پیام آذری

آخرين مطالب

کاهش زمان توقف کامیون‌ها؛ تجارت یک میلیارد دلاری ایران ــ آذربایجان گفتگو

کاهش زمان توقف کامیون‌ها؛ تجارت یک میلیارد دلاری ایران ــ آذربایجان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش بازار، امین ترفع، رئیس مرکز امور بین‌الملل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جزئیات سفر فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به باکو، اظهار کرد: این سفر به دعوت رسمی «شاهین مصطفی‌اف» معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان انجام شد.
وی افزود: در جریان این سفر، ضمن انجام ملاقات‌های رسمی، بازدیدهایی از پروژه‌ها و زیرساخت‌های حمل‌ونقلی جمهوری آذربایجان و همچنین پروژه‌های مشترک میان دو کشور صورت گرفت.
ترفع ادامه داد: در این سفر، ملاقات‌هایی با «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، معاون نخست‌وزیر و رئیس کمیسیون مشترک انجام شد. همچنین وزیر راه و شهرسازی که ریاست کمیته مشترک همکاری اقتصادی از سوی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد، با وزیر حمل‌ونقل جمهوری آذربایجان نیز دیدار و گفتگو کردند. بازدید از بندر باکو، بندر اَلَت باکو و پروژه‌های مشترک مرزی در حاشیه رود ارس نیز از دیگر برنامه‌های این سفر بود.
رئیس مرکز امور بین‌الملل وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در مذاکرات انجام‌شده، با توجه به اینکه هر دو طرف ریاست کمیسیون مشترک را بر عهده دارند، تمامی زمینه‌های همکاری اقتصادی میان ایران و آذربایجان مورد بررسی قرار گرفت و طرفین به توافقات جدیدی دست یافتند تا این توافقات، پیش‌از سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به جمهوری آذربایجان، عملیاتی و اجرایی شوند.
وی با اشاره به محورهای اصلی این توافقات، بیان کرد: بخش عمده این توافقات مربوط به حوزه حمل‌ونقل است تا بتوان برنامه‌ریزی لازم برای افزایش تردد در مرزهای دو کشور را انجام داد. با توجه به هدف‌گذاری کوتاه‌مدت برای ارتقای حجم تجارت میان ایران و جمهوری آذربایجان به یک میلیارد دلار، ضروری است، همچنین ظرفیت پذیرش در پایانه‌های مرزی افزایش یابد.
ترفع افزود: موضوع افزایش پذیرش کامیون‌ها در مرزهای مشترک یکی از محورهای اصلی مذاکرات بود که در خصوص آن به جمع‌بندی رسیدیم. مقرر شد برنامه مربوط به این موضوع تا پیش‌از سفر رئیس‌جمهور تهیه، نهایی و به امضای طرفین برسد. هدف از این برنامه، تسهیل فرایندهای گمرکی، ساده‌سازی و عادلانه‌سازی تشریفات عبور و کاهش زمان توقف کامیون‌ها در پایانه‌های مرزی است.
وی ادامه داد: موضوع دیگر مربوط به همکاری‌های دوجانبه در حوزه بنادر بود؛ به‌گونه‌ای که ایران بتواند در بنادر جمهوری آذربایجان و متقابلاً آذربایجان در بنادر ایران فعالیت داشته باشد. در این خصوص نیز مقرر شد بسته همکاری مشترک جدیدی تعریف شود که به توسعه حجم تجارت میان دو کشور کمک کند.
رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: همچنین توافقات انجام‌شده در نشست کمیسیون مشترک که در 2 و 3 بهمن‌ماه سال‌جاری برگزار شده بود، بار دیگر مرور شد و آخرین وضعیت اجرای آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. مواردی که نیازمند گفتگو و پیگیری بیشتر بود نیز مورد بحث قرار گرفت تا موانع احتمالی موجود در روند اجرای توافقات، به‌سرعت برطرف شود.
وی با اشاره به تجربه همکاری مشابه با ترکیه در زمینه تعرفه‌ها و تسهیلات گمرکی، گفت: در این گفتگوها بر اهمیت در نظر گرفتن خدمات ویژه برای کامیون‌هایی که در گمرک‌ها تردد دارند تأکید شد تا فرآیند عبور تسهیل و مدت انتظار کاهش یابد. این اقدام تأثیر قابل‌توجهی در بهبود جریان تجارت خواهد داشت.
ترفع در خصوص پروژه احداث پل مرزی جدید نیز توضیح داد: یکی از پروژه‌های مشترک مرزی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، احداث پل مرزی جدید کلاله است که در سمت ایران به نقطه آغبند و در سمت آذربایجان به نقطه مقابل متصل می‌شود. این پل برای عبور وسایل نقلیه طراحی شده و برنامه‌ریزی به‌گونه‌ای است که عملیات اجرایی آن تا پایان امسال به اتمام برسد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص پایانه‌های مرزی دو کشور نیز عملیات اجرایی آغاز شده است. در سمت ایران، 20 هکتار زمین آماده‌سازی شده و به‌زودی ساخت ساختمان‌های مورد نیاز آغاز خواهد شد. تا پیش‌از تکمیل این ساختمان‌ها، تجهیزات مرزی به‌صورت موقت مستقر می‌شوند و پس از بهره‌برداری کامل، فرآیند انتقال به ساختمان‌های دائمی صورت خواهد گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/812097/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک سایت اولین خرید اسماعیل کارتال برای پرسپولیس را لو داد!

دریافت جایزه هم نتوانست غم چهرهٔ سرو گیراسی را پنهان کند / عکس

شب باشکوه ولی تلخ سرو گیراسی مقابل بارسلونا؛ مهاجم دورتموند بهترین گلزن لیگ قهرمانان شد

بستر‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف در این استان فراهم است

تسریع در اجرای پروژه‌های راهسازی مسیر اربعین حسینی (ع)

حل مشکل جمع آوری آب‌های سطحی زیرگذر محور ارومیه-مهاباد

تقویت همکاری‌های مشترک امنیتی در مرز‌ها و مسائل گمرکی خروجی نشست فرعی امنیتی ارومیه ـ حکاری

برق مشترکان پرمصرف محدود‌ می‌شود

گل دوم سرو گیراسی به بارسلونا (دورتموند 2-0 بارسلونا)

هت‌تریک سرو گیراسی مقابل بارسلونا روی دفع ناقص رونالد آرائوخو (دورتموند 3-1 بارسلونا)

رسانه اسرائیلی: نامه‌های سرگشاده بیانگر خستگی نظامیان است

خطبه عقد محسن تنابنده را کدام روحانی سرشناس خواند؟/عکس

مرگ نویسنده طغیان‌گر/ ویدئو

برگزاری همایش آموزشی و توجیهی عوامل اجرایی حج تمتع در تبریز

افتتاح مدرسه 6 کلاسه خیرساز در مراغه

اطلاعیه فعالیت مدارس آذربایجان شرقی

برگزاری مجمع استاد یاران و سرمربیان صالحین در اردبیل

تصادف در محور آبدانان سراب باغ 2 فوتی برجای گذاشت

جشن تولد محسن تنابنده در کنار خانواده‌اش/ ویدئو

اطلاعیه فعالیت مدارس آذربایجان‌شرقی در روز چهارشنبه

86 درصد از محله اسلام‌آباد به فضای سبز تبدیل می‌شود

قیمت نقره امروز همه را نقره داغ کرد با این صعود!

نوزاد 7 ماهه بیمار از دل برف‌های چهارستون سلماس نجات یافت+ ویدیو

برف و کولاک شدید بهاری روستای چوپلو شهرستان تکاب

طعنه تند سرمربی چادرملو: مگر در تبریز به عالیشاه فحش ندادند؟ رئیس کمیته انضباطی به شعور مردم توهین می‌کند

تصادفات در این شهر ایران به اندازه سقوط هواپیما قربانی می‌گیرد

نگاهی به بارش تگرگ در اهر به وقت بهار + فیلم

پیش‌ بینی وضعیت آب و هوا آذربایجان غربی فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 + پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی 24 ساعت آینده + آب و هوای ارومیه

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

تعطیلی مقاطع مختلف مدارس کیش بر اثر وقوع گرد و غبار

بارش برف بهاری و کندی تردد دربر خی محورهای خوی

پزشکیان: ساختار دولتی پاسخگوی کاهش شدت مصرف انرژی نیست

دیدار فرمانده سپاه عاشورا با هنرمندان آذربایجان شرقی

سرمایه‌های راکد برای رونق تولید جذب شود

کشف آرد قاچاق یارانه‌ای در اردبیل

اردبیل سفید پوش شد/ ورود سامانه بارشی سرد به استان اردبیل؛ دما به زیر صفر می‌رود

افتتاح عملیات اجرایی پروژه مسکونی 1026 شهرک نیایش

فالوده خونگی با حال‌وهوای بهار | دسر خنک و خوش‌عطر برای روزهای گرم

نوزاد 7 ماهه بیمار از دل برف‌های چهارستون سلماس نجات یافت

با قصور و ترک فعل ها در موضوع معلم خاطی در ری برخورد جدی می شود

برخورد جدی با قصور و ترک فعل‌ها در موضوع معلم خاطی در شهرری

مقاوم‌سازی 60 درصد واحدهای روستایی در استان زنجان

ادعای تازه نماینده ترامپ در میانه مذاکرات: ایران باید برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را متوقف و نابود کند

بررسی وضعیت تولید و رفع موانع پیش‌روی صنایع مختلف شهرستان بناب

تجمع مردم تبریز در اعتراض به جنایات وحشیانه اسرائیل در غزه

2 کشته و زخمی در تصادف دو تریلی در جاده هشترود به مراغه

تاریخچه رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی کشور از 1370 تا 1379

اشتباه تاریخی در کشتی اروپا؛ دو مدال طلا در یک وزن

بارش باران جان تازه به اهر بخشید + فیلم

54 درصد روستاهای آذربایجان شرقی مقاوم سازی شده است