آغاز رسمی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ تساوی ترامپ و هریس در نخستین آرای اخذ شده
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - آفتابنیوز :
شبکههای تلویزیونی آمریکا بامداد سه شنبه به وقت محلی اعلام کردند که رایگیری حضوری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روستای «دیکسویل ناچ» در ایالت نیوهمپشایر نمیه شب آغاز شد و دونالد ترامپ و کامالا هریس دو نامزد احزاب جمهوریخواه و دموکرات آرای مساوی کسب کردند.
روستای «دیکسویل ناچ» در مرز آمریکا و کانادا بطور سنتی اولین نقطهای است که رای گیری در آن در نخستین ساعات روز رای گیری (نیمه شب) انجام میشود و دارای جمعیت بسیار کمی دارد.
بر اساس گزارشای بی سی نیوز، از مجموع 6 آمریکایی شرکت کننده و واجد شرایط در انتخابات در دیکسویل ناچ، سه نفر به کامالا هریس و سه نفر به دونالد ترامپ رای دادند.
رای دهندگان در دیکسویل ناچ در هتل بالسامس جمع میشوند تا پس از آغاز رای گیری، رای خود را به صندوق بیندازند و پس از آن، آرا شمارش و نتایج آن اعلام میشود.
بر اساس گزارش ها، در این روستا چهار نفر برای رای به حزب جمهوریخواه شرکت کرده بودند و دو نفر نیز نام حزب خود را اعلام نکرده بودند.
در انتخابات ریاست جمهوری 2020، بایدن در این شهر با نتیجه 5 بر صفر بر ترامپ پیروز شد و در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نیز هیلاری کلینتون چهار رای از هفت رای اخذ شده را کسب کرد.
نامزد جمهوریخواه برنده رقابت فرمانداری نیوهمپشایر
همچنین در رقابت فرمانداری نیوهمپشایر، نامزد جمهوری خواه، کلی آیوت، پنج رای کسب کرد در حالی که رقیب دموکرات او، جویس کریگ، تنها موفق به کسب یک رای شد.
آغاز انتخابات در سایر ایالتها تا ساعاتی دیگر
انتخابات در سایر ایالتها از جمله نیویورک و واشنگتن دی سی نیز در ساعات اولیه صبح سه شنبه به وقت محلی برگزار میشود.
بیش از 81 میلیون رای زودهنگام تاکنون
همچنین بر اساس آمار، بیش از 81 میلیون آمریکایی با حضور زودهنگام در شعبات اخذ رای یا ارسال رای خود از طریق پست در انتخابات 2024 شرکت کردهاند. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات انتخاباتی دانشگاه فلوریدا 81 میلیون و 379 هزار و 684 رای زودهنگام داده اند.
بر اساس قوانین انتخابات آمریکا، رای دهندگان در برخی ایالتها میتوانند زودتر از روز انتخابات به صورت حضوری یا پستی رای خود را به صندوقهای رای بیندازند.
یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به 50 ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص میدهد، رئیس جمهور میشود و به کاخ سفید راه مییابد.
هفت ایالت کلیدی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا عبارتند از: آریزونا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، نوادا و پنسیلوانیا.
538 رأی کالج الکترال بین 50 ایالت و ناحیه کلمبیا تقسیم شده است. هر ایالت بسته به تعداد نمایندگان کنگره خود حداقل سه رای میگیرد. کرسیهای کنگره به هر ایالت بر اساس جمعیت آنها اختصاص داده میشود. بنابراین، کوچکترین ایالتها سه رای کالج الکترال دارند (آنها دو سناتور و یک عضو کنگره دارند). واشنگتن دی سی نیز سه رای به خود اختصاص میدهد.
پرجمعیتترین ایالتها آرای الکترال بیشتری به خود اختصاص میدهند: کالیفرنیا 54 رای الکترال به دست آورد (دارای دو سناتور و 52 ناحیه کنگره)، تگزاس 40، فلوریدا 30، نیویورک 28 و غیره. تقریباً در همه ایالت ها، نامزد پیروز تمام آرای الکترال را میگیرد. هر نامزدی که 270 یا بیشتر رای الکترال به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
مجمع منتخبان در 17 دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که 270 رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
این آرا رسماً توسط کنگره در 6 ژانویه جمع آوری میشود و رئیس جمهور جدید در 20 ژانویه سوگند یاد میکند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
-
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷:۱۳
-
۲ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/748517/