کاهش 50 درصدی فوتی ناشی از کار در سال 1403
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: در سال 1403، بیش از هفت هزار و 300 شکایت کارگری و کارفرمایی در اداره کار اردبیل ثبت شده است.
بهروز رحیمزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در اردبیل ضمن تبریک فرارسیدن سال نو با تشریح عملکرد و برنامههای آینده این سازمان اظهار کرد: در 11 ماه سال 1403 بیش از هفت هزار و 300 شکایت در اداره کار ثبت شده است که قبلاً این شکایات به صورت فیزیکی و با مراجعه ارباب رجوع به اداره کار انجام میشد، اما امروزه با کمک سامانه جوامع روابط کار، افراد میتوانند شکایات خود را ثبت کنند که در دادگاه بدوی تا 15 روز اعتراض وارد است و اگر اعتراضی نباشد، رأی قطعی است.
وی با بیان اینکه در واقع اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادغامی از سه اداره است، افزود: این نهاد یک دستگاه حاکمیتی و شبه قضائی است و با توجه به آمار سازمان تأمین اجتماعی استان اردبیل، حدود 130 هزار نفر بیمه شده اجباری است که همراه با خانوادهها به 610 هزار نفر میرسد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به وظایف عمده اداره کار بر اساس آخرین چارت و ساختار سازمانی گفت: در این سازمان پنج مدیریت در حال ارائه خدمت است.
رحیمزاده عنوان کرد: در حوزه مدیریت روابط کار و مدیریت تمام امور کارگران، کارگر برای حل مشکل خود به اداره کل مراجعه میکند و بر اساس آئین کل دادرسی کار، دادگاه تشکیل میشود که این دادگاهها شامل دادگاه بدوی و دادگاه تجدیدنظر است.
وی با بیان اینکه دادگاههای اداره کار سهجانبه است، گفت: یعنی در این دادگاهها نماینده کارگر، نماینده کارفرما و نماینده دولت حضور دارند و در دادگاه تجدیدنظر که شامل 9 عضو است، سه نمایندهکارگر (معرفی از جانب تشکل عالی کارگری)، سه نماینده کارفرما (معرفی از جانب تشکل عالی کارفرمایی) و سه نماینده دولت که خود شامل یک نماینده اداره فرمانداری، یک نماینده دادگستری یک نماینده اداره کل است، حضور دارند.
رحیمزاده تصریح کرد: آرایی که توسط هیئت حل اختلاف صادر میشود، قطعی و لازمالاجرا است اما فرد میتواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند که رسیدگی این دیوان به شکایتها به صورت غیابی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل ادامه داد: عملکرد دیوان به دو صورت است، نخست اینکه رأی صادره توسط هیئت حل اختلاف تأیید میشود که این رأی اجرا میشود و دوم اینکه رأی صادره توسط هیئت حل اختلاف نقض میشود که این رأی دوباره به اداره کار عودت داده میشود.
وی تشریح کرد: در حال حاضر بر اساس مستندات، بخش عظیم رایهای صادر اداره کل کار استان اردبیل توسط دیوان عدالت تأیید میشود، چرا که تاکید بر این است که هم هیئت تشخیص و هم هیئت حل اختلاف هم به لحاظ ماهیت و هم به لحاظ شکلی توجه لازم را در صدور رأی داشته باشند.
رحیمزاده بیان کرد: دیوان عدالت بیشتر موضوع شکایت را به صورت شکلی بررسی میکند تا شاهد رعایت آئین دادرسی و مجموعه قوانین و مقررات در رایهای صادره باشد و گاهی اوقات نیز به صورت ماهیت به این امور رجوع میکند، یکی از شاخصهای مهم وزارتخانه برای ارزیابی اداره کار، مدت زمان رسیدگی به شکایت فارغ از نتیجه آن است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل افزود: استان اردبیل جز استانهای برتر در سطح کشور است که در سالهای قبل رتبههای 1، 2 و 3 را از آن خود کرده است.
ثبت بیش از 9 هزار بازرسی توسط اداره کار وی گفت: در واقع یکی از وظایف اداره کار صیانت از نیروی انسانی و کارگاهها است و در این خصوص کارشناس بازرس کار (سفیر اداری کار) با مراجعه به واحدهای کارگری و کارخانهها عملکرد واحدهای کارگاهی را از حیث انطباق با قانون و مقررات ارزیابی میکند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار در سال گذشته نزدیک به 9 هزار و 900 بازرسی توسط اداره کار ثبت شده است. رحیمزاده با بیان اینکه از نتایج بازرسی از واحدهای کارگری میتوان به کاهش بیماریهای ناشی از شغل کارگران و کاهش حوادث ناشی از شغل اشاره کرد، گفت: در بحث حوادث ناشی از شغل کارگری نیز در سال 1402 فقط 12 فوتی ضبط شد که با کاهش 50 درصدی در این راستا با استناد به آمار 11 ماه سال گذشته نیز این میزان به شش فوتی ثبت شده، رسید که هر شش مورد مربوط به بخش ساختمانی بود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل ادامه داد: در بحث تنظیم روابط بین کارگر و کارفرما نیز اداره کار برای انجام این حجم از فعالیتها از یک سری ظرفیتها استفاده میکند که در فصل ششم قانون کار مشخص شده است که بحث تشکلات کارگری و کارفرمایان است و از گروه خود کارگران و کارفرمایان و برای مدت محدود انتخاب میشوند و اداره کار نیز اعتبارنامههایی در اختیار آنها میگذارد.
وی با بیان اینکه همواره تلاش این نهاد بر افزایش این تشکلات است، افزود: در حال حاضر حدود 285 تشکل کارگری و کارفرمایی وجود دارد. از جمله وظایف اداری کار، ایجاد، توسعه و حمایت از تشکلهای کارگری و کارفرمایی میباشد.
رحیمزاده بیان کرد: همچنین از دیگر وظایف اداره کار در حوزه روابط کار بحث پرداخت مقرری بیمه بیکاری است، امکان دارد به دلیل شرایطی، کارگری به صورت غیرارادی بیکار شود و در این راستا قانونگذار با تشکیل صندوق بیمه بیکاری در تأمین اجتماعی به حمایت کارگر، بر اساس سوابق بیمه آن میپردازد، حداکثر زمان پوشش بیمه 54 ماه است.
کد خبر 847479
-
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۱:۴۸
-
۸ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/807962/