پیام آذری

آخرين مطالب

تحلیل عبرت آموز وزیر خاتمی از مذاکرات و مقاله جان کری سیاسی

تحلیل عبرت آموز وزیر خاتمی از مذاکرات و مقاله جان کری
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش همشهری آنلاین کیهان نوشت: این تحلیل عبرت‌آموز را عطاء‌الله مهاجرانی وزیرارشاد دولت خاتمی در روزنامه اعتماد منتشر کرد؛ روزنامه‌ای که همین حالا هم خوش خیالی بلاوجه نسبت به آمریکا را ترویج می‌کند و مدیر آن‌(به عنوان رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت) دو هفته قبل مدعی جذب سرمایه 2000 میلیارد دلاری در صورت توافق با آمریکا شده بود که تکذیب شد.
مهاجرانی نوشت: در دوران جنگ تحمیلی دولت کویت از رژیم صدام حمایت می‌کرد، حمایت مالی و سرزمینی و تبلیغاتی و سیاسی. نتیجه حمایتشان هم اشغال کویت توسط ارتش عراق و آوارگی خاندان امیر کویت بود و جنگ دوم خلیج‌فارس. مرحوم آیت‌الله موسوی‌اردبیلی در نماز جمعه تهران با طنزی نمکین خطاب به کویت گفت: «کویت! تو هم؟!» در واقع می‌خواست با توجه به اندازه و موقعیت کویت بگوید که از تو چنین انتظاری نمی‌رفت. این تعبیر دیگر بعد از جمله معروف سزار خطاب به دوست نزدیکش مارکوس بروتوس که او هم با دشنه ضربتی به سزار زده بود؛ سزار گفته بود: «?! Et tu Brute ‌، بروتوس تو هم!» این مطلب را شکسپیر در نمایشنامه ژولیوس سزار روایت کرده است.
بعد از موضع‌گیری کویت و تعبیر آیت‌الله موسوی ‌اردبیلی در ایران در بین مقامات سیاسی و دولتی و در مجلس، وقتی کسی سخنی می‌گفت یا اقدامی می‌کرد که اصلا انتظار نمی‌رفت، گفته می‌شد: «کویت تو هم!» حالا ماجرای مقاله جان کری است در آخر عمری درباره ایران و خطاب و رهنمودش به ترامپ که ببین ایران گیر افتاده است! ایشان بعد از وزارت خارجه در دولت دوم باراک اوباما، به امور محیط‌زیست می‌پرداخت و مشاور بایدن در همین قضیه بود. ترامپ که آمد، ایشان در مذاکرات برجام نماینده آمریکا بود. به اصطلاح نقش پلیس خوب را بازی می‌کرد.
به‌رغم اینکه جان کری افتخارش شرکت در جنگ ویتنام و در حقیقت جنایت جنگی بود، اما به مرور با همان عصای زیر بغل و پای گچ گرفته و قدم زدن در ساحل و همدردی در فوت مرحوم مادر دکتر روحانی و رفتنش به محل اقامت هیات ایرانی برای تسلیت؛ در یک کلام چهره‌ای مثبت پیدا کرده بود، از خود چهره‌ای متعادل نشان داده بود.
یکی از دوستان می‌گفت: من وقتی جان کری را می‌بینم یاد دایی‌ام می‌افتم! انگار چیزی نمانده بود خادم آستان قدس بشود! البته بعدا معلوم شد که از همان خوش‌بینی نسبی هیات ایرانی، آمریکایی‌ها سوء‌استفاده کرده بودند. راه نقض برجام را نبسته بودیم یا برجام در این‌باره صراحت نداشت، امضای جان کری را کافی می‌دانستیم.
اکنون همان امضای جان کری پای مقاله‌ای است که ایشان به همراه توماس کاپلان در روزنامه وال‌استریت ژورنال منتشر کرد. به ترامپ گفتند: «ایران در گوشه رینگ گیر افتاده است. در مذاکره با ایران فراتر از مسئله غنی‌سازی هسته‌ای پیش بروید!» عنوان مقاله این است: «ترامپ بخت این را دارد که ضربه لازم را به ایران بزند!» چرا این بخت را دارد؟ چون به باور جان کری و کاپلان، ایران در گوشه رینگ گیر افتاده است. در مقاله به تحولات منطقه به ویژه سقوط دولت سوریه اشاره شده است و تضعیف حماس و حزب‌الله و باقی قضایا. دیدم جان برنارد لوی، صهیونیست مشهور فرانسوی از این مقاله با آب و تاب تمجید کرده بود. جان لوی چهره پنهان و گاه آشکار حمایت از براندازان است. تامین‌کننده مالی است. سازمان‌دهنده ملاقات با ماکرون در ماجرای اعتراض‌ها و آشوب پاییز سال 1401 بود. از توماس کاپلان هم به عنوان رفیق شفیق خود تجلیل کرده است. نوشته: «ایران باید شرایط ترامپ را بپذیرد والا کیش- مات خواهد شد.»
مقاله جان کری نشانه دیگری است که در سیاست امروز جهان هیچ جایی برای کمترین خوش‌بینی و روابط عاطفی در سیاست و بین سیاستمداران آن هم از نوع آمریکایی و اروپایی‌اش و حتی دیگران وجود ندارد. ما همیشه باید در پشت لبخندها، ‌زهرخند را ببینیم. در پس دستکش‌های ابریشمین چنگال‌های تیز را مشاهده کنیم. ترامپ که حسابش از اول روشن بوده و هست. خوشبختانه در هدایت مذاکرات از سوی ایران به این نکته با صراحت و تبیین روشن از سوی رهبری توجه شده و می‌شود. مقاله جان کری نشان داد که تفسیر رهبری، تفسیری روشنگرانه بوده و هست: به آمریکایی‌ها نمی‌توان اعتماد کرد! بدیهی است معنایش عدم مذاکره نبوده و نیست، اما جایی برای خوش‌بینی وجود ندارد.
یادآور می‌شود مهاجرانی همان کسی است که با خوش بینی بلاوجه خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شده بود اما دولت بوش پدر در همان دوره، از خوش‌بینی افراطی دولت مرحوم ‌هاشمی استفاده کرد و به اذعان خاطرات مرحوم ‌هاشمی، بدعهدی کرده و وعده لغو تحریم‌ها در ازای کمک به آزادی اتباع بازداشتی آمریکا در لبنان را زیر پا گذاشت.
کد خبر 938993 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه عطاء الله مهاجرانی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/815867/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست پوری بنایی از علی دایی برای کمک به روشندلان سیستان/ ویدئو

پاسخ جنجالی رضا گلزار به منتقدینش با انتشار یک استوری

هشدار عبور امواج بارشی از آذربایجان غربی

برگزاری برنامه‌های گرامیداشت روز زمین پاک در اردبیل

بازرسی بیش از 140 نازل جایگاه‌های CNG در استان اردبیل

حضور خبرنگاران آمریکایی در صحن مجلس

کفی هوشمند کفش که پارکینسون را تشخیص می‌دهد

برگزاری بیش از 110 عنوان برنامه در دهه کرامت دراستان اردبیل

جدول خاموشی اردبیل دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 اعلام شد | قطع برق اردبیل فردا دوشنبه اول اردیبهشت 1404

روز زمین پاک با شعار « انرژی پاک-زمین پاک» در اردبیل

بازرسی و آزمون دوره‌ای صحت عملکرد بیش از 140 نازل جایگاه‌های CNG در استان اردبیل

نشست تخصصی روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در اردبیل برگزار شد

100هزار قرص نان برای ایام کوچ عشایر تدارک دیده شده است

کابل و اسلام‌آباد: خاک‌ دو کشور علیه یکدیگر استفاده نشود

«تامین اجتماعی» فقط پول گرفتن را بلد است؛ خدمات تعطیل!

معارفه فرماندار جدید شهرستان خوی

انتصاب سرپرستان دانشگاه‌های ارومیه و فسا

مجتمع فرهنگی و مذهبی خاوران تبریز در حال تکمیل است

پرواز بالگرد اورژانس هوایی پایگاه هوانیروز تبریز برای نجات جان هم وطن دیگر در روز ارتش

اتهام بزرگ به ستاره فرانسوی: تحقیق پلیس آغاز شد

برگزاری همایش دبیران شورای اقامه نماز در تبریز

تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهید علی نسل در مراغه

جزییات جدیدی از ماجرای خودکشی رزیدنت زنان در تبریز

آزادسازی عرصه و حریم بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری

حادثه به قلب تیم دوم تبریز می‌زند!

دستگیری 5 هنجارشکن در تبریز – آفتاب نو | اخبار ورزشی

جدول خاموشی آذربایجان شرقی دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 اعلام شد | قطع برق تبریز فردا دوشنبه اول اردیبهشت 1404

نقش معلم پرورش سرمایه انسانی متعهد و متخصص در جامعه است

هشدار سازمان هواشناسی نسبت به فعالیت سامانه بارشی/ رگبار باران و وزش باد شدید در راه 20 استان

◄ مشکلات رانندگان باری در مرز آذربایجان حل می شود؟

هشدار زرد هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق در 20 استان

جدول خاموشی آذربایجان غربی دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 اعلام شد | قطع برق ارومیه فردا دوشنبه اول اردیبهشت 1404

احتمال بارش‌های رگباری در بعضی نواحی آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان شرقی: سلامت مردم خط قرمز ماست

22 درصد کارگران صنعتی آذربایجان‌ شرقی درگیر اعتیاد هستند

هشدار طوفان و سیل برای 20 استان صادر شد | 4 روز باران و رعد و برق و باد شدید

برگزاری اولین کمیسیون پزشکی بنیاد شهید استان اصفهان در سال جدید

آیین افتتاحیه ششمین جشنواره قرآن و عترت بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

روز شهدای ورزشکار؛ تجلی پهلوانی در میدان رقابت و رزم

گزارش‌های حوزه اعتیاد، روشن و واقع‌بینانه باشد

بررسی مشکلات دستگاه‌های خدمات‌رسان در مساکن ملی سهند

هدیه تولدی که دل چندین خانواده تبریزی را شاد کرد

استایل شاهانه هلیا امامی با نقش ناصرالدین شاه پربازدید شد

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در بیش از 6 هزار فروشگاه استان اردبیل

پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی با این آنتی‌بیوتیک گیاهی

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در 6 هزار و 200 فروشگاه استان اردبیل

قدردان عملکرد دیوان محاسبات هستیم

بهره‌گیری از ظرفیت کارگران مسیر تحقق شعار سال را تسهیل می‌کند

9 طرح پژوهشی سال گذشته در اردبیل اجرا شد

بودجه ساخت کمربندی جنوبی نیر تامین شد / اختصاص 180 میلیارد تومان به کمربندی شهر نیر