ناگفتههایی از سفر به تبریز
مقالات
بزرگنمايي:
پیام آذری - تبریز چهارمین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران، مشهد و اصفهان با جمعیتی بالغ بر 155900 نفر، بزرگترین شهر ترکهای ایرانی است. اجساد کشف شده از کاوشهای اطراف مسجد کبود تبریز قدمت حداقل 3000ساله این شهر را اثبات میکند. اکثر مردم تبریز به زبان «ترکی آذربایجانی» صحبت میکنند، اما یک اقلیت ارمنی نیز زبان ارمنی دارند.
اگر درباره هتل پارسیان کوثر تهران و هتلهای دیگر در شهرهای مختلف میخوانید یکی از مواردی که نباید از دست بدهید، هتلهای تبریز و منطقههای اطراف آن است. تبریز در دوران قرهقویونلوها، آققویونلوها و صفویان (نخستین پایتخت شیعیان جهان) پایتخت ایران بود. در این مقاله زیباییهای از تبریز را بررسی میکنیم. شما میتوانید قبل از رزرو هتل شهریار تبریز یا هتلهای دیگر، این مقاله را بخوانید و بهتر برای سفر خود برنامهریزی کنید.
سفر به تبریز تبریز به شهر اولینها شهرت دارد زیرا بسیاری از اختراعها برای اولینبار در ایران در تبریز رخ دادهاند. اولین چاپخانه ایران، کتابخانه مدرن، سینما، مهدکودک، مدرسه، مدرسه ناشنوایان، ضرابخانههای مدرن، چاپ قبوض، اتاق بازرگانی، شهرداری، تلفن، نیروگاه و آتشنشانی برای اولینبار در ایران، در تبریز تاسیس شد.
در تبریز چه باید دید؟ اولین بنای تبریز به 4500 سال پیش بازمیگردد. این شهر در گذشته پایتخت ایران در زمان چندین پادشاهی بوده است. تبریز یکی از مدرنترین شهرهای ایران است و قطب اقتصادی، تجاری و صنعتی شمال غرب ایران به شمار میرود. هتلهای مختلفی مانند هتل شهریار تبریز هم امکانی را فراهم کرده است تا مسافران اقامتی راحت و جذاب در این شهر داشته باشند. شما میـوانید بعد از بررسی هتلهایی مانند هتل پارسیان کوثر تهران، کمی هم درباره هتلهای تبریز بخوانید. تبریز با موزهها و آثار تاریخی قدیمی، طبیعت و مناظر دیدنی منطقه آذربایجان یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران به شمار میرود.
پارک ال گلی (شاه گلی) ال به معنی مردم و گل در زبان ترکی به معنی استخر است. بنابراین ایل گلی به معنای حوضی است که متعلق به مردم است. پارک ایلگلی به دلیل زیباییهای طبیعی، قطب گردشگری تبریز است. حس شگفتانگیز قدمزدن در خنکای دلپذیر و باطراوت این پارک هرگز با هیچ مکان دیدنی تبریز قابل مقایسه نیست. پارک ال گلی با طیف وسیعی از وسایل سرگرمکننده و کافههای زیبا بهترین موقعیت برای مسافران است. آب استخر منبعی برای آبیاری باغهای اطراف منطقه شرق تبریز بوده است.
این حوض زیبا در زمان حکومت سلسله آققویونلو ساخته شد، بعدها در دوره صفویه، استخر از آب خالی شد و از سنگریزه، ماسه و زبالههای اطراف آن پر شد. برعکس، در دوره قاجار به پارک ایل گلی توجه زیادی میشد. مسیرهایی در اطراف استخر برای سهولت پیادهروی ساخته شد. بسیاری از درختان از انواع مختلف نیز برای زیبایی کاشته شده است. این عمارت دو طبقه نیز در مرکز حوض به دستور حاکم وقت ساخته شد و امروزه به عنوان رستوران کاربرد دارد. معماری آن از همان قوانین و اساس باغهای ایرانی پیروی میکند: استخر یا دریاچهای با عمارتی در مرکز و باغی با درختان انبوه در اطراف.
مسجد کبود تبریز مسجد کبود یا مسجد جهانشاه یکی از شاهکارهای معماری دوران اسلامی در تبریز است که موزاییکهای روی سطح بسیار مرتفع مسجد و ویژگیهای معماری بنا در طول تاریخ موردتوجه بازدیدکنندگان و باستانشناسان قرار گرفته است. این بنای زیبا، فیروزه جهان اسلام نامیده میشود. این مسجد زیر نظر همسر ابوالمظفر جهانشاه بن قره یوسف رهبر قراقویونلو ساخته شد. اگر هتل شهریار تبریز یا هتلهای دیگری را برای اقامت انتخاب کردهاید، حتما در سفر خود سری به مسجد کبود بزنید.
موزاییک مسجد کبود نمونهای از شاهکارهای معماری دوره تیموری است. طاقهای گنبدیشکل مسجد و منارههای آن با تزیینات خاص معماری دوره تیموری را نشان میدهد. نقوش دیوار بر روی سطح کولی و معرقهای برجسته با استفاده از مقرنس بهعنوان تزیین، جلوه منحصربهفرد معماری این عصر را به نمایش میگذارد.
مهندسان زیادی برای ساخت این مسجد تلاش کردند. معماری این بنای باشکوه با شبستان گنبدیشکل و حجرههای جانبی نشان میدهد که معماران در هندسه، هنر و ریاضیات متخصص بودهاند. اگرچه مسجد در سال 1779 تقریبا در اثر زلزله ویران شد، اما درست پس از آن بازسازی آغاز شد. همچنین در سال 1345، آقای رضا معماران، معمار ماهر ایرانی، مسجد را بازسازی کرد. گنبد مسجد کبود یکی از بزرگترین آجرکاریهای معماران اسلامی در قرن پانزدهم است. تقسیم وزن گنبد بر پایههای متعدد آن را به یکی از بهترین نمونههای معماری در زمان خود تبدیل کرده است.
بازار بزرگ تبریز بازار تبریز نمونهای از بازار سنتی ایران است که در مرکز شهر قرار دارد. تبریز همیشه شهری مهم در مسیر جاده ابریشم بوده است. بازار تبریز مهمترین مرکز تجارت اهالی شهر و منطقه شمال غرب ایران است. در واقع تاریخ طولانی بازار را میتوان بر اساس سهم آن در جاده ابریشم فرض کرد. این بازار توسط بسیاری از مسافران برجسته مانند مارکوپولو، ابن بطوطه، شاردن، جان کارترایت و... بازدید شده است. این بازار اولین بازار در کل جهان بود که در سال 2010 بهعنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
بازار بزرگ تبریز بیش از یک میدان را در بر میگیرد. از شرق به عمارت عالیقاپو، از غرب به مسجد جماعت تبریز و در جنوب به رودخانه میدان چای امتداد دارد. این بازار بزرگ و دیدنی را بازارهای کوچکتر زیادی تشکیل دادهاند و هر بازار تالارهای متعددی به نام تیمچه دارد. مظفریه زیباترین تیمچه بازار تبریز است و به تجارت فرش اختصاص دارد. همچنین مساجد و مدارس علمیه زیادی در بازار دیده میشوند.
-
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰:۱۳
-
۲۱ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/764017/