پیام آذری

آخرين مطالب

خسارت 20 هزار میلیارد ریالی به باغات گفتگو

خسارت 20 هزار میلیارد ریالی به باغات
  بزرگنمايي:

پیام آذری -

پیام آذری

به گزارش از ایرنا، نوبخت اژدری گفت: در پی بارش برف برودت هوا و یخبندان هفته گذشته و اوایل هفته جاری، محصولات باغی استان در شهرستان‌های نیر، خلخال، کوثر، نمین، گرمی و مشگین‌شهر دچار خسارت پنج تا 80درصدی شده است.
وی مجموع باغات خسارت دیده استان اردبیل را هفت هزار 696 هکتار اعلام کرد و افزود: در پی سرمازدگی محصول این میزان باغ در استان، حدود 39 هزار تن محصول سال جاری از بین رفته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: بیشترین میزان خسارت سرمازدگی در شهرستان مشگین‌شهر و در باغات انگور، گردو و میوه‌های هسته‌دار اتفاق افتاده و حدود سه هزار هکتار از باغات این شهرستان بین 10 تا 50 درصد دچار خسارت شده است.
وی بیان کرد: میزان خسارت سرمازدگی در سایر محصولات کشاورزی استان اردبیل به علت تدابیر اتخاذ شده توسط خود بهره‌برداران و با پیگیری و هشدار سازمان جهاد کشاورزی کم بوده، ولی کارشناسان در حال برآورد خسارت وارده هستند.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل پیش از فعالیت موج سرما و یخبندان هفته گذشته به باغداران هشدار‌های لازم را داده و توصیه‌های لازم را برای جلوگیری از خسارت شدید ارائه کرد.
در هفته گذشته و اوایل هفته جاری در پی توصیه هواشناسی و سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، کشاورزان و باغداران استان اقداماتی از قبیل ایجاد شعله‌های آتش و دود برای جلوگیری از خسارت سرمازدگی انجام دادند.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توصیه کرده بود که باغداران استان برای جلوگیری از خسارت بیشتر به خصوص برای کاهش خسارت به خود درختان، اقداماتی از قبیل کنترل دما در محدوده باغات از طریق روشن کردن آتش و ایجاد دود و سایر اقدامات فنی را انجام دهند.
در چند هفته گذشته به علت مساعد بودن هوا، اغلب درختان میوه در استان اردبیل به گُل نشسته و در مرحله رشد برگ بود، ولی سرمای نابهنگام موجب شد که شکوفه‌ها، جوانه سرشاخه‌ها و نیز غنچه‌های برخی درختان دیرگل‌ده نیز دچار آسیب شود.
استان اردبیل دارای 225 هزار هکتار اراضی آبی، 515 هزار هکتار اراضی دیم و 41 هزار هکتار اراضی باغی است که سالانه بیش از 4.5 میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید می‌کند.
بارش نابهنگام برف در استان اردبیل و خسارت باغات در سال‌های گذشته نیز اتفاق افتاده و کارشناسان، بیمه کردن باغات و کاشت درختان سازگار با شرایط دمایی منطقه را منطقی‌ترین راه کاهش خسارت به باغداران و کشاورزان منطقه می‌دانند.
بنا به اعلام مسئولان بخش کشاورزی، تنها 25 درصد سطح باغات میوه در استان اردبیل بیمه شده است.
استان اردبیل دارای 41 هزار هکتار باغ میوه است که از این سطح، سالانه بالغ بر 400هزار تن انواع محصولات باغی تولید و روانه بازار می‌شود.
30 درصد باغات استان اردبیل به محصول سیب اختصاص دارد و مابقی باغات نیز مربوط به محصولات دیگر از جمله انگور، میوه‌های هسته‌دار مانند شلیل، هلو، گردو، گیلاس، آلبالو، زردآلو و نیز گردو است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/817060/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوی شیشه ای را با کمک بچه ات بساز

پایان ماموریت نجف‌زاده در باشگاه مس سونگون

هم افزایی رسانه ایی برای ترویج فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب درآذربایجان غربی

جریمه و ضبط کالا، تاوان حمل غیرمجاز سوخت در میاندوآب

تعزیر قاچاقچی پوشاک در ارومیه

تسریع در طرح تعریض جاده جلفا به کلاله

پایش میدانی مزارع گندم و نخود در ایلخچی

مجتمع آبرسانی ستارخان ورزقان وارد شبکه توزیع آب شرب می شود

یک مصدوم در پی ترمز بریدن اتوبوس شهری در تبریز

نقره سقوط کرد؟ / قیمت نقره امروز سه شنبه 2 اردیبهشت 1404

هواشناسی اردبیل؛ تداوم وزش باد گرمیج در استان اردبیل

برگزاری اختتامیه جشنواره «وقارلی قیزلار» دهم اردیبهشت در اردبیل

الحاق 772 هکتار زمین به محدوده اردبیل

تسطیح و مرمت 200 کیلومتر راه‌های روستایی به همت بسیج سازندگی

بلاتکلیفی چند میلیون ملک بدون سند در کشور

خبر فوری تعطیلی مدارس تبریز/ فردا چهارشنبه 3 اردیبهشت مدارس تعطیل است؟

اجرای طرح بهبود سلامت برای دانش‌آموزان دختر مدارس شبانه‌روزی عشایر کلیبر

بزودی مجتمع آبرسانی ستارخان ورزقان وارد شبکه توزیع آب شرب می‌شود‌

گمنام‌ها آنگونه که فکر می‌کنید گمنام نیستند!

تاکید فرمانده کل سپاه برای سرعت بخشیدن به طرح تعریض جاده جلفا به کلاله

تصادف عجیب و هولناک در تبریز | اتوبوس شهری ترمز برید +عکس و فیلم

اختصاص 770میلیارد ریال اعتبار جهت اجرای پروژه‌های بازآفرینی شهری آذربایجان‌غربی

امضای حکم مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی

پیشبرد برنامه های دولت نیازمند همدلی کارکنان نهادها و سازمان هاست

خدمت به خانواده‌های شهدا، عبادت و وسیله کسب رضای خداست

ضرورت تلاش بیشتر برای خدمت‌رسانی به خانواده‌های شهدا و ایثارگران

انتصاب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی

مجتمع آبرسانی ستارخان ورزقان به‌زودی وارد شبکه توزیع آب شرب می‌شود

طرح بهبود سلامت دانش‌آموزان دختر مدارس شبانه‌روزی عشایر کلیبر اجرا شد

سپاه پاسداران سد محکم در مقابل ترفندهای دشمنان است

استایل ساده و دوست‌داشتنی جنیفر لوپز در روز عید پاک

برگزاری مرحله استانی المپیاد دادرس ویژه دختران دانش‌آموز در ارومیه

کاهش بارش‌های بهاری در اردیبهشت در آذربایجان غربی

تشریح برنامه‌ها و اولویت‌های ایثارگران در زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی

افزایش 100درصدی توزیع عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی

50 هزار اشتراک پذیری جدید گاز در آذربایجان غربی

توزیع عوارض ارزش افزوده در ارومیه دو برابر شد

آزادسازی 7500 متر از اراضی کشاورزی محمودآباد

حادثه در پتروشیمی مهاباد

اینطوری نمی‌مانم و به‌خاطر آبروی خودم می‌روم!

سلماس و چناران؛ قلب تپنده پردازش داده‌های فضایی ایران

افتتاح زیرساخت فیزیکی ایستگاه‌های زمینی سلماس و چناران در تابستان 1404

طنین فریادهای شادی پیشتازان خواجه در روز زمین

نبود دکل و عدم آنتن دهی همراه اول و ایرانسل در قلعه باستانی تاریخی ضحاک هشترود

هواداران خشمگین ملوان ورزشگاه یادگار امام تبریز را به هم ریختند

ویدیو / تصادف وحشتناک در تبریز پس از ترمز بریدن اتوبوس

خوشا میانه‌ی میدان شهید عشق شدن

فیلم/ برخورد اتوبوس با چند خودرو در تبریز

ویدیو/ اتوبوس شهری در تبریز ترمز برید

روایت نجوا زنی از جنوب لبنان