پیام آذری

آخرين مطالب

نبود آنتن دهی چالشی جدی برای 119 قشلاق استان اردبیل گفتگو

نبود آنتن دهی چالشی جدی برای 119 قشلاق استان اردبیل
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرنگار اردبیل خبرگزاری موج
، علی پیرجاهد در جمع خبرنگاران که در یکی از آلاچیق‌های عشایر در قشلاق جبارکندی برگزار شد، ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و یاد شهدا و بخصوص 168 شهید عشایر استان اردبیل گفت: عشایر همواره در سختترین شرایط کشور از امنیت و اقتصاد کشور پشتیبانی کرده‌اند.
وی ادامه داد: در جنگ تحمیلی نیز عشایر استان اردبیل با تقدیم 168 شهید و 48 جانباز با جان و دل از نظام انقلاب اسلامی پشتیبانی کردند و اکنون پیشروان تولید در جنگ اقتصادی هستند.
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل با بیان اینکه عشایر رزمندگان واقعی مقاومت اقتصادی هستند، از آلاچیق عشایری به عنوان کارگاه تولیدی یاد کرد و گفت: در استان اردبیل نزدیک به 20 هزار خانوار عشایری در 500 قشلاق ساکن هستند که از 45 طایفه تشکیل شده‌اند و با قدرت پرچم تولید را برافراشته نگه داشته‌اند.
مدیر کل امور عشایر استان اردبیل، وجود خشکسالی و عدم توانایی عشایر برای تامین نهاده دامی را دلیل کاهش 50 درصدی تعداد دامها نسبت به سنوات گذشته دانست و گفت: در حال حاضر عشایر استان اردبیل با داشتن یک میلیون و 250 هزار راس دام در تولید 10 هزار و 500 تن گوشت قرمز، 43هزارو 500تن شیر، 4زارو 500 تن پنیر و یک هزارو 500 تن پشم نقش دارند.
وی افزود: عشایر استان اردبیل علاوه بر تولید 23هزار و500 مترمربع صنایع دستی و محصولات باغی و کشاورزی در مجموع 10هزار میلیارد تومان تولید ثروت می‌کنند.
پیر جاهد بیان کرد: با این وجود عشایر استان به لحاظ زیر ساختی با عقب ماندگی‌هایی مواجه هستند به صوریکه 119 قشلاق با مشکل آنتن دهی تلفن مواجه هستند که در بحث آموزش های مجازی نیز تاثیرمنفی می‌گذارد.
وی با اشاره به اینکه 20 قشلاق نیز از داشتن نعمت برق محروم هستند، مطرح کرد: 146 قشلاق نیز فاقد شبکه آبرسانی هستند و در تامین آب آشامیدنی و نظافت و شستشو با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند.
مدیر کل امور عشایر استان از نبود گاز شهری و لوله کشی در 80 قشلاق این استان خبر داد و گفت: تحمل سرمای زمستان اردبیل برای خانواده‌های غیور و ایثارگر عشایر دشواری‌هایی به بار می‌آورد به طوریکه نبود این امکانات می تواند در مهاجرت ساکنان قشلاقها به شهرها و ایجاد حاشیه نشینی و تقابل فرهنگی تاثیرگذار باشد.
وی در ادامه بیان کرد: قشلاقهای ما فاقد مسجد و قریب به اتفاق آنها فاقد خانه بهداشت است.
پیر جاهد در ادامه به نبود فضای آموزشی مناسب برای دانش‌آموزان جامعه عشایری اشاره کرد و گفت: علیرغم افتتاح 10 باب مدرسه در ایام دهه فجر، همچنان 66 مدرسه در قالب کانکس، خانه‌های استیجاری و یا مدارس آلاچیقی وجود دارد و با توجه به جوانی جمعیت در بین این قشر از جامعه، نیازمند احداث مدارس بیشتر برای عشایر استان هستیم.
وی توسعه و توازن عدالت را به عنوان یکی از گفتمان های انقلاب اسلامی ایران خواند و گفت: ایجاد عدالت باید در تمامی جوامع روستایی ، عشایری و شهری همزمان اتفاق بیفتد و حمایت از عشایر در واقع، حمایت از تولید محسوب می‌شود.
پیر جاهد گفت: وجود خلاء قانونی در آیین نامه ساماندهی عشایر یکی دیگر از دلایلی است که باعث مهاجرت جامعه عشایری به جوامع شهری و روستایی می‌شود و ضروری است که با تجدید نظر در این آیین نامه از آسیب‌های اجتماعی که می‌تواند پیامد آن باشد، پیشگیری شود. 
وی در پایان با اشاره به ولایت پذیری و ولایت باوری جامعه عشایر و وجود روحیه جهادی در بین آنها، گفت: دولت‌ها باید فارغ از نگاه سیاسی، قومی و قبیله ای امکاناتشان را در اختیار این قشر قرار دهند چرا که عشایر تمدن ساز بوده واز نظر اقتصادی و امنیتی در تقویت کشور نقش‌آفرینی می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/795156/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدارس اردبیل فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس اردبیل فردا شنبه بیستم بهمن 1403

مدارس آذربایجان شرقی فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس تبریز فردا شنبه بیستم بهمن 1403

مدارس آذربایجان غربی فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس ارومیه فردا شنبه بیستم بهمن 1403

خروج یک چرخ قطار جلفا به تبریز/مسافران سلامت به مقصد رسیدند

قطار تبریز_جلفا از ریل خارج شد

یک دلیل مهم دیگر برای ترک کردن نوشابه

هجوم موج سرما به کشور؛ کاهش دما تا 15 درجه!

کاهش دید افقی از فرود 2 پرواز در فرودگاه ارومیه جلوگیری کرد

شرکت کروز متعلق به کیست؟ حمید کشاورز و فطرتی کیستند؟

رونمایی از 55 اشیای تاریخی استردادی ایران از ترکیه + عکس

شادی گل و رقص ریز در تبریز (عکس)

بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از خدمت‌رسانی شهرداری ارومیه+تصاویر

وضعیت هوای فردا / بارش شدید و کاهش دمای 15 درجه‌ای در این استانها

توزیع سبد کالای عید نوروز و ماه مبارک رمضان به بازنشستگان | منتظر واریز باقیمانده معوقات بازنشستگان باشید؟

توزیع سبد کالای عید نوروز و ماه مبارک رمضان برای بازنشستگان | منتظر واریز باقیمانده معوقات بازنشستگان باشید؟

جزئیات آخرین وضعیت بارش برف در گیلان

نبود آنتن دهی چالشی جدی برای 119 قشلاق استان اردبیل

همایش «آغاز حرفه‌گری» با محوریت اخلاق حرفه‌ای در روانشناسی در ارومیه برگزار شد

بازدید رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه از سامانه ارتباطات مردمی 137

کشف بیش از یک‌هزار تن آرد احتکار شده در ارومیه

انسداد محورهای سقز _ دیواندره و ایرانخواه_ تکاب در پی بارش سنگین برف

ماجرای فروش برنج آلوده به مصرف‌کنندگان چیست؟

آزادراه زنجان - تبریز مسدود شد

مسدود شدن آزادراه تبریز - زنجان

تبریز|بازدید مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه از طرح‌های راهسازی

صدور دستور قضایی برخورد با مقصران واژگونی اتوبوس

دستور دادستان کرمان برای برخورد با مقصران حادثه واژگونی اتوبوس دختران دانش آموز

مساجد آذربایجان‌غربی ثبت جهانی می‌شوند/موزه «مجاهدت‌های خاموش» به جمع موزه‌های استان اضافه می‌شود

پیشرفت 90 درصدی ساماندهی کریدور ارتباطی ایران و ترکیه در سه‌راهی چایپاره

بهره‌برداری از 7 پروژه نگهداری ابنیه فنی راه‌های آذربایجان غربی در دهه فجر

توسعه خدمات غیرحضوری سامانه 122 آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی

توسعه با وحدت و همدلی محقق می‌شود

بازدید استاندار آذربایجان غربی از خدمات‌رسانی در زمان بارش برف

غبارروبی مزار شهدا در آذربایجان شرقی

هشدار جدید هواشناسی؛ 19 استان کشور یخ می‌زند

قیمت لیر ترکیه در کانال جدید؛ درهم امارات صعود کرد/ سورپرایز ویژه آذربایجان برای جهان

تولید 60 تن بذر اصلاح شده نخود در آذربایجان شرقی

پسر کو ندارد نشان از پدر، معصومی چهارمین طلایی ایران در زاگرب/ زور بابالو جوان هم به غول آمریکایی نرسید

بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از خدمت‌رسانی شهرداری ارومیه

قم، میزبان عطر ایثار و شهادت در مراسم غبارروبی مزار شهدا

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان فریدونکنار

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

امدادرسانی هلال احمر به 98 نفر از شهروندان آذربایجان غربی گرفتار در برف

مسیر سلماس ـ ارومیه به علت برف و کولاک مسدود است

دستبند کریستالی، آموزش گام به گام

اتوبان تبریز ـ زنجان تا اطلاع ثانوی بسته شد

صنعت دامپروری عشایر نباید آسیب ببیند

پارک بانوان در محمودآباد راه اندازی می‌شود

سیب‌زمینی ارزان می‌شود/ امسال هیچ محصولی روی دست کشاورز نماند

بارش شدید برف در ارومیه، این شهر را سفیدپوش کرد