پیام آذری

آخرين مطالب

زنگ خطر مصرف موادمخدر نوظهور برای نوجوانان و جوانان گفتگو

زنگ خطر مصرف موادمخدر نوظهور برای نوجوانان و جوانان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - در سال‌های اخیر سن ابتلای دانش‌آموزان به اعتیاد پایین‌تر آمده و در دانش‌آموزان دختر سرعت رشد بیشتری دارد و موادمخدر نوظهور بیشتر در بین دانش‌آموزان، نوجوانان، جوانان و دانشجویان حتی در سطح دکتری رایج است. - اخبار استانها -
به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، موادمخدر نوظهور مسئله‌ای است که مردم و متخصصان موضوع، شناخت کافی از آن‌ها ندارند مگر اینکه پس از کشف این گونه‌ها، شناخت ایجاد شود.
با توجه به تاییداین‌که امکان کشف موادمخدر نوظهور دیگر نیز در جامعه وجود دارد، پلیس مبارزه با موادمخدر در پی مواد ناشناخته نیست تا پیش از رواج و کشف این مواد، اقدام به پیشگیری کند و راه‌های ساخت موادمخدر می‌تواند متشکل از چندین روش باشد که برای مردم ناشناخته‌ است.
مواد مخدر منجر به خسارت‌‌های بهداشتی شامل بیماری‌های جسمی و روانی مانند ایدز، هپاتیت و مرگ و میر ناشی از سوءمصرف و ناخالصی مواد می‌شود. به‌واسطه سیاست‌هایی که در افغانستان دنبال می‌شود، مواد مخدر به یکی از چهار عامل مرگ‌ومیر تبدیل شده است. مواد مخدر خسارت‌های اجتماعی در پی دارد که 65 درصد همسرآزاری‌ها، 55 درصد طلاق‌ها، 30 درصد کودک‌آزاری‌ها، 25 درصد قتل‌های عمد و خشونت‌های منکراتی، 20 درصد جرایم مالی و 10 درصد جرایم ناشی از قاچاق موارد مخدر را شامل می‌شود.
بهانه‌هایی باعنوان مصرف مواد برای رهایی از استرس و اضطراب، کسب نشاط و لذت کاذب و رفع بیماری‌های جسمی موجب گسترش مصرف مواد مخدر در جامعه می‌شود. عرضه موادمخدر به‌واسطه کسب سود تعطیلی‌بردار نیست و 15 میلیون نفر در جهان از قاچاق مواد مخدر به‌صورت مستقیم ارتزاق می‌کنند و عرضه آن هیچ‌گاه تعطیل نمی‌شود.
موادمخدر نوظهور بیشتر در بین دانش‌آموزان، نوجوانان، جوانان و دانشجویان حتی در سطح دکتری رایج است.
جوانان دیگر تمایلی به مصرف تریاک ندارند، چرا که مصرف موادمخدر سنتی، به‌سادگی نبوده و نیاز به ابزارهایی دارد که یک دانش‌آموز یا دانشجو عملا امکان دست‌یابی به چنین ابزارهایی ندارد.
موادمخدر نوظهور دیگر نیاز به ادوات خاص جهت مصرف ندارد و بر همین اساس، مصرف موادمخدر نوظهور تسهیل شده تا قابل شناسایی نباشد.
از سوی دیگر عوارض موادمخدر نوظهور دیگر همانند تریاک، جسمی نیست، گل که بر پایه موادمخدر سنتی است، یکی از موادمخدر نوظهور است که بیشترین رواج را دارد و علت این است که در سال‌های اخیر حتی در مراکز علمی می‌گفتند گل اعتیادآور نیست؛ در حالی‌ که باید گفت این ماده‌ مخدر، اعتیادآور بوده و آثار تخریبی بالا دارد که وابستگی روحی و روانی از آثار اعتیاد به این نوع از موادمخدر نوظهور است که ترک این‌گونه ماده اعتیادآور، دشوار است و حتی می‌توان گفت درمان و ترک ندارد.
در سطح جهان، ترک اعتیاد برای برخی مواد موضوعیت دارد و نمی‌توان همه گونه‌های موادمخدر را ترک و درمان کرد.

پیام آذری

فروش مواد مخدر نوظهور در پیرامون مدارس و پارک‌ها
سرهنگ حسین امیدی، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌ شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز با اشاره به شیوع موادمخدر نوظهور در بین نوجوانان، جوانان و قشر تحصیل‌کرده و مرفه، اظهار داشت: مواد مخدر نوظهور به صورت پک به فروش می‌رسند و در پیرامون مدارس و در پارک‌ها به فروش می‌رسد دانش‌آموزان جامعه هدف موادمخدر نوظهورند و خطر شیوع این نوع موادمخدر در پایه تحصیلی دبیرستان بیشتر است.
وی ادامه داد: مدارسی که در حاشیه شهر قرار دارند می‌توانند در معرض خطر و آسیب باشند، اما لزوما خطر موادمخدر محدود به این مناطق نیست و امروزه، موادمخدر نوظهور در مناطق مرفه‌نشین نیز یافت می‌شود و این مناطق بیش از پیش در معرض خطر موادمخدر است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌ شرقی با تأکید بر اینکه رسانه، مهم‌ترین و بهترین شیوه اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها و جامعه در خصوص موادمخدر است، گفت: سیگار دروازه ورود به اعتیاد است و باتوجه به اینکه مصرف موادمخدر نوظهور نیز به‌صورت تدخینی امکان‌پذیر بوده و رنگ و بوی خاصی نیز ندارد، خانواده‌ها باید حساسیت بیشتری به این مسئله داشته باشند.
امیدی با اشاره به اینکه هزینه روزانه مصرف موادمخدر بستگی به میزان و نوع موادمخدر دارد، گفت: رفته‌رفته، با افزایش دز مصرف، میزان مصرف نیز افزایش می‌یابد، ابتدا شاید یک گرم از مواد مخدر به چند قسمت تقسیم شود که به مرور افزایش می‌یابد.
وی خاطرنشان کرد: اکثر خرده‌فروشان نیز دچار اعتیادند و خرده‌فروشی راهی برای کسب درآمد جهت خرید موادمخدر است.
رواج مواد مخدر نوظهور در بین دانش‌آموزان، نوجوانان، جوانان و دانشجویان
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌ شرقی با اشاره‌ به اینکه مواد مخدر نوظهور بیشتر در بین دانش‌آموزان، نوجوانان، جوانان و دانشجویان حتی در سطح دکتری رایج است، گفت: جوانان دیگر تمایلی به مصرف موادمخدر سنتی ندارند، موادمخدر نوظهور دیگر نیاز به ادوات خاص جهت مصرف ندارد و بر همین اساس، مصرف موادمخدر نوظهور تسهیل شده تا قابل شناسایی نباشد.
امیدی ادامه داد: در سطح جهان ترک اعتیاد برای برخی مواد موضوعیت دارد و نمی‌توان همه گونه‌های موادمخدر را ترک و درمان کرد.
وی گفت: گل که بر پایه موادمخدر سنتی است، یکی از موادمخدر نوظهور است که بیشترین رواج را دارد و علت این است که در سال‌های اخیر حتی در مراکز علمی می‌گفتند گل اعتیادآور نیست، در حالی‌ که باید گفت این ماده‌ مخدر اعتیادآور است و آثار تخریبی بالا دارد که وابستگی روحی و روانی از آثار اعتیاد به موادمخدر است و ترک این‌گونه ماده اعتیادآور دشوار است و حتی می‌توان گفت درمان و ترک ندارد.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌ شرقی عنوان کرد: کمیک یا کمیکال، یکی دیگر از مواد مخدر نوظهور که مشابه گل، اما 100 درصد صنعتی است که در جامعه افزایش یافته است. کمیک ظاهرا شبیه به گل است، اما تحقیق و بررسی در خصوص نحوه ساخت آن، در آزمایشگاه موادمخدر فراجا ادامه دارد.
امیدی ادامه داد: کمیک به‌صورت اسپری گاز مایع است و اگر روی ماده‌ای زده شود، تبدیل به کمیک می‌شود. نحوه مصرف کمیک مثل گل به‌صورت تدخینی است و می‌تواند روی خوراکی نیز ریخته شود.
وی با اشاره به اینکه پس‌ از مصرف کمیک کمای موقت مطرح است، ابراز نگرانی کرد: ماده مخدر کمیک امروزه در یک سری رستوران‌ها و پارتی‌های شبانه نیز استعمال می‌شود. کمیک 7 تا 8 سال است بیشترین مصرف را در تبریز دارد و گزارش‌هایی شده است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌شرقی گفت: ماشروم یا مجیک‌ماشروم یکی از مواد مخدر نوظهور دیگر است که پیش از این، در طبیعت به‌صورت قارچ وحشی بود و اکنون با تغییر ماهیت به‌صورت گلخانه‌ای پرورش داده می‌شود و‌ به‌صورت خوراکی یا دم‌کرده مصرف می‌شود.
امیدی ادامه داد: ماشروم ظاهرا از نظر جسمی مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند، اما از نظر روحی و روانی مشکل جدی برای انسان به‌وجود می‌آورد.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص موادمخدر گل، کمیک و ماشروم کشفیاتی در تبریز داشته‌ایم و می‌توان گفت در گذشته در تبریز مواد مخدر در حاشیه شهر و در یک سری نقاط بیشتر یافت می‌شد و مصرف‌کنندگان از این اماکن تهیه می‌کردند‌ که عاملان توزیع نیز اکثرا دارای سوابق کیفری متعدد هستند و تنها راه معیشت و درآمد را فروش مواد می‌دانند که راه پرسود و کم‌زحمتی برای کسب درآمد است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر آذربایجان‌ شرقی ادامه داد: موادمخدر به ویژه موادمخدر نوظهور اکنون در مناطق مرفه و حتی آکادمیک شاید بیشتر یافت شود و متأسفانه شروع اعتیاد از چنین اماکنی آغاز می‌شود.

پیام آذری

خطر آسیب‌های اجتماعی برای 15 درصد دانش‌آموزان آذربایجان‌ شرقی
پناه‌علی حسین‌زاده، معاون سابق فرهنگی و پرورشی آموزش‌وپرورش استان آذربایجان‌ شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز با اشاره به آنچه در «نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان» تحت عنوان اختصاری "نماد" در آموزش‌وپرورش اجرا می‌شود، گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان، ائتلافی متشکل از نهادهای مختلف است که ضرورت دارد نهادهایی از جمله بهزیستی و نهادهای اجتماعی نقش فعال در این زمینه داشته باشند.
وی تأکید کرد: آسیب‌های اجتماعی که در حوزه آموزش‌وپرورش و بالاخص در مدارس مشاهده می‌شود، آسیب‌هایی تحمیلی از جامعه است.
معاون سابق فرهنگی و پرورشی آموزش‌وپرورش استان آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: در نظام مراقبت اجتماعی، دانش‌آموزان براساس متغیرهای سلامت و روان و متغیرهای آسیب اجتماعی در دو گروه پایه هفتم تا یازدهم در دوره متوسطه و پایه سوم تا ششم در دوره ابتدایی ارزیابی و غربال می‌شوند که غربالگری در متوسطه دانش‌آموزمحور و براساس آزمون در سامانه است.
حسین‌زاده ادامه داد: با توجه به ارزیابی و غربال‌گری‌های صورت گرفته بر روی دانش‌آموزان، نشانه‌های مشکل روانی یا متغیرهای آسیب‌پذیری روانی در آینده ثبت شده و دانش‌آموزان در سه گروه سفید یا بی‌خطر، در معرض خطر و پرخطر جای می‌گیرند.
وی افزود: پس از غربالگری روانی، دانش‌آموزان پرخطر از نظر مشکلات روانی به مصاحبه تشخیصی و ارزیابی توسط متخصصان دعوت شده و در صورت تأیید آسیب‌پذیری روانی، تحت مراقبت مراکز مشاوره جهت درمان قرار می‌گیرند.
معاون سابق فرهنگی و پرورشی آموزش‌وپرورش استان آذربایجان‌ شرقی با اشاره به ارجاع دانش‌آموزان پرخطر و آسیب‌پذیر روانی به مراکز تخصصی روان‌درمانی تحت مدیریت دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز، گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان در استان آذربایجان‌ شرقی، ائتلافی متشکل از معاونت بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، کمیته امداد استان آذربایجان‌ شرقی، اداره‌کل بهزیستی استان آذربایجان‌ شرقی، دادگستری کل استان آذربایجان‌ شرقی و نهادهای اجتماعی است و در صورتی‌ که دانش‌آموز ناتوان از حل مشکلات خود باشد، این نظام وارد عمل می‌شود.
حسین‌زاده با تأکید بر اینکه تمام مدارس استان آذربایجان‌ شرقی، غربالگری اجتماعی می‌شوند، گفت: 69 آسیب اجتماعی در سطح مدارس‌ استان آذربایجان‌ شرقی شناسایی شده و اطلس آسیب‌های اجتماعی برای هر مدرسه، هر ناحیه، هر استان و کل کشور تدوین شده است تا توجه به آسیب‌های اجتماعی در اولویت باشد و آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان شناسایی شده و اقدامات لازم انجام شود.
وی در خصوص نتایج مصاحبه‌های تشخیصی آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان استان، گفت: زمینه‌های آسیب‌های اجتماعی در 15 درصد دانش‌آموزان استان آذربایجان‌ شرقی تایید می‌شود و باید تحت مراقبت‌ مراکز مشاوره قرار بگیرند و می‌توان گفت یک تا 2 درصد دانش‌آموزان استان در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی هستند و ضرورت فوریت‌های روانی - اجتماعی دیده می‌شود.
معاون سابق فرهنگی و پرورشی آموزش‌وپرورش استان آذربایجان‌ شرقی با اشاره به برگزاری دوره‌های خودمراقبتی و توانمندسازی در سطح مدارس استان‌ آذربایجان‌ شرقی، بیان کرد: 97 کانون یاری‌گران زندگی در سطح استان آذربایجان‌ شرقی فعالیت دارد که روش زندگی سالم در این کانون‌ها تمرین می‌شود و در خانه تخصصی یاری‌گران زندگی استان کارگاه‌هایی در حوزه‌های مختلف اجتماعی برگزار می‌شود.
حسین‌زاده خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر سن ابتلای دانش‌آموزان به اعتیاد پایین‌تر آمده و در دانش‌آموزان دختر سرعت رشد بیشتری دارد که آموزش‌وپرورش نیز در این زمینه ورود جدی داشته است.
وی اعتیاد به سیگار، اعتیاد به مواد مخدر، آسیب‌های ناشی از طلاق، خشونت و افکار خودکشی را از آسیب‌های اجتماعی رایج بین دانش‌آموزان دانست و گفت: 40 مرکز مشاوره ویژه دانش‌آموزان در سطح استان آذربایجان‌ شرقی جهت پیشگیری از آسیب‌های ‌فعالیت دارد.
وجود 70 هزار بیمار اعتیادی در استان آذربایجان‌ شرقی
امیر رنجبر، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان‌ شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز در خصوص تعداد بیماران اعتیادی استان آذربایجان‌ شرقی، گفت: 70 هزار بیمار اعتیادی در استان آذربایجان‌ شرقی از سن 15 تا 60 سال شناسایی شده که در کمپ‌ها، در کلینیک‌های ترک اعتیاد و مراکز موضوع ماده 15 در حال درمان هستند.
وی ادامه داد: با توجه به این‌که تعدادی از معتادان به صورت تفننی مواد مصرف می‌کنند آمار دقیق و کلی در دست نداریم، اما در یک برآورد تقریبی، می‌توان گفت 150 هزار شهروند دچار اعتیاد به مواد مخدر در آذربایجان‌ شرقی وجود دارد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان‌ شرقی در خصوص میزان مصرف مواد مخدر در بین بانوان، گفت: افزایش مصرف مواد مخدر در میان بانوان شاغل و تحصیل‌کرده نشان‌دهنده این است که اعتیاد، هم قشر تحصیل‌کرده و هم قشر آسیب‌پذیر جامعه را مورد هدف قرار داده است.
رنجبر ادامه داد: فروشنده‌های موادمخدر به‌صورت بی‌رحمانه در پی فروش مواد به هر نحوی هستند، مسئله اعتیاد، نهاد خانواده، مدارس و دانشگاه‌ها و غیره را نشانه گرفته و سیستم اعتیاد، پیشرفته و هوشمندانه است و به هر نحوی در هر نوع و شکلی سعی بر این دارد که نسل بشر را از بین ببرد.
وی بیان کرد: بانوان معتاد در واقع 6 درصد جمعیت معتادی کشور را به خود اختصاص داده‌اند و آمار اعتیاد بانوان در استان آذربایجان‌ شرقی به میزان سه درصد است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان‌ شرقی، گفت: دلیل افزایش اعتیاد میان بانوان می‌تواند به‌خاطر دسترسی آسان و حضور افراد معتاد در خانواده و باورهای سوق‌دهنده به اعتیاد، رشد فقر و نابرابری‌های اقتصادی و نگرش و باورهای غلطی باشد که به‌صورت گرایش فردی و اجتماعی نقش دارند.
رنجبر در مورد مصرف گل، عنوان کرد: مصرف ماده مخدر "گل" به‌شدت اعتیادآور است و ماده اولیه آن تترو هیدرو کانابینوئید یا THC، ماده‌ای است در داخل مواد مخدر که قاچاقچیان موادمخدر در عنصر مواد شیمیایی آن‌ تغییراتی ایجاد کرده‌اند تا موجب آثار مخرب بیشتر شود. به همین خاطر چالشی ایجاد کرده‌اند که مواد مخدر را کم‌خطر جلوه دهند یا شکل و شمایل آن را تغییر دهند و تبلیغاتی ایجاد کنند که این مواد پایه گیاهی دارند تا بتوانند این گونه از موادمخدر را در جامعه عرضه کنند.
وی‌ با اشاره به اینکه ماری‌جوانایی که در دیگر کشورها مصرف می‌شود مواد اعتیادآور کمتری نسبت‌ به گل دارد، گفت: موادی که با نام ماری‌جوانا عرضه می‌شود خیلی متفاوت‌تر از موادمخدر گل است که در کشور ما عرضه می‌شود. 
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان‌ شرقی با اشاره به اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، نقش سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت دارد، گفت: شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌ شرقی بیست و پنج عضو دارد که ریاست آن با استاندار آذربایجان‌ شرقی است و مجموعه دبیرخانه مبارزه با مواده مخدر در استان در قالب دبیران تخصصی حوزه کاهش عرضه و تقاضای موادمخدر فعالیت می‌کنند.
رنجبر ادامه داد: مجوزهای مراکز درمانی از طریق دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی است که در این زمینه مراکزی با عنوان کلینیک‌های ترک اعتیاد وجود دارد که در آن‌ها هم داروهای آگونیستی با عنوان داروهای نگه‌دارنده با تشخیص تیم پزشکی مصرف می‌شود.
وی با اشاره به وجود 15 مرکز ترک اعتیاد در سطح استان آذربایجان‌ شرقی، ادامه داد: در کنار این‌ها مراکز اقامتی ایجاد شده که در آن هشت نوع خدمات درمانی ارائه می‌شود و با کمک اداره‌کل فنی‌وحرفه‌ای برای معتادان کارگاه‌های آموزشی ایجاد شده تا بعد از ترک اعتیاد بتوانند مشغول کار شوند.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان‌ شرقی در خصوص فرق مرکز ماده 16 و مرکز ماده 15، بیان کرد: مرکز ماده 16 برای معتادین متجاهری که به هیچ عنوان علاقه‌ای برای ترک ندارند ایجاد شده و در این‌ جا شورای هماهنگی استان به‌عنوان متولی این مرکز در استان فعالیت می‌کند و قریب بر 500 نفر در این مر‌کز مقیم هستند و همزمان در کنار بحث‌های اشتغال‌زایی، بحث نگه‌داری درمان و خروج از آن مرکز نیز دنبال می‌شود و تصمیم گرفته شده تا در پنج نقطه از استان آذربایجان‌ شرقی مراکز ماده 16 ایجاد شود.
شناسایی 592 مدرسه در معرض خطر موادمخدر در آذربایجان‌ شرقی
امیر رنجبر با اشاره به اینکه دو عامل دسترسی آسان به مواد مخدر و بیکاری، موجب گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر می‌شود، گفت: کاهش دسترسی آسان به مواد مخدر مستلزم بررسی چالش‌هایی است که در این حوزه مطرح است که قانون‌گذاری یکی از این چالش‌ها است.
وی ادامه داد: قانون و مجازات مقرر در قانون باید بازدارندگی کافی داشته داشته باشد تا موجب جری‌تر شدن مجرم و دل‌سرد شدن مجریان قانون نشود و بهتر است قانون‌گذاران پیش از وضع قانون، به شناخت کافی از حجم تهدید رسیده باشند تا قانون متناسب با تهدیدهای مواد‌مخدر در جامعه باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌ شرقی، با تأکید بر اینکه قوانین دست‌ و پا شکسته در مقابل این حجم از تهدید، نمی‌توانند مؤثر واقع شوند، گفت: در صورتی که پاسخ‌های قانونی به معضل موادمخدر در جامعه متناسب نباشد، تبدیل به یک بحران و فروپاشی اجتماعی خواهد شد.
رنجبر با اشاره‌ به اجرای طرح توانمندسازی محلات و نقاط آسیب‌پذیر روستایی و شهری در استان آذربایجان‌ شرقی، گفت: متناسب با حجم تهدید و شناختی که احصا شده، فرصت‌ها و تهدیدهای محلات و مراکزی شناسایی شده و اقدام عملی هم در حوزه کاهش عرضه و مبارزه با موادمخدر و هم در حوزه کاهش تقاضا اعم‌ از پیشگیری، درمان و جلب مشا‌رکت مردم اجرا شده است.
وی با اشاره به شناسایی 202 محله آسیب‌پذیر مواد مخدر در استان آذربایجان‌ شرقی، گفت: متأسفانه این آمار در مناطق شهری و روستایی استان در حال افزایش است که اقداماتی در راستای کاهش عرضه و تقاضای موادمخدر انجام گرفته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌ شرقی با اشاره به فعالیت 6 هزار مدرسه دولتی در استان آذربایجان‌ شرقی، عنوان کرد: با توجه به آمار مدارس استان، رصد شیوع و بروز و ظهور موادمخدر در تمامی این مدارس دولتی، امکان ندارد.
رنجبر، بیان کرد: 592 مدرسه دولتی در معرض خطر موادمخدر در استان آذربایجان‌ شرقی شناسایی شده که اقدامات اولیه و اساسی در حوزه مبارزه با عرضه‌ و تقاضای موادمخدر باید در این مدارس باشد.
وی عنوان کرد: پاکسازی محیط پیرامون مراکز آموزشی در دستور کار حوزه کاهش عرضه و مبارزه با موادمخدر است و در حوزه کاهش تقاضا، به بحث‌های فرهنگی، پیشگیری و اطلاع‌رسانی در طرحی با عنوان یاریگران زندگی به مدارس ورود پیدا کرده‌ایم و با دانش‌آموزان، کانون‌های یاریگران زندگی تشکیل داده‌ایم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌ شرقی تأکید کرد: آموزش‌های لازم و کارگاه‌های اطلاع‌رسانی در حوزه آسیب‌های ناشی از موادمخدر باید متناسب با نیاز مخاطب باشد و مخاطب‌محوری در سطوح اطلاع‌رسانی رعایت شود.
رنجبر با اشاره‌ به اینکه نوجوانان و جوانان در سنین حساس عمر خود به سر می‌برند، گفت: ارتباط‌گیری با نوجوانان و جوانان باید متناسب با دوره سنی باشد. اکثر افرادی در دوره نوجوانی به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده‌اند‌ که مهم‌ترین مؤلفه در گرایش به مصرف موادمخدر، کنجکاوی نوجوانان بوده است.

پیام آذری

ضرورت آگاهی خانواده‌ها در خصوص آثار و عواقب مصرف مواد مخدر یا ادوات و نحوه استعمال
وی با تأکید بر اینکه خانواده‌ها باید در خصوص آثار و عواقب مصرف مواد مخدر یا ادوات و نحوه استعمال آگاه باشند، گفت: در دوره مدرنیته، تهدیدهایی نوجوانان را تهدید می‌کند که خانواده‌ها باید بیش از پیش مراقبت کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌ شرقی خاطرنشان کرد: باید احساس امنیت در خانواده برای نوجوانان و جوانان نهادینه شود و فرصتی برای شناخت و آگاهی در فضای مجازی فراهم شود.
رنجبر ادامه داد: باید عزت نفس نوجوانان و جوانان در خانواده ارتقا یابد و فرصت اعتماد، به‌خصوص در دوره نوجوانی که فرصت استقلال‌طلبی است، فراهم شود.
وی افزود: خانواده‌ها باید ترسیم صحیحی از آینده به نوجوانان و جوانان ارائه کنند تا نگرانی فرزندان از آینده رفع شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان‌ شرقی تصریح کرد: پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر، تنها وظیفه دولت نیست. مسئولان امر نیز نباید واقعیت را کتمان کنند‌‌ و باید با وضع قوانین بازدارنده در سطح ملی، مقابل این معضل اجتماعی‌ بایستیم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/809932/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامانه بارشی در آذربایجان‌شرقی/ سیلابی شدن رودخانه‌ها و اختلال جاده‌ای محتمل است

نخستین رمان وودی آلن در راه است

کشتی آزاد قهرمانی اروپا| امتیاز روسیه محاسبه نشد/ قهرمانی آذربایجان با یک طلا

دیدار چهره به چهره مدیرعامل شرکت گاز ایلام با 482 نفر ارباب رجوع

بازداشت تعدادی در رابطه با مسائل اقتصادی در تبریز

ماموریتی سخت در دل شب برای نجات فرد مصدوم توسط امدادگران هلال احمر در ارتفاعات کوه نیر

پایان جولان خودروهای پُرسر و صدا در پارس‌آباد

حکایت ترک فعل چندین باره بیمه مرکزی در اتصال به سامانه املاک و اسکان + فیلم

ادای سوگند داود امیرحقیان برای ورود به شورا

علی‌اف بین نتانیاهو و اردوغان میانجیگری می‌کند

پیشنهاد محمد کبیری برای میزبانی از نشست‌های بین المللی گفتگوی ادیان و مذاهب مختلف در کیش

پیش‌بینی برداشت 5/5 هزار تُن کلزا از مزارع بیله‌سوار

تخصیص 18 میلیارد تومان جهت تکمیل تصفیه‌خانه آج‌ اشمه

توضیحات معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره اظهارات پزشکیان

اقناع سازی مردم گام اصلی احیای دریاچه ارومیه است

120 اتباع بیگانه غیرمجاز از محمودآباد طرد شدند

وِیپینگ یا سیگار: کدام سالم‌تر است؟

ممنوعیت اسکان یا به‌کارگیری نیروی کار افغان در هشترود

مشارکت و همراهی مردم گام اصلی احیای دریاچه ارومیه است

حضور مدیران استان در سامد

بسته‌های سرمایه‌گذاری آذربایجان غربی؛ آماده واگذاری به متقاضیان

آغاز عملیات اجرایی 34 طرح عمرانی در روستاهای تکاب

همدردی مادران تبریزی با مادران غزه

تلاش برای احیای نگین آذربایجان

دستگیری 120 اتباع بیگانه غیرمجاز در محمودآباد

سرپرست دانشگاه شیراز منصوب شد

دیدار معاون امور طلاب حوزه‌های علمیه کشور با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و رئیس ستاد برنامه‌ریزی شاهد و ایثارگر

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش وارد اردبیل شد

آغاز سفر معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به اردبیل با ادای احترام به مقام شامخ شهدا

بازدید معاون آموزش ابتدایی از دبستان دخترانه شهید سقایی اردبیل

اراده مدیریت ارشد استان بر حل مشکلات تولید و صنعت است

شهرستان بناب بهترین منطقه برای استفاده از انرژی خورشیدی است

وقوع 183 هزار و 840 جرم در آذربایجان شرقی

تسهیل در اجرای سامانه سپهتن با آزاد سازی قیمت‌های سوخت

یک هافبک ترکیه‌ای در لیست خرید تابستانی پرسپولیس

شرط «علی‌اف» برای عادی‌سازی روابط با ایران

انتصابات آموزش و پرورش بوی جناح نگیرد!

تغییر ظاهر «جکی چان» در 26 و 70 سالگی

واکسن HPV در داروخانه‌ها نیست، اما در بازار آزاد 20 میلیون فروخته می‌شود

رشد 13 درصدی در افزایش حدنگاری اراضی کشاورزی اردبیل

«سرمایه‌گذاری برای تولید»در بسترشهرک‌ها و نواحی صنعتی اردبیل

سرپرست دفتر فنی‌ومهندسی اداره‌کل ورزش‌وجوانان استان منصوب شد

رقابت 165 شاعر در جشنواره شعر مرزداران در اردبیل

ساخت 180 واحد مسکن محرومان در اردبیل آغاز شد

بانک رفاه کارگران از شکوفایی ظرفیت‌های توسعه‌ای استان اردبیل حمایت می‌کند

پیشرفت 26 درصدی بیمارستان نجف‌زاده بعد از 5 سال

تبریز| برگزاری «رزمایش صلح» در منطقه مرزی نوردوز

علی‌اف: می‌خواهیم با ایران روابط خوبی داشته باشیم

شرط علی‌اف برای عادی‌سازی روابط با ایران

جانباز هفتاد درصد و قهرمان پارالمپیک «عوض آزموده جعفرلو» به یاران شهیدش پیوست