حوزه نوروز مطرح کردم و برنامه دارم که آن را پرورش دهم. 
او همچنین به سفرهای اخیر خود به کشورهای آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و تاجیکستان اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌هایی برای گسترش و توسعه گردشگری امضا کردیم و هدف‌گذاری کردیم تا تعداد گردشگران را از 8 هزار نفر به 100 هزار نفر افزایش دهیم و در این راستا، روادید را لغو کردیم.
گسترش گردشگری از آسیای میانه تا خلیج‌فارس
صالحی‌امیری با اشاره به برنامه‌های آینده وزارت میراث‌فرهنگی افزود: در آینده نزدیک، شاهد حضور گردشگران نوروزی از آسیای میانه و قفقاز به ایران خواهیم بود. 
او همچنین به کشورهای حوزه خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: هر سال حدود 3 میلیون گردشگر عراقی به ایران سفر می‌کنند و مشهد مقصد اول این گردشگران است. در حال حاضر، در آستانه جهش در روابط گردشگری با کشورهای عربی از جمله عربستان، کویت و بحرین هستیم. همچنین، برای جذب گردشگر از چین، روسیه و هند برنامه‌های ویژه‌ای داریم و اخیراً توافق‌هایی با پاکستان انجام داده‌ایم.
نیاز به تقویت زیرساخت‌های گردشگری برای جذب بیشتر گردشگران
وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های گردشگری تأکید کرد و گفت: برای جذب گردشگران باید فرصت‌ها را ایجاد کنیم و جذابیت‌های ایران را به دنیا معرفی کنیم. گردشگری به سه مولفه جذابیت، زیرساخت و امنیت نیاز دارد. در حال حاضر ایران از نظر جذابیت در دنیا رتبه سوم را دارد. کشور ما 455 هزار تخت، 1435 هتل، 3500 بوم‌گردی و 18 هزار و 43 مرکز اقامتی دارد، اما این حجم وسیع نیازمند تقویت زیرساخت‌هاست.
هدف‌گذاری برای رسیدن به 15 میلیون گردشگر در سال
صالحی‌امیری در بخش دیگری از سخنان خود، هدف‌گذاری وزارت میراث‌فرهنگی را رسیدن به 15 میلیون گردشگر در سال اعلام کرد و گفت: در حال حاضر، حدود 6 میلیون گردشگر به ایران می‌آیند و پیش‌بینی می‌شود که امسال از مرز 7 میلیون گردشگر عبور کنیم. در شرایطی که برخی در دنیای غرب تلاش دارند ایران را ناامن نشان دهند، ما به دنیا می‌گوییم ایران امن است و بسیاری از گردشگران پس از سفر به ایران، این کشور را امن، جذاب و زیبا اعلام کرده‌اند.
حمایت از سرمایه‌گذاران برای توسعه گردشگری
وزیر میراث‌فرهنگی درباره تسهیل‌گری برای جذب سرمایه‌های بخش خصوصی گفت: سرمایه‌گذاران باید تقدیر و تکریم شوند و به توجه همه‌جانبه به آن‌ها تأکید داریم. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، تحولی در حوزه گردشگری نخواهیم داشت. بروکراسی ناکارآمد یکی از بزرگ‌ترین موانع است که در آن 20 دستگاه درگیر هستند.
حمایت دولت از توسعه گردشگری
صالحی‌امیری در ادامه از حمایت‌های دولت برای توسعه گردشگری سخن گفت و افزود: رئیس‌جمهوری نیز اخیراً بر توسعه گردشگری تأکید کرده است. بانک مرکزی در مرحله اول 10 همت برای تسهیلات و تکمیل پروژه‌های گردشگری تخصیص داده است. همچنین، در برنامه هفتم توسعه، واردات تجهیزات هتل‌ها با عوارض گمرکی صفر درصد خواهد شد.
منبع: وزارت میراث فرهنگی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/795593/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سانحه برای اتوبوس تیم دختران واترپلوی ارومیه/ وزیر ورزش دستور پیگیری داد

دستور وزیر ورزش برای پیگیری درمان مصدومان تیم واترپلوی دختران ارومیه

ایران ممکن است برای ساخت سریع بمب اتمی وسوسه شود؛ ترامپ در دام آیت الله خامنه‌ای نیفتد

سقوط  مرگبار کابین آسانسور نیمه کاره در تبریز

تمامی ادارات آذربایجان غربی تعطیل شدند

تصادف دختران تیم واترپلو و فوت دو نفر

جزئیات حادثه مرگبار تصادف دختران تیم واترپلو

دستور وزیر ورزش و جوانان برای پیگیری درمان مصدومان تیم واترپلوی دختران ارومیه پس از سانحه رانندگی

رشد 27.6 درصدی صادرات فولاد ترکیه/ ترک‌ها متقاضی محصولات نیمه‌نهایی و طویل

ایران میزبان گردشگران آسیای میانه و قفقاز می شود

اتوبوس دختران واترپلو آذربایجان غربی هم واژگون شد

تعطیلی ادارات و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی

حضور رئیس فدراسیون شنا بر بالین مصدومان سانحه تصادف تیم واترپلوی دختران آذربایجان غربی

بغض مریلا زارعی حین صحبت درباره فیلم موسی کلیم الله/ ویدئو

عکس/ تصویری از بارش 70 سانتی‌متری برف در اشنویه

برف یک متری در گیلان! + فیلم

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی در راه‌های مواصلاتی گیلان

مدارس، دانشگاه‌ها، بانک‌ها، ادارات و حوزه‌های قضایی استان اردبیل تعطیل شد

تصاویر| جشنواره زیبای کشتی آزاد روستاییان استان کرمانشاه

راهپیمایی پرشکوه 22 بهمن در ارومیه برگزار می‌شود

کلیه محورهای مواصلاتی تکاب به جز محور ایرانخواه باز است

آیین تکریم و معارفه فرماندار شهرستان هشترود

مذاکره با آمریکا عاقلانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات ندارد/ اگر آمریکایی‌ها ما را تهدید کنند، تهدیدشان می‌کنیم

غرش مسی‌ها در تبریز با طعم دعوا و اخراج/ گیتی پسند جام را حس کرد

ریشه قرآنی سیاست امام خامنه‌ای

نیروی انتظامی مظهر اقتدار و صلابت است

سخنان مهم رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا | نظر رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا

رد پای اعتیاد در جنایت‌های هولناک

تاریخچه رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی کشور از 1326 تا 1330

خبر رسمی از مخالفت قاطع رهبری با مذاکره ایران و آمریکا

گسترش گردشگری از آسیای میانه تا خلیج‌فارس/ هدف‌گذاری برای رسیدن به 15 میلیون گردشگر در سال

دستور بازداشت راننده اتوبوس کرمانی صادر شد

برف و سرما نصف ایران را تعطیل کرد!

این جاده‌ به علت برف و کولاک مسدود شد

جزئیات فعالیت مدارس و ادارات آذربایجان شرقی فردا شنبه 20 بهمن اعلام شد

رهبری و راهبری اصلی جامعه به دست بانوان تمدن ساز است

بزرگترین کباب ایرانی | کباب بناب این طور طبخ می شود

618 مددجو از خدمات درمانی اورژانس 115 آذربایجان غربی بهره مند شدند

برفروبی خیابان‌های شهر ارومیه جدی گرفته شود

برگزاری فینال لیگ تیراندازی با کمان با حضور نایب رئیس فدراسیون جهانی

حادثه برای دختران واترپلوی آذربایجان غربی

یک‌ هزار و 343 نفر توسط هلال احمر آذربایجان ‌غربی نجات یافتند

ضرب و شتم پرستار اورژانس بیمارستان بناب

اردبیل شنبه تعطیل است

مدارس استان اردبیل فردا تعطیل شد

اعلام تعطیلی مدارس اردبیل در روز شنبه 20 بهمن

آخرین وضعیت راه‌های گیلان/ بارش برف در محور اسالم به خلخال 130 سانتیمتر رسید

سهم 120 هزار میلیارد تومانی اردبیل در سرمایه گذاری اقتصادی

اخبار پیش بینی آب و هوا اردبیل فردا | پیش بینی هواشناسی اردبیل فردا شنبه 20 بهمن ماه 1403

تعطیلی مدارس استان اردبیل در روز 20 بهمن