نبود آنتن دهی چالشی جدی برای 119 قشلاق استان اردبیل
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرنگار اردبیل خبرگزاری موج
، علی پیرجاهد در جمع خبرنگاران که در یکی از آلاچیقهای عشایر در قشلاق جبارکندی برگزار شد، ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و یاد شهدا و بخصوص 168 شهید عشایر استان اردبیل گفت: عشایر همواره در سختترین شرایط کشور از امنیت و اقتصاد کشور پشتیبانی کردهاند.
وی ادامه داد: در جنگ تحمیلی نیز عشایر استان اردبیل با تقدیم 168 شهید و 48 جانباز با جان و دل از نظام انقلاب اسلامی پشتیبانی کردند و اکنون پیشروان تولید در جنگ اقتصادی هستند.
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل با بیان اینکه عشایر رزمندگان واقعی مقاومت اقتصادی هستند، از آلاچیق عشایری به عنوان کارگاه تولیدی یاد کرد و گفت: در استان اردبیل نزدیک به 20 هزار خانوار عشایری در 500 قشلاق ساکن هستند که از 45 طایفه تشکیل شدهاند و با قدرت پرچم تولید را برافراشته نگه داشتهاند.
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل، وجود خشکسالی و عدم توانایی عشایر برای تامین نهاده دامی را دلیل کاهش 50 درصدی تعداد دامها نسبت به سنوات گذشته دانست و گفت: در حال حاضر عشایر استان اردبیل با داشتن یک میلیون و 250 هزار راس دام در تولید 10 هزار و 500 تن گوشت قرمز، 43هزارو 500تن شیر، 4زارو 500 تن پنیر و یک هزارو 500 تن پشم نقش دارند.
وی افزود: عشایر استان اردبیل علاوه بر تولید 23هزار و500 مترمربع صنایع دستی و محصولات باغی و کشاورزی در مجموع 10هزار میلیارد تومان تولید ثروت میکنند.
پیر جاهد بیان کرد: با این وجود عشایر استان به لحاظ زیر ساختی با عقب ماندگیهایی مواجه هستند به صوریکه 119 قشلاق با مشکل آنتن دهی تلفن مواجه هستند که در بحث آموزش های مجازی نیز تاثیرمنفی میگذارد.
وی با اشاره به اینکه 20 قشلاق نیز از داشتن نعمت برق محروم هستند، مطرح کرد: 146 قشلاق نیز فاقد شبکه آبرسانی هستند و در تامین آب آشامیدنی و نظافت و شستشو با مشکلات عدیدهای مواجه میشوند.
مدیر کل امور عشایر استان از نبود گاز شهری و لوله کشی در 80 قشلاق این استان خبر داد و گفت: تحمل سرمای زمستان اردبیل برای خانوادههای غیور و ایثارگر عشایر دشواریهایی به بار میآورد به طوریکه نبود این امکانات می تواند در مهاجرت ساکنان قشلاقها به شهرها و ایجاد حاشیه نشینی و تقابل فرهنگی تاثیرگذار باشد.
وی در ادامه بیان کرد: قشلاقهای ما فاقد مسجد و قریب به اتفاق آنها فاقد خانه بهداشت است.
پیر جاهد در ادامه به نبود فضای آموزشی مناسب برای دانشآموزان جامعه عشایری اشاره کرد و گفت: علیرغم افتتاح 10 باب مدرسه در ایام دهه فجر، همچنان 66 مدرسه در قالب کانکس، خانههای استیجاری و یا مدارس آلاچیقی وجود دارد و با توجه به جوانی جمعیت در بین این قشر از جامعه، نیازمند احداث مدارس بیشتر برای عشایر استان هستیم.
وی توسعه و توازن عدالت را به عنوان یکی از گفتمان های انقلاب اسلامی ایران خواند و گفت: ایجاد عدالت باید در تمامی جوامع روستایی ، عشایری و شهری همزمان اتفاق بیفتد و حمایت از عشایر در واقع، حمایت از تولید محسوب میشود.
پیر جاهد گفت: وجود خلاء قانونی در آیین نامه ساماندهی عشایر یکی دیگر از دلایلی است که باعث مهاجرت جامعه عشایری به جوامع شهری و روستایی میشود و ضروری است که با تجدید نظر در این آیین نامه از آسیبهای اجتماعی که میتواند پیامد آن باشد، پیشگیری شود.
وی در پایان با اشاره به ولایت پذیری و ولایت باوری جامعه عشایر و وجود روحیه جهادی در بین آنها، گفت: دولتها باید فارغ از نگاه سیاسی، قومی و قبیله ای امکاناتشان را در اختیار این قشر قرار دهند چرا که عشایر تمدن ساز بوده واز نظر اقتصادی و امنیتی در تقویت کشور نقشآفرینی میکنند.
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۹:۴۶
-
۵ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/795156/