پیام آذری

آخرين مطالب

غذای محلی/خورش ترشی قرمه آذربایجان مقالات

غذای محلی/خورش ترشی قرمه آذربایجان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آن‌ها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آن‌ها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را شنیده‌اید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. خورش فسنجان، قیمه، کرفس، قرمه سبزی، بادمجان و... از معروفترین و محبوبترین خورشت‌های ایرانی هستند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش ترشی قرمه یکی از غذا‌های بسیار اصیل و سنتی استان آذربایجان و شهر تبریز است که از ترکیب لوبیا چشم بلبلی با گوشت و آلو خورشتی تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر از درست کردن خورش‌های تکراری خسته شده‌اید و می‌خواهید یک غذای جدید را برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش خورش ترشی قرمه همراه ما باشید.
مواد لازم گوشت گوسفندی خورشتی: 300 گرم
لوبیا چشم بلبلی: 3 پیمانه
آلو خورشتی: 1 لیوان
پیاز: 1 عدد
پیازداغ: 1 پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری سرپر
آبغوره: 1 فنجان سرخالی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه خورش ترشی قرمه، غذای اصیل و خوشمزه آذربایجان برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود، سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت بریزید و گوشت را 1 دقیقه تفت بدهید. حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر گوشت و رب را تفت بدهید و بعد دو لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت کم کم بپزد. در این فاصله لوبیا چشم بلبلی را همراه با آب و کمی نمک روی اجاق بگذارید تا بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخت، لوبیا چشم بلبلی پخته را همراه با زعفران دم کرده و آبغوره و نمک به خورش اضافه کنید و آلو خورشتی را که از قبل خیس داده‌اید، داخل خورش بریزید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و 1 ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش جا بیفتد. در آخر پیاز داغ را به خورش اضافه کنید و خورش را داخل ظرف سرو بکشید و همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
1ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز‌های جدیدی را که سرخ کرده‌اید، روی پیاز داغ‌های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی‌ها می‌شود. علاوه‌بر این باعث می‌شود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
2ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای‌خوری زعفران 2 قاشق سوپ‌خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.
3ـ آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامین‌های گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگ‌های زرد، سیاه و قهوه‌ای روشن و در اندازه‌های ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می‌شود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.
منبع: فرارو

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/739095/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نخستین همایش بین‌المللی «امت تمدن در قرآن» برگزار می‌شود

چاپ مجموعه مقالات ت.اس.الیوت درباره کارکرد اجتماعی شعر

برگزاری همایش بانوی آب و آیینه در تبریز

کار پژوهش و تحقیقات در کنار روحیه ایثارگری چالش‌ها را برطرف خواهد کرد

اختتامیه جشنواره شهید پیشرفت یادبود شهید «محمدحسین رمضانخانی» برگزار شد

تجلیل استاندار سمنان از همسر والامقام سردار شهید «سید رضی موسوی»

اردوی درمانی، آموزشی و فرهنگی ویژه جانبازان اعصاب و روان برگزار می‌شود

اولین مرکز خصوصی دیالیز استان سیستان و بلوچستان افتتاح شد

قاب خانوادگی شاهرخ استخری در شب یلدا/ عکس

سفره شب یلدا سارا توکلی بازیگر سریال تانک خورها/ تصاویر

رامبد جوان و دخترش در مراسم کنسرت

انجام 300 کیلومتر برف‌روبی در جاده‌های آذربایجان غربی

قزاقستان و تاجیکستان، فارابی و رودکی را مصادره کردند/ ویدئو

زمینه سرمایه‌گذاری در 16 شهرک و ناحیه صنعتی استان اردبیل مهیا شد

برخورد شدید با تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان اردبیل

پیام مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل به مناسبت روز جهانی سوادآموزی

پویش کمک به ساخت و توسعه حرم ائمه اطهار(ع) قابل تحسین است

حضور 24 ورزشکار در سومین اردوی تیم پاراوزنه‌برداری جوانان

خرابی دودکش موجب مرگ یک نفر و مسمومیت سه عضو از خانواده میاندوآبی شد

قیمت امروز آهن آلات – شنبه 1 دی‌ماه 1403/ خیز قیمت آهن آلات و سکوت بازار

بازار تاریخی تبریز پیشینه درخشانی در حل مسائل اجتماعی دارد

تصویری جدید از آشفتگی سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی در برابر حمله موشکی ایران

تعطیلی مدارس تبریز فردا یکشنبه 2 دی 1403 به دلیل سرما و برودت هوا

مسابقات جام ملی رایان در ایستگاه ششم

نتیجه پرونده پرسپولیس و علیرضا بیرانوند

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز شنبه 1 آذر

ورود بسیج به مشکل آنتن‌دهی نوار مرزی از جلفا تا اصلاندوز

ضرورت توجه به آموزش‌های مهارت محور در مدارس و دانشگاه‌ها

تردد در کلیه محورهای آذربایجان غربی جریان دارد

پژوهشگران دانشگاه شریف روی جلد معتبرترین ژورنال شیمی تجزیه

اصفهان میزبان کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش

اختتامیه اردوی «یاد عزیزان»، بازدید از مناطق عملیاتی کرمانشاه برگزار شد

دانشگاه‌ها برای رفع مشکلاتی چون احیای دریاچه ارومیه همکاری کنند

مدارس نوبت عصر اردبیل تعطیل شد

خرابی دودکش به قیمت جان شهروند میاندوآبی تمام شد

معرفی داوران پنجمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش

فعالیت‌ برخی مدارس اردبیل در نوبت عصر غیرحضوری شد

افزایش تخت‌های بستری بیمارستان سبلان اردبیل در سال آینده

مدارس اردبیل فردا 2 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس اردبیل فردا دوم دی 1403

زمان قطع برق اردبیل امروز شنبه 1 دی 1403

صدور 144 حکم قضایی پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز در اردبیل

فعالیت‌های آموزشی برخی مدارس اردبیل در نوبت عصر غیرحضوری شد

ناترازی برق و گاز واحدهای تولیدی اردبیل را رنج می‌دهد

جشن چله گجه سی( شب یلدا ) در نگار خانه خطایی اردبیل

قیمت انواع حبوبات اول دی 1403

طلا امروز 1 دی ماه گرمی چند؟

جدولقیمت کالاهای اساسی در بازار / پنیر رکورد گرانی را زد

تولید سالانه 56 تن قارچ دکمه ای در محمودآباد

صندوق سهامی سرو بالاترین بازدهی بین صندوق‌های سهامی را کسب کرد

اعتراض کارگران آمازون در میانه خریدهای کریسمس