علیاف در گفتگو با شولتس: ادعاهای ارضی ارمنستان پابرجاست
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - الهام علیاف در گفتگوی تلفنی با اولاف شولتس به باقی ماندن ادعاهای ارضی ارمنستان در قانون اساسی اشاره و اعلام کرد که مذاکرات صلح پس از کنفرانس COP29 ادامه خواهد یافت؛ آلمان نیز از گامهای شجاعانه طرفین برای صلح حمایت کرده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان، در گفتگوی تلفنی با صدراعظم آلمان بار دیگر تأکید کرد که «ادعاهای ارضی ارمنستان نسبت به آذربایجان که در قانون اساسی این کشور آمده، هنوز وجود دارد.
»
به گزارش رسانههای آذربایجانی، علیاف به «اولاف شولتس» گفت که دو طرف به توافق نهایی بر سر متن توافقنامه صلح نزدیک هستند و مذاکرات پس از پایان کنفرانس اقلیمی COP29 ادامه خواهد یافت.
شولتس با اعلام حمایت آلمان از برقراری صلح و روابط دوستانه میان ایروان و باکو، تأکید کرد که برلین از دو طرف میخواهد گامهای شجاعانهای بردارند.
صدر اعظم آلمان همچنین اعلام کرد که در نشست COP29 در جمهوری آذربایجان شرکت نخواهد کرد.
پس از دریافت یازدهمین پیشنویس توافقنامه صلح، ارمنستان به طور رسمی اعلام کرد که یک یا دو موضوع هنوز مورد توافق قرار نگرفته است.
جمهوری آذربایجان موارد اختلافی را فاش کرده، اما ایروان نه آنها را تأیید و نه تکذیب کرده است.
به گفته «فرید شفیعاف»، رئیس یک مرکز تحلیلی که توسط دولت علیاف تأمین مالی میشود، دو مورد از موارد اختلافی مربوط به خروج ناظران اتحادیه اروپا از مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان و منع طرح دعوی حقوقی علیه جمهوری آذربایجان است.
مقامات ارمنستان میگویند که تحولات مثبتی در مذاکرات وجود دارد و پس از دو سال گفتگو، امکان امضای توافقنامه وجود دارد.
در پاسخ به خواستههای آذربایجان درباره قانون اساسی ارمنستان، ایروان اعلام کرده که رأی دادگاه قانون اساسی مبنی بر مطابقت آییننامه مرزبندی با قانون اساسی ارمنستان، نشان میدهد که هیچگونه ادعای ارضی علیه هیچ کشوری وجود ندارد.
تاریخچه تنشها و تحولات اخیر در قفقاز جنوبی
از اوایل دهه 1990، درگیریهای قفقاز جنوبی به تنشهایی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان منجر شده است. در این راستا، منطقه قرهباغ و هفت منطقه اطراف آن به اشغال نیروهای ارمنی درآمد.
اما در سال 2020، پس از 44 روز جنگ، باکو توانست کنترل این هفت منطقه و بخشی از قرهباغ را دوباره به دست آورد. در پی این تحولات، نیروهای حافظ صلح روسیه به منطقه اعزام شدند.
در تاریخ 19 و 20 سپتامبر 2023، باکو از «اقدامات ضدتروریستی محلی» در قرهباغ خبر داد که ایروان این اقدام را به عنوان «پاکسازی قومی» و «تجاوز» ارزیابی کرد. در پی این رویداد، نیروهای حافظ صلح روسیه از جمهوری آذربایجان خارج شدند.
با وجود اینکه مذاکراتی با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه بین دو کشور در حال انجام است، اما هنوز توافق صلحی به امضا نرسیده است. این وضعیت، نگرانیها درباره آینده ثبات و امنیت در منطقه قفقاز جنوبی را افزایش داده است.
انتهای پیام/
-
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳:۰۶
-
۶ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/751620/