پیام آذری

آخرين مطالب

همه چیز درباره انتخاب داغ آمریکایی؛ پیشگویی و نظرسنجی‌ها علیه ترامپ؟ اجتماعي

همه چیز درباره انتخاب داغ آمریکایی؛ پیشگویی و نظرسنجی‌ها علیه ترامپ؟
  بزرگنمايي:

پیام آذری - آفتاب‌‌نیوز :
انتخابات امریکا یکی از فشرده‌ترین انتخابات تاریخ خود را تجربه می‌کند. در نخستین یادداشت که اسفند ماه 1402 تقدیم شد، در تحلیل این انتخابات از «حداکثر فشردگی وعدم قطعیت» نام برده شد.
به گزارش اعتماد، همچنان با وجود کنار رفتن بایدن و آمدن هریس و به‌رغم فراز و فرودها، همان فشردگی وعدم قطعیت بر انتخابات سایه افکنده است.
نظرسنجی‌ها: نظرسنجی‌ها، همچنان در سطح ملی هریس را حدود یک و نیم درصد پیش‌تر نشان می‌دهد، اما در سطح ایالت‌های چرخشی که 93 رای الکترال را شامل می‌شوند، به نسبت چهار ایالت به سه ایالت، ترامپ را پیشتاز نشان می‌دهند. اگر نظرسنجی‌ها ملاک باشد و نمونه‌ها درست باشد و امروز انتخابات برگزار شود، ترامپ مسیر هموارتر و هریس مسیر دشوارتری برای پیروزی خواهند داشت، اما مشکل نظرسنجی‌ها این است که هیچ‌کدام گویای یک برنده واضح نیست و می‌تواند نتیجه واقعی متفاوت باشد. 
شرط‌بندی‌ها: در سوی دیگر موسسات شرط‌بندی امریکایی و بین‌المللی قرار دارند که از پیچیدگی‌های فراوانی برخوردارند. فعلا، این موسسات برای ترامپ شانسی به مراتب بیشتر از هریس قائلند و به احتمال 64درصد ترامپ را برنده می‌دانند. در اغلب موارد، پیش‌بینی موسسات شرط‌بندی صحیح بوده است، اما همین موسسات در سال 2020 پیش‌بینی درستی از نتیجه انتخابات نداشتند و با آنکه ترامپ را برنده می‌دانستند، بایدن برنده انتخابات شد. 
پیشگویی‌ها: آلن لیچمن، مورخ مشهور امریکایی و نویسنده کتاب کلیدهای کاخ سفید که معیارهای سیزده‌گانه‌ای را برای پیش‌بینی انتخابات معرفی کرده و از 1984 تمام انتخابات به جز یک مورد را درست پیش‌بینی کرده، بر این باور است که ترامپ بازنده انتخابات جاری خواهد بود. ازسوی دیگر نت سیلور، تحلیلگر ارشد امریکایی که برنده شدن ترامپ در 2016 را پیش‌بینی کرده بود، روز سه‌شنبه قبل اعلام کرد که ارزیابی‌ها از حمایت واقعی از ترامپ دقیق نیست و منتخب این انتخابات ترامپ خواهد بود.
رای ثابت ترامپ، رای متغیر هریس صرف‌نظر از پیش‌بینی‌ها و پیشگویی‌های متضاد، هنوز دو هفته تا انتخابات باقی مانده است. برای هریس فرصتی است تا فاصله اندکی که از ترامپ عقب افتاده است، جبران کند. ترامپ به دلیلی که توضیح خواهم داد، بعید است که رای‌اش بیشتر شود، اما برای او هم فرصتی است تا با افت هریس، فاصله با هریس را بیشتر کند. 
در این فشردگی حداکثری، تحولات منطقه هنوز عامل مهمی در تغییر وضعیت است، گرچه دو ماه بین انتخابات و آغاز ریاست‌جمهوری جدید نیز آبستن تحولاتی است. قاتل هریس سیاست دو پهلوی دموکرات‌ها در موضوع فلسطین وعدم شفافیت اوست. هریس هنوز نتوانسته نظر مسلمانان و رنگین‌پوستان و جریانات چپ را در موضوع فلسطین جلب کند و تنها عرصه‌ای که صریح بوده عرصه سقط جنین است. 
هنوز کسانی هستند که در رای دادن مرددند و به ویژه جوانان منتظر حرکتی از هریس هستند. رویکرد شفاف هریس در موضوعات مهم داخلی و خارجی منجر به افزایش میزان مشارکت و در نتیجه تقویت کمپین او خواهد شد که با مشارکت بیشتر شرایط بهتری پیدا خواهد کرد و با مشارکت کمتر عملا به نفع ترامپ خواهد بود. در مقابل، ترامپ شفاف‌تر از آن است که رای‌دهندگان یا مخالفانش دچار تردید باشند. وضعیت او همان است که در نظرسنجی‌ها اعلام شده و بعید است مرددین به او رای بدهند و رای او تا آخر، احتمالا تغییر معنی‌داری نخواهد داشت و صرفا نسبت رای او به هریس برمبنای رای نهایی هریس کم و زیاد خواهد شد.
مهمترین دلایل رأی به ترامپ و هریس طبق یک نظرسنجی که فاکس نیوز منتشر کرده است، 45درصد از کسانی که به ترامپ رای می‌دهند به دلیل دیدگاه‌های اقتصادی و مخالفت او با امواج مهاجران و ارزش‌های راستگرایانه اوست. در مقابل 45درصد از کسانی که به هریس رای می‌دهند به دلیل سیاست‌های او درباره سقط جنین (14درصد)، دموکراسی (14درصد) و بالاترین میزان یعنی 17درصد به دلیل مخالفت با ترامپ است. تنها بخت هریس هنوز همان 17درصدی است که به دلیل نفی ترامپ به او رای می‌دهند و همچنین درصد اندکی از مرددین است که ممکن است نهایتا به انتخابات وارد شوند. 
کافی است این عدد 17 اندکی تغییر کند و 18 یا 19 یا 20درصد شود در این صورت هریس در موقعیت برنده خواهد بود، به ویژه که رای منفی هریس در جامعه امریکا از ترامپ به طور کلی کمتر است و این برای جلب نظر مرددین مهم است. 
باتوجه به روند انتخابات و با عنایت به پایین بودن میزان مشارکت در انتخابات (حدود 52 تا 57درصد) بسیار بعید است که دو کاندیدا بتوانند فاصله چشمگیری از یکدیگر پیدا کنند و احتمالا با روند فعلی در بسیاری از ایالت‌های چرخشی با فاصله نزدیک یا بسیار نزدیک و اختلاف چند هزاری یا ده و بیست هزاری، یکی بر دیگری برنده خواهند بود.
تردید، تاخیر، بحران - چنین فاصله بسیار نزدیکی در آرای نهایی ایالت‌های چرخشی، سه نتیجه قطعی خواهد داشت الف- تردید: در فضای بسیار رقابتی انتخاباتی که یک سال به طول انجامیده و طرفین اتهامات بسیار سنگینی را متوجه یکدیگر کرده‌اند، فاصله اندک آرا، با تردیدهای جدی مواجه خواهد شد و به سختی ترامپ یا حتی حامیان هریس خواهند پذیرفت که نتیجه اعلام شده درست است، اگر به زیان‌شان باشد، ب- تاخیر: فاصله نزدیک آرا در ایالت‌های چرخشی موجب تاخیر در اعلام نتیجه نهایی خواهد شد. چه‌بسا که در برخی ایالت‌ها مجبور به بازشماری و اعلام رای دادگاه به دلیل شکایت‌هایی که از همین حالا زمزمه آن بلند شده، بشوند و این فرآیند ممکن است هفته‌ها و حتی بیش از آن به طول انجامد. 
ج- بحران: انتخابات پیشین و حمله به کنگره نشان داد که تا چه اندازه جامعه قطبی شده امریکا مستعد بحران است. اینک فضا نسبت به دفعه پیشین اگر قطبی‌تر نباشد، ملایم‌تر نیست به ویژه که دو بار تلاش ناموفق ترور ترامپ را هم به خود دیده است و راستگراهای افراطی از گذشته قدرت بیشتری پیدا کرده‌اند و جریان اقتصادی-رسانه‌ای نظیر ایلان ماسک‌ها هم با آن‌ها پیوند خورده‌اند و در سوی دیگر دموکرات‌ها ترامپ را کمتر از هیتلر و حق او را کمتر از زندان نمی‌دانند. 
با شرایط فعلی، اگر هریس برنده اعلام شود باید منتظر بحران آنی پسا انتخابات و شورش‌های خیابانی بود و اگر ترامپ برنده اعلام شود، بحران بلندمدت دیگری در پیش خواهد بود و آن تسویه‌حساب‌هایی است که ترامپ و حامیانش پس از به قدرت رسیدن با بسیاری از محافل امریکایی و بین‌المللی به انجام خواهند رساند. در هر صورت جهان امریکایی را تجربه خواهد کرد که بین ماجراجویی هالیوودی ترامپی یا سیاست خارجی انفعالی و دو پهلوی بایدنی پرسه خواهد زد.
روشنفکران و بن‌بست عمیق‌تر دموکراسی (حاکمیت اکثریت، با رعایت حقوق اقلیت) معقول‌ترین روش انتخاب رهبران است. اما سال‌هاست امریکا در بحرانی عمیق‌تر از قحطی چرخه کاندیدای با وجاهت ملی و بین‌المللی رنج می‌برد. 
اینکه آن همه حلقه‌های روشنفکری و فلسفی و حقوق بشری و اندیشکده‌ها و مراکز آکادمی، سهمی در کاندیداهای نهایی ندارند و نهایتا مجبور هستند پشت کاندیداهای دو کمپین سترون فعلی بایستند و بین امثال بایدن و هریس و بار دیگر ترامپ با آن همه حواشی که هیچ یک منزلتی در این اندیشکده‌ها و جامعه روشنفکری ندارند، یکی را انتخاب کنند، آن‌هم کاندیداهایی که نهایتا به دلیل مشارکت حدود پنجاه تا شصت مردم، تنها 25 تا 30 درصد آرا واجدان شرایط را خواهند داشت، بی‌تردید یک چرخه معیوب است که می‌توان از آن به افول یا سکته دموکراسی امریکایی یاد کرد. افولی که بعید است به این زودی‌ها دست از سر این کشور بردارد و اگر برای مشارکت حداکثری مردم و چرخه واقعی نخبگان در سطح رهبری‌اش فکری نکند، به مشارکت کمتر و بن‌بستی عمیق‌تر منجر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/744166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر چهره «رمضون شریک ارسطو» سریال پایتخت بعد 11 سال در 56 سالگی

این دو بازیگر زن با اسرائیل همکاری می کنند؟

شهادت یک غیرنظامی در حمله رژیم صهیونیستی

با مردی که دست روی خانمش بلند می کند چه برخوردی باید داشته باشیم؟

تراکتور 2 آلومینیوم صفر؛ طلسم تبریز شکست!

سازمان غذا و دارو: اثربخشی فرآورده‌های حاوی تریاک هیچ منبع علمی ندارد

کشاورزی صنعتی و مدرن پاسخگوی نیاز جمعیت رو به رشد است

افزایش 15 درصدی جمعیت قرقاول در سرشماری بهاره اردبیل

اردبیل باید در جایگاه شهر بدون کودک کار قرار گیرد

تولید گندم در سالجاری به بیش از 550 هزار تن رسید

افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری اردبیل

همایش یاوران مقاومت در اردبیل برگزار شد

ساماندهی معاملات املاک با سامانه کاتب

رتبه دوم رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل

مردم عادی امکان تشخصی الکل تقلبی را ندارند

همایش یاوران مقاومت دراردبیل برگزارشد

یادواره شهدای ورزشکار مشگین شهر، گرامیداشت شهدای محور مقاومت

مشروبات الکلی تقلبی در اردبیل قربانی گرفت

رشد 15 درصدی جمعیت قرقاول در اردبیل

مساجد باید پیوست فرهنگی داشته باشند

رقابت ملی شطرنج اوپن در شهرستان کوثر

مشروبات الکلی تقلبی جان یک اردبیلی را گرفت

مشروبات الکلی تقلبی در این استان قربانی گرفت

تداوم هوای سرد در منطقه

درخشش فیلم «لیمو از همه چیز خبر داشت» در جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران

غذاهای محلی قشم؛ بهترین غذاهای سنتی قشم که باید امتحان کنید

هیئت پزشکی ورزشی نیازمند برگزاری دوره‌های تخصصی است

«کشاورز شو» فراخوان داد

مشاوران املاک حق تنظیم قولنامه و مبایعه‌نامه ندارند

رقابت داغ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا؛ میشل اوباما وارد می‌شود

همه چیز درباره انتخاب داغ آمریکایی؛ پیشگویی و نظرسنجی‌ها علیه ترامپ؟

تلاش سپاهان و فولاد برای رسیدن به صدر/ جدال سخت تراکتور در تبریز – رسانه7 | اخبار ورزشی

رهبر انقلاب: ناایمن کردن فضای روانی جامعه یکی از اجزاء جنگ نرم است ؛ باند جنایتکار حاکم بر سرزمین‌های اشغالی همه حدود و قواعد را زیر پای خود له کرده است

محل برگزاری دیدار استقلال و تراکتور اعلام شد

رهبر انقلاب: شرارت رژیم صهیونیستی نه بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری

خط‌آهن چابهار-سرخس؛ دروازه ورود هند به آسیای میانه

کلوب| آقای مسئول، فکری برای استقلال کن!

وحشت‌زدگی عجیب دموکرات‌ها از بازگشت ترامپ

اهدای 81 نسخه خطی، چاپ سنگی و سربی به کتابخانه مرکزی تبریز

سالانه 300 هزار تن کشمش در کشور تولید می شود

دستگیری برادر عضو شورای شهر تبریز ربطی به پرونده باغ گلستان ندارد

تراکتور تبریز – آلومینیوم اراک| گزارش بازی

تراکتور تبریز - آلومینیوم اراک| گزارش بازی

نیمی از سال گذشته؛ جهش تولید با مشارکت مردم در ارکان دولت احساس نمی‌شود

جدال در عمارت ساعت در رد وقبول استعفای فریدون بابایی‌اقدم

ترکیب دو تیم تراکتور و آلومینیوم اعلام شد

آموزش و پرورش: ترک تحصیل دانش آموزان تقصیر ما نیست!

درخشش ورزشکار مراغه‌ای در مسابقات موتور کراس کشور

سخنرانی پرحرارت میشل اوباما درباره سقط جنین و تلاش ترامپ برای جلب رای مسلمانان

مشکل واگذاری زمین برای احداث و واگذاری پست 400 کیلو ولتی هشترود