نخستین دسته از غازهای پیشانی سفید کوچک وارد تالاب سولدوز نقده شدند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: کارشناسان این اداره دستههای 19 قطعهای از غازهای پیشانی سفید کوچک مهاجر را در تالاب سولدوز این شهرستان مشاهده کردند.
به گزارش خبرگزاری برنا، اکبر قایمی اظهار کرد: این پرندگان مهاجر در ادامه کوچ خود از مناطق شمالی به مناطق جنوبی، به منظور استراحت و تغذیه وارد این تالاب شدند و با سرد شدن هوا به مناطق جنوبیتر مهاجرت میکنند.
وی اضافه کرد: به دلیل کاهش چشمگیر جمعیت این پرنده در طی سالهای اخیر و حساسیتهای جوامع محیط زیستی کشورهای مختلف، این گونه تنها پرندهای محسوب میشود که برای آن برنامه حفاظت از گونه در سطح بین المللی تهیه تدوین شده است تا ضمن شناسایی تهدیدات و تعارضات موجود بتوان جمعیت آن را در سطح دنیا افزایش داد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: غاز پیشانی سفید کوچک حائز اهمیت فراوان است، زیرا بیش از نیمی از جمعیت غربی این پرنده وارد زیستگاههای استان شده و مدتی را در این زیستگاهها زمستان گذارانی دارند.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب آب در تالاب «سولدوز» اضافه کرد: هم اکنون با وجود تبخیر آب در فصل تابستان بیش از 10 میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده و آبگیری این تالاب از رودخانه «گادر» با شروع جریان آب رودخانه به این منطقه دوباره شروع میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده ادامه داد: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، برخی گونههای بومی مانند آبچلیک، چوبپا، کاکایی، خوتکا، چنگر، حواصیل و انواع اردکها نیز در این تالاب مشاهده میشود.
وی افزود: این تالاب علاوه بر اینکه زیستگاه انواع پرندگان است، پستاندارانی مانند گراز، گرگ و شغال نیز در آن زیست میکنند.
غاز پیشانی سفید کوچک پرندهای از راسته غاز شکلان و از خانواده مرغابی بوده که به لحاظ داشتن پیشانی سفید نسبتا بلند از سایر گونهها قابل تشخیص است و در مناطق تالابی بدون درخت و درختچه، اراضی کشاورزی و علفزارهای حاشیه مناطق تالابی بعنوان زیستگاه انتخاب میکند و معمولا در تالاب ها، باتلاق ها، دریاچههای آب شیرین، سواحل دریاچهها و رودخانهها دیده میشود.
این پرنده عمدتا در مناطق و عرضهای شمال کره زمین در محدوده کشور روسیه و شما اروپا جوجه آوری داشته و در فصل پاییز جهت زمستان گذرانی به عرضهای جنوبی شامل جنوب دریای خزر و شمال آدربایجان و حتی مناطق خوزستان و بوشهر و البته شمال آفریقا و حوضه دریای مدیترانه و جنوب اروپا مهاجرت دارد.
این پرندگان در تغذیه و رفتار معمولا نسبت به سایر غازها تند و تیزتر و چابکتر است و معمولا در گلههای منظم و به شکل V پرواز کرده و بیشتر از گیاهان اطراف رودخانهها و جلبکهای آبهای شیرین و دانههای گیاهان و حشرات تغذیه میکنند.
تالاب سولدوز در نقده یک منطقه حفاظت شده است و هر گونه فعالیت صیادی و شکار پرندگان و دیگر وحوش در آن ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات برخورد قانونی صورت میگیرد.
این تالاب واقع در 25 کیلومتری شهرستان نقده، در سال 1380 احیا شد و وضع خوب زیستگاهی این تالاب سبب مهاجرت و حضور بسیاری از پرندگان آبزی و کنار آبزی و همچنین آبزیان و جانوران دیگر به این منطقه شده است.
در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از 10 هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی میکنند که از این تعداد، تالابهای درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالابهای بین المللی هستند.
تالابهای نقده در فصلهای بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالابهای این شهرستان است.
انتهای پیام /
-
يکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵:۱۸
-
۴ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/755696/