بافت حاشیهنشین جنوب تبریز، مغفول واقع شده است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بافت حاشیهنشین جنوب تبریز، مغفول واقع شده است. - اخبار استانها -
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، روحالله رشیدی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در یکصدوسیامین جلسه این کمیسیون، درخصوص طرح پژوهشی مطالعه کیفیت زندگی شهری در بین ساکنین سکونتگاههای غیررسمی جنوب شهر تبریز با اشاره به اینکه در طرح مبحث حاشیهنشینی در تبریز، توجه غالبا به سمت شمال تبریز است، گفت: بافت حاشیهنشین جنوب تبریز، مغفول واقع شده است.
وی ادامه داد: شهرداری تبریز در کالبد بافت حاشیهنشین جنوب شهر تبریز با محوریت منطقه سه اقداماتی انجام داده و مداخلههایی صورت گرفته است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به اینکه برخی ناسازگاریهای اجتماعی ناشی از سیاستگذاریهای کلان است، خاطرنشان کرد: برای ایجاد زمینههای اصلاح اجتماعی میتوان از ظرفیت درون خود محلات استفاده کرد.
رشیدی با تأکید بر اینکه در اجرای طرحهای کلان عمرانی باید به پیوست فرهنگی، توجه ویژه داشت، گفت: اجرای طرحهای کلان، آثار و تبعات اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی و فرهنگی دارد که بهمعنای تأثیرپذیری جامعه است و نیاز است که به پیوستهای فرهنگی پروژههای مدیریت شهری توجه ویژه شود.
وی اظهار کرد: اقدامات زیرساختی برای تحول صورت میگیرد و تا زمان حصول تحول، خدمات میانی به شهروندان ارائه میشود که تلاش برای حل مسئله به صورت مسالمتآمیز صورت بگیرد چراکه اگر به مسائل و دغدغههای شهروندان در این مناطق توجه نشود، روش حل مسئله توسط آنان منجر به ناهنجاریهای اجتماعی دیگر خواهد شد.
در ادامه، احد صادقی، نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: طرح پژوهشی ارائهشده مبتنیبر تحلیل اجتماعی نظریهپردازان غرب و منطبق با وضعیت اجتماعی منطقه بود.
وی با اشاره به اینکه یک سری مسائل اجتماعی در سکونتگاههای اجتماعی مرفه، پررنگتر است، خواستار بازنگری در برخی دادههای این طرح پژوهشی شد. اقتصاد اگرچه زیربناست اما در ناهنجاریهای اجتماعی لزوماً تعیینکننده نیست.
صادقی با تأکید بر بحث خودباوری در جامعه، اظهار کرد: باوری که امام راحل به جامعه ایرانی داشت، منجر به این شد که جامعه به خودباوری برسد تا حق خود را از جامعه جهانی بگیرد.
در ادامه، گزارش عملکرد حوزه اجتماعی از ابتدای سال 1403 و برنامههای پیشبینیشده برای سال 1404 در این حوزه توسط شهرداریهای مناطق 4 و 7 ارائه شد.
روحالله رشیدی، در این خصوص، اظهار کرد: شاخصهای عملکرد مناطق از جهت کیفی قابل ارزیابی هستند و نیاز است که گزارشی درخصوص نتیجه عملکرد مناطق ارائه شود.
حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز با طرح این پرسش از کارشناسان فرهنگی مناطق حاضر در جلسه که میزان ارزیابیشان از خروجی برنامههای فرهنگی مناطق چهقدر است، گفت اگر سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری تبریز درخصوص برنامههای فرهنگی، محور ارائه نکند، مناطق چه برنامههایی اجرا خواهند کرد؟ 52 برنامه فرهنگی تعریف شده و امروز با هزینهکردهای کلان و گزاف و خروجی اندک، متولی فرهنگی شهر هستیم.
وی با اشاره به اینکه نیاز است خروجی دو سال اخیر برنامههای فرهنگی مناطق شهرداری تبریز ارزیابی شود، گفت: اگر برنامههای فرهنگی خروجی ندارند، این هزینهها حداقل در پروژههای عمرانی خرج شود تا بیشتر نتیجهبخش باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: اگر با اجرای برنامههای فرهنگی، معضلات اجتماعی کاهش نیابد، باید به این مسئله توجه شود که مناطق برنامههای فرهنگی را برای چه اجرا میکنند؟ نقش مدیران و مسئولان فرهنگی در مناطق چیست و برنامههای فرهنگی، با چه روشهایی به مردم اطلاعرسانی میشوند؟
در پایان، موضوعات و مسائل فرهنگی اجتماعی محله قراملک بررسی شد.
روحالله رشیدی در این خصوص، گفت: محله قراملک از محلاتی است که ساکنان آن منطقه نسبتبه حفظ هویت تاریخی آن تعصب دارند. وجه تاریخی، فرهنگی، هنری و اجتماعی محله قراملک تبریز همواره مورد توجه بوده است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز همچنین بر پیگیری نامگذاری محلات قراملک مطابق درخواست اهالی تأکید کرد.
انتهای پیام/
-
شنبه ۱۵ دي ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸:۵۹
-
۱۱ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/779994/