رشد دانش بنیان در بستر منطقه آزاد ماکو
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش ، برای آنکه بتوانیم توسعه را محقق کنیم، باید هدف داشته و برای دستیابی به اهداف باید برنامه داشته باشیم. اما از همه مهمتر، اعتماد و اعتقاد به توسعه است که باید در باور مدیریت مجموعه نهادینه شده باشد.
بی شک کشور برای صعود در قله های اقتصادی باید سیاستگذاری داشته باشد که در قالب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تعریف می شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در برنامه های کوتاه مدت، لایحه بودجه و نامگذاری سال از سوی رهبر انقلاب راهنماست. البته بودجه برای یک سال تعریف می شود و سال آینده به بودجه جدید نیاز است، در حالی که نامگذاری سال ها، رویکردی چندگانه دارد. اگر چه هر سال نامگذاری با نگاه متفاوتی انجام می شود، اما منحصر به همان سال نیست و می تواند در تمامی سالهای آینده به عنوان راهکاری تاثیرگذار پیگیری شود.
یکی از مهمترین نامگذاری سالها که در سال 1401 از سوی رهبر انقلاب مطرح شد، « تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» بود. این نامگذاری بیش از دیگر نامگذاری ها اثرگذار بود. در این سال نگاه ویژه ای به شرکتهای دانش بنیان صورت گرفت و بخش دانش بنیان که مدتها مورد بی مهری و کم لطفی قرار داشت، توانست اهمیت و تاثیرگذار خود را به دیگر بخشها اثبات کند.
برخلاف نامگذاری دیگر سالها، دانش بنیان از سال 1401 تاکنون همچنان مطرح است و شرکتهای دانش بنیان در تمامی این سالها توانسته اند نیاز بخشهای بزرگ اقتصادی در قسمت های صنعت، کشاورزی و خدمات را تامین کنند. دانش بنیان ها به بهانه های گوناگون در تمام طول سال خودنمایی می کنند که در سال جاری نیز شاهد این مهم بوده ایم که در آخرین گام، ششمین رویداد ملی عصر امید در ارومیه برگزار شد.
منطقه آزاد ماکو که در تمامی زمینه های اقتصادی بسیار خوش درخشیده، در عرصه های علمی و دانش بنیان بسیار موفق بوده که از فرصت ششمین رویداد ملی عصر امید استفاده کرد و ظرفیت های علمی و دانش بنیانی منطقه آزاد ماکو را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد.
شرکتهای دانش بنیان با وجود ظرفیت های بالای علمی، از توان مالی لازم برخوردار نیستند که همین امر باعث شده نتوانند استعدادهای خود را شکوفا و نیاز کشور در عرص های گوناگون را برآورده کنند. اما مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو که گویا بخوبی از این چالش خبر دارد، در حاشیه بازدید از ششمین رویداد ملی عصر امید گفت: منطقه آزاد ماکو بستر مناسب برای توسعه شرکت های دانش بنیان است.
همچنین بخوانید تعامل منطقه آزاد ماکو با دادگستری برای رفع مشکلات اگر واقعیت ها را در نظر بگیریم، فناوری اطلاعات و ارتباطات در صدر تحولات دانش بنیان قرار دارد و توجه به این مقوله، تاثیرات چشمگیری برجای می گذارد. حسین گروسی با درک درست از این ظرفیت گفت: در منطقه آزاد ماکو زیرساخت های مناسب و مطمئنی در حوزه های مختلف بویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای سرمایه گذاران ایجاد کرده ایم.
نکته بسیار مهمی که می تواند به رونق اقتصادی منجر شود، استفاده از ظرفیت ها به ویژه ظرفیت های مغفول مانده است. یکی از جدی ترین ظرفیت ها که سالهاست مورد کم لطفی یا شاید بی مهری قرار گرفته، گردشگری است. ایران با داشتن ظرفیت های گسترده در زمینه صنایع دستی، آثار باستانی و موقعیت جغرافیایی، ظرفیت بسیار خوبی برای گردشگری در ابعاد داخلی و خارجی است، ظرفیتی که در مناطق ازاد وجود دارد. در این رابطه گروسی از پایان یافتن عملیات محصور کردن منطقه آزاد ماکو خبر داد و گفت: میتوان از این مزیت برای رونق توریسم خرید، گردشگری سلامت، مسافرت چنج ویزا و قطب دانشگاهی برای جذب دانشجویان کشورهای همسایه استفاده کرد.
ششمین رویداد ملی عصر امید با حضور بیش از 110 شرکت دانش بنیان و سازمان منطقه آزاد ماکو برگزار شد که شرکت کنندگان یافتههای خود را در حوزه غذاها و فراسودمندها در معرض دید عموم قرار دادند. شرکتهای دانش بنیان حاضر در این رویداد ملی از 20 استان کشور در ارومیه مشارکت کردهاند.
حدود 150 شرکت با ثبت نام در سامانه رویداد اعلام آمادگی برای حضور در رویداد کردند که پس از انجام فرایند داوری با توجه به شاخص سطح آمادگی فناوری (TRL) بالا و نیاز بازار و قابلیت حل مساله تعداد 81 شرکت از 20 استان و 32 واحد دانشگاهی برای حضور در رویداد برگزیده شدند.
29 شرکت، صنعت و سازمان از جمله بانک کشاورزی، جهاد کشاورزی، معاونت غذا و دارو، اتاق بازرگانی، آموزش و پرورش، دانشگاه مراغه، کارخانههای پگاه، آذر شهد، اروم آدا، اطمینان، گلفام دارو، منطقه آزاد ماکو، طعم آوران زرین خوشه، زیست آسای گیتی و … در رویداد حضور داشتند.
مهمترین اهداف این رویداد شامل شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای شرکتهای فناور و دانش بنیان سراسر کشور در حوزه امنیت غذایی، هدایت تحقیقات دانشگاهی و شناسایی توانمندیهای مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد و سراهای نوآوری در حوزه محصولات و خدمات قابل عرضه در بخش کشاورزی و دامپروری به عنوان دو قطب اصلی امنیت عذایی، شناسایی، شبکه سازی و تقویت فعالان دانشگاهی، علمی، فنی و تجاری در حوزه امنیت غذایی، احصای نیازها و ضرورتهای موجود در خصوص توسعه فعالیتهای دانش بنیان در حوزه امنیت غذایی و ارائه دستاوردها و فناوریهای شرکتهای فناور و دانشبنیان متناسب با نیازهای آمایش سرزمینی بود.
-
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰:۵۸
-
۸ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/756883/