بزرگنمايي:
پیام آذری - ارومیه- با صدور مجوز رسمی فعالیت آژانس های گردشگری با محور گردشگری سلامت این صنعت در آذربایجان غربی با حذف واسطه ها ساماندهی می شود.
خبرگزاری مهر - گروه استانها- سکینه اسمی: آذربایجان غربی به دلیل ظرفیتهای کم نظیر در حوزه گردشگری، وجود آثار تاریخی، طبیعی یکی از قطبهای گردشگری به خصوص در حوزه گردشگری سلامت به شمار میرود.
آذربایجان غربی با سه کشور ترکیه، جمهوری آذربایجان و عراق بیش از 980 کیلومتر مرز مشترک دارد که این امر موجب شده سالانه خیل عظیمی از گردشگران برای درمان به دلیل مزیتهای درمانی به این منطقه سفر کنند.
تجهیزات و مزیتهای درمانی، کم هزینه بودن یکی از ظرفیتهای این منطقه برای حضور گردشگران سلامت از کشورهای همسایه به شمار میرود و در عین حال تعداد گردشگران سلامت زیادی نیز برای حضور در سایر استانهای کشور از این استان عبور میکنند که بهره مندی از آن امکان میتواند منجر به توسعه گردشگری سلامت باشد.
گردشگری سلامت آذربایجانغربی ظرفیت ارزشمندی است که با توجه به هممرزی با اقلیم کردستان عراق و هزینههای کم این بخش، میتواند مزیتی قابل اتکا برای توسعه استان باشد
گردشگری سلامت آذربایجانغربی ظرفیت ارزشمندی است که با توجه به هممرزی با اقلیم کردستان عراق و هزینههای کم این بخش نسبت به کشورهای همسایه، میتواند مزیتی قابل اتکا برای توسعه استان باشد ولی دلالان و سودجویان، مشکلاتی را ایجاد میکنند که این امر به مخاطره میافتد؛ هرچند اقداماتی در دست انجام است که دست دلالان از این حوزه کوتاه شود.
همه ساله بیمارانی از کشورهای همجوار نظیر عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان برای درمان به آذربایجان غربی سفر میکنند اما برخی از آنان در همان بدو ورود به کشورمان در مرز توسط سودجویان به مسیرهایی هدایت میشوند یا به پزشکانی معرفی میشوند که هزینههای آنان را افزایش داده و رضایتمندی بیماران را کمتر میکنند که همین امر نیز میتواند مخاطرهای بر سر راه آینده گردشگری سلامت در استان باشد.
آذربایجان غربی به دلیل برخورداری از پتانسیلهایی چون چشمهها، آبهای معدنی، آبشارهای مختلف، مراکز آب درمانی، ماساژ درمانی و آب و هوای معتدل همواره میزبان گردشگرانی بوده که برای درمان این استان را انتخاب کرده و مسافتهای زیادی را طی کردهاند.
20 آژانس گردشگری آذربایجان غربی مجوز فعالیت در گردشگری سلامت دریافت کردند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت گردشگری سلامت در استان، اظهار کرد: کم هزینه بودن هزینههای درمان در برخی کشورهای همسایه، ظرفیتهای درمانی موجب استان مقصد سالانه گردشگران سلامت زیادی باشد.
طی تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی استان برای اولین بار مجوز فعالیت در این زمینه برای 20 آژانس گردشگری صادر شده است
مرتضی صفری با بیان اینکه در سالهای گذشته این موضوع به صورت غیررسمی اداره میشد یعنی نظارت قانونی و دقیقی در خصوص گردشگران سلامت وجود نداشت در این راستا طی تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی استان برای اولین بار مجوز فعالیت در این زمینه برای 20 آژانس گردشگری صادر شده است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به هدف در این خصوص، باید در کشورهای همسایه و مبادی گردشگری سلامت، دفاتری داشته باشیم که کاملاً شناخته شده باشند و بیماران به این دفاتر مراجعه کنند که این اتفاق با همکاری وزارت امور خارجه، استانداری آذربایجان غربی و اتاق بازرگانی محقق میشود.
وی خاطر نشان کرد: راه اندازی دفاتر در کشورهای هدف باعث میشود تا بیماران در این دفاتر ثبت نام کرده و از طریق آژانسهای مجوز دار وارد استان شده و به مقصد مورد نظر خود بروند..
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: عراق، اقلیم کردستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان از جمله کشورهایی هستند که بیمارانی از این کشورها وارد استان میشوند.
گردشگری سلامت در آذربایجان غربی احیا ساماندهی میشود
وی با تاکید بر اینکه همه سالانه دلالان و واسطهها نقش اساسی در گردشگری سلامت در استان داشتند، افزود: با صدور مجوز رسمی فعالیت در این حوزه برای آژانسهای گردشگری پیش بینی میشود این صنعت احیا و ساماندهی شود و دست دلالان و واسطه از این حوزه قطع شود یا به حداقل برسد.
صفری با بیان اینکه در کنار این مجوزها تلاش میشود زیرساختها زیر در این صنعت توسعه یابد، ادامه داد: هم اکنون 52 پروژه گردشگری طی سالهای اخیر در نقاط مختلف استان به اجرا درآمده که میزان سرمایه گذاری آنها به 68 هزار میلیارد ریال میرسد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: در سطح استان 124 واحد اقامتی با پنج هزار و 460 تخت و 2 هزار و 280 اتاق وجود دارد که در این مدت پذیرای مسافران داخلی و خارجی بودند.
باید دفاتر گردشگری سلامت در کشورهای همسایه نیز دایر شود
وی گفت: برای توسعه گردشگری سلامت در کنار توسعه زیرساختها و مجوزها از دفاتر کنسولگری در کشورهای همسایه دفاتر گردشگری سلامت ایجاد شود تا بتوانیم ضمن ساماندهی این صنعت آمارهای ورود گردشگران سلامت در منطقه قابل بررسی باشد.
نبود سیستم دقیق تحویل گردشگر سلامت، نحوه نقل و انتقال و روند درمان در این حوزه را از چالشهای صنعت گردشگری سلامت در استان است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آذربایجان غربی نبود سیستم دقیق تحویل گردشگر سلامت، نحوه نقل و انتقال و روند درمان در این حوزه را از چالشهای صنعت گردشگری سلامت در استان دانست و گفت: با ایجاد دفاتر ویژه گردشگری در این حوزه در استان و کشورهای همسایه میتوان این بخش را ساماندهی کرد.
صفری در خصوص دریافت حق ویزیت بالا از بیماران کشورهای همجوار نیز اظهار کرد: وقتی فرایند قانونی و نظارت پذیر نباشد و افراد غیر مسؤول به نوعی موضوع را مدیریت کنند، چنین وضعیتی خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی با بیان اینکه دلالان و سودجویان تنها به دنبال منافع خود و درآمد بیشتر هستند، اظهار امیدواری کرد این روند معیوب به شفافیت برسد.
بسترهای شکوفایی گردشگری در آذربایجان غربی ایجاد شود
استاندار آذربایجان غربی نیز طی هفته جاری در جلسه شورای برنامه ریزی آذربایجان غربی با بیان اینکه آذربایجان غربی از پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری و کشاورزی برخوردار است، اظهار کرد: به عنوان نمونه در بحث ایجاد اقامتگاههای بوم گردی فضایی ایجاد شود تا مردم پای کار بیایند؛ روستاییان علاقمند به فعالیت در این حوزه و تبدیل خانههای قدیمی خود به اقامتگاه بوم گردی هستند.
رضا رحمانی با بیان اینکه نباید به بودجههای دولتی اتکا کنیم، گفت: برای توسعه استان باید از ظرفیت مردمی استفاده کرده و با نگاه جدید زمینه پیشرفت در استان فراهم شود.
وی ادامه داد: نباید در برابر فعالیت مردم مانع ایجاد شود، آنها نه تنها در حوزههای کشاورزی و گردشگری بلکه در بخش صنایع دستی هم میتوانند کارهای خوبی انجام دهند.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه نگاهمان را باید تغییر دهیم، اظهار کرد: در حوزه گردشگری به خصوص گردشگری سلامت از ثروت و پتانسیلهای بالایی برخوردار هستیم اما بستر لازم برای شکوفایی این پتانسیلها باید فراهم شود.
آذربایجان غربی مستعد توسعه گردشگری سلامت است
استاندار آذربایجانغربی گفت: هم مرز بودن استان با کشورهای خارجی و پتانسیلهای موجود، زمینه مناسبی برای گسترش گردشگری درمانی در استان با در نظر گرفتن حذف دلالان و واسطهها فراهم کرده است.
توسعه گردشگری سلامت و درمانی در این استان از ملزومات رشد اقتصادی و تعامل با کشورهای هم مرز است
رحمانی در دیدار با مدیران دستگاههای حمایتی استان نیز افزود: توسعه گردشگری سلامت و درمانی در این استان از ملزومات رشد اقتصادی و تعامل با کشورهای هم مرز است و زمینه و بسترهای این امر به خوبی وجود دارد.
وی اضافه کرد: لازم است شرکتهای علاقمند به فعالیت در این زمینه در استان و در کشورهای همسایه بررسی و شناسایی شود و شهرهای مستعد هم در آذربایجان غربی معرفی شوند تا مراحل بعدی این اقدامات را پیگیری کنیم.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: کشور عراق، ترکیه، منطقه قفقاز مناطقی هستند که بستر همکاری در استان در این زمینه با آنها فراهم است و نیازمند یک برنامه ریزی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه گردشگری درمانی یک اقدام دوطرفه است، اظهار کرد: تسهیل و ساده سازی امور از جمله مواردی است که باید در همه بخشها به آن توجه شود.
رحمانی با بیان اینکه نیازهای دارویی و درمانی در استان باید احصا و اعلام شود، گفت: این موضوعات به سرعت نیازمند پیگیری هستند و بیماران نباید غیر از بیماری مشکلی داشته باشند.
وی افزود: قرار نیست بیماران برای تهیه دارو یک هزار کیلومتر تا مرکز طی کنند و این موضوع توسط مسئولان استانی لازم به پیگیری است.
گردشگری سلامت یک منبع عظیم و مهم است، که میتواند در زمینه درآمدزایی تااندازه زیادی به مردم کمک کند و درهای توسعه یکی بعد از دیگری بهسوی مردم استان گشوده شود.