پیام آذری

آخرين مطالب

رتبه دوم آذربایجان شرقی در مساحت اراضی زراعی گفتگو

رتبه دوم آذربایجان شرقی در مساحت اراضی زراعی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - - ذوقی اظهار کرد: ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان آذربایجان شرقی در آبان ماه سال 1403 با فرمان ریاست جمهوری همزمان با کل کشور به اجرا درآمد. بررسی آخرین وضعیت فعالیت در بخش کشاورزی با توجه به اهمیت امنیت و سلامت مواد اولیه غذایی از محوری‌ترین دلایل اجرای این سرشماری بوده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: بر اساس آخرین نتایج اعلام‌شده توسط مرکز آمار ایران استان آذربایجان شرقی با 250 هزار و 178 بهره‌بردار کشاورزی و داشتن 5،8 درصد از کل بهره‌برداران در رتبه 6 کشور قرار گرفته است و از این تعداد 50 هزار و 670 بهره‌بردار به صورت غیرساکن فعالیت کردند.
ذوقی گفت: ترکیب جنسی این بهره‌برداران نشان می‌دهد 13 هزار و 66 بهره‌بردار زن در سال 1403 در استان فعالیت داشتند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: نتایج نشان دهنده سطح پایین سواد تخصصی در بخش بهره‌برداران کشاورزی استان بوده است به طوری که فقط سه هزار و 912 بهره‌بردار دارای مدرک تحصیلی فوق‌دیپلم کشاورزی و بالاتر مورد سرشماری قرار گرفته است.
ذوقی افزود: بر اساس نتایج سرشماری 173 هزار و 984 بهره بردار بخش زراعی، 137 هزار و 87 بهره‌بردار باغی،436 بهره‌بردار کشت گلخانه‌ای و هشت هزار و 597 بهره‌بردار پرورش زنبور عسل در استان مشغول فعالیت بوده‌اند که نسبت به سال 1393 تعداد بهره‌برداران کشت گلخانه‌ای و پرورش زنبور عسل با افزایش رو‌برو بوده است.
وی اعلام کرد: مساحت اراضی زراعی و باغی استان بر اساس این سرشماری به ترتیب یک میلیون و 195 هزار و 114 و 95 هزار و 563 هکتار بوده است که رتبه دوم کشور در اراضی زراعی و پنجم کشور در مساحت باغ و قلمستان را داشته است.
وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت اختصاص 7،73 درصد از کل سطح کاشت گندم در کشور با جایگاه سومی در کشور بوده است که 65 هزار و 530 هکتار آن به‌صورت کشت آبی و 581 هزار و 128 هکتار یعنی حدود 90 درصد به صورت دیم بوده است ادامه داد:در توزیع شهرستانی بیشترین سطح اراضی کشاورزی استان در شهرستان میانه قرار داشته و شهرستان مراغه نیز بیشترین سطح اراضی باغ و قلمستان را دارا بوده است.
ذوقی گفت: در پرورش دام و طیور در استان نتایج نشان‌دهنده وجود 48 هزار و 211 بهره‌بردار دام سنگین و 51 هزار و 938 بهره‌بردار دام سبک بوده است که با دو میلیون و 557 هزار و 495 راس دام سبک، 4،83 درصد از کل دام سبک در کشور به خود اختصاص داده است و با 344 هزار و 812 راس دام سنگین، 6.29 درصد از کل دام سنگین کشور را شامل می‌شود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی افزود: در سطح شهرستان‌های استان بیشترین تعداد دام سنگین و سبک به ترتیب متعلق به شهرستان‌های سراب و میانه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از نکات قابل توجه در این سرشماری افزایش نسبی تعداد بهره‌برداران در شهرستان‌های واقع در حاشیه رود ارس نسبت به حاشیه دریاچه ارومیه در طی ده سال اخیر می‌باشد همچنین افزایش مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و افزایش بهره‌برداران غیر ساکن از نتایج حائز اهمیت در نتایج حاصل از اجرای سرشماری کشاورزی سال 1403 در استان بوده است. منبع:خبرگزاری صدا و سیما

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/810841/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حجت الاسلام قریشی : لزوم پیگیری اجرای قوانین و تحقق شعار سال توسط مسئولان

نبرد کتابفروشی‌های سنتی با موج فروش آنلاین کتاب

فرشتاپن آماده‌ی ترک ردبول؛ استون مارتین در موقعیتی برتر

تنیس روی میز آسیای میانه 2025/ گام بلند دختران جوان ایران برای صعود به فینال

ارزش بازار کتاب ایران؛ 16 هزار و 500 میلیارد تومان

کمبود این ویتامین سبب ترَک خوردن پوست می‌شود

جشن پیروزی تراکتور با شکار قو

استایل عجیب بهنوش بختیاری به همراه بادیگاردهایش در افتتاحیه یک لباس فروشی/ ویدئو

ادامه بحران درمان؛ 6 برابر شدنِ قیمتِ ارز دارو و بازنشستگانی که ترک درمان می‌کنند! قیمت دارو در اردیبهشت و خرداد چقدر می‌شود و با این اوصاف، مزدبگیران کم‌درآمد از جمله کارگران به خصوص کارگران بازنشسته به چه مصائب لاینحلی گرفتار می‌آیند؟

شمس آذری ها بدون مصاحبه ورزشگاه را ترک کردند

رئیس دستگاه قضا : هر ترک فعلی جرم نیست + فیلم

پایتخت از تلویزیون رفت، جام از پایتخت!

شغل جدید «بایدن» چقدر درآمد دارد؟

اعتیاد به گل(ماری جوانا): خطرات، علائم و راه‌های ترک اعتیاد

جدول لیگ برتر فوتبال ایران تا پایان هفته بیست و هفتم؛ جام در نزدیکی تبریز است

ارائه خدمات درمانی و مشاوره‌ای رایگان در اردوی جهادی سلامت مراغه برگزار شد

تنها یکبار در عمرتان این دعا را بخوانید تا بزرگترین خواسته تان برآورده شود

آمریکا دیگر گزینه‌ای جز عقب‌نشینی ندارد

نوری: مسئولین تبریز بلد نیستند بازی برگزار کنند!

معاون دادستان تبریز با دبیر ستاد امر به معروف آذربایجان شرقی دیدار کرد

صف آرایی مردم هریس در حمایت مردم فلسطین + عکس

ارتش، بازوی ولایی نظام و حافظ عزت و امنیت ایران اسلامی است

از هم‌افزایی هیئات تا اجرای سند ملی

آخرین وضعیت قیمت‌ها: از برنج تا گوشت مرغ + تغییرات هفتگی

زارع: بهانه نمی‌آورم؛ تراکتور از ما بهتر بود!

وزیر امور خارجه کشورمان پایتخت روسیه را به مقصد تهران ترک کرد

پژمان نوری: در تبریز بلد نیستند بازی برگزار کنند

سفر رییس جمهور ایران به باکو برای بهبود وضعیت اقتصادی

سلام نظامی از دل آذربایجان؛ دیدار تاریخی ارتش و سپاه در تبریز برگزار شد | تصاویر

کنترل بازی کاملاً در اختیار تراکتور بود

مردم در اسلام‌آباد می‌مانند | بازآفرینی شهرک نیایش در طرح حیاط تهران کلید خورد

کمبود این ویتامین سبب ترَک‌ خوردن پوست می‌شود

دستِ خالی مازیار و ملوان در تبریز؛ تراکتور مقتدرانه پیروز شد

زارع: تراکتور استحقاق پیروزی در بازی امروز را داشت

تراکتور ملوان را از پیش‌رو برداشت تا گام بلندی برای قهرمانی در لیگ برتر بردارد

برف بهاری در میانه شکوفه‌ها | دشت لاله‌های واژگون کردستان عراق سفیدپوش شد +ویدئو

تصاویر هوایی از جمعیت پرشور تراکتوری‌ها در ورزشگاه یادگار امام تبریز – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تراکتور 3-0 ملوان / تراکتور بدون اما و اگر قهرمانی را می‌خواهد | اخبار ورزشی

سوءمدیریت و کم‌کاری برخی مسئولان نباید پشت نام مذاکرات پنهان شود

جدول لیگ برتر فوتبال با پیروزی تراکتور و سپاهان مقابل ملوان و پرسپولیس در هفته 27 : تبریز آماده قهرمانی و سپاهان در مسیر کسب سهمیه!

عراقچی، مسکو را به مقصد تهران ترک کرد

خلاصه بازی تراکتور 3 - ملوان 0+فیلم

فاجعه نظم و امنیت در میکسدزون تبریز

افزایش 2برابری تسهیلات حمایت از مشاغل خرد و خانگی در میانه

پیام تبریک استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت پیروزی تیم تراکتور

مراسم راهپیمایی در خوی در حمایت از مردم غزه + فیلم و عکس

آغاز طرح ساماندهی دکه های سطح شهر میاندوآب

56 درصد بودجه مصوب شهرستان مهاباد در سال گذشته محقق شد

جلسه کارگروه آرد ونان شهرستان میاندوآب

جلسه شورای توسعه و حمایت از تشکلهای مردم نهاد شهرستان میاندوآب