تحقق 90 درصدی درآمدهای مالیاتی در استان اردبیل
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - داریوش سرخانی مقدم روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: سال گذشته کل مالیات تکلیفی استان اردبیل 28 هزار میلیارد ریال بود که امسال این رقم در مجموع با افزایش 63 درصدی به 46 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی افزود: طبق برنامه در هشت ماه سال جاری باید 30 هزار و 500 میلیارد ریال مالیات در استان اردبیل اخذ میشد که با وصول 27 هزار و 500 میلیارد ریال، 90 درصد درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده محقق شد.
مدیرکل سازمان امور مالیاتی استان اردبیل با بیان اینکه درآمدهای مالیاتی استان اردبیل در هشت ماه سال گذشته 18 هزار و 500 میلیارد ریال بود، اظهار کرد: امسال در این مدت با وصول 27 هزار و 500 میلیارد ریال درآمدهای مالیاتی استان 48 درصد افزایش داشته است.
سرخانی مقدم بیان کرد: از این مقدار 16 هزار و 500 میلیارد ریال و به عبارتی 60 درصد مالیات در استان اردبیل به روش مستقیم و 11 هزار میلیارد ریال و به عبارتی 40 درصد مالیات نیز به روش غیرمستقیم وصول شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل مدیریت و تلاش برای اخذ معوقات مالیاتی، افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده برای همسان سازی حقوق بازنشستگان و تغییر قیمتها را از جمله علل افزایش درآمدهای مالیاتی استان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده امسال سازمان امور مالیاتی بر اساس قانون بودجه هزار و 122 همت و سهم ادارهکل امور مالیاتی استان اردبیل 46 هزار میلیارد ریال است، اضافه کرد: درآمدهای مالیاتی استان اردبیل نسبت به درآمدهای مالیاتی کشور حدود 41 صدم درصد یعنی کمتر از نیم درصد بوده و اردبیل از این نظر در جایگاه 24 کشور است.
به گفته این مقام مسئول در هشت ماه امسال از حیث محقق درآمدهای مالیاتی اردبیل در بین استانهای کشور در رتبه 14 قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال 1401 کل درآمدهای مالیاتی استان اردبیل 17 هزار و 500 میلیارد ریال و در سال 1402 نیز 28 هزار میلیارد تعیین شده بود، اظهار کرد: در 2 سال گذشته درآمدهای مالیاتی استان 100 درصد تحقق یافت و امیدواریم امسال نیز با همکاری اصناف، واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی درآمدهای مالیاتی استان تحقق یابد.
مالیات 92 هزار مودی مالیاتی در استان اردبیل صفر شد مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: در هشت ماه امسال با اجرای طرح عدالت مالیاتی، مالیات 92 هزار مودی مالیاتی در این استان صفر شد و هیچ مبلغی از این اصناف به عنوان مالیات دریافت نشد.
سرخانی مقدم افزود: بر این اساس طی این مدت از 62 درصد اصناف در این استان هیچ مبلغی به عنوان مالیات اخذ نشد.
وی با بیان اینکه امسال برای 167 هزار مودی در نقاط مختلف استان اردبیل، به صورت سامان یافته محاسبه مالیاتی انجام شد، اظهار کرد: از این تعداد مالیات 77 هزار مودی از ابتدا صفر شد و نیازی برای مراجعه به اداره امور مالیاتی نداشتند، 24 هزار مودی اظهارنامه مالیاتی و 47 هزار مودی فرم تبصره 100 دادند و بیش از 15 هزار مودی نیز هیچ واکنشی به محاسبه مالیاتی از طرف این اداره نشان ندادند.
این مقام مسئول اظهار کرد: صفر شدن مالیات این تعداد مودی به طور سامانه یافته مزایای زیادی در صرفه جویی جویی اقتصاد کلان کشور از جمله جلوگیری از اتلاف وقت، کاهش هزینهها و کاهش ترافیک داشت و باعث آرامش، آسایش و راحتی مودیان شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل با بیان اینکه مالیاتی که در فرم تبصره 100 اعلام شد در مجموع سه هزار و 700 میلیارد ریال بود، اضافه کرد: بالاترین مبلغ در آن نیز با هفت میلیارد ریال مربوط به یک فوتبالیست است.
سرخانی مقدم ادامه داد: از 24 هزار اظهارنامه مالیاتی مشاغل اعلامی مودیان در استان اردبیل نیز با توجه به اینکه سازمان امور مالیاتی برای اولین بار به مودیانی که درآمدهای مالیاتی آنها بیش از 180 میلیارد ریال بود اظهار نامه تعاملی و پیش فرض تهیه کرده بود، بیشتر آنها ریسک و خطر حسابرسی را نپذیرفته و با اعلام نظر امور مالیاتی موافقت کردند به طوری که بالاترین رقم اظهارنامه اعلامی مودیان نیز 25 میلیارد ریال بود.
وی با اشاره به اقدامات بسیار شایسته سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر، گفت: یکی از آنها این است که برای اولین بار هزینههای اجاره پرداختی مستاجرین به شرط قبولی موجر یا مالک مورد پذیرش امور مالیاتی قرار گرفت.
وی افزود: امسال 16 هزار و 770 پرونده در حوزه اجاره پرداختی مستاجرین در استان اردبیل تشکیل و با تایید ادعای آنها از سوی موجر و مالک از مالیات آنها کم شد که با این اقدام در واقع در حق کسی اجحاف نشد و عدالت مالیاتی رعایت شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل اظهار کرد: همچنین اعتبار مورد نیاز برای اتمام و تکمیل 25 پروژه و طرح نیمه تمام در این استان از محل پرداختهای مالیاتی مودیان و با انتخاب آنها به طور کامل تامین میشود.
سرخانی مقدم بیان کرد: از میان 25 طرح و پروژه در حال اجرا در استان اردبیل، 16 طرح از محل پرداختهای مالیاتی مودیان و با انتخاب آنها به طور کامل تامین اعتبار شد.
وی با بیان اینکه میزان اعتبار لازم برای اتمام 25 پروژه نیمه تمام استان مبلغ سه هزار و 100 میلیارد ریال است، اضافه کرد: 47 درصد و به عبارتی هزار و 450 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز از محل پرداختهای مالیاتی مودیان و با انتخاب آنها برای اتمام و تکمیل 16پروژه و طرح نیمه تمام در استان اردبیل تامین شده است.
توزیع سه هزار و 320 میلیارد ریال درآمد مالیاتی در بین شهرداریهای استان مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل در ادامه گفت: امسال در مجموع سه هزار و 320 میلیارد ریال از درآمدهای مالیاتی در بین شهرداریهای و دهیاریها در نقاط مختلف استان توزیع شده است.
سرخانی مقدم افزود: از این مقدار یکهزار و 570 میلیارد ریال در بین شهرداریها و دهیاریهای شهرستان اردبیل و مابقی در بین دیگر شهرستانهای استان بر اساس شاخص جمعیتی توزیع شده است.
وی اظهار کرد: در هفت ماه امسال 966 میلیارد ریال از بابت یک درصد سهم متناسب سازی حقوق بازنشستگان از طریق مالیات تامین شده است.
وی بیان کرد: در هفت ماه پارسال 650 میلیارد ریال درآمد مالیاتی صرف بخش بهداشت و درمان استان اردبیل شد، اما در مدت مشابه امسال با افزایش 112 درصدی این رقم به هزار و 380 میلیارد ریال افزایش یافته است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل با بیان اینکه در هفت ماه سال گذشته 120 میلیارد ریال درآمد مالیاتی به امور عشایری استان و 100 میلیارد ریال به اداره کل ورزش و جوانان برای توسعه و گسترش ورزش همگانی اختصاص یافته بود، اضافه کرد: در مدت مشابه سال جاری درآمد مالیاتی تخصیصی به امور عشایری استان با افزایش 21 درصدی به 147 میلیارد ریال و به اداره کل ورزش و جوانان استان نیز با افزایش 10 درصدی به 110 میلیارد ریال افزایش یافته است.
تشکیل پرونده مالیاتی برای دستگاههای پوز سرخانی مقدم اضافه کرد: بیش از 320 هزار دستگاه کارتخوان (پوز) در استان اردبیل وجود دارد که از این تعداد حدود 300 هزار دستگاههای فعال و حدود 20 هزار دستگاه غیرفعال است.
وی گفت: در راستای تحقق عدالت مالیاتی و ساماندهی دستگاههای پوز، برای هر دستگاه پوز یک پرونده مالیاتی جدید باز شده و با تشدید نظارتها دستگاههای پوز بیهویت و فاقد پرونده مالیاتی غیرفعال شده است.
وی با بیان اینکه سیاست سازمان امور مالیاتی کم کردن شکاف مالیاتی است، افزود: بر این اساس مالیات از فعالان اقتصادی بر اساس اطلاعات و دادههای حاصل از تراکنش حسابهای بانکی، دستگاههای کارتخوان و اطلاعات حسابهای بانکی اخذ میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی دنبال افزایش درآمد به هر نحوی نیست، بیان کرد: فعالان اقتصادی باید متناسب با درآمد حقیقی خود طبق قانون مالیات پرداخت کنند تا عدالت مالیاتی در جامعه محقق شود.
29 آبان آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی مودیان استان اردبیل مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل گفت: مودیان این استان تا 29 آبان ماه فرصت دارند تا اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل تابستان 1403 را ارائه دهند.
سرخانی مقدم افزود: چنانچه مؤدیان مالیاتی، اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تابستان امسال را تا 29 آبان ماه اصلاح و تکمیل کنند، از بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده برخوردار میشوند.
وی با اشاره به بخشنامه سازمان امور مالیاتی در این رابطه اظهار کرد: با توجه به مهلت قانونی واکنش خریدار به صورتحسابهای صادره در سامانه مودیان و با توجه به مقررات ماده (سه) قانون تسهیل تکالیف مؤدیان برای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و ماده (چهار) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، مؤدیانی که حداکثر تا 29 آبان ماه نسبت به اصلاح، تکمیل و استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تابستان 1403 از طریق سامانه اقدام کنند، جریمه تاخیر در پرداخت مالیات متعلق تا تاریخ یادشده مورد بخشودگی قرار میگیرد.
منبع: ایرنا
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۲:۵۰
-
۶ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/756514/