پیام آذری

آخرين مطالب

صادرات 360 میلیون دلاری محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی گفتگو

صادرات 360 میلیون دلاری محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی ‌آذربایجان شرقی از از صادرات 360 میلیون دلاری محصولات کشاورزی و از مبدا این استان خبر داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، مسعود جعفرنژاد گفت: کل سطح زیر کشت محصول انگور استان آذربایجان شرقی 18 هزار هکتار بوده که شامل 17 هزار و 434 هکتار سطح بارور و 566 هکتار سطح غیر بارور است.
وی اظهار کرد: تولید انگور در سال گذشته 215 هزار تن بود و تولید امسال 300 هزار تن است که البته خسارات وارده به تاکستان‌های استان از جمله خسارت سرمازدگی، بادزدگی، تگرگ، تندباد و سیل به میزان حدود 14 هزار تن گزارش شده که این عوامل باعث کاهش 5 درصد تولید پیش‌بینی‌شده است.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انگور استان 17.2 تن در هکتار برآورد می‌شود، ادامه داد: تولید این محصول در اغلب شهرستان‌های استان انجام می‌شود که شهرستان‌های ملکان با مساحت حدود 12 هزار هکتار و تولید 64 درصد محصول کل استان دارای رتبه اول و بناب با مساحت حدود 4 هزار هکتار و تولید 12 درصد محصول کل استان، رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده‌ اند. وی گفت: براساس آخرین آمارنامه رسمی کشاورزی کشور استان آذربایجان شرقی دارای رتبه پنجم از نظر میزان تولید انگور در کشور است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با عنوان اینکه سالانه حدود 80 هزار تن محصول فرآوری شده انگور به کشور‌های همسایه صادر می‌شود ادامه داد: انگور محصولی است که به‌ خاطر خاصیت طبیعی خود از گذشته تاکنون به‌ عنوان یک برند در دنیا مطرح بوده و دارای قابلیت‌های خاص و منحصر به فردی است.
جعفر نژاد ادامه داد: 15 محصول تولیدی به‌صورت تازه‌خوری و فرآوری شده همچون آبغوره و دوشاب مصرف می‌شود. حدود 60 تا 70 درصد محصول انگور تبدیل به کشمش کالیفرنیایی، 15 تا 20 درصد تبدیل به کشمش تیزابی شده و به کشور‌های حوزه خلیج‌فارس، روسیه، کشور‌های آسیای میانه و برخی کشور‌های اروپایی و آفریقایی صادر می‌شود. 5 درصد محصول نیز در صنایع دیگر از جمله سرکه و سایر مصارف صنعتی تبدیل می‌شود.
ملکان قطب تولید انگور در آذربایجان شرقی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: واحد‌های صنایع تبدیلی استان علاوه بر محصول خود استان، محصولات استان‌های همجوار را نیز خریداری و فرآوری می‌کنند. چنین ظرفیتی در یک منطقه علاوه بر ارزآوری و تولید ثروت فرصت‌های شغلی بسیاری را ایجاد می‌کند موضوعی که در شرایط کنونی اهمیت بسیار زیادی دارد. در این میان بهره‌مندی از ظرفیت‌های طبیعی استان و تبدیل استان به یک قطب اقتصادی نیازمند برنامه‌ریزی و اقدامات مناسب از سوی مسئولان متولی است.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه انگور استان آذربایجان شرقی از لحاظ کیفیت در دنیا شناخته شده است به‌طوری‌که از 3 کیلو انگور ملکان حدود یک کیلو کشمش خشک تولید می‌شود گفت: در شهرستان ملکان بیش از 30 واحد تبدیلی انگور وجود دارد. وی اضافه کرد: عمده ارقام استان شامل 90 رقم بیدانه کشمشی و سلاطین و 10 ارقام استان شامل خلیلی، فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته چین، شاهانی، قورا شیرین با تبرزه، قره اوزوم و... است.
جعفرنژاد افزود: روسیمی کردن تاکستان‌های استان به دلیل داشتن مزایای زیادی از جمله کاهش هزینه‌های کارگری، اصلاح سیستم آبیاری، افزایش عملکرد و کیفیت محصول، جلوگیری از بادزدگی، امکان انجام مکانیزه عملیات داشت و برداشت محصول، کنترل آفات و بیماری‌ها، کاهش مصرف آب و برداشت راحت محصول از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مدیریت امور باغبانی استان در برنامه‌های اصلاح و احیای باغات هر ساله توجه ویژه‌ای به این امر کرده و قسمتی از اعتبارات استانی نیز به این مهم اختصاص می‌یابد. البته روش روسیمی معایبی نیز دارد از جمله خسارت سرمای دیررس بهاره و سرمای زودرس پاییزه است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی میزان تولید انگور فرآوری شده در استان را نزدیک 150 هزار تن اعلام کرد و گفت: سالانه حدود 80 هزار تن محصول فرآوری شده انگور استان به مقصد بیش از 20 کشور جهان از جمله کانادا، استرالیا، شیلی و روسیه و... صادر می‌شود و بقیه کشمش تولیدی در داخل استان و همچنین به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.
افشانی با اعلان اینکه سالانه بیش از 240هزار تن کشمش در کشور تولید می‌شود ادامه داد: شهرستان ملکان با تولید 80 هزار تن کشمش، یک سوم کشمش کشور را تولید می‌کند و ملایر و تاکستان نیز از دیگر قطب‌های تولید کشمش هستند. وی با عنوان اینکه سال گذشته 107 هزارتن کشمش از کشور صادر شده است ادامه داد: باید بگوییم کشمش محصول مهمی است که برای کشور ارز آوری نیز دارد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان با عنوان اینکه هم اکنون 25 واحد فرآوری انگور با پروانه بهره برداری و تعداد دیگری نیز با جواز تاسیس به ظرفیت 150 هزار تن در استان به تولید کشمش مبادرت دارند، تاکید نمود: با مجوز‌های جدید صادر شده در حوزه فرآوری کشمش بسترسازی می‌کنیم تا ظرفیت آن را به بیش از 180‌ هزار‌ تن افزایش دهیم.
وی با اظهار اینکه از صادرات 360 میلیون دلاری محصولات کشاورزی و از مبدا آذربایجان شرقی در سال گذشته 267 میلیون دلار آن و در حدود 74 درصد مربوط به صادرات محصولات فرآوری شده و صنایع تبدیلی بوده است افزود: این محصولات شامل صادرات محصولات خشکبار استان 107 میلیون دلار، شیرینی جات، شکلات، فرآورده‌های غلات 80 میلیون دلار، صنایع تبدیلی 67 میلیون دلار و محصولات لبنی 13 میلیون دلار بوده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/751556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت حبوبات تغییر کرد

وضو و غسل با کاشت ناخن به چه صورت است ؟ +نظر آیت الله خامنه‌ای

این مرد با این ریخت و قیافه اش تاحالا 88 بار زن گرفته/ عکس

شعار امام خامنه ای در قلب تل آویو + ببینید

متلک جانانه رضا رشیدپور به کلینیک ترک حجاب

ماجرای افتتاح کلینیک ترک بی‌حجابی در تهران

خرم‌سلطان جذاب‌تر از همیشه در یک مراسم

واکنش وزیر علوم به مرگ یک دانشجو

عضویت 63 هزار نفر در 67 کتابخانه عمومی اردبیل

حضور 21 صنعتگر اردبیلی در سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران

تعطیلی مدارس اردبیل فردا چهارشنبه 23 آبان 1403 | آیا مدارس اردبیل فردا تعطیل است؟

مراسم عزاداری ایام فاطمیه اول در ارومیه برگزار می شود

بازداشت اعضای باند سارقان مغازه و داخل خودرو در مهاباد

این بازیکن چطور پرسپولیس را به هم ریخت

عکسِ دانشجوی کشته شده‌ی دانشگاه خواجه نصیر

تبریز| بازدید اصحاب رسانه از پروژه‌های شهرستان بناب

کمپین هریس از ابتدا شکست‌خورده بود!

معطلی 12 ساله شهرداری تبریز در تکمیل فرهنگسرای فرشته‌جنوبی

تبریز| مدیریت واحد شهری در شهر سهند کلید خورد

بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی؛ 24 آبان در تبریز

کلینیک ترک بی حجابی کجاست ؟

توزیع 130بسته حمایتی توسط جمعیت هلال‌احمر شهرستان اسکو در مناطق کم‌برخوردار

هشدار آیت‌الله پسندیده به امام از آشوب حزب خلق مسلمان+ سند

27 مادر باردار ساکن روستاهای هشترود به مراقبت‌های ویژه نیاز دارند

کنایه رضا رشیدپور به افتتاح کلینیک ترک بی‌حجابی در تهران

پیام تسلیت وزیر علوم در پی درگذشت دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

ستاره‌امید دانش‌آموزان مراغه‌ای در مدرسه ساروقیه

پیام تسلیت وزیر علوم در پی درگذشت دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر

وزیر علوم پیام تسلیت صادر کرد

(عکس) خرم‌سلطان جذاب‌تر از همیشه در یک مراسم

جنگ اقتصادی را باید به صلح اقتصادی تبدیل کنیم

تبریز| در بیان هویت آذربایجان، سربلند هستیم

از آغاز به‌کار دادگاه‌های صلح تا رونق واحدهای تولیدی به همت دادگستری آذربایجان‌غربی

روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی آذربایجان‌شرقی برتر کشوری شد

وضعیت زندان های آذربایجان شرقی مطلوب است

صف های نان کوتاه و به کیفیت نان در آذربایجان شرقی افزوده شود

هشدار سازمان هواشناسی به کاهش محسوس دمای هوا

58 پروژه سرمایه گذاری گردشگری در آذربایجان اجرا می شود

دفتر حمایت حقوقی از اتباع خارجی از سوی مرکز وکلای قوه قضائیه راه‌اندازی شد

ساخت 75 مدرسه توسط خیران در میاندوآب

ارسال 112 مقاله به دبیرخانه کنگره ملی تولیدات گلخانه‌ای

رانندگان در تردد در جاده های مه آلود از چراغ مه شکن استفاده کنند

خبر درخواست عجیب تراکتور کذب است

تولید دوربین‌های مداربسته با هوش مصنوعی در اردبیل

امروزه شاهد نتیجه و ثمره بسیج هستیم

افزایش جمعیت آهوان مغان

تولید دوربین‌های مدار بسته با هوش مصنوعی در اردبیل

به دلیل مشت زدن به داور؛ رئیس باشگاه تُرک به سه سال و نیم زندان محکوم شد!

ماجرای کلینیک ترک حجاب در تهران چیست؟ زنان بدون حجاب بستری می‌شوند؟!

اشتغال بیش از 3 هزار نفر از زندانیان در آذربایجان‌غربی