پیام آذری

آخرين مطالب

هوش مصنوعی سرطان را ریشه‌کن خواهد کرد؟/ «چت‌جی‌پی‌تی» جان یک زن را نجات داد سیاسی

هوش مصنوعی سرطان را ریشه‌کن خواهد کرد؟/ «چت‌جی‌پی‌تی» جان یک زن را نجات داد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - این روزها، سیلیکون ولی ادعا می‌کند که پایان بیماری‌ها نزدیک است؛ اما نه به کمک تحقیقات کلاسیک پزشکی یا رفع کمبود پزشکان، بلکه به لطف پیشرفت‌های چشمگیر در هوش مصنوعی مولد.
به گزارش خبرآنلاین، دمیس هسابیس، مدیرعامل Google DeepMind و برنده جایزه نوبل در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی، اخیراً اعلام کرده است که امیدوار است ظرف پنج تا ده سال آینده، هوش مصنوعی بتواند به حل مشکلات بزرگ علمی کمک کند و حتی «تمام بیماری‌ها را درمان کند». از سوی دیگر، شرکت OpenAI نیز مدل‌های جدیدی را معرفی کرده که توانایی تولید و ارزیابی فرضیه‌های نوآورانه در زیست‌شناسی را دارند.
سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، پیش‌تر به رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ، گفته بود: «به لطف هوش مصنوعی، شاهد درمان بیماری‌ها با سرعتی بی‌سابقه خواهیم بود.»
همچنین داریو آمودی، یکی از مؤسسان Anthropic، سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که: با این حال، این وعده‌های بزرگ بیشتر شبیه به تبلیغ محصولات به نظر می‌رسند تا واقعیتی قطعی. اما آیا ذره‌ای امکان در این پیش‌بینی‌ها وجود دارد؟
برای یافتن پاسخ، نویسنده این گزارش با دانشمندان و مدیرانی از دانشگاه‌ها، شرکت‌های بزرگ دارویی مانند Pfizer و Moderna و مؤسسات پژوهشی همچون مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering گفت‌وگو کرده است. نتیجه‌ی این بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگرچه هوش مصنوعی واقعاً ابزار مفیدی برای کشف‌های علمی شده است، اما هنوز تا دست‌یابی به درمان‌های عملی و قابل اطمینان فاصله زیادی باقی مانده.
حتی اگر امروز مدلی از OpenAI یا گوگل دارویی پیشنهادی برای درمان یک نوع سرطان ارائه کند، این دارو باید سال‌ها تحت آزمایش‌های آزمایشگاهی و انسانی قرار گیرد تا ایمنی و اثربخشی آن در محیط واقعی تأیید شود. الکس ژاورونکو، مدیرعامل شرکت بیوتکنولوژی Insilico Medicine، تأکید می‌کند: «در توسعه‌ی دارو، تابلوهای توقف زیادی وجود دارد و این تابلوها به دلایل خوبی گذاشته شده‌اند.»
به بیان دیگر، هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان یک شتاب‌دهنده در مسیر تحقیق و توسعه‌ی دارو عمل کند، اما نمی‌تواند همه‌ی مراحل دشوار و زمان‌بر آزمایش‌های پزشکی را نادیده بگیرد یا جایگزین کند.
***
«چت‌جی‌پی‌تی» جان این زن را نجات داد
ربات هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) می‌تواند کدنویسی کند، ایمیل‌های حرفه‌ای بنویسد، حتی برای تعطیلات برنامه‌ریزی کند، اما آیا واقعاً می‌تواند سرطان را تشخیص دهد؟ باور کنید یا نه، به نظر می‌تواند.

پیام آذری

به گزارش ایسنا به نقل از آی‌ای، یک بانوی 40 ساله که علائم گیج‌کننده او بارها توسط پزشکان بررسی شده است، ادعا می‌کند که بینش‌های هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی» منجر به تشخیصی نجات دهنده برای او شده است.
لورن بنون (Lauren Bannon)، ساکن ایالات متحده و مادر دو فرزند، در فوریه 2024 متوجه مشکل در خم کردن انگشتان خود، به خصوص در صبح‌ها و عصرها شد.
با وجود منفی بودن آزمایش برای ابتلای احتمالی به بیماری «آرتریت روماتوئید»، پزشکان پس از چهار ماه در نهایت تشخیص دادند که او به این بیماری مبتلاست.
با این حال، این بانوی 40 ساله که صاحب یک شرکت بازاریابی است، با دردهای طاقت‌فرسای معده و کاهش چشمگیر وزن در عرض یک ماه مواجه شد که پزشکان آن را به ریفلاکس اسید معده نسبت دادند.
نقش هوش مصنوعی در تشخیص پزشکی
بنون ناراضی و ناامید از پاسخ پزشکان، به چت‌بات هوش مصنوعی توسعه یافته توسط شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) برای تشخیص احتمالی روی آورد.
بنون از ChatGPT در مورد شرایطی که شبیه به «آرتریت روماتوئید» است، سؤال کرد و این ربات پیشنهاد کرد که او ممکن است به بیماری هاشیموتو(Hashimoto) مبتلا باشد و به او توصیه کرد که از پزشکش بخواهد سطح آنتی‌بادی پراکسیداز تیروئید(TPO) او را بررسی کند.
بنون می‌گوید: من نیاز داشتم بفهمم چه اتفاقی برایم در حال وقوع است. فقط احساس ناامیدی می‌کردم، چرا که پاسخ‌هایی را که لازم داشتم، دریافت نمی‌کردم.
بیماری هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به غده تیروئید حمله می‌کند و باعث التهاب و در نهایت کاهش عملکرد آن می‌شود.
سرانجام بنون تصمیم گرفت که به تشخیص هوش مصنوعی نیز اهمیت دهد و در سپتامبر 2024 برای آزمایش رفت و در کمال تعجب با صحیح بودن تشخیص هوش مصنوعی مواجه شد.
بنون با وجود عدم سابقه خانوادگی در ابتلا به بیماری هاشیموتو، از ابتلا به این بیماری شگفت‌زده شد. این باعث شد که پزشکان یک سونوگرافی تیروئید انجام دهند که در آن دو توده کوچک در گردن او مشاهده شد و در نهایت در اکتبر 2024، این توده‌ها به عنوان توده‌های سرطانی تشخیص داده شدند.
بنون معتقد است که بدون کمک ChatGPT هرگز این سرطان پنهان را کشف نمی‌کرد، زیرا علائم معمول بیماری هاشیموتو را نداشت.
وی می‌گوید: از پزشکان ناامید شده بودم. تقریباً مثل این بود که آنها فقط سعی می‌کردند برای هر چیزی دارو بدهند تا شما را ببرند و بیاورند.
این زن 40 ساله برای برداشتن تیروئید و دو غدد لنفاوی از گردنش در ژانویه 2025 تحت عمل جراحی قرار گرفت.
وی می‌گوید: اگر به ChatGPT نگاه نمی‌کردم، فقط داروی «آرتریت روماتوئید» را مصرف می‌کردم و سرطان از گردن من به همه جای دیگر سرایت می‌کرد.
وی افزود: هوش مصنوعی، زندگی من را نجات داد. من هرگز بدون ChatGPT این را کشف نمی‌کردم.
با این حال، کارشناسان هشدار دادند که هوش مصنوعی نباید جایگزین تخصص پزشکی انسانی شود. در حالی که این ابزارها می‌توانند کمک کنند، هشدار دهند و آسایش بیاورند، اما نمی‌توانند مشکل همه بیماران را تشخیص دهند یا آنها را معاینه یا درمان کنند.
متخصصان تاکید می‌کنند که هوش مصنوعی می‌تواند نتایج مراقبت‌های بهداشتی را بهبود بخشد، اما تنها تکیه بر هوش مصنوعی می‌تواند خطراتی ایجاد کند.
دکتر هاروی کاسترو (Harvey Castro)، پزشک متخصص اورژانس و سخنران در زمینه هوش مصنوعی می‌گوید: هنگامی که هوش مصنوعی، مسئولانه استفاده شود، می‌تواند نتایج مراقبت‌های بهداشتی را بهبود بخشد، اما زمانی که به تنهایی استفاده شود، می‌تواند خطرناک باشد.
وی افزود: ما باید ایمنی بیمار را در اولویت قرار دهیم و متخصصان پزشکی دارای مجوز را در مراکز مراقبت نگه داریم.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/818951/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمهوری آذربایجان فرصت‌ها و زمینه های همکاری مشترک زیادی با ایران دارد

سیگنال های مثبت پزشگیان به الهام علی اف قبل از سفر به آذربایجان/ نباید اجازه دهیم رفتارهای نسجنیده یک عده، ارتباط ما را خراب کنند

پزشکیان: ارتباط ما با آذربایجان باید بیش از پیش تقویت شود

پزشکیان عازم باکو شد

هشدار وقوع سیلاب و آبگرفتگی معابر در 20 استان/ آماده باش هلال احمر

باشگاه ترکیه ای به تراکتور تبریک گفت: مایه افتخار و غرور دنیای ترک و ترک های آذربایجان قهرمان شد!

دیدار مردمی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در هشتم اردیبهشت ماه 1404

جلب توجه ترانه علیدوستی با لباس متفاوت و ظاهر تازه اش

به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو

پزشکیان: آمادگی خود را برای هرگونه همکاری علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی با کشورهای دنیا اعلام می‌کنیم

نصب لیمیتر بر روی کنتور‌های مشترکان خانگی و تجاری پرمصرف در اردبیل

پزشکیان: به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذاریم و چشم‌داشتی به سرزمین هم نداشته باشیم

معاون وزیر: معلمین بانیان اصلی پیشرفت و تعالی جامعه هستند

زمان و مکان جشن قهرمانی تراکتور مشخص شد

تسریع در اجرای طرح‌های کاهش ترافیک در ارومیه ضروری است

افتتاح خانه بهداشت در نقطه صفر مرزی سردشت

ساخت طولانی‌ترین پل معلق گردشگری ایران در سراب

عیادت مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران از والدین سه شهید حجازی در گلوگاه

جامعه ایثارگری در تحقق برنامه‌ های بنیاد نقش راهبردی داشته باشند

برگزاری جلسه مشترک شورای معاونین اداره کل و مدیران و رؤسای آموزش و پرورش نواحی و مناطق استان اردبیل

تجلیل از مدیران مدارس شاهد و عوامل اجرای مسابقات جامعه ایثارگران در افتتاحیه مسابقات ورزشی مدارس شاهد جام «شهیده ناهید فاتحی»

اعتلای کیفیت آموزشی ملاک تعریف شهریه برای مدارس غیردولتی است

حضور به موقع پلیس در محل باعث نجات جان شهروند اسکوی شد

خانه بهداشت در نقطه صفر مرزی سردشت ​​​​​​​افتتاح شد

حال کودک قربانی سگ‌گزیده مساعد است

تبریز پایتخت خط نستعلیق است

برگزاری 190 برنامه در قالب جشنواره زیرسایه خورشید در آذربایجان غربی

پاسخ سیما تیرانداز از تجربه‌های طلاقش در فضای مجازی/ ویدئو

نکات ریز و درشت آداب و معاشرت در جاهای مختلف

وزش باد و متلاطم شدن دریای هرمزگان در دوشنبه 8 اردیبهشت

رسولی: عملکردم در جام امام رضا (ع) ملاک نیست/ مسابقات برایم حکم دست‌گرمی داشت

تصمیم نهایی کارلو آنچلوتی

پزشکیان: ایران بستر خوبی برای سرمایه‌گذاران، تاجران و گردشگران است

زمان جدایی آنچلوتی از رئال مادرید

تراکتور به دنبال شکار بازیکنان پرسپولیس و سپاهان؛ زنوزی با دست پر می‌آید

رویکرد و مداخلات ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید پیشگیرانه باشد/ معلم کاربر اصلی طرح نماد است

"نماد" به‌عنوان پایش‌گر آسیب‌های اجتماعی نیازمند توجه بیشتر است

تصویری از جواد عزتی و مادرش در پشت صحنه سریال وحشی

المیرا شریفی مقدم در صف اهدای خون به آسیب دیدگان حادثه بندرعباس

چگونه دکوراسیون خانه را دلپذیرتر کنیم؟

مناسبت روز/ دوشنبه، 8 اردیبهشت‌ماه

نامه محمد رضا زنوزی مالک باشگاه تراکتور سازی تبریز؛ گواه ترجمان قهرمانی در پرتو بلوغ مدیریت

بررسی روند تکامل هزار نوزاد و کودک در مراغه

مبارزه با اراذل و اوباش در آذربایجان شرقی

نقش راهبردی استان اردبیل در دیپلماسی اقتصادی با جمهوری آذربایجان

کارگری نماد شرافت و کسب روزی حلال است

جدول زمان‌بندی قطع برق استان اردبیل در 8 اردیبهشت

واکنش پزشکیان به سوالی درباره حوادث ناخوشایند میان ایران و آذربایجان | هیچ‌گاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم؛ ایران سرزمین دوم آذری‌هاست

رگبار، رعد و برق و تندباد شدید در راه آذربایجان غربی

مرحله استانی دومین دوره المپیاد شایستگی محور هنرجویان هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش استان اردبیل از روز دوشنبه 8 اردیبهشت ماه 1404 آغاز خواهد شد