پیام آذری

آخرين مطالب

22 هزار تن سیب‌زمینی از استان اردبیل صادر شد اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام آذری - غفور آقایی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: این میزان محصول سیب زمینی طی یک ماه گذشته از استان اردبیل به مقصد کشورهای ترکمنستان، افغانستان، عراق، جمهوری آذربایجان، روسیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وی روند صادرات محصول سیب زمینی تولید سال جاری استان اردبیل را مطلوب خواند و بیان کرد: با توجه به رغبت بازارهای خارجی و داخلی برای خرید محصول باکیفیت سیب زمینی اردبیل، پس از کاهش شدید قیمت، نرخ خرید و فروش عمده این محصول در روزهای گذشته کمی افزایش داشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از معرفی 17 نفر از دلالان محصول سیب زمینی به مراجع قضایی و مالیاتی با هدف برخورد با آنها خبر داد و اضافه کرد: این افراد به علت اخلال در بازار و فرار از پرداخت مالیات خرید و فروش سیب زمینی، موجب در اخلال در نظام اقتصادی کشور و زیان کشاورزان شده بودند.
وی با اشاره به افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت محصول سیب زمینی طی روزهای اخیر در پی این اقدام و رونق روند صادرات، پیش بینی کرد که قیمت محصول سیب زمینی در روزهای آینده به ارقام مورد نظر کشاورزان نزدیک خواهد شد ولی اکنون هر کیلوگرم این محصول با قیمت 100 تا 120 هزار ریال خرید و فروش می شود.
آقایی همچنین با بیان این که حدود 80 درصد محصول مزارع سیب مینی استان اردبیل برداشت شده است، گفت: با ادامه روند کنونی صادرات و خرید و فروش، قیمت معامله این محصول در ماه های آینده ترمیم خواهد شد.

پیام آذری

به گزارش ایرنا، حدود دو هفته پیش، قیمت محصول سیب زمینی در بازار استان اردبیل نسبت به همین ایام در سال گذشته به شدت کاهش یافته بود و نرخ‌های موجود بازار نشان می‌داد که هر کیلوگرم سیب زمینی حداقل 50 درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته تنزل قیمت دارد.
نرخ معامله سیب زمینی عمده در بازار اردبیل تا دو هفته پیش بین 80 تا 100 هزار ریال معامله شد در حالی که سال گذشته در همین ایام، هر کیلوگرم از این محصول به قیمت 120 تا 140 هزار ریال خرید و فروش می‌شد.
همه ساله برداشت گسترده محصول سیب زمینی در این استان از اوایل شهریور ماه آغاز شده و تا یک ماه بعد ادامه می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود که از سطح 20 هزار هکتار از اراضی استان حدود 800 تا 850 هزار تن محصول تولید و روانه بازار شود.
95 درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل می‌دهد و سیب زمینی‌کاران این استان همچنان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
به گفته کشاورزان سیب زمینی کار، امسال به علت شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع از اواخر فصل بهار و شیوع آفت موش، حدود 20 درصد از محصول کشاورزان دچار خسارت و تبدیل به ضایعات شده و همین امر نیز در کنار افت شدید قیمت، موجب نارضایتی سیب زمینی کاران شده است.
بر اساس آخرین برآوردها، با وجود تنزل قیمت محصول و با احتساب قیمت فعلی، گردش مالی کنونی تولید و تجارت سیب زمینی در استان اردبیل بالغ بر 80 هزار میلیارد ریال است و با توجه به حجم تولید و نقش این محصول در اقتصاد استان، نوسان قیمت سیب زمینی به شکل معناداری در اقتصاد و معیشت مردم استان تاثیر مستقیمی دارد.

پیام آذری

سال گذشته نیز به علت افت قیمت و توقف صادرات، 450 هزار تن محصول سیب زمینی روی دست کشاورزان استان اردبیل ماند و کشاورزان متحمل خسارت هنگفت شدند و بخش زیادی از این محصول نیز نابود و امحا شد.
دولت در اواخر سال گذشته اقدام به خرید محصول کرد که بر این اساس، حدود 106 هزار تن محصول مازاد سیب زمینی کاران اردبیل با نرخ 65 تا 80 هزار ریال خریداری شد که هنوز بخش زیادی از مطالبات سال گذشته کشاورزان استان از بابت خرید این محصول پرداخت نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل حدود یک ماه پیش در مصاحبه با خبرنگاران خواستار چاره‌اندیشی دولت برای صادرات و عرضه به بازارهای داخلی 560 هزار تن سیب زمینی مازاد بر نیاز این استان شد و با اشاره به پیش‌بینی تولید بالغ بر 760 هزار تن محصول سیب زمینی در استان اردبیل در سال زراعی جاری گفت: حدود 200 هزار تن از این محصول در داخل استان مصرف شده و 560 هزار تن آن مازاد بر نیاز است که باید به مقصد کشورهای خارجی و بازارهای داخلی صادر شود.
نوبخت اژدری خواستار اقدام عاجل دولت در تنظیم بازار این محصول مهم استان اردبیل شد و افزود: سیب زمینی تولیدی سال جاری استان اردبیل از چند روز پیش وارد بازار شده ولی قیمت‌های فروش محصول در بازار در حد ارقام سال گذشته هم نیست و همین امر سبب نارضایتی کشاورزان شده است.
وی با تاکید بر این که برای مازاد تولید سیب زمینی امسال استان اردبیل باید فکری اساسی شود، بیان کرد: سال گذشته نیز محصول سیب زمینی کشاورزان استان به علت محدودیت در صادرات و لزوم پیمان سپاری ارزی صادرکنندگان این محصول، روی دست کشاورزان ماند و هم کشاورزان و هم دولت متضرر شدند.
اژدری اضافه کرد: سال گذشته حجم زیادی از سیب زمینی تولیدی استان روی دست کشاورزان باقی مانده بود که اواخر سال، 106 هزار تن محصول سیب زمینی با تخصیص هشت هزار و 350 میلیارد ریال از سوی دولت به صورت تضمینی خریداری شد تا جلوی زیان هنگفت کشاورزان گرفته شود.
وی نبود انبار فنی و سردخانه کافی و بروز موانع در صادرات محصول سیب زمینی از جمله پیمان سپاری صادر کنندگان را موجب ایجاد نابسامانی در بازار این محصول ذکر کرد و گفت: 96 درصد محصولات کشاورزی استان به صورت خام و بدون فرآوری وارد بازار می شود و لازم است که در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی اقدامی اساسی شود.

پیام آذری

بر اساس برآوردها، سه هزار کشاورز سیب زمینی‌کار در استان اردبیل وجود دارد که همانند سال زراعی گذشته، امسال نیز مشغول تولید محصول هستند و پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری نیز 770 تا 850 هزار تن محصول برداشت کنند.
به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با 70 تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.
نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود 184 هزار تن است و مازاد نیاز استان به استان‌های دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.
استان اردبیل با تولید حدود 800 تا 850 هزار تن سیب زمینی معادل 20 درصد تولید این محصول ایران، مهم‌ترین قطب تولید سیب زمینی در کشور محسوب می‌شود.
سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.
تولید زیاد محصول در بیشتر استان‌ها، قیمت پایین برخی ارقام این محصول و نیز توقف صادرات از مهم‌ترین علل فروش نرفتن محصول سیب زمینی استان اردبیل بوده که در کنار نبود مشوق‌های صادراتی، الزام صادرکنندگان برای انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل و فروش آن به شبکه بانکی دولت با نرخ مصوب و پایین و نیز سخت بودن امکان انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات از جمله علل توقف صادرات و فروش نرفتن محصول سیب زمینی اردبیل بوده است.
نگهداری سیب زمینی مشکل کلیدی تولید این محصول در استان اردبیل به شمار می‌رود طوری که نبود انبارها و سردخانه‌های کافی برای نگهداری این محصول در استان اردبیل بسیار مشهود است و تنها برای نگهداری 100 هزار تن محصول سردخانه در این استان وجود دارد.
استان‌ها اردبیل 0 نفر

پیام آذری

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/729450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس تغییر چهره فوق جذاب خانم بازیگر خارج از سریال های صدا و سیما

زندگی خصوصی، عکس های شخصی و بیوگرافی هدی زین العابدین

عوارض استفاده بیش از حد از تلفن همراه برای کودکان و بزرگسالان

نزاع‌ودرگیری 2 شهروند اسب‌سوار در ائل‌گلی تبریز

رویداد بزرگ عکس کیش، به خط پایان نزدیک شد

درگیری خونین دو دختر 18 ساله در پارک

اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز دوشنبه دوم مهر

دفاع مقدس مهمترین میراث فرهنگی انقلاب اسلامی است

اجرای طرح زنگ شهروندی ، در 40 مدرسه اردبیل

سیگارهای قاچاق به مغازه‌ها راه نیافت

جابه‌جایی 2 میلیون و 564 هزار تن کالا از استان اردبیل

اختصاص 15 هزار میلیارد ریال برای پرداخت مطالبات پیمانکاران طرح‌های زیرساختی اردبیل

کسب دو مقام برتر توسط کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

زمینه آزادی 20 محکوم مالی در اردبیل فراهم شد

شمش طلای داریک با مجوز وزارت صمت

22 هزار تن سیب‌زمینی از استان اردبیل صادر شد

200 محکوم مالی در زندان های اردبیل به سر می‌برند‌

کاهش 4 درصدی حوادث ناشی از گاز طبیعی در استان اردبیل

تولید بیش از 2 میلیون بذر ریز غده سیب‌زمینی در استان اردبیل

بهزیستی اردبیل 366 واحد مسکن برای مددجویان می‌سازد

کاهش حوادث ناشی از گاز طبیعی در اردبیل

تحصیل 8000 دانش‌آموز در مناطق عشایری اردبیل

ضرر های پی در پی کشاورزان با کشت ذرت و کلزا در خوزستانی

دفاع مقدس یادآور رشادت‌ها و جانفشانی‌های رزمندگان اسلام است

افزایش 34درصدی تولید در پتروشیمی ارومیه

تیم شهرداری فارغ از حواشی و استرس به شروع بازی‌های لیگ تمرکز کنند

اتمام مطالعات احداث فاز 2 کنارگذر پیرانشهر و محور میاندوآب _ شاهین دژ

30 میلیارد کفاف احیای مجموعه تاریخی حسن پادشاه را نمی‌دهد

اردوغان: فرصتی بزرگ برای صلح در قفقاز جنوبی به وجود آمده است

کامالا هریس قادر به جلوگیری از وقوع یک جنگ جهانی دیگر نیست

موزه خوشنویسی در تبریز راه اندازی می شود

مادر پرخطر در تبریز صاحب فرزند شد

لزوم استفاده از زبان هنر برای معرفی فرهنگ و تاریخ غنی ایران

برگزاری اولین دوره مسابقات داژبال بانوان در ممقان

احیای دوچرخه‌سواری پتروشیمی تبریز

دلیل تعطیل‌شدن درس خارج آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای

ارسال پیام هشدار به شهروندان لبنانی/فورا مکان خود را ترک کنید

کمیته ملی دموکرات‌ها ترامپ را «بزدل» خواند

نگرانی رژیم اشغالگر از موج مهاجرت معکوس صهیونیست ها در اثر طوفان الاقصی

وام مسکن؛ راه نجات یا سراب خانه‌دار شدن؟

برتری ترامپ بر هریس در 3 ایالت کلیدی در یک نظرسنجی

معرفی متون راه یافته به مرحله بازبینی بخش «سردار آسمانی» جشنواره تئاتر مقاومت

رئیس جمهور آذربایجان: بسته ماندن مرز زمینی دلیل امنیتی دارد

هزینه 142 میلیاردی صندوق بیماران خاص آذربایجان شرقی

آغاز سرشماری کشاورزی از 12 آبان در آذربایجان شرقی

علی‌اف: باکو برای تقویت روابط با ریاض مصمم است

فضای موزه‌ای ارومیه بیش از سه برابر افزایش می‌یابد

ناکامی سارق خودرو با هوشیاری کارآگاهان پلیس آگاهی آذربایجان شرقی

انفجار در ارومیه، سه نفر را مصدوم کرد

ریشه کریدور زنگزور در توافقنامه صلح روسیه است