اردبیل به 200 هزار هکتار فضای سبز و نهالکاری جدید نیاز دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از ضرورت توسعه 200 هزار هکتار فضای سبز و نهالکاری با هدف رسیدن به میانگین سرانه فضای سبز کشوری در استان اردبیل خبر داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، محمود قلیزاده در نشست فعالان زیست محیطی در اردبیل اظهار داشت: نباید خاک و آب را به عنوان عنصر اصلی حیات مورد بیتوجهی قرار داده و یا نسبت به تضعیف این 2 عنصر تلاشی بیهوده داشته باشیم.
وی ضرورت صیانت از سرمایههای طبیعی را یادآور شد و تصریح کرد: باید قدر منابع آب و خاک را بیشتر از وضعیت کنونی بدانیم و ضرورتا در استفاده از این منابع، عناصر حیاتی را مورد توجه قرار دهیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل به اجرای طرح «سایه مادر» در سراسر کشور با هدف توسعه نهالکاری اشاره کرد و گفت: استان اردبیل از استانهای فقیر در توسعه فضای سبز است به طوری که از استاندارد کشوری عقب هستیم و نیازمند توسعه 200 هزار هکتار فضای سبز و نهالکاری جدید در این استان هستیم.
قلیزاده افزود: باید در راستای توسعه مسئولیتهای اجتماعی و مدنی صاحبان صنایع و فعالان عرصههای اجتماعی با احساس مسئولیت در این حوزه پای کار بیایند تا طبیعتمان را بیش از این آلوده به ضایعات و عناصر بیهوده نکنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای توسعه فضای سبز، پارکها و طبیعت و رسیدن به سرانه میانگین کشوری باید در این استان حرکت تحولی را از همین امروز آغاز کنیم چرا که بهترین فرصت برای انتقال نهال است تا در آستانه سال نو بتوان از این ظرفیت برای نهالکاری و گسترش فضای سبز بیشتر استفاده کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اضافه کرد: البته منابع طبیعی با همکاری سایر دستگاهها راههای حفاظتی متنوعی را در پیش گرفته تا از منابع سبز استان صیانت کند که بهرهگیری از دوربینها، پهپادها و ریز پرندهها جز این برنامهریزیها است تا مراتع و جنگهای استان مورد کنترل، پایش و حفاظت قرار گیرد.
قلیزاده امر فرهنگسازی را بسیار مهم و اساسی عنوان کرد و ادامه داد: در کنار تولید نهال در نهالستانهای استان، سعی میکنیم از ظرفیت ایستگاه مادر مغان نیز که بلااستفاده مانده، بهترین بهره را برده و زمینه تولید بذر مرتعی و نهال را به شایستگی فراهم کنیم.
وی بیان کرد: در این ایستگاه که به ظرفیت 264 هکتار در پارس آباد فعال بوده در سالهای گذشته 64 نفر مشغول فعالیت بودند که به دلایلی این مجموعه به حال خود رها شده و در حال حاضر تنها سه نفر در این ایستگاه فعالیت میکنند در حالی که از ظرفیت آن میتوان برای تولید نهال و بذر مرتعی بیش از این استفاده کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در ادامه یادآور شد: برای مشارکت مردم استان در طرح کاشت یک میلیارد نهال در سطح ملی، مناسبترین زمان برای انتقال نهالها است تا یک دوره زودتر امکان رشد نهال در ماههای آینده فراهم آید تا بتوان زمینه احیا و توسعه فضای سبز را فراهم کرد.
قلیزاده تصریح کرد: ما صنوبرهای تولید شده را در اسفندماه به صورت رایگان در بین مردم توزیع میکنیم و اهالی استان میتوانند از این نهالها و یا نهالهایی که خودشان تهیه میکنند، برای توسعه فضای سبز استفاده کرده و زمینه کاشت و عملآوری آن را با همت جمعی فراهم و مهیا کنند.
انتهای پیام/.
-
يکشنبه ۲ دي ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰:۳۵
-
۱۱ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/772914/