شوراهای حل اختلاف در بدو تاسیس با گستردگی شعبات شورا همراه بود
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی
، حسین قربانی در گفتوگو با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز تأسیس شوراهای حل اختلاف است و تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف و با محوریت صلح و سازش و ترویج فرهنگ مراجعه به مرکز ارائه خدمات جایگزین قضایی، اظهار کرد: در متن این قانون دادگاههای صلح پیشبینی شده و در سطح استان آذربایجانشرقی این دادگاهها ایجاد شده است.
وی درباره پیشینه و فلسفه تأسیس شوراهای حل اختلاف گفت: همه مردم با این شورا آشنا هستند که در زمان ریاست مرحوم آیتالله شاهرودی در قوه قضاییه با هدف صلح و سازش اقدام به تأسیس شوراهای حل اختلاف شد.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان آذربایجانشرقی و سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف استان افزود: شوراهای حل اختلاف در بدو تاسیس با گستردگی شعبات شورا همراه بود و بنا بر این بود که در هر زمینه که امکان مصالحه باشد شورا ایجاد شود.
قربانی ادامه داد: شوراها در قالب سازمانها، نهادها، مساجد و پایگاههای مردمی در اتحادیهها و اغلب مجتمعهای مسکونی تاسیس شدند و رویکرد رییس وقت قوه قضاییه در زمان تاسیس این نهاد، توسعه شوراهای حل اختلاف بود.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه، باتوجه به ظرفیت شورا در حل و فصل امور، قانون مقداری از صلاحیتهای محاکم را به شوراها تفویض کرد و پروندههایی که از حساسیت قضایی بالایی برخوردار نبودند به این شورا محول شدند.
سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف استان آذربایجان شرقی گفت: با این رویکرد، شوراهای حل اختلاف از هدف سازشی ارتقا پیدا کرد تا در فرضی که صلح و سازش اتفاق نیفتد، رای قضایی صادر شود.
قربانی افزود: باتوجه به اینکه اعضای این شورا دارای صلاحیت صدور رای نبودند، قاضی شورا با حکم رییس قوه قضاییه در این شورا حاضر میشد و با نظر مشورتی اعضای شورا، حکم میداد که طرفین دعوا در روند صدور احکام، حضور نداشتند.
وی تاکید کرد: قانون جدید شوراهای حل اختلاف در 22 شهریور 1402 در مجلس تصویب شد و به خاطر اینکه نگاه جدید قوه قضائیه این بود که شوراها به فلسفه اصلی خود یعنی صلح و سازش بازگشته و در صدور آرا مداخله نکنند، در قانون جدید دادگاههای صلح پیشبینی شد.
-
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۳:۰۲
-
۴ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/751747/