جزئیات انتقال 6 راس گوزن قرمز از مازندران به آذربایجان شرقی
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - ایرنا / روابط عمومی محیط زیست مازندران در اطلاعیه ای اعلام کرد که 6 راس گوزن قرمز از پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری به استان آذربایجان شرقی زنده گیری و منتقل شد.
در چارچوب مدیریت گونههای جانوری تحت تکثیر و اسارت و به منظور تامین مولد برای مراکز تکثیر و پرورش گونههای جانوری و باغهای وحش، 6 راس مرال (شامل 3 نر و 3 ماده) از مرکز تکثیر دراسارت پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری زنده گیری و به منطقه ارسباران در آذربایجان شرقی منتقل شد.
در سال جاری در 2 مرحله جابه جایی 10 راس مرالهای متولد پناهگاه حیات وحش سمسکنده انجام شده، 4 راس مرال به منطقه حفاظت شده البرز مرکزی (دانشگاه علمی پژهشی تربیت مدرس) و 6 راس به منطقه ارسباران درآذربایجان شرقی منتقل شد.
انتقال مرال از پناهگاه حیات وحش سمسکنده به سایر نقاط کشور با هدف تقویت جمعیت مرالها به مناطقی که دچار کاهش جمعیت در زیستگاه تاریخی طبیعی در استان و مناطق خارج استان انجام شده است.
تاکنون 8 مرحله انتقال مرال از استان مازندارن به سایر نقاط کشورانجام شده و 41 راس مرال (20نر -21 ماده) زنده گیری و منتقل شدند.
سایت تکثیر در اسارت گوزن قرمز (مرال) در پناهگاه حیاتوحش سمسکنده ساری در آذر ماه 1386 به منظور افزایش جمعیت گلههای وحشی این گونه جانوری ارزشمند برای نخستین بار در کشور راهاندازی شد و با انتقال پنج راس مرال (2 نر و سه ماده) از قرق گلستان آغاز به کار کرد.
مرال یا گوزن قرمز یکی از بزرگترین انواع گوزن و بزرگترین گوزن بومی ایران است و با این که در گذشته جمعیت بسیار زیادی در اغلب نواحی جنگلی سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز و دامنههای زاگرس داشت، امروزه تنها در برخی از ارتفاعات دور از دسترس البرز مرکزی و شرقی پیدا میشود.
مرال به طور کلی با توجه به جمعیت مناسب و زیستگاه وسیع در خطر انقراض قرار ندارد اما برخی از انواع آن در برخی مناطق با خطر انقراض روبرو بوده و یا هستند.
مرال در ایران در گذشته در جنگلهای شمال کشور از ساحل دریای خزر تا ارتفاعات البرز و جنگلهای بلوط حاشیه زاگرس از آذربایجان تا استان فارس زندگی میکرد اما امروزه نسل آن در شمال غرب و غرب کشور بهکلی نابود شده و آخرین بار 50 سال پیش در جنگلهای ارسباران مشاهده شد.
در جنگلهای ساحلی دریای خزر نیز به جز در یک یا دو منطقهٔ حفاظت شده نسل آن منقرض شدهاست. این گونهٔ جانوری در کرانههای غربی دریای خزر در شهرستان ماسال موجود است و سایت حفاظتی و گردشگری زیستگاه مرال در این منطقه در حال راه اندازی است، همچنین مرال در جنگلهای کوهستانی دور از دسترس البرز مرکزی و شرقی جمعیت مناسبی دارد.
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳:۳۰
-
۳ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/756329/