پیام آذری

آخرين مطالب

آذربایجان در مسیر استبداد کامل قرار دارد سیاسی

آذربایجان در مسیر استبداد کامل قرار دارد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - - کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) اخیراً اعلام کرد که دولت آذربایجان از آن خواسته است تا این کشور را ترک کند. 
این اخراج بخشی از موج سرکوب سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌های بین‌المللی توسط دولت آذربایجان است که نگرانی گروه‌های حقوق بشری را برانگیخته است. منابع آذربایجانی گزارش داده‌اند که چندین نهاد سازمان ملل، از جمله برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (UNHCR)، احتمالاً در مرحله بعدی هدف این سرکوب قرار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
زمان‌بندی این اخراج‌ها، به‌ویژه در مورد ICRC، تصادفی نیست. این سازمان از سال 1992 بدون وقفه در آذربایجان فعالیت داشته و کمک‌های بشردوستانه ارائه کرده است. اما اقدامات اخیر آن در حمایت از زندانیان سیاسی به مذاق دولت آذربایجان خوش نیامده است.
آذربایجان که عادت دارد در مورد نقض حقوق بشر با کمترین واکنش بین‌المللی روبه‌رو شود، اکنون به دلیل بازداشت و محاکمه 23 ارمنی‌تبار که به "تروریسم"، "جدایی‌طلبی" و "جنایات جنگی" متهم شده‌اند، تحت فشار رسانه‌ای قرار گرفته است. تا همین چند روز پیش، صلیب سرخ تنها راه ارتباطی این زندانیان با دنیای خارج بود.
این افراد در سپتامبر 2023، در جریان اخراج بیش از 100 هزار ارمنی‌تبار از قره‌باغ کوهستانی بازداشت شدند؛ منطقه‌ای که تا پیش از 2023 تحت اداره و سکونت اکثریت ارمنی‌تبار بومی خود بود. بسیاری از نهادهای حقوق بشری این اقدام را "پاکسازی قومی" و حتی "نسل‌کشی" توصیف کرده‌اند.
در میان این زندانیان، چندین مقام ارشد سابق حکومت خودخوانده قره‌باغ حضور دارند، از جمله سه رئیس‌جمهور سابق و روبن واردانیان، وزیر پیشین دولت که یک نیکوکار برجسته است و بنیاد او از سوی برندگان جایزه نوبل، مری رابینسون (کمیسر عالی سابق حقوق بشر سازمان ملل) و بازیگر معروف جورج کلونی حمایت می‌شود. واردانیان در ماه فوریه دست به اعتصاب غذا زد تا به این محاکمه که آن را "نمایش قضایی" می‌خواند، اعتراض کند. سازمان عفو بین‌الملل نسبت به وضعیت او و سایر بازداشت‌شدگان ابراز نگرانی کرده و روند محاکمه را غیرعادلانه دانسته است.
طی چهار سال گذشته، نویسنده این مقاله به همراه تیمی از دانشگاه‌های هاروارد، آکسفورد، UCLA، وسلیان و ییل، هفت مأموریت حقیقت‌یابی در ارمنستان و قره‌باغ انجام داده و جنایات گسترده‌ای از جمله قتل‌های وحشیانه، ناپدیدسازی‌های اجباری، سر بریدن‌ها و سوزاندن کلیساها و گورستان‌ها را مستند کرده است. این جنایات، که توسط نیروهای آذربایجان انجام شده، با هدف از بین بردن هویت ارمنی در قره‌باغ صورت گرفته است.
بر اساس مستندات این گروه، صلیب سرخ نقش مهمی در کاهش خشونت علیه اسرای ارمنی در زندان‌های آذربایجان ایفا کرده است. زندانیان شهادت داده‌اند که شکنجه‌هایی مانند ضرب و شتم مداوم، گرسنگی دادن، وادار کردن به تکرار شعار "قره‌باغ متعلق به آذربایجان است!" و حتی چاقو زدن، پس از حضور صلیب سرخ در زندان‌ها کاهش یافته است. این سازمان همچنین از قتل و ناپدید شدن بسیاری از بازداشت‌شدگان جلوگیری کرده است.
یکی از قربانیان می‌گوید: "وقتی صلیب سرخ آمد، بالاخره توانستیم نفس بکشیم، چون می‌دانستیم که دنیا از وجود ما خبر دارد." اما حالا، با اخراج ICRC از آذربایجان، کسانی که در دادگاه‌های فرمایشی باکو محاکمه می‌شوند، دیگر این محافظت را نخواهند داشت.
طبق گزارش سازمان "خانه آزادی" (Freedom House)، آذربایجان هفتمین کشور غیرآزاد جهان است و قره‌باغ پس از اشغال توسط آذربایجان به "غیرآزادترین" مکان روی زمین تبدیل شده است. سیستم قضایی این کشور یکی از ارکان اصلی سرکوب است. وضعیت برای ارمنی‌ها وخیم‌تر است، زیرا الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور خودکامه آذربایجان، آن‌ها را "موش"، "سگ"، و "وحشی‌هایی" توصیف کرده که به "ویروسی خطرناک" آلوده‌اند.
اگر صلیب سرخ نتواند در آذربایجان فعالیت کند، ارمنی‌هایی که در دادگاه‌های این کشور محاکمه می‌شوند، احتمالاً تا پایان عمر در زندان خواهند ماند، یا سرنوشت بدتری در انتظارشان خواهد بود.
این هفته، آذربایجان و ارمنستان اعلام کردند که در آستانه نهایی‌کردن یک توافق صلح هستند که می‌تواند به چهار دهه درگیری پایان دهد. اما این صلح شکننده خواهد بود اگر رهبران قره‌باغ همچنان در زندان بمانند.
دو هفته قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 ایالات متحده، دونالد ترامپ در بیانیه‌ای، آزار و اخراج ارامنه از قره‌باغ را محکوم کرد و گفت: "من از مسیحیان تحت ستم حمایت خواهم کرد، برای توقف خشونت و پاکسازی قومی تلاش خواهم کرد و صلح را بین ارمنستان و آذربایجان برقرار خواهیم کرد."
اکنون که زمان برای نجات زندانیانی که عملاً گروگان هستند رو به اتمام است، ترامپ باید ثابت کند که وعده‌هایش فقط شعارهای انتخاباتی نبودند. او باید فوراً از آذربایجان بخواهد که صلیب سرخ را به کشور بازگرداند و تمامی زندانیان سیاسی را آزاد کند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/804411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تخصیص اعتبار برای تکمیل تصفیه‌خانه فاضلاب ملکان

کمک ١6 میلیاردی خیران در جشن گلریزان هرند

برخورد با سودجویان عرضه میوه‌های بی‌کیفیت شب عید در آذربایجان‌شرقی

حوادث رانندگی در اردبیل و بیله‌سوار 7 مصدوم بر جا گذاشت

انفجار وحشتناک در اردبیل نه مصدوم برجای گذاشت

مهدی تاج: ایران به عنوان اولین تیم به جام جهانی می‌رود

جانمایی برای احداث 4 مدرسه بزرگ مقیاس در اردبیل

تاج: سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی رقم می‌خورد

برگزاری مراسم احیای شب‌های قدر در مصلی امام خمینی (ره) ارومیه

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه ارومیه و دانشگاه استانبول

شهروندان مراقب حوادث چهارشنبه آخر سال باشند

معرفی 50 معتاد متجاهر به کمپ ترک اعتیاد بردسیر

طرح انتقال آب ارس به تبریز پروژه‌ای مهم و حیاتی است

واژگونی اتوبوس بر اثر خواب آلودگی راننده در زنجان

توافق صلح در سایه تنش‌های مرزی ارمنستان و آذربایجان

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری 1403؛ 717 مصدوم و 6 فوتی

اجرای مراسم جشن گلریزان در اهر + فیلم

بیش از 2 تن مواد منفجره در آذربایجان غربی کشف شد

تأکید ترکیه بر لزوم اجرای خواسته‌های باکو از سوی ایروان

آذربایجان غربی با باران به استقبال بهار می‌رود

ادعای باکو درباره حمله ارمنستان/ ایروان: دروغ است

ادعای باکو درباره حمله ارمنستان/ ایروان تکذیب کرد

مناطق گردشگری در استان آذربایجان غربی

بازگشت پرواز تهران-ارومیه به مهرآباد/هواپیمای جایگزین آماده مسافرگیری است

مقاله استاد دانشگاه شریف؛ روی جلد Journal of Physical Chemistry Letter به چاپ رسید

با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل صورت گرفت :

فعالیت خط ملی نماد برای پاسخگویی به دانش آموزان و اولیا در ایام نوروز

سال نویی سرد پیش روی آذربایجان شرقی

کشف 20 هزار و 600 عدد انواع مواد محترقه خارجی غیر مجاز در اردبیل

عکس جذاب و تازه عشق ارسطو در سریال پایتخت

سفر در زمان؛ «فروزان» و «منوچهر وثوق» در سال 1350؛ حسین پناهی در دهه 70

آذربایجان‌ غربی با برکت باران به استقبال بهار می‌رود

بارش متناوب باران و افت محسوس دما در آذربایجان غربی

تصادف در آزادراه قزوین - زنجان؛ 9 نفر مصدوم شدند

تاکید وزیر گردشگری تاجیکستان بر توسعه همکاری‌ها با جزیره کیش

افزایش خدمات دهی پمپ بنزین های کیش با رفع نقص نازل ها و افزایش کارت های سوخت جایگاه ها

محمدباقر بختیار با قید وثیقه آزاد شد

روحانی: مهرماه 97 ترامپ گفت برجام را قبول می‌کنم به شرطی که دو بند به آن اضافه کنیم و درباره مسائل موشکی و منطقه مذاکره کنیم

واکنش عباس عبدی به رفع حصر مهدی کروبی

عملکرد ضعیف دولت چهاردهم در سال 1403؛ شعار ناکام «وفاق ملی»

مسابقات بین‌المللی فوتسال سال آینده در اردبیل برگزار می‌شود

آیین سنتی تکم گردانی در اردبیل

قیمت انواع حبوبات 28 اسفند 1403

تاج: ایران به عنوان سریع‌ترین تیم جام جهانی صعود می‌کند

تاج: اطمینان دارم سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی رقم می‌خورد

معرفی 110 کشاورز استان مرکزی برای تسهیلات انرژی‌‌ تجدیدپذیر

جزئیات جدید ازجنایت هولناک در بوکان/ حکم اعدام برای قاتل دختربچه 7 ساله صادر شد

از ساخت خوابگاهی در محوطه زندان تا آزادی 100 زندانی

کم لطفی پیاتزا به صدرنشین والیبال ایران

مهم‌ترین و به‌یادماندنی‌ترین جمله رهبر انقلاب در سال 1403 کدام است؟