پیام آذری

آخرين مطالب

خورش ترشی قرمه، طعم لذیذ آذربایجان گفتگو

خورش ترشی قرمه، طعم لذیذ آذربایجان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرنگار سلامت ایونا به نقل از فراروـ غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را شنیده‌اید.
خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. خورش فسنجان، قیمه، کرفس، قرمه سبزی، بادمجان و... از معروفترین و محبوبترین خورشت‌های ایرانی هستند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش ترشی قرمه یکی از غذا‌های بسیار اصیل و سنتی استان آذربایجان و شهر تبریز است که از ترکیب لوبیا چشم بلبلی با گوشت و آلو خورشتی تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر از درست کردن خورش‌های تکراری خسته شده‌اید و می‌خواهید یک غذای جدید را برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش خورش ترشی قرمه همراه ما باشید. مواد لازم
گوشت گوسفندی خورشتی: 300 گرم
لوبیا چشم بلبلی: 3 پیمانه
آلو خورشتی: 1 لیوان
پیاز: 1 عدد
پیازداغ: 1 پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری سرپر
آبغوره: 1 فنجان سرخالی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم طرز تهیه

پیام آذری

به گزارش فرارو، برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود، سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت بریزید و گوشت را 1 دقیقه تفت بدهید. حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر گوشت و رب را تفت بدهید و بعد دو لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت کم کم بپزد. در این فاصله لوبیا چشم بلبلی را همراه با آب و کمی نمک روی اجاق بگذارید تا بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخت، لوبیا چشم بلبلی پخته را همراه با زعفران دم کرده و آبغوره و نمک به خورش اضافه کنید و آلو خورشتی را که از قبل خیس داده‌اید، داخل خورش بریزید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و 1 ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش جا بیفتد. در آخر پیاز داغ را به خورش اضافه کنید و خورش را داخل ظرف سرو بکشید و همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
1ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز‌های جدیدی را که سرخ کرده‌اید، روی پیاز داغ‌های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی‌ها می‌شود. علاوه‌بر این باعث می‌شود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
2ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای‌خوری زعفران 2 قاشق سوپ‌خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.
3ـ آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامین‌های گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگ‌های زرد، سیاه و قهوه‌ای روشن و در اندازه‌های ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می‌شود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید. جزئیات گفتگوی تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه آذربایجان بخوانید

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/744639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر چهره «بلال حبشی» 48 سال بعد فیلم محمد رسول الله در 79 سالگی

سوز سرمای پاییزی در آذربایجان‌ غربی بیشتر شد

بهره‌برداری از طرح زیرگذر امام علی(ع) ارومیه تا پایان آذرماه

سه نفر در اردبیل با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند

هشدار دادستان اردبیل درباره فروش سکه‌های غیربانکی

محکوم به اعدام در اردبیل پس از 12 سال نجات یافت

مهلت 3 ماهه دادستانی اردبیل برای تعیین تکلیف وسایل نقلیه رسوبی

632 پرونده در کمیسیون ماده پنج استان اردبیل بررسی شد

دادستان اردبیل در مورد فروش سکه‌های غیربانکی هشدار داد

جابجایی خط انتقال آب در محدوده پل بسیج اردبیل

قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه هفتم آبان

200 اثر به جشنواره ملی کارتون دانشگاه آزاد اسلامی ارسال شد

پیش بینی آسمانی صاف برای اردبیل

اجرای طرح هادی روستایی در روستاهای شهرستان گرمی

سرپرست جدید اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اردبیل معرفی شد

انتصاب از بدنه سازمان پیشبرد اهداف عالیه سازمان را در پی دارد

سرپرست اداره آموزش فنی و حرفه‌ای اردبیل منصوب شد

برگزاری همایش یاوران مقاومت در اردبیل

جاده پونل به خلخال بازگشایی شد

اختتامیه دومین دوره مسابقه ملی کارتون در دانشگاه آزاد اردبیل برگزار می‌شود

گرمی صاحب پایگاه نوآوری و ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم می‌شود

قیمت نقره امروز دوشنبه 7 آبان 1403

یک محکوم به قصاص در اردبیل از چوبه دار رهایی یافت

طرح هادی 135 روستای استان اردبیل اجرا شد

◄ افزایش 50 درصدی صادرات کالا از پایانه مرزی بیله سوار/تردد بیش از 73 هزار نفر مسافر از پایانه مرزی

ارسال 200 اثر به جشنواره ملی کارتون دانشگاه آزاد اسلامی

80 درصد مراکز نیکوکاری در مساجد ایجاد شده است

دادستان مرکز استان اردبیل درخصوص فروش سکه‌های غیربانکی در بازار هشدار داد

اهدای 604 تخته پتو به مردم مظلوم غزه و لبنان

محور پونل - خلخال بازگشایی شد

هشدار دادستان اردبیل در مورد فروش سکه‌های غیربانکی

آتش سوزی واحد آپارتمانی در مجتمع ولیعصر شهرک ولیعصر خوی  و نجات جان 14 نفر با تلاش آتش نشانان

مشاهده پشه آئدس در 6 شهر مازندران

گرامیداشت یاد و خاطره 85شهید دانش آموز در سلماس

تداوم رصد آلایندگی واحدهای تولیدی منطقه آزاد ماکو

بیش از 130 هزار تُن سیب در مهاباد برداشت شد

چراغ‌های گازی بلوار سعدی ارومیه به LED تبدیل شد

بهره برداری از طرح زیر گذر امام علی (ع) ارومیه تا پایان آذرماه

دانشگاه ارومیه میزبان همایش بین‌المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی

تمام پیشینه و کارنامه حرفه‌ای «هریس» و «ترامپ» در یک قاب

فیلم | گزافه گویی هریس و تهدید ایران برای پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی

رئیس‌ جمهور پزشکمان ‌مشکلات حوزهٔ درمان را در اولویت بگذار‌د

ماجرای دیدار کارگردان سرشناس ترک با هنرمندان ایرانی

انتشار فراخوان مرحله سوم واگذاری 65 دستگاه اتوبوس یارانه ای به بخش خصوصی

امام جمعه تبریز: مطالبات مالی غیرمتعارف پزشکان به اعتماد عمومی لطمه زده است

اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار به مشاغل خانگی در بستان آباد

از نیروهای جوان در مدیریت میانی استفاده خواهیم کرد

این ستاره پرسپولیس را ترک کرد

بازیگر سرشناس درگذشت

مجریان حذف شده از سیما: چه کسانی از قاب تلویزیون خداحافظی کردند؟