پیام آذری

آخرين مطالب

جمهوری آذربایجان به جنگنده‌های جی‌اف-17 پاکستان مسلح شد گفتگو

جمهوری آذربایجان به جنگنده‌های جی‌اف-17 پاکستان مسلح شد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - نسل چهارم جنگنده‌های جی‌اف-17 ساخت پاکستان قرار است جایگزین ناوگان جنگنده‌های میگ-29 ساخت روسیه در نیروی هوایی جمهوری آذربایجان شوند. نسخه بلاک 3 این جنگنده‌ها می‌تواند با سامانه دفاع هوایی اس-300 ساخت روسیه مقابله کند.

پیام آذری

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در بیانیه دفتر یاست جمهوری آذربایجان، آمده است: «این جنگنده‌های پیشرفته، سبک و همه‌منظوره، برای عملیات در روز و شب طراحی شده‌اند و به طور مشترک توسط مجتمع هوانوردی پاکستان و شرکت صنایع هواپیماسازی چنگدو چین ساخته شده‌اند.»
جمهوری آذربایجان چهارمین مشتری خارجی جنگنده‌های جی‌اف-17 پس از میانمار، نیجریه و عراق است. این اقدام در راستای تنوع بخشیدن به شرکای نظامی آذربایجان پس از جنگ روسیه علیه اوکراین صورت گرفته است. تقویت روابط باکو و اسلام‌آباد، فرصت‌های بیشتری را برای جمهوری آذربایجان در جنوب آسیا و دیگر مناطق جهان ایجاد خواهد کرد.
روابط برادرانه پاکستان و آذربایجان: تاریخچه و چشم‌انداز
پاکستان و جمهوری آذربایجان از زمان استقلال آذربایجان در سال 1991، روابط برادرانه‌ای با یکدیگر داشته‌اند. پاکستان پس از ترکیه، دومین کشوری بود که استقلال آذربایجان را به رسمیت شناخت. اسلام‌آباد در سطح بین‌المللی از باکو در مناقشه قره‌باغ حمایت کرده و آذربایجان نیز از ادعاهای پاکستان بر سر کشمیر در برابر هند حمایت کرده است.
در سال 2014، دو کشور یک توافقنامه همکاری نظامی امضا کردند و پاکستان حدود صد واحد نظامی در جمهوری آذربایجان آموزش داد. در سال 2021، باکو رزمایش‌های نظامی مشترکی را با ترکیه و پاکستان برگزار کرد.
در سال 2017، پاکستان یک توافقنامه سه‌جانبه در زمینه همکاری منطقه‌ای با جمهوری آذربایجان و ترکیه امضا کرد. سه کشور توافق کردند که با توسعه مشارکت‌های سه‌جانبه، ثبات، امنیت و رفاه را در منطقه ارتقا دهند. آن‌ها تأکید کردند که «از خاک یکدیگر برای فعالیت علیه یکدیگر استفاده نخواهند کرد.»
آنکارا و اسلام‌آباد در سال 2021، «بیانیه سه‌جانبه اسلام‌آباد» را با باکو امضا کردند تا همبستگی خود را با جمهوری آذربایجان پس از جنگ 44 روزه سال 2020 در قره‌باغ علیه ارمنستان نشان دهند.
رقابت تسلیحاتی ارمنستان و آذربایجان پس از جنگ 44 روزه
ایروان و باکو پس از پایان جنگ 44 روزه، برنامه‌های گسترده‌ای را برای نوسازی ارتش خود آغاز کرده‌اند. آذربایجان برای خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی به پاکستان روی آورده و ارمنستان نیز به دنبال خرید این اقلام از هند است. ایروان در چهار سال گذشته، بزرگترین واردکننده تسلیحات از دهلی‌نو بوده است.
این رقابت تسلیحاتی، نگرانی‌هایی را درباره افزایش تنش‌ها در منطقه قفقاز جنوبی ایجاد کرده است.
هند و پاکستان: رقابت بر سر نفوذ در قفقاز جنوبی
دهلی‌نو در حال تعمیق روابط نظامی خود با ارمنستان است و اسلام‌آباد نیز در حال تقویت قدرت نظامی جمهوری آذربایجان است. به نظر می‌رسد که هند و پاکستان در یک رقابت بر سر نفوذ در قفقاز جنوبی گرفتار شده‌اند.
هند به دنبال همکاری با ارمنستان در پروژه‌های اتصال منطقه‌ای در قفقاز جنوبی است. به عنوان مثال، تهران در ماه ژانویه اعلام کرد که به ارمنستان اجازه می‌دهد از بنادر ایران برای تجارت با هند استفاده کند. همچنین، وزیر امور خارجه یونان در ماه مارس پیشنهاد ایجاد یک پلتفرم برای همکاری چهارجانبه ارمنستان، یونان، فرانسه و هند را مطرح کرد.
قراردادهای متعدد برای خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی از هند، ارمنستان را به متحد استراتژیک هند در منطقه تبدیل کرده است. در مقابل، پاکستان نیز در حال تقویت روابط نظامی خود با جمهوری آذربایجان است. این رقابت میان هند و پاکستان، می‌تواند به بی‌ثباتی در قفقاز جنوبی دامن بزند.
افزایش همکاری‌های نظامی چین و آذربایجان با خرید جنگنده‌های جی‌اف- 17
باکو در ماه فوریه، قراردادی به ارزش 1.6 میلیارد دلار با پاکستان برای خرید جنگنده‌های جی‌اف-17 بلاک 3 امضا کرد. این قرارداد شامل آموزش خلبان و تسلیحات برای این جنگنده‌ها نیز می‌شود.
جنگنده جی‌اف-17 به طور مشترک توسط چین و پاکستان ساخته شده و نسخه بلاک 3 آن از چابکی، قابلیت‌های رزمی و ویژگی‌های رادارگریزی بهتری نسبت به هواپیماهای قبلی موجود در زرادخانه آذربایجان برخوردار است.
جنگنده جی‌اف-17 بلاک 3 می‌تواند حسگرهای الکترواپتیکال/ فروسرخ و پارازیت‌اندازهای دفاع شخصی را بر روی پادهای خارجی حمل کند. این هواپیما برای حمل تسلیحات چینی بر روی هفت پایلون خود طراحی شده است، از جمله موشک هوا به هوای کوتاه برد پی‌ال-5، بمب‌های هدایت‌شونده ال‌اس-6 «تاندرستون» و موشک‌های ضد کشتی مافوق صوت وای‌جی-12 و زیر صوت وای‌جی-83.
با داشتن اویونیک و رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال (AESA) بهتر، نسخه بلاک 3 بسیار سازگار است و می‌تواند با موشک‌های ضد کشتی، هوا به هوا و هوا به زمین و همچنین بمب‌های هدایت شونده و غیر هدایت‌شونده مسلح شود.
خرید جنگنده‌های جی‌اف-17، چشم‌انداز همکاری‌های نظامی چین و جمهوری آذربایجان را در آینده بهبود می‌بخشد، زیرا چین تأمین‌کننده اصلی تجهیزات نظامی پاکستان است.
تقویت امنیت ملی آذربایجان با جنگنده‌های جی‌اف- 17 تندر بلاک 3
«الهام علی‌اف»، رئیس‌جمهور آذربایجان، اعلام کرد که «حمایت پاکستان در تحکیم همکاری‌های نظامی موجود، تقویت همکاری‌های دفاعی و تعمیق روابط برادرانه میان دو کشور نقش بسزایی خواهد داشت.»
علی‌اف افزود: «به خدمت گرفتن جنگنده‌های جی‌اف-17 تندر بلاک 3، امنیت ملی آذربایجان را تقویت و روابط دفاعی این کشور با پاکستان را بیشتر خواهد کرد.»
جمهوری آذربایجان پس از پیروزی در جنگ 44 روزه، یک استراتژی امنیتی جدید را تدوین کرده که بر آمادگی نظامی بهتر، برتری واحدهای نظامی حرفه‌ای و تاکتیک‌ها و استفاده از فناوری‌های نوآورانه و پیشرفته نظامی تمرکز دارد.
این تغییر جهت با یک سری رزمایش‌های نظامی دوجانبه و سه‌جانبه میان آذربایجان، پاکستان و ترکیه و همچنین همکاری‌های دفاعی دوجانبه و سه‌جانبه در زمینه تولیدات دفاعی، آموزش فنی و تاکتیک‌ها تقویت شده است.
تغییر روابط روسیه و آذربایجان پس از جنگ اوکراین
روسیه در دهه گذشته، تأمین‌کننده اصلی تسلیحات آذربایجان بود T اما پس از پیروزی جمهوری آذربایجان بر ارمنستان در سال 2020 و امضای قراردادهای جدید گاز با کشورهای اروپایی، باکو شروع به بازتعریف روابط خود با مسکو کرد.
باکو از جنگ روسیه علیه اوکراین حمایت نکرده و از عقب‌نشینی‌های روسیه سود برده است. این جنگ به باکو اجازه داده تا خریدهای نظامی خود را متنوع کند، زیرا نمی‌خواهد تنها به مسکو متکی باشد.
جنگ روسیه با اوکراین، مسکو را در موقعیتی قرار داده که نمی‌تواند با دوری جمهوری آذربایجان از مسکو مخالفت یا به آن واکنش نشان دهد.
جایگزینی جنگنده‌های روسی با جی‌اف- 17 در نیروی هوایی آذربایجان
جنگنده‌های جی‌اف-17 قرار است جایگزین ناوگان جنگنده‌های میگ-29 ساخت روسیه در نیروی هوایی آذربایجان شوند. نسخه بلاک 3 این جنگنده‌ها، از هواپیماهای مورد استفاده در قفقاز جنوبی مانند میگ-29 و سوخو-25 روسیه، بهتر است. همچنین، جی‌اف-17 بلاک 3 می‌تواند با سامانه دفاع هوایی اس-300 ساخت روسیه مقابله کند.
قیمت هر فروند جنگنده جی‌اف-17 حدود 25 میلیون دلار تخمین زده می‌شود. اگرچه تعداد دقیق هواپیماهای خریداری شده اعلام نشده، اما با قراردادی به ارزش 1.6 میلیارد دلار، انتظار می‌رود آذربایجان حدود 60 فروند جنگنده جی‌اف-17 خریداری و کل ناوگان خود را جایگزین کند.
این قرارداد همچنین یک رکورد برای پاکستان به عنوان بزرگترین صادرات تجهیزات نظامی در تاریخ مجتمع نظامی-صنعتی این کشور محسوب می‌شود.
جنگنده‌های جی‌اف-17 بلاک 3 می‌توانند یک عامل کلیدی در دفاع هوایی جمهوری آذربایجان باشند و آمادگی عملیاتی این کشور را در میان چالش‌های امنیتی منطقه‌ای افزایش دهند.
با وجود مذاکرات در جریان، تنش‌ها میان باکو و ایروان همچنان ادامه دارد. هر دو کشور قفقاز جنوبی در حال تقویت توانایی‌های نظامی خود برای آمادگی برای درگیری‌های احتمالی آینده هستند.
همکاری استراتژیک آذربایجان و پاکستان: تقویت جایگاه در عرصه بین‌المللی
پاکستان، جمهوری آذربایجان را یک متحد استراتژیک می‌داند و همکاری آینده با این کشور را برای مقابله با فعالیت‌های دیپلماتیک هند در قفقاز جنوبی ضروری می‌داند. وضعیت امنیتی متشنج در قفقاز جنوبی، روابط سه‌جانبه میان آذربایجان، پاکستان و ترکیه را مستحکم تر کرده است.
جمهوری آذربایجان اکنون بازیگر کلیدی در کریدور ترانزیت انرژی در دریای سیاه، قفقاز جنوبی و اروپا است و چشم‌اندازهای گسترده‌تری برای همکاری انرژی فرا منطقه‌ای با جنوب آسیا، به ویژه با پاکستان، وجود دارد. این مشارکت به جمهوری آذربایجان و پاکستان اجازه می‌دهد تا جایگاه خود را در عرصه بین‌المللی تقویت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/746422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیپ و چهره واقعی «باران متین» سریال گردن زنی در 22 سالگی/ عکس

خانم مجری تلویزیون: من را از هیچی نترسانید

نوشته معنادار هنگامه قاضیانی

عکس یادگاری مداحان مشهور با شورت ورزشی

قهر 40 ساله اسماعیل محرابی بازیگر فیلم کیک محبوب من با دخترش، آشا محرابی

تغییر چهره “هلن” سریال مردان آنجلس بعد از 27 سال/ تصاویر

خانه اعیانی آناهیتا درگاهی بازیگر قاجاری

بارش برف و باران آذربایجان غربی را فرا می‌گیرد

تصادف پیکان با پیکان‌وانت در خوی با 4 فوتی

بانوی ارومیه‌ای خودروی خود را به جبهه مقاومت اهدا کرد

کشف جنازه سرباز خویی در سد مهاباد

آتش‌سوزی گسترده انبار چوب در خیابان طرزی ارومیه

امام جمعه تبریز: حقی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستیم

مازوت‌سوزی نیروگاه تبریز و نواخته شدن زنگ آلودگی هوا

راه‌اندازی پویش جمع‌آوری پتو برای کمک به مردم لبنان در مراغه

کشت پاییزه گندم در بیش از 25 هزار هکتار از اراضی مراغه

راهپیمایی یوم‌‎الله 13 آبان فردا در تبریز

هوای تبریز، ناسالم برای گروه‌های حساس

پیش‌بینی بارش برف و باران در آذربایجان‌ شرقی

رونمایی از سردیس نخستین نمایشنامه‌نویس ایران در تبریز

دیدار مدیرعامل جدید شرکت آب و برق کیش با رحیم سرهنگی

در راستای بازار محور نمودن گردشگری صورت پذیرفت: نرخ‌های شناور در قبال رویدادهای خارج از ساعت کاری بازارها

فرصت طلایی برای تعامل بازار سرمایه، بازار پول و شرکت‌های بیمه‌ای در اینوکس 2024 کیش

درخواست"رضا مسرور" برای اصلاح تصویب‌نامه واردات خودرو به مناطق آزاد

طالبان فهرست کتاب‌های ممنوعه ایرانی را منتشر کرد/ فروش کتاب‌های مرتضی مطهری و علی شریعتی ممنوع

واکنش امام جمعه اردبیل به خبر انتقال آب ارس

6 نفر در اردبیل دچار گازگرفتگی و مسمومیت شدند

ذخیره سد یامچی اردبیل 3 میلیون مترمکعب کاهش یافت

جشنواره انار «نمهیل» ثبت ملی شد

واژگونی خودرو در جاده پارس‌آباد - کنگرلو

توقیف کامیون‌های حامل 100 رأس احشام قاچاق در آبدانان

دیدار فرمانده مرزبانی کشور با امام‌جمعه اردبیل

ورود موج اول سامانه بارشی نسبتاً فعال به استان اردبیل

افشای اسرار رشد تومورهای سرطانی

ایلان ماسک: هوش مصنوعی پلتفرم ایکس می‌تواند جزئیات تصاویر پزشکی را تحلیل کند

درمان اعتیاد با تاباندن اشعه به مغز

رئیس سازمان نظام پرستاری: افزایش تعرفه خدمات پرستاران باید واقعی باشد

برای نخستین بار در جهان؛ یک درمان برای دیابت ثبت شد

سفر وزیر آموزش و پروش به اردبیل

قیمت کالاهای اساسی در بازار؛ 10 آبان 1403

رصد قیمت کالاهای اساسی در بازار؛ 10 آبان 1403

بهره‌برداری از سد عمارت بعد از 18 سال انتظار

قیمت جدید برنج، روغن، گوشت و مرغ در بازار

تأثیرگذاری روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در جذب نو دانشجویان

هوای استان اردبیل تا ظهر یکشنبه نسبتاً پایدار است

پیش بینی وضعیت آب و هوا اردبیل فردا شنبه 12 آبان ماه 1403 + هواشناسی اردبیل فردا

مدارس اردبیل فردا شنبه 12 آبان ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس اردبیل شنبه 12 آبان 1403

واکنش آلمان در اعدام یک تروریست بمب‌گذار منطقی نیست

زنان ایرانی با کمک به جبهه مقاومت ثابت کردند دژ نفوذ ناپذیر هستند

اختصاص ردیف اعتباری برای مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی