9 فصل کاوش باستانشناسی در قلعه ضحاک هشترود انجام شد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - معاون میراثفرهنگی آذربایجان شرقی گفت: از سال 1371 تاکنون 9 فصل کاوش باستانشناسی به سرپرستی زندهیاد جواد قندگر و دیگر پژوهشگران انجام شده و یافتههای آن در موزههای معتبر کشور از جمله موزه آذربایجان به نمایش گذاشته شده است. - اخبار استانها -
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، وحید نواداد امروز 28 آذرماه در جریان همایش علمی «منظر تاریخیفرهنگی قلعه ضحاک هشترود در آذربایجان دوره اشکانیان» بر اهمیت پژوهشهای تاریخی و فرهنگی این اثر دوره اشکانی تأکید کرد و از برنامهریزی برای تبدیل این اثر ملی به پایگاه ملی خبر داد و گفت: قلعه ضحاک یکی از آثار شاخص دوره اشکانی در کشور است و بهواسطه ارزش تاریخی خود، همواره مورد توجه پژوهشگران و باستانشناسان قرار گرفته است.
وی در ادامه به سابقه فعالیتهای مرمتی در این اثر اشاره کرد و گفت: از سال 1371 تاکنون 9 فصل کاوش باستانشناسی به سرپرستی زندهیاد جواد قندگر و دیگر پژوهشگران انجام شده و یافتههای آن در موزههای معتبر کشور از جمله موزه آذربایجان به نمایش گذاشته شده است.
معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی بر لزوم حمایت از ادامه پژوهشها در این قلعه تأکید کرد و گفت: برای این اثر برنامهریزی شده که بهعنوان پایگاه ملی معرفی شود؛ همچنین پروپوزال تبدیل آن به سایتموزه ارائه شده است تا جنبههای گردشگری و پژوهشی آن تقویت شود.
نواداد ضمن اشاره به استقبال گردشگران از این قلعه تاریخی اظهار کرد: سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی از این مجموعه بازدید میکنند، اما امکانات زیرساختی آن هنوز نیازمند بهبود است. در این راستا، برنامه نورپردازی مجموعه در دست اقدام است.
وی اظهار کرد: این همایش که با محوریت دانشگاه هنر تبریز برگزار شده، زمینهای برای گسترش مطالعات تخصصی قلعه ضحاک خواهد بود و امید داریم در سالهای آینده، این رویداد به سطح بینالمللی ارتقا یابد؛ مقالات ارائهشده در این همایش نیز در پایگاه علمی ISC منتشر خواهند شد.
انتهای پیام/
-
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴:۳۴
-
۳ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/771226/