امکانات و استعدادیابی پیش نیاز بالندگی اسکواش کشور+ فیلم
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش ایرنا، هر چند اسکواش ورزش بومی و خاص ایران و جغرافیای آسیا و به خصوص غرب آسیا به شمار نمی رود، اما تعدد رقابت های بین المللی، جهان و مهمتر از همه ورود این رشته به بازی های المپیک می تواند انگیزه ورزشکاران ایرانی برای حضور و ورود به این ورزش را فراهم کند.
اسکواش جزو ورزش های راکتی اما با شرایط و قوانین ویژه ای به شمار می رود که برای فعالیت در آن امکانات سخت افزاری و تجهیزات نیاز است که مهمترین آن مربوط به ایجاد و ساخت سالن ها با کورت های (محوطه بازی) مناسب می باشد که در کنار آنها وسایل شخصی بازیکن شامل راکت و توپ های مخصوص نیز از دیکر ابزارآلات فعالیت در این رشته ورزشی نوپا است.
فدراسیون اسکواش در سال های اخیر با برنامه ریزی های مدون تلاش هایی را برای توسعه این رشته انجام داده است، اما به دلیل نبود حامیان مالی تاکنون آنگونه که انتظار می رفت در مسیر توسعه و همگانی کردن آن توفیقاتی مهم حاصل نشده است، اما اهتمام و تلاش های فدراسیون نشان دهنده توجه متفاوت تر از سال های گذشته به این رشته می باشد که نویدبخش آینده ای به مراتب مطلوب تر است.
علی کتابفروش دبیر فدراسیون اسکواش
استعدادیابی مهمترین برنامه فدراسیون اسکواش است
دبیر فدراسیون اسکواش در میزگرد ایرنا ، یکی از مهمترین برنامه این این فدراسیون را توجه به موضوع استعدادیابی در استان های مختلف بیان و اظهار کرد: بر همین اساس کمیته استعدادیابی از 2 سال قبل در فدراسیون فعال و برنامه ای مدون و تعریف شده در این زمینه تدوین شد.
علی کتابفروش با تاکید بر اینکه عملیاتی سازی برنامه های مربوط به استعدادیابی مهمترین هدف فدراسیون اسکواش است، یادآور شد: به هیچ عنوان دوست نداریم این برنامه ها روی کاغذ بماند و پس از چند سال بگوییم برنامه داشتیم اما عملکردی ارایه نکنیم.
وی المپیکی شدن اسکواش را مهمترین و بزرگترین مزیت ین رشته ورزشی برای توسعه و استعدادیابی دانست و با تاکید بر اینکه این موضوع اتفاق بس بزرگ برای اسکواش است، افزود: باید از این فرصت به خوبی استفاده شود، چون با توجه به علایق و استعدادهای موجود در کشور به خصوص در سنین پایه، می تواند با سرمایه گذاری و اجرای برنامه های استعدادیابی در اقصی نقاط کشور برای مدال آوری در بازی های المپیک امیدوار شد.
کتابفروش ادامه داد: فدراسیون اسکواش نهایت همت و تلاش خود را برای اجرای برنامه های توسعه ای اعم از سخت افزاری و نرم افزاری به کار گرفته است و در این عرصه جدیت لازم را اعمال می کنیم تا از نظر کمی و کیفی اسکواش ایران را به جایگاه مناسب تری در آسیا و جهان دست پیدا کند.
به گفته وی تمرکز زدایی از تهران و اجرای برنامه های استعدادیابی و برگزاری مسابقات در بخش آقایان و بانوان در استان ها و شهرهای مختلف یکی از برنامه های اولویت دار فدراسیون اسکواش است که بر همین اساس رویدادهای گوناگون را علاوه بر تهران در سایر مناطق نیز برده ایم.
کتابفروش یادآور شد: در یک سال اخیر تعداد 10 رویداد مهم اسکواش را در تبریز اجرا کرده ایم و باید از هیات آذربایجان شرقی به دلیل میزبانی از این مسابقات قدردانی کنیم و بر همین مبنا تلاش می کنیم تمام استان ها نسبت به همگانی شدن اسکواش پای به میدان بگذارند.
وی تلاش برای برگزاری لیگ اسکواش در دسته برتر و لیگ یک را از جمله برنامه های کوتاه مدت فدراسیون بیان و اضافه کرد: لیگ اسکواش از سال 1391 راه اندازی شد اما به دلیل شیوع کرونا چند سال با تعطیلی مواجه شدیم که از سال 1400 دوباره لیگ را شروع کردیم.
کتابفروش با اشاره به اینکه پارسال لیگ برتر و دسته یک را ادغام شده برگزار کردیم، تعداد تیم های حاضر در این 2 لیگ را 13 تیم اعلام کرد که شش تیم در بخش آقایان و پنج تیم نیز در بخش بانوان شرکت کردند.
وی ابراز امیدواری کرد برای فصل جدید رقابت های لیگ اسکواش تیم های بیشتری اعلام آمادگی کرده و در این عرصه حضور یابند، چون معتقدیم رشد و بالندگی این رشته ورزشی از درون لیگ های باشگاه ها حاصل می شود.
دبیر فدراسیون اسکواش ادامه داد: تاکنون استان های یزد، آذربایجان شرقی، تهران، گلستان، اصفهان و مرکزی برای حضور در لیگ باشگاهی اعلام آمادگی کرده اند.
محمدحسین حسن زاده رییس هیات اسکواش آذربایجان شرقی
هزینه هر کورت اسکواش 200 میلیارد ریال است
رییس هیات اسکواش آذربایجان شرقی نیز در این میزگرد توجه به ایجاد زیرساخت های لازم و امکانات سخت افزاری را مهمترین عامل توسعه این رشته ورزشی بیان کرد و گفت: باید توجه داشت تا زمانی که آحاد مردم امکاناتی همچون سالن و کورت های اسکواش را از نزدیک مشاهده نکنند، اقبالی از خود نشان نخواهند داد.
محمدحسین حسن زاده ایجاد خانه اسکواش تبریز را یکی از اقدامات اساسی هیاعت اسکواش آذربایجان شرقی برشمرد و با تاکید بر اینکه راه اندازی این خانه تاثیر بسیار مهم در استقبال خانواده ها از این رشته داشته است، اظهار کرد: گسترش اسکواش در این استان با ایجاد سالن های مربوطه باعث شده است از رتبه 20 به پایین به تدریج به رده های نخستین کشوری برسیم و همین سیاست را در ایجاد و ساخت سالن ها ادامه خواهیم داد.
به گفته وی در حال حاضر و با همکاری شهرداری تبریز سالن جدید اسکواش با امکانات بی نظیر و استاندارد در محل پارک ائل گلی در دست ساخت است که گنجایش 500 نفر سکوی تماشاگر دارد و تلاش می کنیم تا پایان سالجاری این محل به بهره برداری برسد.
حسن زاده ادامه داد: در همین راستا یک باب سالن دیگر اسکواش با همکاری شهرداری منطقه سه تبریز قرار است در یکی از مناطق مرکزی تبریز ساخته شود که با اتمام این طرح های عمرانی می توان تبریز را به قطب اصلی این رشته ورزشی در کشور و حتی منطقه تبدیل کرد.
وی اولویت اصلی در اسکواش را راه اندازی سالن های مختلف دانست و با بیان اینکه ساخت این امکانات به هزینه های هنگفتی نیاز دارد، یادآور شد: هزینه ساخت هر کورت اسکواش بالغ بر 200 میلیارد ریال هزینه دارد که البته بسته به نوع و امکانات جانبی، این هزینه ها تا 500 میلیارد ریال قابل افزایش است.
حسن زاده قول داد ظرف سه سال آینده حداقل تعداد 12 کورت اسکواش در آذربایجان شرقی ساخته شود.
وی گفت: در رابطه با توسعه پایدار و یکسان اسکواش در آذربایجان شرقی و طبق برنامه ریزی های انجام شده سه باب سالن نیز در شهرهای مراغه، مرند و اهر ساخته می شود.
رییس هیات اسکواش آذربایجان شرقی به مساله مهم استعدادیابی در ایین رشته اشاره و با بیان اینکه در این زمینه نیز برنامه هایی تدوین شده است، اظهار کرد: اسکواش را باید از سنین 9 تا 10 سال شروع و استعدادیابی نیز در این سنین انجام شود که در این رابطه تیم های استعداد یاب در استان را فعال کرده ایم.
حسن زاده با تاکید بر اینکه طی مدارج بالا در اسکواش باید پله پله صورت بگیرد، شناسایی استعدادها در این زمینه را بسیار مهم خواند و یادآور شد: به گواه مربیان استعدادهای بسیار خوبی در تبریز و آذربایجان شرقی وجود دارد که باید نسبت به بارورتر کردن آنها اقدام شود.
محمدنوید سپری سرمربی تیم ملی جوانان اسکواش ایران
موفقیت با برنامه های مدون امکان پذیر است
در این میزگرد سرمربی تیم ملی جوانان اسکواش ایران با اشاره به اینکه این رشته ورزشی به دلیل هیجان خاص خود به تدریج در بین جوانان و نوجوانان طرفدار پیدا کرده است، گفت: باید نسبت به این استقبال برنامه های منظم و مستمری را تعریف و دنبال کرد.
محمدنوید سپری یکی از پیش نیازهای موفقیت در رده های سنی جوانان و نوجوانان در عرصه های مختلف آسیایی و جهانی را برپایی اردوهای مختلف با طول مدت زمانی زیاد عنوان و اظهار کرد: بر این اساس باید اردوهای آماده سازی حداقل سه هفته تا یک ماه برگزار شود تا در شرایط اردویی برای آماده سازی بدنی و فنی ورزشکاران اقدام کرد.
وی با اشاره به برگزاری اردوی یک هفته ای تیم ملی جوانان در تبریز، شرایط این اردو را مناسب توصیف کرد و با تاکید بر اینکه هیات اسکواش آذربایجان شرقی نهایت همکاری و تلاش خود را برای ایجاد محیط آرام و مطلوب به کار بست، ادامه داد: در صورتی که این اردوها در چند هفته برگزار شود، می توان شرایط کلی تیم را برای رقابت با تیم های قدر خارجی بهتر و مناسب تر مهیا کرد.
حضور در رقابت های بین المللی سنگاپور و مالزی برای آماده سازی تیم ملی جوانان بسیار مفید است در این مسابقات که از 11 آذر آغاز می شود تیم های مطرح مثل هند، پاکستان، مالزی، ژاپن، استرالیا و انگلیس حضور دارند.
سپری حضور در رقابت های بین المللی سنگاپور و مالزی برای آماده سازی هر چه بهتر و بیشتر تیم ملی جوانان را بسیار مفید ارزیابی و اعلام کرد: در این مسابقات تیم های مطرح از آسیا مثل هند، پاکستان، مالزی، ژاپن و تیم هایی همچون استرالیا، انگلیس نیز حضور دارند که برای تیم ملی جوانان می تواند محک بسیار خوبی به شمار آید.
وی مهمترین رقبای تیم ملی جوانان اسکواش ایران در مسابقات بین المللی یاد شده را مالزی و هند بیان کرد.
سپری با اشاره به فشردگی این رقابت ها، یادآور شد: در طول برگزاری این مسابقات هر تیم باید حداقل هفت تا هشت بازی انجام دهد که با توجه به تمرینات منظم در تبریز به کسب مدال در این مسابقات بسیار امیدواریم.
محمدحسین جعفری
وجود استعدادهای فراوان مزیت بزرگ اسکواش ایران است
سرمربی تیم ملی نوجوانان اسکواش ایران یکی از چالش های مهم تیم های ملی در این رشته ورزشی را مربوط به برگزاری بازی های تدارکاتی و حضور در میادین بین المللی دانست و خواستار حمایت بیش از پیش فدراسیون از تیم های رده های سنی در این خصوص شد.
محمدحسین جعفری فرصت مطلوب برای آماده سازی تیم های مختلف ملی را بین هشت تا 9 ماه بیان کرد و افزود: بر اساس شیوه های مختلف آماده سازی در کشورهای مختلف، این زمان با فاصله های کوتاه استراحت برای آمادگی برای حضور در رقابت های جهانی و بین المللی ضروری است.
وی ادامه داد: اما در ایران به دلیل انواع مشکلات که مهمترین آن مربوط به مسایل اقتصادی است، امکان برپایی چنین اردوهای بلندمدت وجود ندارد، که به همین دلیل به برگزاری اردوهای کوتاه مدت یک هفته ای بسنده می کنیم.
جعفری استعدادهای فراوان در اسکواش را یکی از مزیت های بسیار مهم این رشته ورزشی در ایران دانست و با بیان اینکه فدراسیون در چند سال اخیر در این مسیر حرکت های خوبی را شروع کرده است، یادآور شد: باید توجه داشت که می توان از سنین پایین و 9 تا 11 سال نسبت به شناسایی استعدادهای برتر و نخبه در اسکواش وارد عمل شد و برای تیم های مختلف ملی بازیکن سازی کرد.
وی از تهران، یزد، آذربایجان شرقی، کیش و گلستان به عنوان استان های برتر اسکواش کشور یاد کرد و گفت: در 10 سال گذشته استان های صاحب اسکواش که دارای سالن و کورت( محوطه بازی اسکواش) شده اند، دو برابر شده است که تحول بسیار مهمی به شمار می رود، اما باید بر همین اساس تعداد ورزشکاران این رشته نیز برای باز گذشتن دست مربیان تیم های ملی برای انتخاب، بیشتر باشد.
جعفری با تاکید بر اهمیت گسترش کمی اسکواش در کشور، یادآور شد: به موازات همین موضوع باید امکانات و تجهیزات این رشته ورزشی و کیفیت زمین ها و سالن ها نیز ارتقا یابد تا تیم های مختلف ملی در میادین آسیایی، جهانی و بین المللی افتخار آفرینی کنند.
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۸:۲۱
-
۵ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/756114/