راهاندازی واحدهای دانشبنیان کشت بافت در آذربایجانشرقی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - ایرنا / مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی به شعار سال و لزوم ایجاد تحول و افزایش تولید در زمینه باغداری استان اشاره کرد و از راهاندازی واحدهای دانشبنیان کشت بافت در استان با هدف تشویق سرمایهگذاران خبر داد.
مسعود جعفرنژاد، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به اقدامات و طرحهای متنوع باغداری که در آذربایجانشرقی در حال اجراست، اظهار کرد: تلاش میکنیم با استفاده از ارقام اصلاح شده و پرمحصول، عملکرد باغات را افزایش و هزینههای تولید را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: این واحدها به ما کمک میکنند تا با تکیه بر دانش بومی، سالیانه بیش از 200 هزار اصله نهال گواهیشده تولید کنیم.
جعفرنژاد گفت: واحدهای تخصصی تولید نشای گیاهان دارویی را نیز راهاندازی کردهایم که هدف آن تأمین نیازهای داخلی و صادرات است.
وی اظهار کرد: نظارت و رصد دقیقی بر روی واحدهای تولید نهال و نشا به صورت مستمر انجام میگیرد و با واحدهای غیرمجاز برخورد خواهیم کرد.
وی ادامه داد: توسعه باغات در مناطق خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه با سرمایهگذاری چندین شرکت معتبر داخلی، در حال انجام است که این باغات مدرن و متراکم به ما کمک میکنند تا تولید میوه را در فضای کنترلشده افزایش دهیم و اشتغالزایی و ارزآوری بیشتری داشته باشیم.
اصلاح و جایگزینی باغ های آذربایجان شرقی با ارقام سازگار در یکهزار هکتار
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از اجرای طرحهای حذف و جایگزینی باغات، اصلاح باغات درجه 2 در مناطق داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه و توسعه باغات در مناطق خارج از حوضه و مناطق حوضه ارس خبر داد و گفت: این اقدامات در سطحی بالغ بر یکهزار هکتار انجام میشود و با ارقام سازگار و در چارچوب الگوی کشت به بهرهبرداری بهینه از منابع و سرمایهگذاریهای راکد کمک میکند.
با اتمام این طرحهای کشاورزی در آذربایجان شرقی، پیشبینی میشود که بیش از 2 هزار نفر بهطور مستقیم و سه هزار و 500 نفر بهطور غیرمستقیم مشغول به کار شوند.
وی اظهار کرد: با اتمام این طرحهای کشاورزی در آذربایجان شرقی، پیشبینی میشود که بیش از 2 هزار نفر بهطور مستقیم و سه هزار و 500 نفر بهطور غیرمستقیم مشغول به کار شوند.
وی ادامه داد: ما به تخصیص اعتبارات یارانه نهال برای توسعه باغات در خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه برای شهرهای حاشیه ارس (مرند، جلفا، خدافرین) زیر نظارت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی توجه ویژهای داریم و در مجموع این اقدامات میدواریم گامی مثبت با هدف بهبود وضعیت باغداری و تأمین معیشت بهرهبرداران در آذربایجان شرقی برداشته باشیم.
مساحت اراضی مستعد کشاورزی استان بالغ بر یک میلیون و 412 هزار هکتار یعنی حدود 31 درصد مساحت استان است که رتبه دوم کشور در اراضی زراعی و رتبه پنجم کشور در مساحت باغ و قلمستان را دارد و سطح مراتع سرسبز استان، 2 میلیون و 457 هزار هکتار و جنگلهای ارزشمند استان نیز 164 هزار هکتار است که به عنوان ذخیرهگاه ژنتیکی کره زمین شناخته میشود.
مساحت اراضی زیر کشت زراعی استان حدود 803 هزار هکتار بوده که 75 درصد آن اراضی دیم و 25 درصد آن اراضی آبی است و از نظر سطح زیرکشت محصولات زراعی، گندم، یونجه، جو، نخود و عدس به ترتیب جزء پنج محصول اساسی زراعت استان هستند.
بازار ![]()
-
شنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷:۴۵
-
۱۴ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/818524/