پیام آذری

آخرين مطالب

چالش‌های زنان آذربایجان در حفظ حجاب گفتگو

چالش‌های زنان آذربایجان در حفظ حجاب
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، سرکار خانم کوثر تقی‌آوا بانوی تازه‌مسلمان از جمهوری آذربایجان در اولین همایش "تقدیر از فعالان عرصه عفاف و حجاب استان قم" که به همت دفتر سیاسی اجتماعی مرکز مدیریت حوزه های علمیه روز یکشنبه 26 اسفند ماه 1403 در سالن همایش های مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد به چالش‌های زنان آذربایجانی در مسیر دینداری و حفظ حجاب پرداخت و اشاره کرد: در آذربایجان به‌رغم ادعای دموکراسی و آزادی مذهب، بسیاری از بانوانی که قصد محجبه شدن دارند با محدودیت‌ها و فشارهای جدی مواجه می‌شوند.
تقی‌آوا توضیح داد: در جامعه آذربایجان زنان مسلمان از دوران شوروی تأثیر گرفته‌اند و معمولاً با تربیت دینی بزرگ نمی‌شوند واگر کسی بخواهد به دین اسلام بپیوندد یا حجاب داشته باشد با موانع و مخالفت‌های متعددی چه از سوی دولت، چه خانواده و چه جامعه مواجه خواهد شد؛ برای مثال ورود دانش‌آموزان دختر محجبه به مدرسه یا ادامه تحصیل در دانشگاه برای افراد محجبه بسیار دشوار است، حتی اشتغال در محیط‌های دولتی یا خصوصی مستلزم کنار گذاشتن کامل یا حداقلی حجاب است.
این طلبه جامعه الزهرا(س) در ادامه به تجربیات شخصی خود اشاره کرد که چگونه در سن 18 سالگی با اسلام آشنا شد و باوجود اینکه در خانواده‌ای غیرمذهبی بزرگ شده بود توانست محجبه شود و افزود: این تصمیم با فشارها و سختی‌های زیادی همراه بود.
دعوت به حجاب با محبت، نه خشونت
تقی‌آوا به موضوع نحوه دعوت به حجاب و برخوردهای صورت‌گرفته در ایران اشاره کرد و گفت: برخی افراد در امر به معروف و نهی از منکر، شیوه صحیحی به کار نمی‌گیرند و گاهی رفتارشان همراه با خشونت کلامی یا برخوردهایی تند است که نتیجه‌ای معکوس به‌جای می‌گذارد، دعوت به حجاب یا ارزش‌های دینی باید با محبت، صبر و روش‌های مؤثر صورت گیرد تا بتواند اثری مثبت داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایرانی‌ها بسیاری مواقع از من می‌پرسند چه شد که من تا این اندازه به اسلام روی آوردم و مسیر زندگی‌ام را به این سمت سوق دادم، گفت: راستش را بخواهید من دختری بودم از یک خانواده مرفه که از لحاظ مالی هیچ کمبودی نداشتیم و به همین دلیل شاید کسی فکر نمی‌کرد که دچار چنین تحولی شوم، اگر بخواهم دقیق‌تر توضیح دهم عامل اصلی این تغییر برخورد و رفتار فردی بود که مرا به دین دعوت کرد.
تأثیر رفتار اخلاقی در جذب به اسلام
تقی‌آوا ادامه داد: آن شخص از نظر اخلاق و منش بسیار قابل احترام بود و با لطافت و نرمی صحبت می‌کرد، او با لحن تند یا نگاه قضاوت‌گرانه با من برخورد نکرد، بلکه با رفتارش مرا به اسلام جذب کرد، اولین بار او را در یک جلسه مهمانی دیدم که مردها و خانم‌ها در آن جمع با هم بودند، جالب این بود که او از خوردنی‌های روی سفره چیزی نمی‌خورد و وقتی علت را پرسیدم نه اعتراض کرد و نه انتقاد؛ فقط لبخند زد و گفت اگر نان و پنیر ساده‌ای از آشپزخانه بیاورید میل می‌کند، این رفتار فروتنانه بسیار دلنشین بود و کم‌کم علاقه زیادی به او پیدا کردم.
این طلبه جامعه الزهرا(س) گفت: نکته مهم این است که ما باید خودمان با رفتار و اخلاق‌مان اسلام را معرفی کنیم، چیزی که از آن فرد دیدم شباهت زیادی به اخلاق پیامبر اسلام داشت؛ رفتاری که باعث می‌شد من او را دوست داشته باشم و احساس کنم که او مرا به‏‏‏ چشم یک انسان برابر نگاه می‌کند نه یک موجود گناهکار یا متفاوت از خودش، وقتی چنین اعتماد و محبتی شکل می‌گیرد باور کنید هر چه او می‌گفت برایم قابل پذیرش بود، چرا که اول دل مرا به دست آورده بود.
جوانان آذربایجان؛ تشنه شناخت اسلام
تقی‌آوا در خصوص تفاوتی که میان جوانان ایران و آذربایجان دیده است، گفت: اکثریت مردم آذربایجان عملاً آشنایی عمیقی با اسلام ندارند؛ اما اگر کسی زیبایی‌های اسلام را به درستی به آنها نشان دهد بسیار مشتاق می‌شوند، این موضوع برای من تأمل‌برانگیز بوده حتی امروز هم متأسفانه شرایطی وجود دارد که تبلیغ اسلام در آذربایجان با محدودیت‌های شدید روبه‌رو است؛ طلبه‌های زیادی از ایران در زندان‌های آذربایجان حضور دارند، فقط به خاطر تلاش برای آموزش قرآن و معارف اسلامی.
وی گفت: نباید فراموش کنیم که اگر می‌خواهیم نوجوانان به دین علاقه‌مند شوند، باید اول رابطه‌ای محترمانه و دوستانه با آنها برقرار کنیم به خصوص با دختران جوان چرا که این گروه معمولاً از توجه و محبت سازنده بیشتر تأثیر می‌پذیرند.
تقی‌آوا بیان کرد: یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار برای من ترجمه قرآن بود، هرچند در ابتدا بی‌اعتنا بودم اما وقتی شروع به خواندن ترجمه قرآن کردم معنای آن عمیقاً در دل من نفوذ کرد و من که دختری غافل و بی‌حجاب بودم ناگهان شیفته معارف قرآن شدم و احساس کردم این مرحله نقطه عطف زندگی من بوده است.
وی با تاکید براینکه قرآن نور عجیبی دارد که می‌تواند قلب‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، بیان کرد: ما گاهی به جای تمرکز بر رساندن پیام حق، مشغول اثبات حقانیت خودمان می‌شویم در صورتی که نیازی نیست به دیگران ثابت کنیم که حق با ماست، وظیفه اصلی ما این است که قرآن را به جهان معرفی کنیم، زیرا زبان قرآن جهانی است، ممکن است افراد، اهل بیت(علیهم السلام) را نپذیرند اما قرآن جذابیتی دارد که دل بسیاری را جذب می‌کند.
ضرورت معرفی صحیح قرآن
تقی‌آوا بیان کرد: خود من زمانی که با قرآن آشنا شدم متوجه شدم که قرآن یک برنامه جامع برای زندگی ارائه می‌دهد، با این حال وقتی در مدارس و دانشگاه‌ها حتی در داخل ایران از جوانان ایرانی و دخترانی که از کودکی با دین و مذهب آشنا بوده‌اند سؤال می‌کنم کمتر کسی است که دوره‌ای از ترجمه قرآن را خوانده باشد، این موضوع خودش یک مشکل بزرگ است که چرا در جمهوری اسلامی نتوانسته‌ایم کاری کنیم که مطالعه و فهم قرآن از طریق ترجمه رواج پیدا کند؟
وی تاکید کرد: به همین دلایل باید درباره این مسائل بیشتر فکر کنیم و تلاش کنیم تا قرآن را به شکل صحیح معرفی کنیم، همچنین از شما خواهش دارم برای دختران آذربایجان دعا کنید، حفظ دین در آنجا بسیار دشوار است؛ جایی که با محدودیت‌ها روبرو هستند، کتک می‌خورند و ناسزا می‌شنوند، با این وجود بسیاری از خواهران آذربایجانی همچنان با افتخار حجاب خود را حفظ کرده‌اند و حاضر نیستند چادر را کنار بگذارند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/804498/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر در زمان؛ ژست عجیب «ابی و شب پره» با گیتار روی ریل قطار؛ سال 53

حکم اعدام عامل قتل دختر 7 ساله بوکانی صادر شد

رفتارهایی که کودکان را از والدین فراری می‌دهد!

تاکید محمد کبیری بر تعامل و همکاری تمامی کمیته های ستاد نوروزی کیش برای تکریم گردشگران

تَرنم نوروزی در اردبیل با آیین تکم‌گردانی

ایران سریع ترین تیم صعود کننده به جام جهانی خواهد شد

تاج وعده داد؛ سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی رقم می‌خورد

برگزاری نشست «نوروز در باورهای عرفانی و مذهبی» در مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی

اظهارات تاج درباره ورزشگاه علی دایی

صعود سریع ایران به جام جهانی؛ پیش بینی تاج

آغاز به کار ستاد مرکزی دبیرخانه ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان استان

خط 4 مداره کابلی هوایی برق محمودآباد - آمل تکمیل شد

اسرائیل در حال تشدید انضمام کرانه باختری است

واژگونی و سقوط مرگبار اتوبوس مسافربری از روی پل

تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز در هریس

حکم رهبر انقلاب در استفاده و خرید و فروش ترقه و مواد محترقه

ادعای جنجالی سرمربی پرسپولیس؛ کارتال دوست داشت به تراکتور برود؟!

انجام 5255 عملیات مبارزه با مواد مخدر در آذربایجان‌ شرقی

«چهارشنبه آخر سال» نماد رویش پاکی و گرمی مردم آذربایجان

3 سد آذربایجان غربی در شرایط بحرانی قرار گرفت

سیاه‌چادرهای عشایری در ایام نوروز در آذربایجان غربی برپا می شود

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌ آخر سال 1403/ تا این لحظه 717 مصدوم و 6 فوتی

آذربایجان غربی با باران به استقبال بهار می رود

50 نوروزگاه در آذربایجان غربی برپا می شود

توزیع 700 بسته عیدانه بنیاد دستان مهربان در تبریز و مراغه

اخذ رضایت پرونده 4000 میلیارد ریالی در بوکان

انفجار مواد محترقه در میانه؛ حال 4 نفر وخیم است

پیش‌بینی بارش و کاهش دما در تعطیلات نوروزی آذربایجان‌شرقی

طرح انتقال آب ارس به تبریز آب شرب 3 میلیون نفر را تأمین می‌کند

تمهیدات اداره غله و تعزیرات آرد و نان کیش برای ایام نوروز وماه رمضان

جان‌بخشی بانوی اردبیلی به بیماران دردمند

شهادت سرگرد سپاه که در حمله مسلحانه در سیستان و بلوچستان

آذری جهرمی در واکنش به افزایش قیمت دلار: وزیر اقتصادی هم نمانده که نمایندگان مجلس استیضاحش کنند و قربانی شود

جدیدترین روش کاشت مو در ایران و جهان

کشف 20 هزار و 600 عدد انواع مواد محترقه خارجی غیر مجاز در اردبیل

پیش بینی آب و هوای اردبیل فردا چهارشنبه 29 اسفند 1403

هویت تاریخی محلات شش‌گانه به سامانه جامع «اردبیل‌من» اضافه شد

ریل گذاری بیمه پاسارگاد بر صعود به قله با انتخاب محمدرضا کشاورز

1500 میلیارد ریال اعتبار به بیمارستان جدید مهاباد اختصاص یافت

اجرای یکی از دستورات رئیس قوه قضائیه در سفر استانی

تشدید نظارت بر بازار در آستانه نوروز بستان آباد

تشدید نظارت بر بازار بستان آباد در آستانه نوروز

پیش بینی آب و هوای تبریز فردا چهارشنبه 29 اسفند 1403

کشف بیش از 2 تن مواد منفجره در آذربایجان غربی

آذربایجان و اسرائیل به دنبال اکتشاف گاز در فلسطین

مقاله استاد صنعتی شریف، طرح روی جلد معتبرترین مجله شیمی فیزیک شد

پنجاه و نهمین شماره نشریه خط زندگی منتشر شد

برج فناوری نخبگان شاهدو ایثارگر آماده بهره برداری شد

برگزاری شورای اداری اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل

آموزش و پرورش استان دستگاه پیشرو در پذیرش مسافرین نوروزی است