پیام آذری

آخرين مطالب

پای رسانه‌های ترک به مصادره نوروز باز شد اقتصادی

پای رسانه‌های ترک به مصادره نوروز باز شد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - خبرگزاری آناتولی در مطلبی نوروز را «سال نو جهان تُرک» نامید.
به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، این خبرگزاری دو روز پس از ادعای رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه که گفت نوروز جشن مشترک جهان تُرک خواهد بود، در مطلبی نوشت: جشن عید نوروز در قزاقستان ریشه‌ای کهن و چندصدساله دارد و گفته می‌شود نخستین بار در دوران سکاها برگزار شده است.
با این حال، در دوران اتحاد جماهیر شوروی، نوروز از سال 1926 ممنوع شد. پس از 65 سال و با استقلال قزاقستان این جشن دوباره احیا شد و جایگاه خود را به‌عنوان نمادی از هویت و فرهنگ ملی باز یافت.
با تصویب نوروز به‌عنوان جشن رسمی در 15 مارس 1991، شعله‌های نوروز، پس از بیش از نیم قرن خاموشی در قزاقستان، بار دیگر برافروخته شد.
این جشن با آغاز بهار، قرن‌ها برای قزاق‌هایی که در دشت‌های پهناور و در هماهنگی با طبیعت زندگی می‌کردند، جایگاه ویژه‌ای داشته است.
نوروز که به‌عنوان «سال نو جهان تُرک» شناخته می‌شود، در قزاقستان با عنوان «جشن بزرگ ملی» گرامی داشته می‌شود.
جشن‌های نوروز در این کشور که تحت عنوان «نوروزنامه» از 14 مارس آغاز می‌شود، به مدت 10 روز ادامه دارد. همچنین در نوروز که نماد تجدید، آشتی و اتحاد مردم است، جشن‌های بزرگی برگزار می‌شود.
در جشن نوروز در سراسر کشور چادرهای سفید برپا می‌شود، غذاهای سنتی در میدان‌ها تهیه می‌شود، سوارکاری و بازی‌های محلی سنتی به نمایش درمی‌آید. مردم قزاقستان خانه‌تکانی کرده، درخت می‌کارند، سفره می‌چینند، به دیدن بزرگ‌ترها می‌روند و با آنها که با آن‌ها قهرند آشتی می‌کنند و از کوچک تا بزرگ، همگی با پوشیدن لباس‌های سنتی در جشن‌های نوروز شرکت می‌کنند.
در قزاقستان، یکی از عناصر ضروری سنت‌های نوروز، غذای به نام «نوروز کوژه» است.
«کوژه» که به حلوای نوروز نیز شناخته می‌شود، در این جشن در هر خانه به نشانه فراوانی و برکت تهیه می‌شود.
این غذا که از هفت ماده شامل آب، گوشت خشک، نمک، کره، آرد، جو و شیر تهیه می‌شود، در طول جشن نوروز به مهمانان تعارف می‌شود.
خاجه‌مراد تولگنولی، قوم‌شناس و مورخ موزه تاریخی-فرهنگی دانشگاه بوزوک در یوزگات در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی گفت: برای مردم کوچ‌نشین که زمستان و تابستان را در مکان‌های مختلف می‌گذراندند، آمدن نوروز پس از یک زمستان طولانی و سخت، فرصتی برای دیدار با اقوام دورافتاده بود.
او افزود: حکومت توتالیتر شوروی با این بهانه که نوروز، رمضان و عید قربان «هزینه‌های اضافی» ایجاد می‌کنند و «پان‌ترکیسم» و «مذهب» را ترویج می‌دهند، برگزاری این جشن‌ها را در قزاقستان ممنوع کرد.
تولگنولی با تأکید بر این که نوروز از زمان استقلال قزاقستان به عنوان یک تعطیلات رسمی جشن گرفته می‌شود، گفت: قزاقستان نیز مانند دیگر کشورهای تُرک که از اتحاد جماهیر شوروی استقلال یافتند، جشن نوروز را احیا کرد.
او با اشاره به این که در این بیش از 30 سال، نوروز در قزاقستان بیشتر به عنوان جشنی برای ترویج ارزش‌های ملی گرامی داشته شده است، افزود: نوروز در قزاقستان هم‌اکنون به شکل‌گیری و تقویت هویت ملی کمک می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/805949/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مقبره الشعرا تبریز

تثبیت صدرنشینی تراکتور با برتری مقابل آلومینیوم

تصاویر افطاری سیاسی| از حضور فائزه هاشمی تا هادی خامنه‌ای

دستگیری رئیس اداره منابع طبیعی اسکو به اتهام ارتشا و اختلاس

سفر در زمان؛ «عارف و بهروز وثوقی» در یک مراسم در سال 49

سفر به ایام قدیم؛ سفر محمدرضا پهلوی و علم به تبریز

نقره داغ تماشاگران بعد از جنجال در نیمه نهایی لیگ والیبال

اختصاصی: احتمال بخشش هواداران ارومیه!

ضرورت توجه ویژه شهرداری ها به بازآفرینی شهری

به دست یک ایرانی، هوش مصنوعی و هنرهای رزمی تلفیق شدند

واکنش اسکوچیچ به پیشنهاد هدایت تیم ملی عراق

مرگ دلخراش کودک 4 ساله با حمله سگ‌ های ولگرد

لیگ برتر والیبال؛ برگزاری دیدار دوم فولاد و شهرداری ارومیه بدون تماشاگر

فطریه سال 1404 برای هر نفر چقدر تعیین شد؟ | نظر آیت‌الله خامنه‌ای

حضور پرشور کارکنان مجتمع مس سونگون ورزقان در راهپیمایی روز جهانی قدس

هشدار جدی سرمربی به ستاره پا به سن گذاشته پرسپولیس!

زمینگیر شدن 5 سارق حرفه ای در عملیات تعقیب و گریز پلیس میانه

صدور حکم قطعی پرونده اعضای شورای اسلامی شهر سردشت

رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره): در کنار اجرای طرح های محرومیت زدایی آذربایجان‌غربی هستیم

افزایش 27 درصدی بازدید از موزه‌های آذربایجان غربی

امشب بارش باران در این مناطق/ زمان دقیق ورود سامانه بارشی جدید به کشور مشخص شد

زمان ورود سامانه بارشی جدید به کشور

تلفیق هوش مصنوعی و هنرهای رزمی به دست یک ایرانی

برچیده شدن کلاس‌های کانکسی نیازمند اهتمام جدی است

استاندار آذربایجان‌غربی: احیای دریاچه ارومیه از اولویت‌های دولت چهاردهم است

روش های متنوع و زیبای گره زدن کمربند پالتو

واکنش ابطحی به تغییر نام 3 خیابان در مشهد

توضیح پلیس دربارهٔ برخورد دیشب با تحصن مقابل مجلس/ افشای اقدام یک زن به خودزنی

با جویدن آدامس صدها ذره پلاستیکی می‌بلعید

همه ظرفیت‌های علمی برای احیای دریاچه ارومیه بررسی می‌شود 9 فروردین 1404، 17:10 همه ظرفیت‌های علمی برای احیای دریاچه ارومیه بررسی می‌شود

همه ظرفیت‌های علمی برای احیای دریاچه ارومیه بررسی می‌شود

از اعتراض به پخش موسیقی تا انداختن صندلی درون زمین؛ حواشی عجیب بازی والیبال شهرداری ارومیه و فولاد سیرجان

حکم قطعی برای 9 عضو شورای شهر سردشت/ از حبس تا شلاق

ورود دستگاه قضا برای تسریع در اجرای پروژه متروی تبریز

فرار مدیران استقلال از دست هواداران و خبرنگاران +فیلم

رنگ صدر همچنان قرمز برای تبریز ماند؛ تراکتور جام می خواهد

استقلال با بوژوویچ هم تغییری نکرد / خیبر دست خالی آزادی را ترک نکرد

سامانه بارشی جدید در راه ایران/ پیش‌بینی بارش باران و وزش باد شدید

هشدار قرمز هواشناسی: سامانه بارشی 4 روزه از فردا آغاز می‌شود!

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از شمال غرب کشور

پیش یینی وضعیت آب و هوای 13 بدر 1404

سامانه بارشی 4 روزه از فردا آغاز می‌شود!

زندگی خصوصی و بیوگرافی ریما رامین فر

قاچاق سوخت در شعبه نفت روستایی اردبیل

پرداخت 4000 میلیارد تومان تسهیلات به سرمایه‌گذاران در اردبیل

بهره‌برداری کامل پایاب سد خداآفرین در سال‌جاری

بهره‌گیری از سرمایه‌گذاران در توسعه فضاهای فرهنگی اردبیل

وضعیت دریاچه ارومیه بحرانی‌تر شد / کاهش 110 کیلومترمربعی در یک سال!

شب نهم والیبال ایران: شاید رونمایی از هر دو فینالیست

وضعیت دریاچه ارومیه بحرانی شد / کاهش 110 کیلومترمربعی در یک سال!