مشارکت همه جانبه، کلید حفاظت از زیستگاه میش مرغ
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام آذری - با حضور فرماندار بوکان و جمعی از مسئولان آخرین وضعیت پناهگاه حیات وحش دشت «سوتاو» و زیستگاه زادآوری میش مرغ ارزیابی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در این بازدید، فعالان محیط زیست، نیروهای یگان حفاظت محیط زیست پاسگاه محیط بانی شهید علیخانی شهرستان بوکان نیز حضور داشتند. این گروهها بهعنوان مشارکتکنندگان اصلی در پروژه احیای میشمرغ، نقش بسیار مهمی در حفاظت از این گونه در خطر انقراض ایفا میکنند.
خشایار صنعتی اظهار کرد: پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو در شهرستان بوکان و استان آذربایجانغربی، بهعنوان یکی از مهمترین زیستگاههای طبیعی در کشور شناخته میشود. این دشت بهدلیل پوشش گیاهی غنی و شرایط زیستی خاص خود، یکی از زیستگاههای اصلی و زادآور میشمرغ است. در سالهای اخیر، پروژههای حفاظتی و احیای گونه در این منطقه انجام شده است، اما همچنان چالشهای زیادی در مسیر حفاظت از این زیستگاه وجود دارد. در این راستا، مشارکت همهجانبه برای حفاظت از این زیستگاه و گونههای نادر، امری ضروری است تا بتوان از انقراض این گونههای ارزشمند جلوگیری کرد و در حفظ تنوع زیستی منطقه گامهای مؤثری برداشت.
فرماندار بوکان در پایان بازدید یادآور شد: پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو در شهرستان بوکان یکی از زیستگاههای مهم و طبیعی کشور است که به دلیل شرایط خاص زیستی و پوشش گیاهی غنی، بهعنوان محل زادآوری میشمرغها شناخته میشود و با تخصیص اعتبار در سال جاری از محل منابع ملی پروژههای حفاظتی و احیای گونه در این منطقه در حال انجام است و برای موفقیت این پروژهها، همکاری تمامی بخشها از جمله نهادهای دولتی، سازمانهای مردمنهاد و جوامع محلی ضروری است.
وی افزود: این همکاری میتواند کمک بزرگ و شایانی به حفظ زیستگاههای طبیعی و تنوع زیستی در سطح منطقه و شهرستان نماید و با عزم جدی مسئولان شهرستانی، استانی و جامعه محلی شهرستان برای حفظ محیط زیست و گونههای نادر میتوان با مشارکت و همافزایی همه، در این مسیر گامهای مؤثری در راستای حفاظت از طبیعت برداشته و از انقراض گونههایی مانند میشمرغ جلوگیری کرد.
رئیس حفاظت محیط زیست بوکان در این بازدید ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پناهگاه حیات وحش دشت «سوتاو» پرداخت و گفت : مشارکت جمعی تمامی بخشها از جمله نهادهای دولتی، سازمانهای مردمنهاد و جوامع محلی، برای موفقیت این پروژه بسیار حیاتی است.
عبدالکریمی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود، مشکلات زیستمحیطی موجود در پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو را تشریح کرد.
وی تاکید کرد: از جمله این مشکلات، نزدیکی سایت دفن زباله شهری به این زیستگاه بود که موجب پراکندگی زبالهها و بر هم خوردن تعادل اکولوژیکی منطقه شده است. این موضوع تهدیدی برای حیات وحش منطقه و بهویژه میشمرغها به شمار میآید. همچنین، حضور سگهای بلاصاحب و پرسهزن که اغلب بهدنبال غذا به این نواحی نزدیک میشوند، خطر بزرگی برای تخمها و جوجههای میشمرغ به همراه دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، فعالیتهای کشاورزی در منطقه، بهویژه در فصل زادآوری میشمرغ، مشکلات بیشتری ایجاد کرده است. تخلیه زباله و نخاله در شانه خاکی جاده باعث تخریب زیستگاه، آلودگی ناشی از سموم کشاورزی و اختلال در آرامش گونههای حیات وحش، فشار مضاعفی را بر زیستگاه وارد مینماید.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوکان تصریح کرد : رفع این چالشها نیازمند برنامهریزی دقیق و هماهنگی مستمر بین نهادهای مسئول، همچنین آموزش جوامع محلی و حمایت از آنها است.
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۰:۴۷
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/813289/