ترامپ منتظر امضای صلح در قفقاز، آذربایجان منتظر نقشههای مین
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - درحالیکه یک مقام ارشد آمریکایی در باکو بر تمایل واشنگتن برای امضای سریع پیمان صلح تأکید کرد، آذربایجان علاوه بر پیششرطهای سیاسی (تغییر قانون اساسی و انحلال گروه مینسک)، مجدداً خواستار ارائه نقشههای دقیق مناطق مینگذاری شده از سوی ارمنستان شد. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «اریک جیکوبز» مشاور ارشد دفتر منابع انرژی وزارت امور خارجه آمریکا، روز گذشته در باکو اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بیصبرانه منتظر امضای توافقنامه صلح دیرینه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.
این مقام بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا که در نشستی با موضوع انرژی به میزبانی دولت جمهوری آذربایجان سخنرانی میکرد، تأکید کرد که توافقنامه صلح به توسعه منطقه کمک خواهد کرد.
اریک جیکوبز خاطرنشان کرد: «من نهایی شدن متن توافقنامه صلح با ارمنستان را تبریک میگویم. رئیسجمهور ترامپ بیصبرانه منتظر امضا و تصویب این توافقنامه است، زیرا صلح و ثبات، توسعه اقتصادی منطقه را تضمین خواهد کرد. صلح پایدار به درگیری منطقهای پایان خواهد داد و امنیت و شکوفایی را برای قفقاز جنوبی به ارمغان خواهد آورد؛ بنابراین ما از شما برای این گامهای جسورانه به سوی صلح استقبال میکنیم.»
باکو هنوز به اظهارات این مقام بلندپایه آمریکایی واکنشی نشان نداده است. با این حال، رئیسجمهور آذربایجان اخیراً اعلام کرده بود که توافقنامه صلح را تنها در صورتی امضا خواهند کرد که ارمنستان دو پیششرط طرف آذربایجانی را برآورده کند: تغییر قانون اساسی و انحلال گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا. همانطور که علیاف اشاره کرده بود، توپ در زمین ارمنستان است. ایروان نیز به آن اظهارات رئیسجمهور آذربایجان پاسخی نداده است.
همزمان با این پیششرطهای بیپایان، جمهوری آذربایجان همچنان از ارمنستان «نقشههای دقیق مناطق مینگذاریشده» را مطالبه میکند.
«آیخان حاجیزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، ابراز نارضایتی کرده که دقت نقشههای مناطق مینگذاریشده ارائه شده توسط ارمنستان 25 درصد بوده است.
به گفته حاجیزاده، نقشههای ارمنستان محل استقرار حدود 400 هزار مین را نشان میدهد، اما به گفته وی، تعداد واقعی حدود 1.5 میلیون است.
حاجیزاده خاطرنشان کرد: «این رویکرد ارمنستان در مورد مینها، گام دیگری به عقب در راستای اقدامات برای تحکیم صلح و اعتماد در منطقه در دوره پس از درگیری است.»
ایروان هنوز به این اظهارات مطرح شده از باکو واکنشی نشان نداده است. پیش از این، مقامات ارمنستان گفته بودند که نقشههایی با کیفیت بهتر وجود ندارد و ارمنستان هر نقشه و اطلاعاتی که داشته، قبلاً به باکو منتقل کرده است.
ضمناً، این مقام بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا در حالی که در باکو از اهمیت امضا و تصویب توافقنامه صلح صحبت میکرد، هیچ اشارهای به آزادی 23 اسیر جنگی ارمنی که در زندانهای باکو نگهداری میشوند، نکرد.
انتهای پیام/
-
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۳:۲۵
-
۸ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/809593/